MB Asrock cu jumper selector 533/800 pe ea.
Procesor Celeron D 2,66, FSB 533.
Daca setez FSB 800 din jumper, se poate intampla ceva rau cu procu? sau e ca la memorii ? (daca pui DDR400 in slot de DDR333, acel DDR400 va merge ca 333)
Ce se intampla daca setez FSB 800 pe MB ?
Moderator: Moderatori
Daca setezi FSB800 atunci overclockezi procesorul de la 2.66GHz la 4GHz. It's as simple as that. Nu prea cred eu ca o sa iti mearga la 4GHz fara o racire extrem de bine pusa la punct. Nu uita ca daca chiar vrei lucrul acesta va trebui sa maresti si voltajul, pentru ca altfel PC-ul nu va mai boot-a. Poate nu o sa mearga deloc la 4GHz si daca il racesti pe apa. Trebuie sa stii ca overclockingul tine de noroc intr-o foarte mare masura. Daca chiar vrei sa overclockezi procesorul modifica FSB-ul din BIOS-ul placii de baza, si nu din jumperi. Asta iti va da un mai mare control asupra FSB-ului si nu va trebui sa sari atat de mult cu frecventa. Mareste in pasi mici de cate 5 sau 8 MHz si apoi testeaza-l sa vezi daca e stabil. Daca ajungi la un pas si nu e stabil mareste voltajul........Dar ce ma apuc eu sa-ti explic acum cum e face OC ?? Cauta pe net tutoriale pentru beginners si gasesti sute. Citeste ce scrie acolo si invata singur cum se face........nu e atat de greu, e mai usor sa faci OC decat sa sa faci o ciorba, crede-ma...
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
Ad Astra Per Aspera
Ok. Hai sa reluam un pic. OC din Bios am facut (in pasi de cate 1 Mhz). Am dus Celeronul meu D 331 pana la 3 GHz si nu a zis nimic temperatura. Probabil ca s-a abtinut.... Asta se intampla inainte de a posta aici. Am dus chiar la 4 Ghz cum spui tu si intr-adevar temperatura ajunsese pe la 65-70 grade. Dar repet asta din Bios. Pe mine ma interesa ce se intampla daca setez FSB la 800 direct de pe placa de baza. Ma gandeam ca acest Celeron cu FSB de 533 va merge la 533 si atat, chiar daca fsb pe placa e de 800. Si mai e o chestie cu AsRock-ul meu. Daca se umbla la FSB din bios atunci toate celelalte se modifica automat in functie de acea setare. O fi bun, n-o fi bun, asta ma gandesc eu... ?
Deci pentru a putea seta FSB la 800 Mhz direct pe placa trebuie musai procesor care sa fie pe 800 fsb....
Deci pentru a putea seta FSB la 800 Mhz direct pe placa trebuie musai procesor care sa fie pe 800 fsb....