Motorola V3x

Telefonie fixa/mobila, PDA, Palm etc.

Moderator: Moderatori

Coza

Motorola V3x

Post by Coza »

Am fost surprins sa constat ca un telefon atat de mediatizat si raspandit in ultima vreme, nu are un topic dedicat. Initiez eu acest topic in care doresc sa discutam numai despre acest telefon cu tot ce tine despre el. Incepand cu impresii legate de functionare, dotare, si terminand cu posibilele modari de soft ce ulterior pot face din telefon un supertelefon. Am cumparat telefonul in urma cu 2 luni de la Vodafone si pot spune ca nu imi pare rau de alegerea facuta. Am totusi putin ghinion, pozele mele au o lipsa clara de focus si claritate, comparativ cu alte telefoane. Asta fiind si un semnal de alarma, cand luati telefonul verificati calitatea pozelor.
Plusuri:
-cel mai atractiv lucru la acest telefon ramane ecranul interior facut de Sharp care este imens si de o claritate naucitoare
-design(slim, finisaje reusite)
-camera 2MP
-3G(dar nu de asta l-am luat)
-MP3 player, suna chiar bine un mp3 folosind castile din pachetul telefonului
-autonomie baterie(daca se renunta la 3G si este folosit pe 2/2.5G) tine undeva catre 4 zile cu folosire moderata si 3 zile vorbit mai intens
-se poate incarca prin USB direct de la PC
-posibilitatea de upgradare a memoriei(1Gb)
-tastatura este foarte reusita si usor de folosit
-....deocamdata astea sunt plusurile care imi vin in minte
Minusuri:
-in cazul meu claritatea pozelor in mod landscape(cele macro sunt ok)
-meniul telefonului care nu este atat de user friendly la inceput, dar cu timpul se invata
-ecranul de sticla de la camera si de la ecranul de la LCD-ul exterior sunt foarte usor de murdarit, amprentat.
-pe ecranul interior raman urme de la marginile de cauciuc ale tastaturii
-capacul de la baterie dupa o perioada scurta de timp are un mic joc, care personal ma deranjeaza
Last edited by Coza on Wed Jul 19, 2006 7:28 pm, edited 1 time in total.
Razor

Post by Razor »

Mai am vreo 5 zile pana cand imi vine si mie telefonul asta \:D/ revin cu impreii atunci...
Tu ai reusit sa faci sa se auda mai tare in loudspeeker?
Abit IP-35 pro | E-6750 |AC Freezer 7 | Gigabyte 260 GTX | 2x1GB Corsair PC6400 C4 XMS 2 | WD3200KS | Tagan Easycon TG 530-U15 |
Aplus CS Twin Engine SM | Logitech Z-2300 | Samsung 2232BW |
Coza

Post by Coza »

DeathRazor wrote: Tu ai reusit sa faci sa se auda mai tare in loudspeeker?
Yap ! Cand ai jucaria da-mi un PM si te rezolv. :wink:
Razor

Post by Razor »

Diferenta este considerabila la volum?Distorsioneaza daca il dai la maxim in loudspeeker? Poti face si la casti acela-si lucru? [smilie=maniac.gif]
Abit IP-35 pro | E-6750 |AC Freezer 7 | Gigabyte 260 GTX | 2x1GB Corsair PC6400 C4 XMS 2 | WD3200KS | Tagan Easycon TG 530-U15 |
james_htf_ro

Post by james_htf_ro »

Salut. Am si eu o jucarie d'asta... pe mine bateria ma tine cam 2 zile (WAP la greu si vorbit).Intr-adevar capacul de la baterie dupa un timp incepe sa se miste dar nu e ceva f.grav.Avea un volum destul de scazut atat la sonerie cat si la playerul mp3 dar l-am rezolvat printr-un update al unui fisier audio si acum nici nu pot sa-l tin la volum maxim ca se aude pana la vecini cand suna :).In rest n-am avut probleme cu el.
Punctul slab al telefonului,dupa parerea mea, ca la majoritatea modelelor de la Motorola,este acumulatorul (chiar stie cineva unde pot sa cumpar un acumulator original pt V3x sau macar marca Vodafone sau Hama?) care tine cam putin.
Camera foto e buna (pt. un tel mobil 2 MP) si sunt destul de multumit de pozele facute cu el in timpul zilei.
Per ansamblu,parerea mea e ca e un telefon bun probabil cel mai reusit model de la Motorola
Ce vreau sa mai intreb e daca telefonul suporta card de 1 GB ca pe site-urile oficiale am vazut numai de max 512MB.E curios de stiut cum se comporta cu un card de 1 Gb cu un grad de ocupare sa zicem de 80-90%.
Coza

Post by Coza »

Diferenta este destul de mare. Daca dai la maxim(ceea ce nu este nevoie) distorsioneaza putin. Din pacate volumul la casti ramane nemodificat. Nu se aude incet dar as fi preferat putin mai tare. Ca sa fiu mai explicit, daca ai o manea in autobuz, sunetul din casca nu reuseste sa o acopere in totalitate. Sunt insa sigur ca in scurt timp, superbaietii astia vor reusi sa rezolve si problema castilor.
Last edited by Coza on Wed Jul 19, 2006 9:54 pm, edited 1 time in total.
james_htf_ro

Post by james_htf_ro »

DeathRazor wrote:Diferenta este considerabila la volum?Distorsioneaza daca il dai la maxim in loudspeeker? Poti face si la casti acela-si lucru? [smilie=maniac.gif]

Diferenta e intradevar considerabila .In ceea de priveste distorsiunea ,daca apare ,se poate regla din Audio Setup(Bass Boost,Spatial Audio) dar eu n-am avut probleme,iar calitatea sunetului in casti e foarte buna.
Coza

Post by Coza »

james_htf_ro wrote:... pe mine bateria ma tine cam 2 zile (WAP la greu si vorbit).
Foloseste-l pe 2G si te va tine ce-l putin o zi in plus.:wink:
james_htf_ro wrote:Camera foto e buna (pt. un tel mobil 2 MP) si sunt destul de multumit de pozele facute cu el in timpul zilei.
Esti amabil sa postezi cateva poze facute ziua. Ar prinde bine niste comparatii.
james_htf_ro wrote:Ce vreau sa mai intreb e daca telefonul suporta card de 1 GB
Suporta card de 1Gb ! :wink:
Razor

Post by Razor »

james_htf_ro wrote: acum nici nu pot sa-l tin la volum maxim ca se aude pana la vecini cand suna :)..
Atat de tare se aud mp3-urile pe el?Telefonul are 2 difuzoare sau unu singur?Are si egalizator :)...Taicamiu mi-a zis:ti-am luat un v3x...in gandul meu [smilie=Furious.gif](ce panarama de telefon o fi si ala)
Acum aflu ca nu e un telefon oarecare... [smilie=Victory.gif]
Darth Vader

Post by Darth Vader »

DeathRazor wrote:
james_htf_ro wrote: acum nici nu pot sa-l tin la volum maxim ca se aude pana la vecini cand suna :)..
Atat de tare se aud mp3-urile pe el?Telefonul are 2 difuzoare sau unu singur?Are si egalizator :)...Taicamiu mi-a zis:ti-am luat un v3x...in gandul meu [smilie=Furious.gif](ce panarama de telefon o fi si ala)

V3X are probleme foarte mari cu softul ... [smilie=maniac.gif] Se reseteaza singur, uneori nu suna si telefonul este aprins. Trebuie stins, scoasa bateria ca telefonul sa recunoasca SIM-ul, numai si numai probleme au avut amicii mei cu acest telefon. Sper sa nu aveti parte de asa ceva ...
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
korggis

Post by korggis »

Mda .. Pot sa spun cu mina pe inima ca meniul este cel mai cretin pe care l-am vazut vreodata.. De fapt la toate telefoanele Motorola e cam la fel. Absolut neintuitiv si plin de "gindaci".. Acumulatorul tine extrem de putin pentru un telefon ce se vrea modern si de ultima generatie. Butoanele laterale sint absolut deranjante cind incerci sa deschizi clapa si apesi pe ele.
Poate unul din putinele avantaje este ca ar putea cinta mp3-uri si conexiunea cu un calculator (usb sau BT).
Parerea mea.
Join us on #xpc ! NEW : #xtrempc
If you are going through hell, keep going. - W Churchill
Razor

Post by Razor »

Darth Vader wrote:V3X are probleme foarte mari cu softul ... [smilie=maniac.gif] Se reseteaza singur, uneori nu suna si telefonul este aprins. Trebuie stins, scoasa bateria ca telefonul sa recunoasca SIM-ul, numai si numai probleme au avut amicii mei cu acest telefon. Sper sa nu aveti parte de asa ceva ...
Astea-s fleacuri ptr mine...doar nu am afaceri cu petrol, camera si mp3(cam atat ma intereseaza) ceva design, oleca de memorie si ce o mai da Domnu :-~
james_htf_ro

Post by james_htf_ro »

Darth Vader wrote:
DeathRazor wrote: Atat de tare se aud mp3-urile pe el?Telefonul are 2 difuzoare sau unu singur?Are si egalizator :)...Taicamiu mi-a zis:ti-am luat un v3x...in gandul meu [smilie=Furious.gif](ce panarama de telefon o fi si ala)

V3X are probleme foarte mari cu softul ... [smilie=maniac.gif] Se reseteaza singur, uneori nu suna si telefonul este aprins. Trebuie stins, scoasa bateria ca telefonul sa recunoasca SIM-ul, numai si numai probleme au avut amicii mei cu acest telefon. Sper sa nu aveti parte de asa ceva ...

Da... simptomele pe care le descrii tu aici le-am intampinat si eu in momentul cand am schimbat acumulatorul cu unul care nu era original (nu mai stiu marca sa va spun sa va feriti de acel acumulator pe care scria "only with Motorola V3x" :) ) .Din momentul in care l-am folosit din nou pe cel original n-am mai avut nici o problema cu el.
Cred ca cel mai bine e sa ramaneti la acumulatori originali care,din pacate, se gasesc destul de rar in Romania.Daca stiti vreun magazin online romanesc sau ceva unde se gasesc va rog sa postati aici.
Darth Vader

Post by Darth Vader »

DeathRazor wrote:
Darth Vader wrote:V3X are probleme foarte mari cu softul ... [smilie=maniac.gif] Se reseteaza singur, uneori nu suna si telefonul este aprins. Trebuie stins, scoasa bateria ca telefonul sa recunoasca SIM-ul, numai si numai probleme au avut amicii mei cu acest telefon. Sper sa nu aveti parte de asa ceva ...
Astea-s fleacuri ptr mine...doar nu am afaceri cu petrol, camera si mp3(cam atat ma intereseaza) ceva design, oleca de memorie si ce o mai da Domnu :-~

Daca pe tine nu te deranjeaza ca pica telefonul cand iti este lumea mai draga ;), go for it. De multe ori mi-am sunat fosta prietena si intra mesageria fara ca ea sa aiba telefonul inchis. Avea acoperire full, baterie full, si nu suna. A trebuit sa sun pe mobilul prietenei ei cele mai bune ca sa dau de ea. Nu stiam de ce nu suna, pana am vazut ca telefonul era de kko. L-a schimbat si acum nu mai are probleme deloc ...

Nu vreau sa te descurajez. Ti-am spus ca sunt si probleme cu el, chiar daca arata bine.

L.E. Nu a fost singura care a avut probleme, iar telefoanele au avut componentele originale.
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
Coza

Post by Coza »

Darth Vader, te credem pe cuvant insa sti vorba aia, nu este padure fara uscaturi. Si eu cunosc multe persoane cu V3x si plangerile sunt foarte limitate. Am incercat pe telefon o serie de variante de soft, dintre care una care manifesta exact probleme cu recunoasterea SIM`ului. Am renuntat la acel flash si am trecut la unul mai stabil. Acum pot face poze mai mari(500Kb), filmare nelimitata si telefonul este foarte stabil.
james_htf_ro

Post by james_htf_ro »

Coza wrote:Darth Vader, te credem pe cuvant insa sti vorba aia, nu este padure fara uscaturi. Si eu cunosc multe persoane cu V3x si plangerile sunt foarte limitate. Am incercat pe telefon o serie de variante de soft, dintre care una care manifesta exact probleme cu recunoasterea SIM`ului. Am renuntat la acel flash si am trecut la unul mai stabil. Acum pot face poze mai mari(500Kb), filmare nelimitata si telefonul este foarte stabil.

Poti sa postezi ,te rog, versiunea de soft pe care o ai acum in telefon (Flex, S/W,Language List,DSP S/w). Sunt curios daca e aceeasi pe care o am si eu.Mersi mult de tot.
Coza

Post by Coza »

TIM D2P+Reflash 85.9A.70R+Packul in limba romana. Versiune flex UCSIRIUSEMEAR25221_095/Versiune SW DSP 40930000/Lista limbilor 0031
aditza26

Post by aditza26 »

Am avut de gand sa imi iau un V3X, dar am observat din prima ca nu este la fel de subtire ca V3. Ma atragea mai mult V3i, dar 2 MP imi atrageau atentia. Eu am avut un Sony Ericsson Z600 care s-a prajit si vroiam tot cu clapeta, iar V3-ul, care imi placea mult, era slab in comparatie cu V3X. Pana la urma am decis sa merg pe un K750i de la Sony Ericsson.

Totusi imi place mult la el faptul ca este un telefon cu clapeta elegant, care arata bine si, am avut posibilitatea sa butonez unul, este chiar superb. In afara meniului pe care nu il suport, este super.
Totusi, ce au pus ei pe gsmarena, pozele nu sunt asa de reusite ca cele cu k750i.
Cei care au, sa il stapaneasca sanatosi, sa nu aiba probleme cu el si sa se bucure de ce poate face.
Razor

Post by Razor »

Coza wrote:Cand ai jucaria da-mi un PM si te rezolv. :wink:
Salut!Mi-a ajuns telefonul acasa poti sa ma ajuti???
id de msg(vb mai usor)deathrazor_16 [smilie=Respect.gif]
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

V3x? Adica Razr?
Am mai deschis eu o discutie
http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=45690
dar lumea in general a cam strambat din nas. Telefonul de fata se pare ca are mai multe briz-briz-uri decat al meu. MP3 player, de exemplu.
Pentru nevoile mele prefer V3. Mai simplu, mai mic.
Coza

Post by Coza »

V3-ul este mai stylish, nimic de zis ! Insa chiar acel mp3 de care ai pomenit a inclinat balanta spre V3x. Experimente de genul 5 ore in aeroport fara o casca pe urechi nu doresc nimanui.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Pana la urma este un compromis si fiecare alege in functie de nevoi.
Pentru mine spre exemplu mp3 playerul este de prisos din moment ce atunci cand calatoresc nu uit niciodata iPod-ul.
Coza

Post by Coza »

fishbone wrote: nu uit niciodata iPod-ul.
La preturile modice practicate de State la iPod`uri si electronice in general, e si pacat sa nu-ti tragi un nano de cativa giga. Astia din romanica, iau si pielea de pe noi. :sad1: Scuze de off topic.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Pentru cei ce au cablu de date si sunt interesati de asa ceva.
Programul P2KMan permite editarea softului telefonului cum va taie pe voi capul. Se poate schimba animatia de start-up/shutdown mana in mana cu melodia, se poate schimba screen saver-ul de pe ecranul mic de pe exterior, se pot schimba smiley face-urile din Y! Messenger si multe altele. Se poate reflashui telefonul chiar.
Cu deblocarea nu stiu, nu cred ca poate. Eu a trebuit sa sun carrier-ul pentru acel cod.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Aveti idee ce OS foloseste Razr? E cumva Java MIDP 2.0?
Snow

Post by Snow »

@fishbone : RAZR foloseste softul standard Moto. Ca are Java MIDP 2.0 asta e altceva.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
Razor

Post by Razor »

fishbone wrote:Aveti idee ce OS foloseste Razr? E cumva Java MIDP 2.0?
La mine in Java System scrie asa:
ClDC version:1.1
MIDP version:2.0
big_smoke

Post by big_smoke »

maine imi aduce cineva de la un service un v3x din italia,ce sai zic cu resoftare si alte chestii? adica din cate am inteles telefonu asta stoc este un jaf dar dupa oleaca de tuning se transforma in ceva muuuult mai bun.Ce soft sa ii zic sa imi puna? Vreau filmare nelimitata,poze de calitate mai buna,sa se auda in dufuzor cat se poate de tare....ce sa ii spun la omu ala sa faca exact?
Coza

Post by Coza »

big_smoke wrote:maine imi aduce cineva de la un service un v3x din italia,ce sai zic cu resoftare si alte chestii? adica din cate am inteles telefonu asta stoc este un jaf dar dupa oleaca de tuning se transforma in ceva muuuult mai bun.Ce soft sa ii zic sa imi puna? Vreau filmare nelimitata,poze de calitate mai buna,sa se auda in dufuzor cat se poate de tare....ce sa ii spun la omu ala sa faca exact?
Spune-i amicului tau din Italia sa intre pe adresa asta, si acolo va gasii cele mai noi si mai stabile softuri pentru V3x.

PS Hai mai, chiar asa jaf consideri tu ca-i telefonul nesoftat ! #-o
Razor

Post by Razor »

Voi aveti probleme cu semnalu?
Coza

Post by Coza »

DeathRazor wrote:Voi aveti probleme cu semnalu?
Aveam cand era folosit pe 3G. De cand am trecut pe 2/2.5G nu mai am probleme.
big_smoke

Post by big_smoke »

Coza wrote:Spune-i amicului tau din Italia sa intre pe adresa asta, si acolo va gasii cele mai noi si mai stabile softuri pentru V3x.

hmmm....bun ca mo amanat cu telefonu pana sambata asta....deci...omu asta nu se prea complica sa caute pe adrese,io tre sai spun ce sa faca,si el face.Deci va rog pe posesorii de v3x,spuneti si mie pls care este cel mai bun soft pt telefonul asta?Adica vreau ca pozele sa iasa mai bine,filmare nelimitata,stabilitate....deastea....si ar mai fi updateul ala care il face sa se auda tare in difuzor....
Razor

Post by Razor »

Coza wrote:Aveam cand era folosit pe 3G. De cand am trecut pe 2/2.5G nu mai am probleme.
Eu din cauza asta l-am dat #-o
Coza

Post by Coza »

big_smoke wrote:
Coza wrote:Spune-i amicului tau din Italia sa intre pe adresa asta, si acolo va gasii cele mai noi si mai stabile softuri pentru V3x.

hmmm....bun ca mo amanat cu telefonu pana sambata asta....deci...omu asta nu se prea complica sa caute pe adrese,io tre sai spun ce sa faca,si el face.Deci va rog pe posesorii de v3x,spuneti si mie pls care este cel mai bun soft pt telefonul asta?Adica vreau ca pozele sa iasa mai bine,filmare nelimitata,stabilitate....deastea....si ar mai fi updateul ala care il face sa se auda tare in difuzor....
R252211LD_U_85.98.D2P_LP0038_DRM000f_VSTU_206_09_JPIT_R25221GENERIC_04_USRAZRV3XTIMITR25221064_1FF.shx ...asta-i flash-ul care permite filmare nelimitata si imbunatateste calitatea pozelor. Cat despre sunet, este vorba despre un fisier .cfg modificat, care rescris peste cel original din softul telefonului, ridica volumul loudspeaker cu cativa decibeli.
big_smoke

Post by big_smoke »

multam frumos Coza
big_smoke

Post by big_smoke »

o aparut o noua problema....deci tipu zice ca softu ala nu ar merge pe tel meu....pt ca ii adus din italia si....are ceva diferit nu mai stiu exact ce....deci cica ii trebe un soft compatibil cu flash-ul sau ceva de genu...
Si inca ceva.....faza cu fisierul ala care mareste volumul audio e valabila la orice tip de motorola v3x? m-as risca maine dimineatza singur sa fac chestia asta ca ma enerveaza la cat de incet se aude :sad1: .Daca poate sa imi explice cineva ce fisier sa inlocuiesc si cum fac asta i-as fi recunoscator.Pls HELP!
Coza

Post by Coza »

Momentan sunt la lucru, dar deseara ajung acasa si te pot ajuta cu sunetul. Intra pe messenger pe la 18.00 si rezolvam.
Zolly

Post by Zolly »

Mi-am cumparat si eu azi un v3i si nu stiu cum ar fi mai corect sa il formatez, tipu din magazin mi-a spus sa il las 12 ore si gata, bateria a avut 2 linii cand l-am montat, deci daca aveti alte sugestii la cum sa o formatez bateria spuneti-mi va rog.
De cum iesi pe strada, vazandu-i pe oameni, EXTERMINARE e intaiul cuvant care-ti vine in minte.
Emil Cioran

Image
Coza

Post by Coza »

Bateriile Litiu-Ion nu au nevoie de formatare. Il utilizezi pana cand moare si apoi ii faci o incarcare normala si tot asa.
big_smoke

Post by big_smoke »

auzi mai am si io o problema.....deci softu motorola phone tools nu imi vede telefonu,in schimb P2K il vede.....am reusit sa cresc volumul in loudspeaker cu fisierul ala,mi-am pus muzica pe el tot cu P2K....acuma problema e alta : am vrut sa iau de pe el pozele pe care le-am facut dar acolo in folderul pictures sau parca asa se cheama imi arata numai imaginile alea pe care le are telefonul din fabrica....in ce folder gasesc pozele care le-am facut eu?
Post Reply