Gothic 3

Referitor la jocuri PC, tipuri de jocuri, universuri, concursuri sau servere,

Moderator: Moderatori

Post Reply
alexwinfast

Post by alexwinfast »

rob_debruce wrote:de Oblivion m-am plictisit in 2 zile.
Ma rog...2 exceptii :laughing6: :wink:
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
rob_debruce

Post by rob_debruce »

C'mon Alex, nu ma intelege gresit.Joc si acum Oblivion, ca-i lung al draqu', dar nu pot juca mai mult de 2 ore pe zi, pe cand atunci cand am jucat Gothic nu m-am ridicat 14 ore de pe scaun, decat sa ma duc la buda, eram cu sandwitch'urile langa mine [smilie=maniac.gif]
daca dragoste nu este, nimic nu este...

Post by florin22xxl »

eram cu sandwitch'urile langa mine maniac
la buda :laughing6: nu cred ca as putea sa ma joc 14 ore non stop [smilie=maniac.gif] recordul meu ii la 8 ore in PoP-3-the 2 thrones si Kotr-1.
ASROCK-Fatal1ty performance|| 2500K@4300 ||8Gb Corsair || Corsair Force GT 60gb SDD || WD 640GB || Saphire 5850 || corsair 550W power suply,Lian Li Case|| Logitech G9x mouse || Microsoft Sidewinder X6 keyboard || Apple Cinema Display 30" ||
XSamSung

Post by XSamSung »

Lasa ca am bagat eu vreo 34 de ore in Diablo 2, eram Hotarat sa-l termin si pe urmatoare dificultate dar pana la urma am cedat, in NWN am mai stat vreo 25 de ore, in Gothic si SWKOTR 2 maxim 16 si vreo 12 in Oblivion saptamana asta.
Bluetooth

Post by Bluetooth »

Cel mai mult am stat (mai cand am primit prima data calculatorul, adica acum 3 ani) in NFSU-primul simulator auto care l-am JUCAT ca lumea, de dimineata la 7 pana seara la ora 12, deci vreo 16-17 ore, timp de cate zile era nevoie sa-l termin, cu pauza in total de 30 min pentru mancare si toaleta [smilie=maniac.gif] . Acelasi lucru s-a intamplat si cu Max Payne 1 si 2, cu NFSU2, GTA San Andreas,COD 2(la 2 nivele de dificultate, mai am la hard :tongue3: ), si acum trebuie sa vad sa joc si Gothic 2, ca tot imi spune un priten ca e super, si asa, si uite ce quest am. Sa vad si eu [smilie=maniac.gif]
A, da am uitat sa includ si Oblivion :laughing6:
rob_debruce

Post by rob_debruce »

Iti recomand sa incepi cu Gothic1, povestea este si mai faina, chiar daca grafica este cam expirata acum, si apoi sa continui cu Gothic2. Personajele sunt in mare parte aceleasi, prieteni si dusmani, asa ca cele 2 jocuri se completeaza perfect.
daca dragoste nu este, nimic nu este...

Post by rayn3 »

New screenshots, ceva mai vechi, adica de cateva zile: http://www.jowood-fans.com/gallery/thum ... hp?album=7

LE Mie nu-mi prea place cum au realizat trolii, au o fatza cam de "prostani" si ceea ce m-a impresionat a fost poza aceea in care este eroul in fata cu trolul si are aripi de dragon, chiar nu am auzit nimic discutdandu-se cum ca eroul poate avea dragon wings, presupun ca pentru deplasare rapida, "on fly", probabil au renuntat si mai mult ca sigur s-a renuntat la cai, ca si mijloc de deplasare. Mie unu imi place mai mult asa, este o senzatie beton cand vezi totul de sus. Abia astept sa apara.......Data lansarii este stabilita pe luna septembrie, cel tarziu luna octombrie....
XSamSung

Post by XSamSung »

Unu din lucrurlile noi fata de versiunile precedente ar fi statul orcilor, posibil sa le fi dat inteligenta, s-ar putea sa avem posibilitatea sa povestim cu ei asta fara sabie sau arme :d
rayn3

Post by rayn3 »

Pai DA...asa este. ......Se stie ca eroul se poate alatura orcilor, deci va interactiona si in alte moduri, altfel decat cu sabia :) sa nu uitam ca si in G1 s-a putut discuta cu orcii, acel Ursh-Pak daca-mi mai aduc aminte bine :-?, vorbea el mai greu limba oamenilor dar se putea discuta si tot atunci aflai ca orcii nu sunt niste animale, ci au o vasta cultura si cunoastere :) deci.....trebuia sa ne asteptam la asta
alah

Post by alah »

Eu sunt foarte curios cum, mai exact, o sa faca producatorii posibila alaturarea eroului nostru la factiunea orcilor. Sigur o sa fie ceva mai complex decat arma aceea speciala din primul Gothic, dar ma intreb totusi cum o sa putem vorbii cu ei, si cum sa fim diferentiati fata de ceilalti oameni, in ochii orcilor.
Nerevar Moon-and-Star
alexwinfast

Post by alexwinfast »

alah wrote: cum sa fim diferentiati fata de ceilalti oameni, in ochii orcilor.
Te bagi la vrajeli cu o "oarca" si te cumnatesti cu seful lor de trib :d
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

Gothic 3 Teaser Trailer #1 78.34 MB @ComputerGames.ro
It's good to admit that you're wrong, but it's better to be right.

PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: 7JOVYDPL
Shader

Post by Shader »

Cam asa vor arata cutiutele pt. Gothic 3:

Image Image
Live in your world, get pwned in mine!
Anggell

Post by Anggell »

Are we there yet?
Shader

Post by Shader »

Not yet, cred ca prin septembrie vom intra in dialog cu orcii.
Anggell

Post by Anggell »

Nu mai suport, de atata timp astept jocul asta si intarzie sa apara...:(
zweistein

Post by zweistein »

mda, cred ca au vrut sa-l spatieze un pic de Oblivion, sa nu il bage cat timp mai este perioada de "febra maxima". Si eu astept Gothic 3-ul si Dark Messiah of Might and Magic.
Sper ca se vor ridica la nivelul asteptarilor. :)
Anggell

Post by Anggell »

Oblivion nu mi-a placut in mod special, sper sa fie mai bun Gothic.
rayn3

Post by rayn3 »

Conform unor surse de pe http://www.worldofgothic.com, gothic 3 ar apare pe 13 octombrie, sa speram ca nu este o zi cu ghinion. Cu siguranta, pe mine cel putin, nu cred ca ma va dezamagi aceasta a 3 -a parte, avand in vedere primele 2 parti ;), sper...... de Oblivion ce sa mai zic, decat "suxxx"
XSamSung

Post by XSamSung »

Ca sa aiba succes nu putea fi lansat la scurt timp dupa Oblivion, au asteptat sa se piarda printre altele pentru ca exista anumite similaritati intre cele doua jocuri ;)
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Sper ca n-au facut tampenia sa-l amane din cauza asta :((
Ca doar nu cred ca ori e alba ori e neagra; poate cineva are chef de AMBELE, eu cel putin le-as fi jucat in paralel la fel de mult.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
XSamSung

Post by XSamSung »

Din pacate acesta a fost unul dintre motive si nu cred ca-si facea griji legat de fidelitatea fanilor seriei Gothic, dar succesul ar fi mult mai mare daca Oblivion nu ar fi rival cu Gothic, din fericire timpul isi spune cuvantul si Oblivion isi pierde din farmec iar Gothic devine tot mai cerut ;) (GOT IT)
alah

Post by alah »

Ai dreptate XSamSung. Si plus de asta e bine ca au avut timp sa-l retuseze mai bine :)
Nerevar Moon-and-Star
Shader

Post by Shader »

Nu stiu din ce motiv, dar seria Gothic, cu toate ca nu a beneficiat de o prea mare potenta din partea engine-ului grafic, precum in cazul rivalului sau direct, seria The Elder Scrolls, mereu a reusit sa-mi lase o impresie vizuala mai buna, mai plina de viata, specifica mediului de joc.

Asa ca odata cu acest preview al celor de la PC Action, noi detalii despre viitorul RPG al celor de la Piranha si-au facut aparitia pe inghesuitul www, la fel ca si cateva imagini, plus o gramada de spoilers.

Incepand cu partea tehnica, buba ce ne cam doare pe toti, devii au avut bunavointa sa ne ofere pe tava cerintele de sistem pentru jocul ce trebuie ( teoretic ) sa-si faca aparitia la finele anului.

Minim/Recomandat

2 GHZ / 3 GHZ
512MB Ram / 1024MB Ram
128 MB Graphics card / Geforce 6800

De altfel, vor exista 550 de questuri, dintre care doar 25 pentru povestea centrala, dar, logic, nu toate vor fi disponibile din primul joc, existand restrictia de clasa.
In materie de erou, acesta va avea 9 atribute diferite si aproximativ 70 de talente, impartie - precum si in cazul lui Gothic 2 - in profesii:

* Fighting (17)
* Hunting (10)
* Magic (11)
* Forging/Smithing (5)
* Thief skills (11)
* Alchemy (7)
* Other talents (6)

Ne sunt promise aproximativ 50 de ore de joc doar pentru povestea centrala a.k.a. cele 25 de questuri, eroul o sa fie capabil sa ajunga pana la nivelul 30, primind 10 puncte de experienta pentru fiecare level-up.
Tot dupa spusele celor de la Piranha, o mare parte din actiunea jocului o sa fie centrata in zona de padure, Myrtana ( 60 % ), iar restul de 40% o sa fie atribuit in mod egal ( 20 % ) regiunii desertice ( Varant ) si celei nordice, Nordmarr.

Nici in materie de items sau dialoguri nu stam prost, ba din contra ! Vor exista in jur de 1000 de items in toata lumea, impartite pentru fiecare clasa.
Sunt promise 18 ore, cuprinzand 250.000 de dialoguri vorbite, pentru care s-au folosit 62 de voci actoricesti diferite.

Ce sa mai, daca tot ceea ce am scris pana acum este adevarat, exista mica ( marea ) posibilitate sa avem jocul anului 2006 mai devreme decat anticipam.
rayn3

Post by rayn3 »

Intr-adevar impresionanant.....se vede ca-s nemti, doar ei pot fi atat de atenti la toate detaliile, chiar si cele mai mici. Cu siguranta va fi jocul anului 2006 ;)
danboc

Post by danboc »

Puaaahahaha, deci minimum specs sunt 2GHZ si 512 RAM cu 128 VRAM, deci inca un joc de anul asta pe care pot sa il bifez linistit cu batranul meu sistem (are 4 ani si ceva saracul :D). Daca mai pun la socoteala ca ultimele aparitii demo adica Call of Juarez si Dark Messiah merg flawless iar Crysis anunta minimum de 3000+ si GF6600/x800 atunci pot sa fiu sigur ca si ala va rula decent (in jur de 20 FPS) in 1024 cu ceva umbre dezactivate si texturi pe medium. In conluzie, industria de jocuri e inca muuuult in urma hardware-ului si nu stiu cand se va trezi din letargia asta, sau comoditate daca vreti :(
What the problem is?
2K

Post by 2K »

Depinde si cum joci acuma...si eu cu vechiul 9550 pot sa rulez urmatoarele jocuri insa un gameplay decent nu prea pot avea....
Cat despre gothic,sper sa iasa si mai bun decat oblivion care m-a captivat total,si sa se bucure de acelasi sprijin de la comunitatea modderilor
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

danboc, iar incepi cu flawless-ul tau :D.
Iti propun o afacere. Vin la tine, testez in ce jocuri vreau eu, si dacă intr-adevar jocurile din ultimi 2 ani iti merg flawless iti dau sistemul meu pe al tau. Pina si pe sistemul meu sunt jocuri care nu merg flawless! Sau mai bine altceva: vii tu la mine sa vezi ce inseamna sa iti mearga un joc flawless.
Atentie: flawless nu inseamna ca poti sa intri in joc pe sistemul si juca cu detalii medium low la 20 fps maxim :)
Prietena mea si un prieten au amandoi 9550 la frecvente de 9600XT cu procuri mai bune decat al tau, asa ca stiu ce poate placa aia video :D
neo hunt

Post by neo hunt »

Intradevar nu cred nici eu ca jocurile merg "flawless" pe un 9600XT. Recent am facut un upgrade la un sitem care era superior celui pe care il ai in semnatura (Athlon64 3000+, 1.5GB RAM si Radeon 9600XT) si pot sa spun sincer ca erau multe jocuri (NOI) care nu mergeau deloc multumitor. De exemplu Oblivion merge bine doar in 800x600 si cu detalii aproape la minim.

Gothicul sper sa fie mai optimizat la partea grafica pentru ca si cele mai tari sisteme au probleme cu Oblivion la rezolutii si de detalii maxime. Totusi din cate imi aduc eu aminte si cu celelate Gothic-uri a trebuit sa le joc dupa un an de la aparitie, dupa ce imi facusem upgrade-uri la sistem, ca sa le vad la un framerate bun si cu detalii la maxim.

Go Gothic !!! :)
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Da, Gothic II a fost destul de prost optimizat, ca sa nu mai zic de gothicI. m-am rejucat de curand Gothic II si abia pe sistemul din semnatura a mers exceptional cu totul maxim in 1600x1200 AA4x AF16x, adică la 40-50+ fps-uri. Inainte de 7900GT aveam un X800GTO si cu aceleasi setari in oras sau in anumte zone in care vedeam f mult din harta aveam uneori sub 30fps :(. Tot pe X800GTO am reincercat si gothicI, care a fost si mai catastrofa la optimizare. Indif de rezolutie cand mergeam scadea drastic framerate-ul pina la 20-25fps. dacă stateam pe loc si ma uitam de hur imprejur mergea ok, dar cand ii dadeam inainte murea framerate-ul.

Imi doresc din tot sufletul sa fie mai optimizat GIII deact au fost precedentele ca altfel tare mi-e frica ca o sa-l joc la detalii maxime in vreo 2-3 ani :(
Ithanium

Post by Ithanium »

pai daca nu il optimizeaza jocul va fi un dezastru total din mai multe motive:
1. daca G2 cu grafica lui pe care o numesc cu bunavointa satisfacatoare sacadeaza, imaginativa ca ar fi imposibil de jucat cu o grafica asa frumoasa.
2. in comparatie cu G2 lumea va fi mult mai mare si producatorii spuneau ca nu vor fi loading screenuri deci texturile se vor incarca in timp ce joci ceea ce va face din nou sa sacadeze.

si Kodiak, tu omiti un lucru important...placa ta video este optimizata pentru tipurile de motoare grafice mai noi (pe care este facut si G3) si nu pentru motorul grafic al lui G2.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

adică vrei sa zici ca pe o placa video ultimul ragnet jocurile vechi vor merge infect? Eu ma indoiesc tare mult de asta. Asta ar insemna ca Oblivion de exemplu nu va merge perfect niciodata. Acum nu ca placile video nu sunt suficient de puternice pt el, iar peste 3-4 ani nici atat ca placile video sunt prea noi si nu sunt optimizate pt el [smilie=maniac.gif] [smilie=Nice-try.gif]

Si eu am zis ca pe placa mea actuala GothicII merge perferct cu absolut tot ce se poate da la maxim dat. Dar mi se pare inadmisibil ca pt un joc facut acum 3-4 de zile sa iti trebuiasca un calculator high end de acum ca sa il rulezi flawless.

PS: Mie grafica din GII nu mi se pare satisfacatoare. L-am rejucat cu placere la inceputul acestui an (si eu sunt foarte pretentios cand vien vorba de grafica). Iar comparativ cu Morrowind - concurentul direct - mi se pare mult mai reusit grafic.
Ithanium

Post by Ithanium »

pai da...poate fi o chestiune de drivere, tin minte ca s-a intamplat o chestie de genul asta cu ti4200 cand nvidia a trecut pe driverele FX...
Deci da se poate intampla asta deoarece pun pariu ca nici ati nici nvidia nu s-au sinchisit sa isi optimizeze noile placi pentru jocuri aparute cu ani in urma.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Nu e chestia de optimizare a placilor actuale pt jocurile de acu 3-4 ani de zile. Ideea este ca puterea de procesare a placilor actuale este uriasa fata de cea a placilor de acum 3-4 ani de zile. Gandeste-te ca atunci 200/400 erau frecvente super uriase pt placile video si 4 pipe-uri era enorme :) O placa video actuala ruleaza fara probleme o aplicatie de acu cativa ani, chiar dacă nu are paret de acel mici optimizari care se faceau atunci pt a stioarce si ultma picatura de performanta din placile de atunci. Placile actuale oricum sunt overpowerd pt vremurile alea.
E ca si cum ai face un drag race intre o dacie si un ferarri. Iar la dacie ai face super reglaje pt a demara mai bine si la ferarri ai pleca cu motorul rece si cu frana de mina trasa :D

Pe partea de dirvere asa este, cum zici tu. Driverele cele mai noi nu sunt intotdeauna si cele mai bune pt placile mai vechi.
danboc

Post by danboc »

Cand zic flawless inseamna ca are peste 20FPS si asta pentru mine inseamna suficient. Sigur, nu toate optiunile sunt max si rezolutia e 1024 doar. De obicei umbrele omoara rau sistemul si daca renunt la ele castig cam 50% la performanta. Probabil chinuie rau si procesorul si placa video, noroc ca nu sunt asa importante pentru gameplay. Va astept la probe daca nu ma credeti :laughing6:
What the problem is?
boboS

Post by boboS »

KodiaK wrote:Pe partea de dirvere asa este, cum zici tu. Driverele cele mai noi nu sunt intotdeauna si cele mai bune pt placile mai vechi.
Nu este adevarat. Cand aveam Geforce4 MX faceam acelasi lucru, pastram driverul care citisem undeva ca e cel mai bun pt placa mea. Insa la instalarea ultimul driver am fost socat sa vad ca in Total War Rome (sau cum se mai numea) mergea perfect pe cand la driverul vechi se intepa oribil. La Sims 2 aceeasi poveste...cand intram in oras se vedea de la o posta cat de bine merge fatza de inainte la driverul vechi. Si lista poate continua..ca am observat diferente de performanta enorme la jocuri unde placa mea era foarte slaba... Ati si nvidia scot drivere optimizate pentru anumite jocuri
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Incearca tu sa pui forceware 90+ pe GeForce4 MX-ul tau acum sa vedem cat de bine se va misca :)
Evident ca probabil driverul care l-ai pus tu atunci era mai bun decat cel al placii (care de obicei sunt extrem de vechi), dar eu nu am zis ca ala al palcii este cel mai bun ci alea care au iesit in generatia placii video sunt cele mai bune.
danboc, dacă la tine 20 fps inseamna flawless eu nu mai zic nimic...
Cred ca dacă joci ceva cu 40+ ai orgasm :D
Calin Banc

Post by Calin Banc »

KodiaK wrote: danboc, dacă la tine 20 fps inseamna flawless eu nu mai zic nimic...
Cred ca dacă joci ceva cu 40+ ai orgasm :D
Tare faza :laughing6: , la Gothic 2 ma enerva cel mai mult crush-urile cand iti era lumea mai draga si mai ales cand ai uitat sa salvezi, de parca jocul urmarea mereu sa te prinda cu garda jos [smilie=maniac.gif] .
Daca grafica din G3 va fi la fel de bine aleasa ( in precedentele titluri chiar daca era poate mai colturoasa cromatica era bestiala), atunci va fi la nivelul din zilele de azi. Nu trebuie folosite neaparat ultimele tehnologii pentru a genera o atmosfera in concordanta cea ce se vrea a fi jocul. :tongue3:
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Ciudat..am jocat GothicII de 3 ori si niciodata nu mi-a crashuit. Si erau 3 configuratii destul de diferite, caci l-am jucat la intervale destul de mari de timp (peste 1an)
Si DA, GothicII arăta bestial si inca mai arată bine si imersiv, cu toate ca dpdv grafic nu a fost niciodata state-of-the-art.
Calin Banc

Post by Calin Banc »

KodiaK wrote:Ciudat..am jocat GothicII de 3 ori si niciodata nu mi-a crashuit. Si erau 3 configuratii destul de diferite, caci l-am jucat la intervale destul de mari de timp (peste 1an)
Si DA, GothicII arăta bestial si inca mai arată bine si imersiv, cu toate ca dpdv grafic nu a fost niciodata state-of-the-art.
Pai eu l-am jucat pe sistemul actual. Si iesea in Desktop fara nicio eroare, nimic. Probabil din cauza ca am doar 256 RAM si poate are jocul ceva probleme in full load. Cine poate sti? :tongue3:
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
Post Reply