Gainward BLISS 7600GS Golden Sample - OC/VM
Moderator: Moderatori
NU ala l-a instalat taicameu ca se pictisea intr-o zi...Shader wrote:Hmm parca ai si PREY instalat daca nu ma insel, nu ?
@maweryck: TMN=TrackMania Nations (racing game)
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Da l-am scos ca nu imi incapea Toca3 care ocupa 7GB.

Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
maweryck FlatOut 2 tocmai l-am terminat, urmareste discutia AICI pt. detalii, jocul merge cu totul la max. si 16X AA & 8X AF cu minim 60FPS raportate de Fraps.
BTW, du-te modeaza-ti placa aia si vino dupa aia cu bench-uri si teste noi de jocuri sau ce vrei tu sa vedem si noi ce-a reusit

BTW, du-te modeaza-ti placa aia si vino dupa aia cu bench-uri si teste noi de jocuri sau ce vrei tu sa vedem si noi ce-a reusit

Live in your world, get pwned in mine!
Pai trimite sau vino cu placa in service. Ti se va intocmi o fisa de constatare, care odata cu semnatura ta anuleaza garantia placii, dupa care in aproximativ ~2 ore vei avea o placa aratand asa. Platesti cost-ul rezistorilor variabili multitura (1x 50K Ohm + 1x 10K Ohm: ~6 RON) si pleci acasa fericit. Cu foarte mare caldura recomand o racire gen Pentagram (~65 RON) in cazul in care nu vreti sa riscati integritatea placii pe termen lung.
Frecvente estimate: GPU - >700 MHz / MEM - 1600 MHz
Azi am avut primul client.

mecanic it nr 2 @ dep tehnic / sc import si distributie srl
larisu wrote:Platesti cost-ul rezistorilor variabili multitura (1x 50K Ohm + 1x 10K Ohm: ~6 RON) si pleci acasa fericit.
![You-Rock [smilie=You-Rock.gif]](./images/smilies/You-Rock.gif)

Dar cum nu sunt pot doar visa...

Hopa... se pare ca succesul coolerului a fost luat in seama si de departamentul vanzari ItDirect.larisu wrote:Arunca un ochi aici.Oricum Pentagramul tre sa il cumperi din alta parte ca nu am vazut la ItDirect in oferta.![]()

De ce nu aduceti si varianta AlCu?
Mai degraba "departamentul" vanzari a fost supus presiunilor "departamentului" tehnic.IL Dotore wrote:Hopa... se pare ca succesul coolerului a fost luat in seama si de departamentul vanzari ItDirect.![]()
De ce nu aduceti si varianta AlCu?

Long story short: S-a pus in discutie oferirea de componente garantate in OC clientilor acum ceva vreme (parca era in 2005 asta). S-a ajuns la concluzia ca asta nu se poate oferi decat in cazul produselor sigilate corespunzator care sa arate urme de folosire/pretestare in momentul in care sunt vandute (vezi cazul Opty 146 care se oferea fie sigilat-intact, fie desigilat-garantat-pentru-2700 MHzMerced wrote:larisu, daca in viitorul apropiat o sa cumpar si eu o placa poti sa faci cumva sa-mi dai si mie una care merge cat mai mult o.c.-ata fara vmod?Si daca pun si un Pentagram luat de la voi, tot pierd garantia?
![]()

Referitor la Pentagram si garantie: nu se pierde garantia in cazul in care se foloseste alta racire decat cea default atat timp cat placa este integra dpdv fizic (adica fara pastila ciobita, condensatori SMD smulsi... SAMD).

larisu wrote:Pai trimite sau vino cu placa in service. Ti se va intocmi o fisa de constatare, care odata cu semnatura ta anuleaza garantia placii, dupa care in aproximativ ~2 ore vei avea o placa aratand asa. Platesti cost-ul rezistorilor variabili multitura (1x 50K Ohm + 1x 10K Ohm: ~6 RON) si pleci acasa fericit. Cu foarte mare caldura recomand o racire gen Pentagram (~65 RON) in cazul in care nu vreti sa riscati integritatea placii pe termen lung.
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)

Deci..pana luni sau marti cand ne auzim si ne vedem ...multa bafta si distractie placuta in weekend

De ce sa bei si sa conduci,
Cand poti sa fumezi si sa zbori?
Pai eu am testat si varianta Cu si cea ALCU diferenta de pret la mine in BT era de 25RON, muuult prea mare pt cele 3 grade in minus.larisu wrote:Mai degraba "departamentul" vanzari a fost supus presiunilor "departamentului" tehnic.IL Dotore wrote:Hopa... se pare ca succesul coolerului a fost luat in seama si de departamentul vanzari ItDirect.![]()
De ce nu aduceti si varianta AlCu?Tot din aceeasi cauza nu se va afla in oferta varianta Al-Cu... GPU-ul calca doar pe o diagonala de Cu lata de 5 mm, restul fiind Al - ceea ce mie mi se pare aiurea (ca anumite parti ale pastilei sa beneficieze de un transfer termic diferit fata de altele)... unde mai pui ca performantele intre variante difera sensibil totusi, diferenta de pret nefiind chiar atat de mare.
Intradevar calca 2 supafete cu conductivitate termica diferita da am mai vazut astfel de cooler asa ca nu e atat de "grav".

Nu, am dat 55RON iar cel full CU era 80RON.Shader wrote: IL Dotore ai de unde sa faci rost in BT de un AlCU la ~40RON nou ?
Si repet, nu eficienta era criteriul de baza la mine ci silentioziattea, asa ca pt ce sa mai dau 25RON aiurea cand pot iesi in oras cu banii astia, spre exemplu.
Shader wrote:Sa inteleg ca le-ai ascultat pe ambele, era asa mare diferenta in privinta silentiozitatii intre AlCU si CU ?Intreb pt. ca m-ar bate gandu la unu si nu stiu ce sa aleg, pretul nu ma intereseaza (intre cele 2) dar eficienta si silentiozitatea da.

Ai inteles total pe dos, evident ca sunt la fel de silentioase, ca doar au acelasi vontilator.
Si din acest motiv am ales ALCu pt ca nu ma intereseaza cele 3'C in minus(25RON in plus pt doar 3'C mi se pare aberant).
Doar 3*C ? Totusi larisu a zis:
![Dunno [smilie=Dunno.gif]](./images/smilies/Dunno.gif)
Presupun ca facea referire la dif. dintre AlCU si CU, iar acel difera sensibil sa se fi referit doar la 3*C ar fi fost absurd.larisu wrote:GPU-ul calca doar pe o diagonala de Cu lata de 5 mm, restul fiind Al - ceea ce mie mi se pare aiurea (ca anumite parti ale pastilei sa beneficieze de un transfer termic diferit fata de altele)... unde mai pui ca performantele intre variante difera sensibil totusi, diferenta de pret nefiind chiar atat de mare.
![Dunno [smilie=Dunno.gif]](./images/smilies/Dunno.gif)
Live in your world, get pwned in mine!
Man eu le-am testat si asta era diferenta, nu stiu ce a testat larisu.Shader wrote:Doar 3*C ? Totusi larisu a zis:
Presupun ca facea referire la dif. dintre AlCU si CU, iar acel difera sensibil sa se fi referit doar la 3*C ar fi fost absurd.larisu wrote:GPU-ul calca doar pe o diagonala de Cu lata de 5 mm, restul fiind Al - ceea ce mie mi se pare aiurea (ca anumite parti ale pastilei sa beneficieze de un transfer termic diferit fata de altele)... unde mai pui ca performantele intre variante difera sensibil totusi, diferenta de pret nefiind chiar atat de mare.
Racirea standard a placii este eficienta si nu foarte zgomotoasa. Insa pentru cei obsedati de silentiozitate(eu, de exemplu
) un Pentagram nu ar fi rau. larisule cred ca dupa 5 septembrie o sa ai un client nou
, o astfel de placa + Pentagram full cupru. Poate se mai ieftineste putinel placa pana atunci... Sunt sanse sa se intample asta? ![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)

![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
din cate stiu eu ...cele 2 fire din mijlocul mufei de alimentare sunt amandoua gnd.....sunt de ce acolo unul e gnd si unul e 12 v ???oricum maine trec pe la voi pe la it direct:P:)larisu wrote:Pai trimite sau vino cu placa in service. Ti se va intocmi o fisa de constatare, care odata cu semnatura ta anuleaza garantia placii, dupa care in aproximativ ~2 ore vei avea o placa aratand asa. Platesti cost-ul rezistorilor variabili multitura (1x 50K Ohm + 1x 10K Ohm: ~6 RON) si pleci acasa fericit. Cu foarte mare caldura recomand o racire gen Pentagram (~65 RON) in cazul in care nu vreti sa riscati integritatea placii pe termen lung.
De ce sa bei si sa conduci,
Cele doua fire din mijlocul mufei MOLEX (una normala, plasata pe cablurile unei surse) sunt intr-adevar de masa. Dar mufa o poti intrebuinta la o gramada de alte lucruri. Eu am decis s-o folosesc pentru ca ofera o ergonomie sporita in masurarea tensiunilor pe placa (in loc sa stau cu ambele maini blocate, cu una masurand si cu cealalta adjustand voltajele). Am legat firele la contactele mufei dupa cum am crezut de cuviinta... masa o puteam lasa "libera" pentru ca o puteam "lua" din orice alta mufa MOLEX de la sursa.
Bine no. Eu intrebam cam ce se poate face legat de modding. Am vazut pe ceva site GPU-ul dus pe la 700+ (varianta AGP) si eram curios...
Am inteles ca va aparea si cu DDR3, de aia am intrebat. Tot se gaseste un integrator mai maniac, daca nu altcumva
.
PS: oricum imi iau una cu DDR2, ca mi-e procul depasit de situatie si asa.
Am inteles ca va aparea si cu DDR3, de aia am intrebat. Tot se gaseste un integrator mai maniac, daca nu altcumva

PS: oricum imi iau una cu DDR2, ca mi-e procul depasit de situatie si asa.
Intelligent conversation requires at least two intelligent people.
7600GS/AGP
larisu,spune te rog parerea ta despre 7600GS/AGP de la BFG Tech,vreau sa fac comanda la IT Direct.Te mai rog sa-mi spui daca se potriveste Pentagramul XC-80 Cu.
placa nu tine nici pe departe frecventele 560/1500 pe voltaj default ,nici macar 550/1400 nu merge,de abia am reusit s-o stabilizez in 500/1250-cu ati tool(in rest in frecventele 550-560/1400-1500 am avut parte de blocari ale calculatorului in ati tool si 3d mark 06--dupa aprox 3 secunde,detect optimal frequencies blocheaza calculatorul si oc cu coolbits nu functioneaza deloc),deci care e faza pina la urma cu "excelenta overclockabilitate"?,placa e f.f.f slaba la overclock.si m-a dezamagit f tare dupa ce am citit acest topic,mai ales ca am si un 7300GT DDR3 Galaxy pe care l-am dus de la 500/1400 la 600/1750 perfect stabil 24/24,slab,dezamagitor...

LE--OK,m-am grabit sa vb ...
,am oc-ato la 520/1550 cu atitool si am dat detect artifacts timp de 30 minute si apoi loopuri de 1 h de 3d mark 06---merge perfect(fara a creste frecventa pci-ex)---se pare ca placa pur si simplu nu suporta OC-ul din driver cu coolbits,ci trebuie facut cu altceva--atitool si (posibil) rivatuner--placa e buna,garantat 

LE--OK,m-am grabit sa vb ...

Last edited by Y2K on Wed Aug 23, 2006 3:31 pm, edited 1 time in total.
___|___NIMĂNUI NU ÎI PASĂ DE CONFIGURAŢIA "SISTEMULUI" TĂU___|___
Chiar imi pare rau sa aud de asta. Ce am prins eu s-au dus toate peste 500 MHz pe core si ~1500/1600 MHz pe memorie. Nu te tenteaza un volt-mod... poate urca mai sus? Oricum, iti sugerez sa testezi pe alt sistem sa te asiguri ca frecventele obtinute nu sunt in balarii din alte cauze.
placa e super ok la overclocking , am atins 520/1520 fara probleme gen blocari sau artefacte dar asta cu frecventa PCIExpres la 120Mhz (100Default) situatie la care placa nu depaseste 47C.
rezultate :
3DMark 2001 ----- 21450 (dezamagitor ....cat fosta mea placa 9800pro)
3DMArk 2003 ----- 12240 ( fata de 6700 .... 9800pro)
3DMark 2005 ----- 5770 (fata de 2700 .... 9800pro)
Aquamark 3 ------ 68300 (fata de 39000 ... 9800pro)
e o placa de nota 10 , foarte silentioasa si performanta.
posibil fiind vb de niste placi derivate din 7600GT cu probleme de core sau memorie (nu toate se preteaza la fel de bine la overclocking).
rezultate :
3DMark 2001 ----- 21450 (dezamagitor ....cat fosta mea placa 9800pro)
3DMArk 2003 ----- 12240 ( fata de 6700 .... 9800pro)
3DMark 2005 ----- 5770 (fata de 2700 .... 9800pro)
Aquamark 3 ------ 68300 (fata de 39000 ... 9800pro)
e o placa de nota 10 , foarte silentioasa si performanta.
posibil fiind vb de niste placi derivate din 7600GT cu probleme de core sau memorie (nu toate se preteaza la fel de bine la overclocking).
Y2K placa ta se OC-eaza fata de frecventele stock cu care vine cu 11% la GPU si cu 25% la mem, iar 7300GT-ul ala cu 20% la GPU si tot 25% la mem, iar daca ii faci un Vmod (GS-ului) va depasi 20% la GPU, deci nu mi se pare deloc " f.f.f slaba la overclock", nici pe departe.Y2K wrote:placa nu tine nici pe departe frecventele 560/1500 pe voltaj default ,nici macar 550/1400 nu merge,de abia am reusit s-o stabilizez in 500/1250-cu ati tool(in rest in frecventele 550-560/1400-1500 am avut parte de blocari ale calculatorului in ati tool si 3d mark 06--dupa aprox 3 secunde,detect optimal frequencies blocheaza calculatorul si oc cu coolbits nu functioneaza deloc),deci care e faza pina la urma cu "excelenta overclockabilitate"?,placa e f.f.f slaba la overclock.si m-a dezamagit f tare dupa ce am citit acest topic,mai ales ca am si un 7300GT DDR3 Galaxy pe care l-am dus de la 500/1400 la 600/1750 perfect stabil 24/24,slab,dezamagitor...![]()
![]()
Era foarte slaba daca se OC doar cu 5% la GPU cat si la mem.
PS. foloseste CoolBits2 pt OC, si drivere din seria 80.
probabil nu stai ca frecventa defaul a 7300GT-ului e de 350mhz---galaxy a oc-ato la 500 si eu la 600,deci cresterea de frecventa la GPU e de fapt de aproximativ 71%(asta da OC la voltaj default la GPU!!).IL Dotore wrote:iar 7300GT-ul ala cu 20% la GPU
da,am auzit de coolbits2IL Dotore wrote:foloseste CoolBits2 pt OC, si drivere din seria 80.

___|___NIMĂNUI NU ÎI PASĂ DE CONFIGURAŢIA "SISTEMULUI" TĂU___|___