Prblema DX9.c

Fie că sunt sisteme de operare sau aplicaţii, le puteţi comenta aici.

Moderator: Moderatori

Post Reply
miborion

Prblema DX9.c

Post by miborion »

Am o problema cu DX9.c.
Am instalat winxp care are si servicepak 2 inclus si nu necesita sa mai instalez DX9.c. Si daca vreau sa instalez niste jocuri am probleme deoarece primesc erorea ca trbuie sa am DX9.c instalat ca sa poata sa ruleze instalarea respectiva...
Si am instalat DX9.c dar nimic...imi gaseste DX9.c instalat deja si nu mai pot sa fac nimic...Si nu este nici de la joc pt ca mai multe jocuri imi dau acceasi eroare adica ca nu pot sa instaleze pt ca nu am DX9.c instalat si inainte sa imi reinstal windows mi-au mers...
Astept sugestii [smilie=Respect.gif]
badicuady

Post by badicuady »

Problema e in felul urmator: DirectX9.c din windows XP este out of date, adica ultimile jocuri folosesc chestii ce au aparut in versiunile ulterioare(ver Aprilie, Iunie), deci prin urmare si in consecinta trebuie instalat ultima ver de directX, pe care o gasesti aici. Daca nu mere e "nasol" ca nu prea sunt metode eficiente de "remove" a directX asa ca doar un system restore(cred, nu am incercat niciodata) sau un fresh install de XP.
Sam I am! :D
Image
pegas

Post by pegas »

sau un repair.
la mijloc intre .asm si .c
miborion

Post by miborion »

adica ?? cum repair??? sa iau alt kit de win si sa dau repair? dezvolta te rog...
badicuady

Post by badicuady »

Da! Iei un CD bootabil cu WindowsXP(CD-ul standard) si bootezi cu el si te intreaba la un moment dat daca vrei sa repari sau sa pui pe curat si alegi repair(eu ti-as recomanda sa pui pe curat).

Ai luat ultima versiune si ai instalat-o? Tot iti da eroare?
Sam I am! :D
Image
miborion

Post by miborion »

da...imi da eroare si cu ultima versiune...ideea este ca nu stiu ce versiune de win xp sa iau...pt ca sunt foarte multe...as dori si eu sa imi recomandati una buna...dar sa specificati care ....
Shader

Post by Shader »

Ai putea instala acele jocuri si fara sa reinstalezi Windows-ul, intrand in .cfg-ul install-ului fiecaruia si la linia DirectXVersion=9.0c sa lasi =0, chestie cam nasoala pt. ca trebuie repetata la fiecare joc care face asa. Cel mai bine e sa iei Windows XP Pro "chel" (fara nimic instalat) si sa-ti pui tu dupa aia ce vrei (eventual sa-ti faci si o imagine cu Norton Ghost or smth. pt. a o folosi mai tarziu). Nu este o versiune buna, iei pur si simplu Windows XP Professional (1 CD) bootabil. Iar DirectX se poate "dezinstala" folosind acest program daca bine imi amintesc.
Poti incerca intai asa si daca tot nu faci nimic => clean install. :thumbleft:
Live in your world, get pwned in mine!
pegas

Post by pegas »

nu stiu ce versiune sa iti recomand. nici nu sunt sigur daca am voie. oricum, un build mai recent.
dai install si la un moment dat te intreaba daca vrei sa dai install sau "console repair". alegi install si setup-ul va detecta ca mai ai o instalare si te va intreba daca vrei sa instalezi peste instalarea veche sau sa faci una noua. alegi instalare peste cea veche.

metoda nu e "full proof". am vazut calculatoare pe care a dat rateu rau de tot. dar la mine a mers de fiecare data si e mai eficient daca vrei sa repari ceva, pentru ca nu pierzi programele instalate, driverele, setarile.

desigur, exista GHOST dar... fiecare cum vrea.
la mijloc intre .asm si .c
Tresty

Post by Tresty »

Reinstall nu e necesar la windows, poti incerca un remove de directx cu ajutorul lui Directx Happy Uninstall, mai multe amanunte aici:

http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=51520
"Science without religion is lame. Religion without science is blind."
miborion

Post by miborion »

mersii mult..a mers cu directx happy uninstall...:) [smilie=Victory.gif]
Zenith

Post by Zenith »

si eu am aceeasi problema, dar poate 1 pic altfel:
-CS 1.6 merge
-CS Source merge (vede directx 9.0c software)
- NFS UG2 si Toca 3 demo (si cred ca si altele)se blocheaza ( eroarea cu " .... has encoutered a problem and needs to close")
-Trackmania Nations da mesaj ca nu vede directx 9 instalat
-alte jocuri nu am mai instalat ca ma si apuca durerile de cap
Precizez ca am reinstalat recent WinXP cu tot cu SP2 (de pe un sigur cd) si ca am pus cel mai noyu driver Catalyst ( am o placa video Ati Radeon 9200 128/128).
Trebuie sascot directx-ul cu directx happy uninstal si sa il pun din nou ( de pe cd-ul XPC de exemplu)?
Zenith

Post by Zenith »

-CS 1.6 merge
- NFS UG2 si Toca 3 demo (si cred ca si altele)se blocheaza ( eroarea cu " .... has encoutered a problem and needs to close")
Precizez ca am reinstalat recent WinXP cu tot cu SP2 (de pe un sigur cd) si ca am pus cel mai noyu driver Catalyst ( am o placa video Ati Radeon 9200 128/128).
Trebuie sascot directx-ul cu directx happy uninstal si sa il pun din nou ( de pe cd-ul XPC de exemplu)?
Zenith

Post by Zenith »

-CS 1.6 merge
Zenith

Post by Zenith »

-CS 1.6 merge
Zenith

Post by Zenith »

ooops !!!!!!!!! [smilie=I-Didnt-Do-It.gif]
scuze pt posturile consecutive, nu mi-am dat seama ca au aparut de atatea ori deoarece mi-a facut netul niste figuri
rog moderatorii sa ma scuze,fiindca nici eu nu am vrut
Edge

Post by Edge »

Apropo, tot legat de problema asta... umbla pe net la un moment dat o vers. cu WinXP cu SP2 dar care avea update-ul facut gresit, in sensul ca.. el scria ca are 9.0c dar defapt avea 9.0b si nici nu lasa nici un fel de update. Facea check-ul si cand sa instaleze, disparea fereastra. Cauta o vers cu WinXP SP1 si fa-i update la SP2 daca tii neaparat sa ai SP2, sau eventual cauta o vers. care a mai fost instalata de prieteni sau cunoscuti si stii sigur ca merge 100%. :wink:
Post Reply