A si SAU a nu fi client la intend.ro

Subiecte referitoare la procesoare. Despre coolere se discuta mai jos.

Moderator: Moderatori

masteruser

A si SAU a nu fi client la intend.ro

Post by masteruser »

Tocmai mi-am comandat un procesor de la intend.ro dar bucuria a tinut pina l-am primit acasa. :(

Prima data cind am vazut ce cutie imensa avea agentul de livrari ia-m zis daca nu cumva a gresit pachetul. Ca sa va faceti o idee era o cutie putin mai mare decit sunt cutiile de la carcase. Insa nejustificat de mare pentru un procesor. In cutia respectiva nu era pus nimic in interior ca sa amortizeze socurile iar procesorul se izbea de peretii de carton din interior. Cei de la intend au impresia ca livreaza cartofi nu componente electronice sensibile :( Scot procesoru si constat cu stupoare ca era desigilat iar ambalajul sau era vizibil deteriorat. A se vedea in imagine.
Image[/img]
Dupa ce am desfacut ambalajul constat ca pe procesor erau urme de amprente :( si nu era ambalat corespunzator, nu mai spun de cooler. Din cutia procesorului lipseau instructiunile de utilizare (stiti ca exista in mai multe limbi) si eticheta aia cu brandul amd care se lipeste pe carcasa.

Iar garantia mi se pare dubioasa tare; e o simpla foie de hirtie scrisa la calculator
Image[/img]
Image[/img]
Image[/img]

Iar pe verso nu e trecut nimic e blank. Cind am vazut astea ma asteptam sa nu mearga procesorul dar am avut noroc si nu a avut pini indoiti si merge numai ca coolerul e cam zgomotos. Le-am scris un mail celor de la intend sa le zic care se situatia dar nu au avut bunul simt sa-mi raspunda. Credeti am luat teapa sau nu cu garntia asta??? Ma gindesc ca intentionat nu au pus instructiunile ale de utilizare ca sa aiba motiv sa-mi zica ca nu am toate accesoriile la el in caz de garantie. Plus ca nu mi se pare normal sa primesc un produs dessigilat ca si cum ar fi secondhand.
Stie cineva vreun link in care pot verifica seria-ul procesorului sa vad daca nu e contrafacut??
In concluzie aveti grija sa evitati firma asta!!!!
Last edited by masteruser on Thu Aug 17, 2006 12:28 pm, edited 1 time in total.
Moldoveanul

Post by Moldoveanul »

Bine ca ai zis...toti laudau INTEND !!! Mi-a zis cineva ca au o firma de doi lei in Cluj dar nu prea l-am crezut...era sa cumpar si eu de la ei...noroc ca ai aparut tu :)
Cine mai are probleme cu unele firme sa posteze...sa nu mai luam tepe pe banii si nervii nostri !
Daca si cu parca...
masteruser

Post by masteruser »

Mai nu cumpara ca te dai cu capul de pereti dupa aia. Noroc ca nu am mai cumparat si altceva ca mai mai ginedam si la o placa video. Au preturi mai bune dar dupa cum vezi caliatatea e naspa tare. Daca stiam mai bine dadeam cu 1 milion in plus si luam procesorul de la mine din oras. :(
IL Dotore

Post by IL Dotore »

NU am patit niciodata asa ceva, si am tot cumparat de la Intend(placi video, placi de baza, carcase si multe alte produse atat pentru mine cat si pentru prieteni). Garantia asa este ea si nu e nici o teapa.
Insa ai dreptate la faza cu desigilatul, trebuia sa nu fi umblat ei in cutie. Intradevar asta e o bulina neagra pt firma.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
masteruser

Post by masteruser »

Macar daca nu luau nimic din ea; asa pot sa cred ca ai folosit procesorul o perioada si dupa aia mi l-au dat mie :(
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Mda, au mai zis si altii ca Intendu' nu mai este ceea ce era odata, dar nu prea i-am crezut nici eu.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Lord_Silver

Post by Lord_Silver »

@masteruser eu in locul tau as fi refuzat comanda, ca nu te obliga nimeni sa o accepti :wink:
drankon

Post by drankon »

Nu am idee cum s-a intamplat asa ceva insa daca luai legatura telefonic si nu pe mail poate ca-ti schimbau procesorul cu unu sigilat.
Cat despre garantie ai 3 ani si da asa arata garantiile la Intend .
E asta, e oricat de serioasa ar fi o firma si Intend e, traim in Romania ...
Last edited by drankon on Thu Aug 17, 2006 1:05 am, edited 2 times in total.
masteruser

Post by masteruser »

lord_silver_14 wrote:@masteruser eu in locul tau as fi refuzat comanda, ca nu te obliga nimeni sa o accepti :wink:
Dar cum sa o refuz; eu am vazut ce era inaintru dupa ce a plecat agentul de livrari, ca am primit pachetul acasa.
drankon

Post by drankon »

trebuia sa desfaci pachetul si sa verifici continutul pana nu pleca agentul din casa ... il rugai sa mai astepte 2 min sa verifici ca ai primit ce ai platit.
KalKo

Post by KalKo »

Treaba cu desigilatu e prima data cand aud asa ceva de la ei si am cumparat destul de multe, inca pe vremea cand trimitea cu coletarie anuntata, nu ramburs. ce-i drept faza cu cutia gigantica am patit-o si eu. Am comandat un card microsd de 512 care a vanit sigilat dar intr-o cutie de carcasa [smilie=maniac.gif], nu ca ar fi putut sa pateasca ceva doar ca arata mult prea amuzanta faza,deoarece practic cardul are sub 1 cm patrat fara adaptor SD.Era si mai tare faza sa-mi lase o foaie cu "gaseste acu in caru cu fan" :laughing6:

Apropo de magazine, din cate tin minte au aproximativ 4 magazine in Cj, estu unu de parca ai intra intr-un butic :laughing6: , dar macar nu-i asa aglomerat ca si restu
Loading....
IL Dotore

Post by IL Dotore »

drankon wrote:trebuia sa desfaci pachetul si sa verifici continutul pana nu pleca agentul din casa ... il rugai sa mai astepte 2 min sa verifici ca ai primit ce ai platit.
Nu ai voie sa desfaci pachetul inainte de a-l plati, iar dupa ce ai platit nu il mai intereseaza pe curier ce si cum, poti sa ai si cartofi in pachet, nu mai e treaba lui.

masteruser eu le-as da un telefon sa ii intreb ce si cum.
KalKo

Post by KalKo »

Cred ca au stoc prea mare de cutii pt carcase :laughing6:
Loading....
SoboLAN

Post by SoboLAN »

Si eu sunt cam in aceeasi situatie cu IL Dotore, adica PC-ul care il am acum pot sa zic ca l-am luat de la ei; cu exceptia sursei de alimentare toate componentele sunt de la Intend. Faza naspa e ca nu ai voie sa desfaci pachetul pana nu platesti. Faza si mai naspa e ca daca-i suni pe ei si le zici ce ai patit, ei pot sa zica ca tu ai rupt sigilul, ambalajul, etc. Pur si simplu nu poti demonstra ca atunci cand ai desfacut pachetul procesorul era asa cum e. Nu prea stiu ce sorti de izbanda ai. Daca iti merge bine, atunci nu cred ca e asa mare problema. In legatura cu garantia, stai linistit ca e OK, asa sunt toate.

In ochii tai ei si-au format o imagine tare naspa. Dupa aceasta experienta nu prea cred ca o sa mai cumperi ceva de la ei. Bafta la rezolvarea problemei si sa speram ca nu i se va mai intampla la nimeni.
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
Calin Banc

Post by Calin Banc »

SoboLAN wrote:Si eu sunt cam in aceeasi situatie cu IL Dotore, adica PC-ul care il am acum pot sa zic ca l-am luat de la ei; cu exceptia sursei de alimentare toate componentele sunt de la Intend. Faza naspa e ca nu ai voie sa desfaci pachetul pana nu platesti. Faza si mai naspa e ca daca-i suni pe ei si le zici ce ai patit, ei pot sa zica ca tu ai rupt sigilul, ambalajul, etc. Pur si simplu nu poti demonstra ca atunci cand ai desfacut pachetul procesorul era asa cum e. Nu prea stiu ce sorti de izbanda ai. Daca iti merge bine, atunci nu cred ca e asa mare problema. In legatura cu garantia, stai linistit ca e OK, asa sunt toate.

In ochii tai ei si-au format o imagine tare naspa. Dupa aceasta experienta nu prea cred ca o sa mai cumperi ceva de la ei. Bafta la rezolvarea problemei si sa speram ca nu i se va mai intampla la nimeni.

Pai ca sa demonstrezi nimic mai simplu. Iei o camera video si filmezi tot. Filmezi ca e sigilat tot(ianinte de a deschide pachetul) si cum il deschizi, fiecare parte. Daca e in regula tot atunci nu ai probleme, daca sunt situatii asemanatoare celei in care te afli acum dai un telefon si ceri lamuriri, daca nu fac nimic le dai cu caseta in cap.
P.S.: Daca iti cer caseta da le o copie in caz ca au ganduri necurate, nu se stie niciodata. :wink: Stii cum se zice: Better safe than sorry.
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
masteruser

Post by masteruser »

SoboLAN wrote: In ochii tai ei si-au format o imagine tare naspa. Dupa aceasta experienta nu prea cred ca o sa mai cumperi ceva de la ei. Bafta la rezolvarea problemei si sa speram ca nu i se va mai intampla la nimeni.
Asta se intimpla daca m-am lasat pacalit ca au preturi mici, acum chiar regret ca nu l-am cumparat procesorul de la mine din oras chiar daca dadeam un pic mai mult. Si apropo nu o sa mai cumpar niciodata asa cu ochii inchisi de la nici un magazin de pe net, daca luam o memorie de 50$ si era uzata mai treceam cu vederea dar asa procesorul asta a costat destul de mult Am sunat la intend si m-au dus cu presul........ au zis ca ei trimit toate componentele sigilate no comment In ultima instanta am sa tin procesorul o perioada dupa care am sa-l vind. In momnetul de fata sunt 100% sigur ca am primit un procesor folosit probabil citeva luni. Ei de asta mi l-au trimis asa pentru ca stiau ca in magazin nu se mai poate vinde iar prin curier e greu de demonstart ca nu a fost sigilat :(

Macar bine ca merge ca putea sa fie si mai rau. Exista vreo posibilitate sa-mi dau seama daca a fost overclokat tare?????
The Beast

Post by The Beast »

Cumpar de la inted de 3 ani. de la monitor LCD , la multifunctionale , mousi , camere foto digitale etc .. tot ce tine de comp.

Nu am avut niciodata probleme cu ei. Cand am luat camera foto, a venit intr-o cutie de vreo 40 pe 40 cm .. in care era plin de scart vata sticlata si sus ceva cabulir de alimentare ... cutia de la camera foto era undeva in mijloc.

Inainte.. cumparam de la o firma din Bistrita. Aveam niste dubii daca sa trec sau nu pe intend (fostul intelis).. insa cand am vazut la firma locala pe masa facturile de la intend... nu am mai ezitat.

Daca ar fi sa dau o nota la intend, as da 9, doar pentru ca sediul unde isi au depozitul e la vreo 10 statii de centrul clujului.

Altfel, nu am nici un repros.

Poate te-o vazut pe tine altfel... si de-aia te-ai trezit cu coletul ala... sau poate sa bagat pe fir si firma de transport :D
Oricum, fiind client vechi al intend, tot timpul m-au tratat excelent.
Velkan

Post by Velkan »

Destul de urat ce-au facut... Totusi, vad pe-aici mai multi cumparatori multumiti, ceea ce ma face sa cred ca esti un caz izolat. Si eu vroiam sa-mi comand cate ceva de la ei (cpu, ram, hdd, mobo), si inca n-am renuntat la ideea asta, dar mi-ai dat de gandit...
masteruser

Post by masteruser »

Uitati si raspunsul de la intend:
" Din pacate e foarte posibil sa fi ajuns de la noi la dvs. asa , pentru ca la randul nostru l-am primit si noi tot asa de la importatorul oficial de AMD din Romania. E foarte posibil ca acest procesor sa fi fost testat pe o anumita placa de baza la importator pentru a vedea daca functioneaza sau nu cu respectiva placa iar cand l-au pus inapoi sa fi uitat manualul + acea eticheta. Asta este doar o presupunere. Sincer nu prea am mai avut cazuri de genul acesta. Oricum daca dvs. credeti ca e o problema majora acest lucru , am sa va rog sa ne trimiteti procesorul inapoi iar noi va vom trimite altul. Ca idee, garantia e garantie !"
boto

Post by boto »

un prieten a avut o problema de la pcgarage,nu e chiar asemanatoare dar denota nesimtirea romanilor,a facut comanda de o placa video si i-a fost trimisa prin curier,a venit marti la Pl placa la baietii aia dar ei au uitat sa o trimita,au tinut-o vreo doua zile pe la ei,chair daca trebuiau sa o aduca imediat,el s-a dus la ei sa o ia iar ei au zis ca pretul este cu un milion mai mare,el a zis ca nu o mai ia atunci,apoi si-au dat seama ca nu era atata de mult,ci doar cu 300 de mii mai mult decat pretul de pe site....stupid romanians....
tot mai bine te duci tu si cumperi "live"si vezi ce primesti....asa am facut eu cu placa mea video si nu regret drumul pana la Buc,chiar daca a costat cat ar fi costat prin curier...
"You're going to burn in a very special level of Hell. A level they reserve for child molesters... and people who talk at the theater."
Velkan

Post by Velkan »

Cei de la Intend au un stil informal de exprimare destul de dubios... "Ca idee, garantia e garantie !" - ce vrea sa insemne asta? Ma rog, cel putin ti-ai rezolvat problema si - dupa cum vezi - nu era nici o conspiratie, era doar treaba romaneasca.
boto, ai dreptate, e mai bine sa cumperi live, dar tu ai facut o comparatie intre preturile - sa zicem - flamingo si cele intend/pcgarage/shopit?
masteruser

Post by masteruser »

Da, a contat pretul si firma (traiam cu impresia ca-s super seriosi ce de la intend) Oricum pe viitor o sa cumpar din magazin. Nu stiu daca are rost sa le trimit procesorul inapoi sa mai dai alti bani pe transport etc... etc... din moment ce merge bine asta, i-am facut tot felul de teste si e ok pina acum.
boto

Post by boto »

Leto Atreides wrote:boto, ai dreptate, e mai bine sa cumperi live, dar tu ai facut o comparatie intre preturile - sa zicem - flamingo si cele intend/pcgarage/shopit?
Logic,sunt mult mai ieftine produsele cumparate online,eu unul am sunat,am facut comanda si a doua zi cu 30 de min inainte de inchidere eram acolo sa o ridic,am vrut sa vad de la cine cumpar si sa fiu sigur ca nu imi vine acasa altceva,mi s-au parut f seriosi si m-a costat drumul cam cat m-ar fi costat curierul,asa ca in afara de timp nu am pierdut nimic :laughing6: ....in afara de faza cu trimisu' prin curier sunt ok...asa ca tot mai bine e "live",dar asta daca nu stati la peste 100km de magazin(ca deh,personalul este ieftin,dar nici sa mergi 5 ore cu el....).
Gata cu offtopicul din partea mea,omul a avut probleme si eu divaghez.
In concluzie,s*it can happen :sad1: to anyone,depinde si de norocul fiecaruia.
"You're going to burn in a very special level of Hell. A level they reserve for child molesters... and people who talk at the theater."
IL Dotore

Post by IL Dotore »

masteruser wrote:Uitati si raspunsul de la intend:
" Din pacate e foarte posibil sa fi ajuns de la noi la dvs. asa , pentru ca la randul nostru l-am primit si noi tot asa de la importatorul oficial de AMD din Romania. E foarte posibil ca acest procesor sa fi fost testat pe o anumita placa de baza la importator pentru a vedea daca functioneaza sau nu cu respectiva placa iar cand l-au pus inapoi sa fi uitat manualul + acea eticheta. Asta este doar o presupunere. Sincer nu prea am mai avut cazuri de genul acesta. Oricum daca dvs. credeti ca e o problema majora acest lucru , am sa va rog sa ne trimiteti procesorul inapoi iar noi va vom trimite altul. Ca idee, garantia e garantie !"
Deci nu ai luat nici o tepa, daca esti asa de nemultumit trimite-l sa iti dea unul sigilat. Insa atata timp cat merge nu cred ca are rost sa te complici.
XSamSung

Post by XSamSung »

Lasa ca am luat si eu o placa de baza Gigabyte si am primit-o Bulk (in punga) i-am atentionat pe cei de la Gigabyte si au zis ca ei nu au trmis la nici un reseller asa ceva, noroc ca merge placa si nu are nici un defect vizibil atata ca-i lipseste cutia, altadata am luat un Mouse Logitech care l-am primit tot bulk si are un Stiker pe care scrie "For Distribution Only whith new PC Hardware", dar nu generalizez - astia-s neseriosi de langa SORA (Centru), ii doare undeva de clienti ca au de unde, in schimb sunt alte zone unde sunt baetzi de treaba, si-a facut prieten un system de acolo si de atunci nu mai cumpara din alta parte, il lasa sa testeze componetele acasa si daca nu-i convine ceva le poate schimba fara nici o problema si abia dupa le baga in calculator (are datele lui in system deci nu sunt probleme), nu facetzi firma Intend de cacao pentru cativa angajati care se simt prea bine in pielea lor.

masteruser ai poze fa o plangere, cateva concedieri si se rezolva problema, stau multi la coada pentru angajare la Intend, au printre cele mai bune salare din Cluj pentru asa ceva ;)
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Mdea, Intend, magazinul cu cel mai flegmatic vanzator de pe planeta. Nu-se ei prea profesionisti nici in persoana, dar macar is ieftini... cea mai sigura solutie pana la urma zic eu ca e sa puneti ceva cunostinta de prin cluj daca aveti sa va cumpere si sa va trimita, e singurul mod sa fii sigur de ce primesti.
Dum zomfies...
ice01

Post by ice01 »

Colaborare cu ei 3 ani de zile, am avut o parere foarte buna legata de ei si comenzi de peste 3.000USD/luna ... pana la un moment dat cand m-au plimbat cu o placa de baza si de atunci am incheiat orice colaborare cu ei. Nu dau nici note bune nici proaste, insa ceva s-a intamplat cu ei in ultima perioada, si nu am priceput ce anume, poate ca li s-a suit la cap, oricum am fost dezamagit. Ce garantii mai am pe la ei se intorc foarte foarte tarziu si dupa ce le aduc eu aminte, inainte imi trimiteau ei inapoi garantiile fara nici o problema, acum uita de ele, am avut un cdrw care a stat la ei 3 luni de zile, si intentionat l-am lasat sa vad cat o duc cu nesimtirea, am mers tot eu dupa el pana la urma, si acum daca ma uit, cred ca mai am ceva garantii uitate pe la ei ...
goa_uld

Post by goa_uld »

Eu, am cumparat, de multe ori, componente de la Intend si am avut si parte de unele neplaceri dar, care au fost rezolvate foarte elegant.
In urma cu 2 ani am comandat de la ei un HDD de 80 Gb, care s-a dovedit a fi defect si uzat.
Am sunat la ei, am vorbit chiar cu unul din directorii lor ,Krizsan Laszlo parca il cheama, care mi-a zis sa le trimit hdd-ul inapoi ca mi-l schimba. Asta se intampla cam pe la orele amiezii acelei zile, iar la ora 16.00 mi-au trimis noul hdd prin curier (mi-au adus la cunostinta prin mail). A doua zi am primit noul hdd si, cu acelasi curier le-am trimis hdd-ul defect inapoi, fara nici un cost!!! Curierul mi-a zis ca transportul se plateste de catre cei de la Intelis pe atunci.
Alta data, am vrut sa fac un up-grade la sursa ( dela 350W la un de 400 W) si mi-au schimbat sursa veche (cea de 350W) folosita de mai bine de 6 luni cu una noua (de 400W pe care o mai am si acum in al doilea pc) GRATUIT!
Am fost surprins de gestul lor si i-am sunat sa intreb daca nu au facut vreo greseala ceva insa mi-au zis ca up-grade-ul este din parte firmei!!!
La faza asta ce sa mai zic!?

Sigur ca astfel de lucruri neplacute se mai intampla, pentru ca nimeni nu poate garanta pentru absolut toti angajatii sai, dar important este ca, daca exista o cale de rezolvare aceasta sa fie urmata.
In cazul in care nu se rezolva, apelati cu incredere la Oficiul pentru Protectia Consumatorului.
Eu, cand a fost cazul, am apelat si mi-am rezolvat problemele.

Mult succes!
Nu trebuie să fii mare ca să începi, dar trebuie să începi ca să fii mare...
Dorio

Post by Dorio »

Si firma de curierat poate fi vinovata intr-un asemenea caz.
La un sediu al Fan Courier Express am vazut cum descarcau pachetele de parca erau saci cu cartofi, le aruncau din masina direct pe asfalt. Cateva monitoare LCD le-au descarcat cu grija pentru ca se vedea pe cutie ce e in ele. Am primit prin ei un mouse Raptor Gamning M2 de la PCCoolers care vine intr-un ambalaj metalic, din tabla, asemenea unei conserve cu capac. Una din laturi era atat de indoita incat abia am putut deschide cutia. Se pare ca producatorii au stiut ei ceva :D, altfel nu stiu in ce stare ar fi fost mousul la livrare.
Asus A8N-SLI Deluxe, AMD A64 3000+ Winchester Box@2,4GHz, 2GBDDR Kit G.Skill, 2xWD200GB SATA2, Gainward Bliss 7900GT PCX256DDT, DVD-ROM Plextor, DVD+/-RW DL NEC, Case: Chieftec LBX-02B-B-SL-450, PS: Chieftec GPS-450AA 101 A, Samsung SyncMaster 710N, Mouse: Raptor Gaming M2, Keyboard Logitech G15, Casti Technics RP-F290
KalKo

Post by KalKo »

Dorio wrote:Si firma de curierat poate fi vinovata intr-un asemenea caz.
La un sediu al Fan Courier Express am vazut cum descarcau pachetele de parca erau saci cu cartofi, le aruncau din masina direct pe asfalt.
Am comandat o un monitor de la citgrup, ei trimit doar prin Fan Courier, si cand a ajuns acasa si desfac cutia care era deja si rupta intr-o parte si gaurita in ala, gasesc practic doua monitoare, partea din fata fiind dezmembrata, ghinionul meu ca monitorul merge,dar in orie caz daca nu scrii fragil fosforescent si pe toata cutia ei considera ca au cartofi in ele.
Loading....
Keos

Post by Keos »

Stau in Cluj de cativa ani si am cumparat multe produse de la Intend, am ajuns chiar sa cunosc cativa dintre oamenii care lucreaza acolo, firma s-a dezvoltat mult in ultimii ani si acum are mult mai multi angajati, cel putin la sediul lor e o nebunie continua, asa ca se mai pot intampla si lucruri neplacute. Eu in general am avut experiente placute cu ei, au avut si vanzatori mai nesimtiti(au 2 magazine si in centrul orasului acum) dar voi nu va dati seama ce stresant e pentru aia sa ii calce lumea in picioare non-stop(la propriu, sunt cam mici spatiile din magazine), asa ca eu ii inteleg partial, Oricum, celor care stau in Cluj le recomand sa mearga direct la ei la sediu(pe Str. Meseriilor, spre P-ta. 1 Mai) o sa isi rezolve mai rapid problemele si in general e mai sigur sa gasesca unele componente, in plus pot vorbi cu directorul ala de care ziceati mai sus, care e foarte de treaba si foarte dur cu angajatii firmei :). Ca si alternativa pot sa va recomand si pe cei de la Atex, au cam aceleasi preturi, poate chiar un pic mai mici si mi se par seriosi si ei.
There is no order...
KalKo

Post by KalKo »

Tot din cluj mi-am luat niste memorii DDRII sycron de la Max IT, sunt la fel de ieftini si ei ca si Intendu dar nu se copara la seriozitate, nu fac reclama doar o comparatie, am tirmis la intend o placa de baza la garantie si m-am tinut fara ea aprox o luna dupa ce am stat pe capul lor in fiecare zii, iar la MaxIt memoriile mi-au venit de la garantie in 5 zile, iar acuma le-am trimis sa-mi faca upgrade la Kingmax (36ron mi-au cerut pe upgrade), si le-au schimbat in aceeasi zi, super de treaba baietii :wink:
Loading....
Keos

Post by Keos »

Aaa, da, vezi tu, dupa cum incercam sa subliniez si mai sus, diferenta dintre Max IT si Intend e ca, de Max IT nu am auzit pana acum, deci probabil e o firma mai mica, normal ca raspunsul e mult mai rapid, Intend are foarte multe comenzi/componente in service, etc, in general ei trimit componentele direct la Bucuresti daca trebuie schimbat ceva la ele sau schimbate in totalitate(un prieten a dus o placa video la ei pentru ca ii facea urat coolerul si cei de la Intend au trimis-o la distribuitor sa ii schimbe acel cooler) de aici apar uneori intarzieri exagerate. Inca o chestie, masteruser, am uitat sa iti spun, nu iti bate capul cu garantia aia, ei au o baza de date cu toate componentele vandute, ultima data cand am dus ceva la ei in service nu aveam decat componenta respectiva cu mine, i-au scanat codul de bare, le-am zis numele si gata, in cateva zile s-a rezolvat, chestia asta chiar mi-a placut...

PS: Poate pare cumva ca le iau apararea, poate sunt un pic subiectiv dar per ansamblu nu am avut probleme serioase cu ei deci pot spune ca sunt seriosi(ca tot veni vorba pana acum am cumparat componente de calculator de la 3 firme din Cluj si nu am avut probleme cu nici una), sunt convins in acelasi timp ca sunt multi oameni care au avut neplaceri dar cum ziceam, sunt foarte multi clienti, e imposibil sa nu se intample cate ceva.
There is no order...
Dorio

Post by Dorio »

De la Atex PC mi-am luat si eu calculatorul. La inceput ma orientasem si eu spre Intend dar la sugestia unui prieten m-am indreptat catre Atex. Asta era la inceputul lui 2005 :).
Asus A8N-SLI Deluxe, AMD A64 3000+ Winchester Box@2,4GHz, 2GBDDR Kit G.Skill, 2xWD200GB SATA2, Gainward Bliss 7900GT PCX256DDT, DVD-ROM Plextor, DVD+/-RW DL NEC, Case: Chieftec LBX-02B-B-SL-450, PS: Chieftec GPS-450AA 101 A, Samsung SyncMaster 710N, Mouse: Raptor Gaming M2, Keyboard Logitech G15, Casti Technics RP-F290
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

masteruser, te inteleg ca esti frustrat ca ai primit produsul desigilat, dar cred ca exagerezi nitel. Are vro problema procesorul? Procesoarele au o durata medie de viata de 15-20 ani, deci ma indoiesc eu ca ai sa simti alea cateva ore cat a fost folosit, dacă a fost folosit. Plus ca se vede CPU dacă a fost montat un cooler pe el, sau nu. Nu cred eu ca sunt atat de tampiti sa iti vanda un procesor defect numai ca sa ti-l schimbe tot iei o zi mai incolo.
Ai garantie 3 ani de zile, si iar ma indoiesc ca o sa il tii tu atata pina o sa-l vinzi.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
AndreiD

Post by AndreiD »

KodiaK wrote:masteruser, te inteleg ca esti frustrat ca ai primit produsul desigilat, dar cred ca exagerezi nitel. Are vro problema procesorul? Procesoarele au o durata medie de viata de 15-20 ani, deci ma indoiesc eu ca ai sa simti alea cateva ore cat a fost folosit, dacă a fost folosit. Plus ca se vede CPU dacă a fost montat un cooler pe el, sau nu. Nu cred eu ca sunt atat de tampiti sa iti vanda un procesor defect numai ca sa ti-l schimbe tot iei o zi mai incolo.
Ai garantie 3 ani de zile, si iar ma indoiesc ca o sa il tii tu atata pina o sa-l vinzi.
Aici zic ca e vorba mai mult de seriozitate. Daca tu dai bani pentru un procesor nou, trebuie sa il primesti sigilat si cu totul in cutie, nu o cutie desigilata si cu unele lipsuri.... lipsa de bun simt din partea intend.
mlmasterofall

Post by mlmasterofall »

Am urmarit si eu topicul acesta si pot spune urmatoarele:
- in general, si l firmele mari sau mici se mai testeaza cate un procesor, placa video, memorie - pt o prezentare ceva pe forum, prezentare intr-o revista, pura curiozitate, incercare de impunere a unui brand sau de "ingropare" a unui alt brand;
- in general, depinde cum privesti problema, ce fel de user esti; am aici 2 exemple:
1: am luat de la Senorg pt un amic un EVGA 7900 GT CO SC care a vrut sa fie pretestat de M1cutzu - evident nu mai era placa sigilata;
2: am luat de la ItDirect Opteron 146 care merge 2700 reali default(chiar merge); procul era sigilat, dar chiar daca era desigilat, am incredere in tehnicii de acolo si il luam oricum fara probleme;
In ambele cazuri am luat cu mare incredere - stiam ca daca se intampla ceva se repara/schimba.
Cazul de fata e putin diferit ca sa zic asa: userul , daca nu a cerut ceva anume: pretestat, SH , ES sau mai stiu ce, trebuie sa primeasca produsul sigilat(nu folosit, testat, cutia stricata etc).
Oricum , se face prea mult caz, produsul il schimba sigur cei de la Intend; e o firma mult prea mare si mult prea seriosa ca sa stea de un procesor; titlul ar trebui schimbat ca idee: nu poti sa acuzi o firma sau sa ii faci reclama negativa pt neglijenta unui singur angajat. In mod sigur managerul general nu ar fi incurajat asemenea comportament.

PS: daca procul merge bine, e sooper; nu vad motiv sa il schimbi; eu zic sa iti rezolvi situatia cu Intend; sunt sigur ca se gaseste o solutie amiabila.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

dacă esti asa de chitibusar at nu inteleg de ce cumperi on-line? Eu de exemplu cand am luat placa video de la ItDirect nu era sigiliata in nici un fel; era doar un scotch pe punga in care statea placa. Placa era in camera de probe unde am probabt-o sa avd cat tine OC. Deci practic eu nu aveam de unde sa stiu dacă placa a fost sau nu folosita inainte sa o iau eu, si sincer mi se pare extrem de irelevant acest aspect.
Parerea mea este ca cel mai bine gasesti 1-2 magazine care iti palce cum lucreaza si cumperi de la ele ce te intereseaza.

Nu apar firma intend, doamne fereste. NU mi se pare deloc o chestie OK ceea ce au facut, dar de aici pina la paranoia din primul post eu zic ca e cale lunga.
nic

Post by nic »

mlmasterofall wrote: Oricum , se face prea mult caz, produsul il schimba sigur cei de la Intend; e o firma mult prea mare si mult prea seriosa ca sa stea de un procesor; titlul ar trebui schimbat ca idee: nu poti sa acuzi o firma sau sa ii faci reclama negativa pt neglijenta unui singur angajat. In mod sigur managerul general nu ar fi incurajat asemenea comportament.
Nu mi se pare in regula ca firmele sa testeze componente si apoi sa le vanda ca produse noi!!!
A auzit vreuna din firmele astea de IT di Romania de termenul REFURBISHED?
Aceste componente ar trebui vandute la un pret mai mic daca au fost folosite ptr. testari, expozitii, etc.

Referitor la faptul ca ptr. neglijenta unui angajat nu trebuie sa faci reclama negativa magazinului ptr. ca managerul general gandeste altfel - eu zic ca cu astfel de atitudine perpetuam acest gen de comportamente.
Orice angajat al unei firme reprezinta imaginea acelei firme! Iar faptul ca managerul lui l-a angajat fara sa-l testeze sau il plateste in bataie de joc, arata foarte clar politica acelei firme.
Nu mai acordati clementa unor astfel de firme, ptr. ca ele n-au nici o clementa fata de noi cand stabilesc preturile produselor.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

nic wrote: Nu mai acordati clementa unor astfel de firme, ptr. ca ele n-au nici o clementa fata de noi cand stabilesc preturile produselor.
dacă nu ma insel Intend au printre cele mai mici preturi la componentele IT, asa ca iete clementa de care ziceai ca cica n-ar fi.
Post Reply