Gainward BLISS 7600GS Golden Sample - OC/VM

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Shader

Post by Shader »

Se mai intampla PapaNoel...doar in 3DMark05 ai testat-o in noul sistem ? Ce sursa avea acel PC ?
Live in your world, get pwned in mine!
PapaNoel

Post by PapaNoel »

Pe sistemul meu am testat si in 3DMark2003 si la fel facea.
Celalalt sistem pe care am testat-o este cu MB ASUS AM2 cu CPU 3200 + si sursa Vantec de 350W (bunicica). Chestia este ca un Leadtek 6600GT TDH merge impecabil pe acel sistem. Oricum or sa o testeze si baietii din service.
Se mai intampla sa faci o gramada de sisteme pentru altii si cand iti iei si tu ceva sa ai surprize neplacute. Nu de asta-i atat de minunat IT-ul? Nu apuci sa te plictisesti.
larisu

Post by larisu »

E ok cu placa. Din cate stiu azi pleaca spre tine.
mecanic it nr 2 @ dep tehnic / sc import si distributie srl
PapaNoel

Post by PapaNoel »

Sper ca nu aceeasi
Shader

Post by Shader »

Important e sa numai faca la fel, desi ma indoiesc ca cei de la ITDirect ar fi trimis inapoi aceeasi placa fara sa lucreze nimic la ea :thumbleft:
Azi maine te pui pe teste :)
larisu

Post by larisu »

Well... am lucrat pe ea inainte sa ii trimit inapoi cu totul alta placa. :)

Am inlocuit toata partea de filtrare pe output dar din pacate n-am rezolvat nimic. Se va trimite inapoi la GW. Placa pe care ti-am trimis-o a fost verificata sa nu manifeste astfel de probleme. Sper sa fie ok. Azi ar trebui sa-ti ajunga.
PapaNoel

Post by PapaNoel »

Am primit-o si am testato la servici. Pare sa fie Ok, nu face nici o mizerie. Dupa masa o testez acasa. Multumesc departamentului tehnic IT Direct pentru promptitudine. Keep up the good work.
larisu

Post by larisu »

Wow... cat de oficial. :laughing6: Fara multumiri... era ceva normal sa se schimbe placa.
PapaNoel

Post by PapaNoel »

N-am intentionat sa par "oficial" sau altfel. Am multumit pentru rezolvarea rapida a problemei. Lucrez in aceeasi bransa si cunosc suficiente cazuri de taraganare a garantiilor, ca sa nu apreciez promptitudinea. Oricum, placa este in regula, aveti un client multumit dupa mica "aventura".
Pa si la cat mai putine probleme.
Shader

Post by Shader »

PapaNoel ce-i mai important am uitat sa te intreb :tongue3:...Ai overclockat-o ? Cat duce ? (atat cea veche cat si cea noua).
PapaNoel

Post by PapaNoel »

Cu cea veche am scos in jur de 6000 de puncte in 3DMark2005 (OC cu AtiTool). Nu am apucat sa notez frecventele si nici sa experimentez prea mult. Cu cea noua cu setarile enhanced scoate 4400. Am sa incerc in week-end cat duce maxim fara vmod.
Shader

Post by Shader »

Sa incerci pt. ca sunt f. curios...M-ar interesa in mod deosebit frecventa max. atinsa pt. GPU in conditii de stabilitate (fara blocaje/artefacte) nu numai in 3DMark05, daca ai avea posibilitatea sa o testezi si >30 min. intr-un joc mai solicitant (la frecv. maxima presupusa pt GPU) ar fi great [smilie=Respect.gif]
Merci! :occasion5:
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Am pus mana si eu pe un 7600GS GS, si nu am decat cuvinte de lauda, merge spendid.
Am reusit sa o OC-ez la 530/1480 cu racirea stoc, dar intre timp mi-am montat un Pentagram AlCu X80, si voi mai incerca sa mai obtin ceva MHz...
I'l be back! :D

LE: se pare ca astea sunt limitele placii mele(530/1480), deci Pentagramul nu a facut nici o dif dpdv al frecventelor, insa daca vorbim de silentiozitate... jos palaria, merita toti banii.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Shader

Post by Shader »

Sa nu uitam nici de temperatura, care cu siguranta a mai scazut ceva.
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Bineinteles ca si temperatura a scazut de la 46/57'C la 43/51'C, dar am de gand sa scad turatia si mai mult (acum il tin la 1800rpm).
Shader

Post by Shader »

La a mea nu am apucat sa-i schimb racirea (inca!) si acum sta linistita la 490 core / 1450 memory in 46-47*C perfect stabila...desi la memorii nu am intampinat prob. nici la 1550 MHz :)
PapaNoel

Post by PapaNoel »

Noi teste.

3dMark05 535 core, 1500 memory-5778 puncte. Mai sus nu a mers.
In Doom3 ruleaza stabil la 530 core cu 1500 memoria la 1024/768 high settings. (La 535 core se blocheaza)
Outside of a dog, a book is a man's best friend; inside of a dog, is too dark to read. (Mark Twain)
Shader

Post by Shader »

OK, ms de info. La mine la 530 core se blocheaza pt. cateva sec. iar la memorii am ajuns stabil pana la 1550 MHz, mai sus nu am incercat. Testele le-ai facut cu 91.31 ?
PapaNoel

Post by PapaNoel »

Da, le-am facut cu 91.31 si cu totul instalat pe curat. Placa se comporta excelent pana acum.
Outside of a dog, a book is a man's best friend; inside of a dog, is too dark to read. (Mark Twain)
Shader

Post by Shader »

Nu am testat cu 91.31 pt. ca mi se vedeau filmele alb-negru si le-am inlocuit rapid. La tine banuiesc ca se vad OK daca le-ai lasat...
PapaNoel

Post by PapaNoel »

La mine se vad filmele color cu 91.31, ce codec folosesti?
Shader

Post by Shader »

Am incercat cu WMP 11, BSPlayer si VLC Player atat cu ACE Mega Codecs Pack & NiMO Codec Pack cat si fara ele si nimic. TV Tuner-ul nici el nu a miscat ceva. Acum cu 84.21 si fara nici un codec in WMP 11 se vad normal, color cele pe care le-am incercat/vazut. Sper la ceva nou de la nVidia cat de curand. :)
PapaNoel

Post by PapaNoel »

Driverele n-au nimic. S-ar putea sa fie din setarile placii video. Inacearca la setarile de la overlay . Unii au rezolvat asa problema.
Shader

Post by Shader »

O sa arunc un ochi si p-acolo desi ma indoiesc ca are vreo legatura cu overlay-ul.
HalfHuman

Post by HalfHuman »

cetit despre aceasta mica minune a tehnicii si anume gainward 7600gs dt si pot confirma ca este f buna. si eu am gusturi pt jucarii din astea care se pot debloca (am leadtek6200@6600@440/650mhz). vaz ca se poate duce pana la nivel de 7600gt care este alta bestie. totusi am si eu o nelamurire mica. acest 7600gs este la noi in tara >500ron adica aproape 200usd. observ cu stupoare ca pe newegg si alte magazine virtuale este 120usd adica ceva peste 300ron. poate sa imi explice si mie cineva aceasta diferenta monstruoasa!?!? diferenta este cu atat mai scandaloasa daca tinem cont ca livrarea se face in cateva zile, exista money back guarantee si discounturi semnificative din cand in cand. diferenta este atat de mare incat ma gandesc sa o cumpar direct de afara. 200usd este cu totul alta clasa si la banii astia poti lua un x1800gto sau doua 1600xt sau doua 7300gt care sunt cu totul in alta clasa de performanta.

exista oare vreo explicatie in afara de accea ca teparii it din romania vor sa plateasca din doua placi video salarul unui lucrator de pe plantatia de trestie de zahar. oare se merge exclusiv pe motto: "clientul nostru, fraierul nostru!". este penibil!!

later edit: cautat pe newegg. gainward7600gs dt nu e gaseste insa se gasesc neste amarate de leadtek 7600gs care costa 118 si 122usd pe langa alte maruntisuri ca evga, asus, gigabyte, bfg si ltele si cam toate costa in jur de 120usd. am vazut si un 7600gt care era vreo 165usd dar dupe ce primeai discountul ajungea la 145usd. asa mai mere sa go shopping!!
IL Dotore

Post by IL Dotore »

HalfHuman wrote:poate sa imi explice si mie cineva aceasta diferenta monstruoasa!?!?
Pai e simplu: ai monopol faci pretul. Insa trebuie sa mai tii cont ca importatorii nostri nu cumpara cate 1000 de bucati pt a primi discount-uri grase.
Insa oricum e mare adaosul practicat pe la noi, in general peste 20%.
Last edited by IL Dotore on Sat Aug 05, 2006 9:53 pm, edited 1 time in total.
2K

Post by 2K »

Preturile de la noi nu sunt atat de absurde,din moment ce avem TVA19% + alte accize destul de mari la vama,si mai ramane si ca magazinul sa mai ridice putin pretul in functie de marimea sa,nr de angajati etc...+ ce iese si patronului si cat de "greedy" este acel patron asa ca in final nu e chiar atat de absurd pretul....
IL Dotore

Post by IL Dotore »

2K wrote:Preturile de la noi nu sunt atat de absurde,din moment ce avem TVA19% + alte accize destul de mari la vama,si mai ramane si ca magazinul sa mai ridice putin pretul in functie de marimea sa,nr de angajati etc...+ ce iese si patronului si cat de "greedy" este acel patron asa ca in final nu e chiar atat de absurd pretul....
2K si cei de la Newegg au echivalentul TVA-ului inclus deja in pretul ala, asa ca asta nu e o scuza.
2K

Post by 2K »

Bine newegg sunt ditamai magazinul si primesc o groaza de discount-uri de la producatori,niciodata nu cred ca vom putea compara ce se intampla in strainatate cu ce avem noi in Romania....:(
Shader

Post by Shader »

2K wrote:in final nu e chiar atat de absurd pretul....
Asa e 2K pretul nu este absurd este foarte absurd!
HalfHuman

Post by HalfHuman »

2K wrote:Preturile de la noi nu sunt atat de absurde,din moment ce avem TVA19% + alte accize destul de mari la vama,si mai ramane si ca magazinul sa mai ridice putin pretul in functie de marimea sa,nr de angajati etc...+ ce iese si patronului si cat de "greedy" este acel patron asa ca in final nu e chiar atat de absurd pretul....
newegg are taxe incluse in pret
accize sunt ca peste tot ca americanii nu fac toate placile video ca sa nu fie nevoie sa importe
ma indoiesc ca exista pe la noi firma it care sa aiba mai multi sclavi... a scuze, angajati decat newegg. apoi mai tre luat in calcul si cat este un salar de newegg si cat este unul de ultra pro...st. comparati 200eur cu 2000eur ca e simplu. apoi mai luati in calcul si faptul ca pe acolo se mai si declara integral salariile si taxele se platesc din greu ca deh mai exista si lege prin unele locuri civilizate
greedy este patronul ca orice tepar aaa... stapan aaa... om de afaceri roman

diferenta de la 120usd in afara si 200usd acilea e absurda nu doar exagerata!

pt cultura voastra generala uitati-va cat este un athlon x2 3800+. va scutesc eu. pe newegg este 150usd. la noi este vreo 600ron+tva. cand afara era 300usd acilea era vreo 1200ron cu totul.

uitati-va si la pretul camerelor foto care nu au accize spre deosebire de alte componente. da! nici mie nu imi vine sa cred.

ce **** ma-sii sa mai faci strategie de piata etc. mai simplu sa pui adaos 80% si gata.

este jecmaneala!!
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Am cam deviat de la topic, ar prinde bine o separare.
Totusi nu a luat nimeni in considerare ca si producatorii sunt necinstiti, majoritatea practica preturi de genul 200$ pt SUA 200E pt Europa, si credeti-ma ca nu sunt putini acestia.
Shader

Post by Shader »

Cum a spus si IL Dotore, [smilie=Off-Topic2.gif]
Ma intereseaza acest topic, din motive evidente :tongue3:
2K

Post by 2K »

HalfHuman wrote:
newegg are taxe incluse in pret
accize sunt ca peste tot ca americanii nu fac toate placile video ca sa nu fie nevoie sa importe
ma indoiesc ca exista pe la noi firma it care sa aiba mai multi sclavi... a scuze, angajati decat newegg. apoi mai tre luat in calcul si cat este un salar de newegg si cat este unul de ultra pro...st. comparati 200eur cu 2000eur ca e simplu. apoi mai luati in calcul si faptul ca pe acolo se mai si declara integral salariile si taxele se platesc din greu ca deh mai exista si lege prin unele locuri civilizate
greedy este patronul ca orice tepar aaa... stapan aaa... om de afaceri roman

diferenta de la 120usd in afara si 200usd acilea e absurda nu doar exagerata!

pt cultura voastra generala uitati-va cat este un athlon x2 3800+. va scutesc eu. pe newegg este 150usd. la noi este vreo 600ron+tva. cand afara era 300usd acilea era vreo 1200ron cu totul.

uitati-va si la pretul camerelor foto care nu au accize spre deosebire de alte componente. da! nici mie nu imi vine sa cred.

ce **** ma-sii sa mai faci strategie de piata etc. mai simplu sa pui adaos 80% si gata.

este jecmaneala!!
Nu pea ai dreptate,nu mai are sens sa imi zici de neegg pt ca suntem in Romania si nu putem visa la asa ceva,te invit insa sa îţi deschizi tu un magazin IT si sa practici preturile de la newegg,sa te vad dacă o sa scoti vre-un ban ba chiar mai rau o sa fii falimentar dupa prima luna :laughing6:
In State sunt mai mici accize pe anumite produse,la Romania astia te jumulesc de viu + ca mai e si transportul iar TVA-ul de 19% se pune peste pretul de la newegg sa zicem pt ca marfa trece prin mainele multora pana ajunge in magazinele noastre si fiecare scoate bani dupa acea marfa.
Hai sa ne uitam de exemplu la Ultra Pro,au o groaza de angajati si o groaza de magazine,chiria pt terenurile pe care sunt inchiriate magazinele se plateste singura sau cum?Gandeste-te cat costa chiria unui teren in Bucuresti intr-o zona de interes pt investitori.De aceea vedem ca magazinele mai mici,nu foarte extinse si fara multi angajati practica preturi mai mici (majoritatea ca mai sunt si unele guvernate de deviza "clientu nostru fraierul nostru")pe langa asta tu vorbesti din visul de aseara cand spui ca un angajat la newegg are salariu de 2000$,te asigur ca un vanzator obisnuit de acolo nu scoate asemenea bani,sau poate scoate insa rata de inflatie e diferita la noi fata de ei asa ca nu putem compara 2000$ castigati din Ro cu 2000$ castigati in State :d
Acum sa nu ma intelegeti gresit,si eu ca oricine si-ar dori sa avem preturi si sunt de acord cu faptul ca preturile practicate sunt mari insa nu e vina magazinelor de la care cumparam marfa in final,e un intreg lant ce se extinde...
P.S Nu e totul alb sau negru,mai sunt si noante de gri.....parca asa suna vorba nu? #-o
Si scuze si de offtopic,e ultimul meu post in acest topic care nu e legat de subiect :sad1:
Shader

Post by Shader »

2K wrote:Si scuze si de offtopic,e ultimul meu post in acest topic care nu e legat de subiect :sad1:
I hope so [smilie=Off-Topic2.gif]
miborion, ai depasit pragul ? La ce frecvente ai ramas PanaNoel ?
PapaNoel

Post by PapaNoel »

Am ramas la 450/500. Se misca bine si in F.E.A.R. la 1024x748 cu setari medii de calitate. Este multumitor, cand va fi nevoie de mai mult stim ce se poate face. Referitor la cele scrise mai sus, desi sunt diferente de preturi vizibile intre noi si "ceilalti" pot sa afirm ca este o placa video care va satisface pe oricine la acest pret. Asteptam si alte pareri si rezultate cu aceasta placa. Cine o mai are in dotare? Shader tu cum stai?
gva1980

Gainward 7600GS

Post by gva1980 »

salut ,

am achizitionat si eu o astfel de placa : Gainward 7600GS DDR3 .
Sunt foarte multumit de performante : 450/1000 ----> 500/1550 pe un sistem compus din placa e baza epox nforce4-4x ,sempron 2800+@2160Mhz , 1GB DDR Twinmos

3D Mark 2001 ------> 21.000 (atat scoteam si cu un 9800pro)
3D Mark 2003 ------> 11.985
3D Mark 2005 ------> 5711
Aquamark ----------> 69530 pct

Placa ruleaza impecabil in orice joc cu o mica exceptie , in HL ep1 se blocheaza din cand in cand.
gva1980

Post by gva1980 »

salut ,

am achizitionat si eu o astfel de placa : Gainward 7600GS DDR3 .
Sunt foarte multumit de performante : 450/1000 ----> 500/1550 pe un sistem compus din placa e baza epox nforce4-4x ,sempron 2800+@2160Mhz , 1GB DDR Twinmos

3D Mark 2001 ------> 21.000 (atat scoteam si cu un 9800pro)
3D Mark 2003 ------> 11.985
3D Mark 2005 ------> 5711
Aquamark ----------> 69530 pct

Placa ruleaza impecabil in orice joc cu o mica exceptie , in HL ep1 se blocheaza din cand in cand.
Razorel

Post by Razorel »

Scuze ca raspund asa tarziu. Si eu folosesc tot ultimele drivere si imi merge stabil in toate jocurile la frecventele de 530/1500. In doom3 pe ultra quality, 1024, scot 120 fpsuri, iar in fear e ceva de genul : 0% sub 25 fps, 6% intre 25 si 40 fps, 94% peste 40 fps. Minim 28 fps, max 178 fps, medie 78 fps. Asta cu totul la maxim mai putin world detail, care e la medium pt ca n-am destul ram si ma enerveaza swapul, anisotropic 4x.
When you turn they will be gone,
whispering their hidden song.
Then you see what cannot be,
shadows move where light should be.
Shader

Post by Shader »

PapaNoel wrote:Shader tu cum stai ?
Momentan o las pe la 490-500 cu 1400-1500 MHz, perfect stabil in orice test/joc/aplicatie...Ca drivere folosesc 84.21 din motivele enuntate (aici sau in alte topicuri - filme + imaginea de la TV Tuner alb-negru).

Razorel tare as reinstala si eu F.E.A.R. desi mie greu sa cred cele spuse de tine...(totusi vb. de all max. mai putin world detail, chiar si AF 4x)
PapaNoel wrote:Asteptam si alte pareri si rezultate cu aceasta placa. Cine o mai are in dotare?
Din ce imi aduc aminte posesorii de 7600GS GS de p-aici sunt: Axxel21, ThEDaMn3d, Thoroughbred b (nu e chiar de pe aici), miborion, Razorel, invictus, PapaNoel :), IL Dotore, gva1980. Destui pt. moment, poate mai vin :laughing6:
Post Reply