7900GT XFX vs. Gainward
Moderator: Moderatori
- Lord Executron
7900GT XFX vs. Gainward
E timpul pt o schimbare si nu stiu ce sa aleg. Ar fi batalia intrea urmatoarele placi:
http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=402 - XFX 7900GT XXX
vs.
http://www.itdirect.ro/produs.php?346:662 Gainward 7900GT 256 GS
XFX are avantaju ca arata mult mai bine, OC din fabrica, dar Gainwardu' are racirea mult mai buna deci nu trebe s-o schimb...
Voi ce zicetzi?
vs.
XFX are avantaju ca arata mult mai bine, OC din fabrica, dar Gainwardu' are racirea mult mai buna deci nu trebe s-o schimb...
Voi ce zicetzi?
1.Tagan 580W|DFI SLI-DR Expert|Opteron 146 CABYE @ 2,7 Ghz|2 x 1 Gb Corsair UCCC @ DDR550 @3-4-3-7|BFG 7900 GT 512 DDR|WD Raptor 36Gb, Samsung 160GB & 200 GB, WD 3x250GB, Seagate 1 TB.
Colectionar de calculatoare, fan VW&Dacia Frantuzoaica
Ce zici de ASUS-ul asta?Super Overclocking din fabrica si racire destul de mare!:P
PS:Din link-ul tau vad la Gainward Memorie 128 MB!:-k
PS:Din link-ul tau vad la Gainward Memorie 128 MB!:-k
Mergi pe placa asta http://www.senorg.ro/shop/EVGA-e-GeForc ... p1561.html eventual îţi face si un V-mod M1 in GTX insa cu un pentagram/A.C silencer,sincer ASUS nu îţi recomand pt ca stiu ca au avut o groaza probleme cu ele,gainward-ul e OK insa nush cat de mult se poate OC cat despre XFX nu prea recomand ca nu are racirea de la gainward iar frecventele sunt foarte mici in comparatie cu EVGA care mai are si 10 ani garantie...
- Lord Executron
Nu-mi place EVGA-ul ca e verde (asta e daca sunt obsedat) si nu-mi place nici racirea. Cred ca m-am decis asupra Gainward-ului. Intrebarea e daca merita sa iau varianta cu 512 RAM si 1.2 ns la memorii pt inca vreo 2 milioane diferenta. Ma joc la rezolutie de max 1280x1024 (am numai LCDe).. Ajuta ramul suplimentar aşa mult?
1.Tagan 580W|DFI SLI-DR Expert|Opteron 146 CABYE @ 2,7 Ghz|2 x 1 Gb Corsair UCCC @ DDR550 @3-4-3-7|BFG 7900 GT 512 DDR|WD Raptor 36Gb, Samsung 160GB & 200 GB, WD 3x250GB, Seagate 1 TB.
Lord Executron memoria in cantitate mai mare te va ajuta daca obisnuiesti sa folosest detalii setate pe high (deci texturi foarte mari), daca nu eu cred ca 256MB sunt suficienti.
PS. tot pe Gainward as merge si eu (ca doar am si eu tot un gainward, si am mai avut unul in trecut).
PS. tot pe Gainward as merge si eu (ca doar am si eu tot un gainward, si am mai avut unul in trecut).
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
- Lord Executron
Hm?IL Dotore wrote:daca nu eu cred ca 256MB sunt suficienti.

Daca iau p-aia cu 512 mai am un pic shi iau X1900XT

Gainward 

Asus A8N-SLI Deluxe, AMD A64 3000+ Winchester Box@2,4GHz, 2GBDDR Kit G.Skill, 2xWD200GB SATA2, Gainward Bliss 7900GT PCX256DDT, DVD-ROM Plextor, DVD+/-RW DL NEC, Case: Chieftec LBX-02B-B-SL-450, PS: Chieftec GPS-450AA 101 A, Samsung SyncMaster 710N, Mouse: Raptor Gaming M2, Keyboard Logitech G15, Casti Technics RP-F290
- Lord Executron
Dar tu ce zici merita banii pt 512 RAM?larisu wrote:Mai asteapta nitel si vei vedea si BFG 7900GT cu 512 MB la pret mai mic.
Doar ca nu stiu ce culoare are inca... daca e verde n-ai facut nimic.
P.S. Cine e importatorul BFG? Ca la voi n-am vazut

Re: 7900GT XFX vs. Gainward
vad ca nimeni nu te-a corectatLord Executron wrote:E timpul pt o schimbare si nu stiu ce sa aleg. Ar fi batalia intrea urmatoarele placi:
vs.
Voi ce zicetzi?

acel Gainward e un GS...si se vede clar din specificatii ca e OC-at(550,1400) peste XFX
greshesc?
loc de recclama....
Cosmote: 0765485461
Cosmote: 0765485461
Cel mai varza BFG din cate am vazut, nici nu are racire pe memorii sa nu mai zic de frecvente si-au pierdut stilul, c'mon trebuia sa arate like the "Big Fucking Gun" aia arata ca o prastienovi wrote:BFG am vazut AICI cei drept cu 256 DDR3!:P
![Gun-To-The-Head [smilie=Gun-To-The-Head.gif]](./images/smilies/Gun-To-The-Head.gif)
PS. No ofense novi, vorbesc strict de BFG

Ai dreptate!Mi se pare mai potent ASUS-ul recomandat mai sus!XSamSung wrote:Cel mai varza BFG din cate am vazut, nici nu are racire pe memorii sa nu mai zic de frecvente si-au pierdut stilul, c'mon trebuia sa arate like the "Big Fucking Gun" aia arata ca o prastienovi wrote:BFG am vazut AICI cei drept cu 256 DDR3!:P
PS. No ofense novi, vorbesc strict de BFG
Reformulez: daca nu folosesti setari gen "ultra high" atunci 256MB sunt suficienti.Lord Executron wrote:Hm?IL Dotore wrote:daca nu eu cred ca 256MB sunt suficienti.Deci e sau nu de ajuns 256?
Daca iau p-aia cu 512 mai am un pic shi iau X1900XT.... Offff nush ce sa fac...
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Noi o sa fim importatori... maine o sa le gasesti si pe site. Placile sunt albastre... si ca recomandare personala, fata de Gainward-ul GS cu 512 MB, sugerez varianta BFG, pentru ca o sa ai bani ramasi si pentru racire cat sa o duci mai sus.Lord Executron wrote:Dar tu ce zici merita banii pt 512 RAM?larisu wrote:Mai asteapta nitel si vei vedea si BFG 7900GT cu 512 MB la pret mai mic.

mecanic it nr 2 @ dep tehnic / sc import si distributie srl
-
Recomand EVGA; eu am un 7900 GT CO SC si merge fara probleme; iti recomand ca firma Senorg Romania, ofera garantie de 10 ani la placile high-end; si international EVGA are cea mai tare garantie la placile video.
In plus, poti discuta cu M1cutzu de la Senorg sa vezi cate placi EVGA au picat in Romania.
PS: toti integratorii mari au avut probleme cu 7900 GT: EVGA, XFX(care si-a inchis si forumul), BFG, Asus, Leadtek, Inno etc.
For makanaki:
- daca citeai forumurile din afara vedeai ca cei de la EVGA s-au straduit si au reusit sa rezolve problemele (RMA and stuff) cel mai bine; au un sooper suport si o sooper garantie.
In plus, poti discuta cu M1cutzu de la Senorg sa vezi cate placi EVGA au picat in Romania.
PS: toti integratorii mari au avut probleme cu 7900 GT: EVGA, XFX(care si-a inchis si forumul), BFG, Asus, Leadtek, Inno etc.
For makanaki:
- daca citeai forumurile din afara vedeai ca cei de la EVGA s-au straduit si au reusit sa rezolve problemele (RMA and stuff) cel mai bine; au un sooper suport si o sooper garantie.
Lord Executron wrote:Dar tu ce zici merita banii pt 512 RAM?larisu wrote:Mai asteapta nitel si vei vedea si BFG 7900GT cu 512 MB la pret mai mic.
Te complici cu BFG-urile si XFX-urile din simplul motiv ca vei vrea la un moment dat sa iti faci vmod iar la capitolul asta 7900gt + vmod + silencer = best bang for the buck.
In ceea ce priveste vmod-ul, M1cutzu e pe departe cel mai bun tehnician hardware din Ro in momentul asta si ar trebui sa iei in considerare chestia asta inainte sa te arunci la un BFG cu 512MB (memorie pe care nu prea poti sa o folosesti daca nu joci pe rezolutii mai mari de 1280), care nu o sa vada niciodata peste 570 in core si asta daca ai noroc.
In weekend o sa postez niste screenshot-uri ca sa vezi ce poate face un EVGA 7900GT modat ca la carte

Ignorance is Bliss
Si eu iti recomand sa iei cel mai ieftin 7900Gt de la ItDirect sau Senorg, unde ai posibilitatea sa il iei pretestat. adică dacă 10mil si iei un Superclocked
. Mai pui 1mil maxim si schimbi si racorirea si tot iesi mai ieftin.
512Mb se simt in jocurile facute pe engine-ul de DoomIII unde cand dai Ultra high inseamna texturi necomprimate care ocupa 512Mb. Si in Ghost recom pt a da texturile pe High iti trebuie 512Mb. Dar asta nu inseamna ca in orice joc dacă dai ultra quality ai nevoie de 512Mb, cum a zis Il Dotore.
Ramul suplimentar se mai simte, in aproape orice joc nou, la rez de 1600x1200 (sau mai mari) cu AA4X. Cum insa tu ai LCD (deci esti limitat la 1280x1024) si cum 7900GT nu suporta HDR+AA, si cum din ce in ce mai multe jocuri ofera HDR (la care nu cred ca esti dispus sa renunti in favoarea AA-ului), parerea mea este ca 256Mb or sa te coafeze de minune.
GS-ul de la Gainward suna insa bine si datorita memoriilor la 1.2ns ceea ce asigura, teoretic, un OC mai bun la ele.

512Mb se simt in jocurile facute pe engine-ul de DoomIII unde cand dai Ultra high inseamna texturi necomprimate care ocupa 512Mb. Si in Ghost recom pt a da texturile pe High iti trebuie 512Mb. Dar asta nu inseamna ca in orice joc dacă dai ultra quality ai nevoie de 512Mb, cum a zis Il Dotore.
Ramul suplimentar se mai simte, in aproape orice joc nou, la rez de 1600x1200 (sau mai mari) cu AA4X. Cum insa tu ai LCD (deci esti limitat la 1280x1024) si cum 7900GT nu suporta HDR+AA, si cum din ce in ce mai multe jocuri ofera HDR (la care nu cred ca esti dispus sa renunti in favoarea AA-ului), parerea mea este ca 256Mb or sa te coafeze de minune.
GS-ul de la Gainward suna insa bine si datorita memoriilor la 1.2ns ceea ce asigura, teoretic, un OC mai bun la ele.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
pe ce te bazezi cind afirmi asta?e doar un tehnician bun...si atit..ca si alti tehnicieni buni de pe la noi....si in legatura cu XFX si eVGA --ambele au avut nenumarate probleme cu artefactele(pina si la frecvente standard)---am citit zeci de pagini de forum unde XFX si eVGA aveau probleme grave,pt ca am avut 7900GT dintre primele care au intrat in stoc in Romania--ce putin asa mi-au zis de la e-mag,si am avut numeroase probleme cu ea--era,bineinteles ASS-USGundam wrote:In ceea ce priveste vmod-ul, M1cutzu e pe departe cel mai bun tehnician hardware din Ro in momentul asta
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)

Last edited by Y2K on Tue Aug 15, 2006 4:22 pm, edited 2 times in total.
___|___NIMĂNUI NU ÎI PASĂ DE CONFIGURAŢIA "SISTEMULUI" TĂU___|___
Pe ce se bazează? Verifică activitatea lu' M1 şi vorbeşte dupaia.Y2K wrote:pe ce te bazezi cind afirmi asta?e doar un tehnician bun...si atit..ca si alti tehnicieni buni de pe la noi....Gundam wrote:In ceea ce priveste vmod-ul, M1cutzu e pe departe cel mai bun tehnician hardware din Ro in momentul asta

Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză! ![Faint [smilie=Faint.gif]](./images/smilies/Faint.gif)
![Faint [smilie=Faint.gif]](./images/smilies/Faint.gif)
Misto BFG-ul asta cu 512!:Plarisu wrote:Noi o sa fim importatori... maine o sa le gasesti si pe site. Placile sunt albastre... si ca recomandare personala, fata de Gainward-ul GS cu 512 MB, sugerez varianta BFG, pentru ca o sa ai bani ramasi si pentru racire cat sa o duci mai sus.
Tot nu da a BFG nici ala cu 512 MB, sigur sunt BFG-uri originale sau is ceva modele facute pe vapor ca sincer asa arata asa se si comporta, uite mai jos diferentele evidente:

Now this is what I call the "BIG FUCKING GUN"

Prietenii stiu de ce

Asa arata o prastie unde doar sigla impresioneaza.
Cat despre Overclocking . - parca-i diferenta dintre o Dacie tunata si un Mercedes![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)

Prietenii stiu de ce

Cat despre Overclocking . - parca-i diferenta dintre o Dacie tunata si un Mercedes
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Stiu, dar am vrut sa demonstrez ca pana si BFG are produse mediocre, GTX-ul poate fi cel mai performant din clasa GeForce 7900GTX dar GT-ul este mai slab ca si alte solutii sub alte branduri, nu are rost sa cumpere un GF 7900GT doar pentru ca sta sub sigla BFGlarisu wrote:Diferente evidente intre ce si ce? Ce arati tu acolo sunt doua poze cu un 7900GTX si o poza cu un 7900GT.

Da tu cum te asteptai sa arate BFGXSamSung wrote:Tot nu da a BFG nici ala cu 512 MB, sigur sunt BFG-uri originale sau is ceva modele facute pe vapor ca sincer asa arata asa se si comporta, uite mai jos diferentele evidente:
Prietenii stiu de ce![]()
Cat despre Overclocking . - parca-i diferenta dintre o Dacie tunata si un Mercedes

Oricum acum nush exact ce e atat de interesant la BFG,mie nu mi se par cine stie ce,majoritatea produselor lor urmeaza diesign-ul de referinta celor de la Nvidia iar nici in modele OC-ate peste masura nu exceleaza (vezi ce fac XFX si EVGA ba chiar si Leadtek sau Gainward cu unele modele)
P.S Cat despre M1,omul e o adevarata legenda a OC-ului in Romania cat si in strainatate,vezi pe Crazy sau xtremesystems ce face

BFG reprezinta pentru nVidia ce reprezinta HIS pentru ATi, cel putin asa era pe vremuri, acum doar modelele High-End (chiar alea din TOP) mai folosesc memorii, cipuri si racire performanta capabile pentru OC (de parca sunt alese) 
Nu prea cunosc placi sub sigla EVGA duse la extrem eventual ultimele modele, dar au intrat cu probleme pe piata, XFX si Gainward au mai avut modele si din generatiile anterioare destul de capabile dar BFG era TATA LOR, la vremea respectiva si pretul unui BFG era cel mai mare, nu degeaba au fost alesi de Alienware

Nu prea cunosc placi sub sigla EVGA duse la extrem eventual ultimele modele, dar au intrat cu probleme pe piata, XFX si Gainward au mai avut modele si din generatiile anterioare destul de capabile dar BFG era TATA LOR, la vremea respectiva si pretul unui BFG era cel mai mare, nu degeaba au fost alesi de Alienware

Well...probabil ca ai dreptate,nush ce se intampla inainte eram prea mic,acum nu reuseste sa ma surprinda BFG pe cand Leadtek Gainward EVGA XFX vin cu modele superclokate din start,desi unele au avut probleme din cauza acestor frecvente au fost remediate in timp prin solutii noi de racire iar EVGA a fost de departe cel mai serios,toate palcile cu probleme fiind duse la RMA
-
Nu am zis ca EVGA nu-i o companie serioasa, a avut probleme destul de mari cu cateva modele High-End din generatia 7xxx si intradevar au inlocuit modelele respective, din pacate au fost persoane care si-au adus de dincolo astfel de placi si pentru ei RMA nu a fost o optiune plauzibila, placa trebuia dusa la magazinul respcectiv pentru garantie care se afla la Mii de KM de tara noastra si uite asa bani aruncati aiurea pe EVEGA, desi firma e serioasa nu a fost destul de atenta cand a trimis stocuri cu placi defecte pe piata.
-
XSamSung,
eu am impresia ca nu ai citit forumurile:); sincer, no offense, dar ce zici tu make no sense;cum adica si-au adus placi de afara si tot afara se rezolva garantia:)?
Pai man, unde vrei sa se rezolve?
Daca luau din tara alta era problema - sunt 2 useri care au avut probleme cu placi luate de la Senorg si daca citeai mai atent forumurile de la noi, vedeai ca li s-au schimbat placile fara prea multe intrebari; da-i un PM userului Adi Coman si vezi ce zice despre comportamentul celor de la Senorg in legatura cu placa lui; M1cutzu i-a schimbat 4 placi, nici una nu a mers cu placa de baza MSI desi toate mergeau pe placi de baza Abit;i s-au returnat banii:).
PS: multi au avut probleme, nu numai EVGA; nu mai vorbi fara sa stii; sincer acum; citeste si tu pe http://www.xtremesystems.org/forums, e un thread dedicat problemelor 7900 GT -ului; vezi si faza cu condensatorii si alte designuri diferite de cele Nvidia.
PS2: citeste si pe anandtech - e un articol dedicat tot problemelor 7900 GT-ului si vezi cine s-a miscat cel mai bine cu garantiile.
eu am impresia ca nu ai citit forumurile:); sincer, no offense, dar ce zici tu make no sense;cum adica si-au adus placi de afara si tot afara se rezolva garantia:)?
Pai man, unde vrei sa se rezolve?
Daca luau din tara alta era problema - sunt 2 useri care au avut probleme cu placi luate de la Senorg si daca citeai mai atent forumurile de la noi, vedeai ca li s-au schimbat placile fara prea multe intrebari; da-i un PM userului Adi Coman si vezi ce zice despre comportamentul celor de la Senorg in legatura cu placa lui; M1cutzu i-a schimbat 4 placi, nici una nu a mers cu placa de baza MSI desi toate mergeau pe placi de baza Abit;i s-au returnat banii:).
PS: multi au avut probleme, nu numai EVGA; nu mai vorbi fara sa stii; sincer acum; citeste si tu pe http://www.xtremesystems.org/forums, e un thread dedicat problemelor 7900 GT -ului; vezi si faza cu condensatorii si alte designuri diferite de cele Nvidia.
PS2: citeste si pe anandtech - e un articol dedicat tot problemelor 7900 GT-ului si vezi cine s-a miscat cel mai bine cu garantiile.
- Lord Executron
Hehe hai c-am fost si yo plecat din Buc... Anyway am luat BFG-ul cu 512 + Pentagram si merg fara prob la 580/1600 (thanks to LARISU pt montat Pentagramu'
)
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)