3 perechi de boxe pe un SB live 5.1

Audio şi discuţii despre tot ce ţine de acest domeniu
(pentru cei care ascultă şi altceva în afară de coolere)

Moderator: Moderatori

Post Reply
Vl@d

3 perechi de boxe pe un SB live 5.1

Post by Vl@d »

vreau sa pun 3 perechi de boxe pe un SB Live 5.1 digital. se poate ? =P~
am facut o schema cum vreau sa fie :)
Image

ma puteti ajuta ? :sad1: :-~
ma gandeam la un slipter pt cele 2 perechi de boxe dar nu stiu cum daca sunetul va iesi bine... :sad1:
prin iesirea digitala nu merge ? [smilie=Respect.gif]
X2 5400 BE >< AsRock AM2 >< 3GB DDR2 >< Gigabyte 9600GT >< Samsung F3 500GB >< Benq 20.1"
FATHER

Post by FATHER »

Pot sa-ti dau o solutie cu Foobar2000. Exista un plugin intitulat foo_dsp_xover care te ajuta sa faci impartirea semnalului pe iesiri, independent de CMSS-ul placii de sunet. Daca esti curios , uita-te si aici .

Mai jos ai imaginea cu setarile pluginului.

Image
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
Vl@d

Post by Vl@d »

ms pt raspunsul rapid
aha... deci pana la urma unde bag ultima pereche de boxa ? in spliter ? :-k
X2 5400 BE >< AsRock AM2 >< 3GB DDR2 >< Gigabyte 9600GT >< Samsung F3 500GB >< Benq 20.1"
FATHER

Post by FATHER »

Pai nu ai 3 iesiri? Verde, portocaliu si negru?
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
Vl@d

Post by Vl@d »

da dar iesirea portocalie e iesirea digitala... merge prin iesirea digitala ? :)
SoNic_

Post by SoNic_ »

Este combinata. Este digitala cand activezi "Digital Out" si analogica cand ai 5.1 activat (are center si subwoofer pe ea).
Nu o sa merga cum vrei tu, pentru ca tu ai acolo 6.0 boxe nu ai un 5.1 adevarat. Boxa aia mare care reda basii nu este subwoofer pentru ca nu are intrare independenta, practic reda (mono) basii de canalele alea 2 conectate la el.
Away...
FATHER

Post by FATHER »

Pluginul permite si trimiterea de semnale filtrate catre iesiri. De exemplu, poti trimite sunetele inalte spre iesirile 1-2 , medii spre 3-4 si sub-joase spre 5-6. Dar daca selectezi optiunea "direct" pluginul trimite semnal (stereo sau mono, dupa dorinte) nemodificat (care contine toata plaja de frecvente) spre fiecare iesire in parte. Deci poate conecta sistemul 2.1 pe iesirea verde si lasa treaba separarii frecventelor pe seama filtrului crossover din woofer. Pe iesirile 3-4 si 5-6 poate conecta boxe stereo ( active).
Dau exemple mai jos.

Image
Image

La birou am 2 boxe stereo active pe care le-am cuplat la iesirile 1-2 si un woofer pe care l-am hranit prin 3-4.
Image

Pentru iesirea de subwoofer am setat in plugin un filtru lowpass care taie toate frecventele de peste 55 de HZ. Daca lasam mai mult de 55, wooferul era prea harnic si incepea sa fluture.
Image
Post Reply