Solutii incercate pana acum:
*am spalat pasta termoconductoare veche si am pus alta proaspata (din cea care vine cu coolerele Titan)
*am pus un ventilator in apropierea placii
*am redus frecventele cu Riva Tuner de la 250/300 la 225/275MHz
*am repus o imagine de Windows (Norton Ghost) cu care nu am avut probleme niciodata
*am schimbat driverele de la 77.77 la 81.85 (nu am avut la indemana o versiune mai noua dar nu cred ca e relevant)
*am redus din driver frecventa nucleului de la 200MHz (a memoriei a ramas neschimbata)
*am readus procesorului de la 10.5*200MHz la 11*166MHz
Dupa toate acestea, blocarile s-au redus de la vreo 3-4/zi (care la inceput pareau a fi declansate la o utilizare intensa, dupa 2-3 teste 3DMark 2005 sau vreo cateva zeci de minute de Psychotoxic) la aproximativ una pe zi, dar de data asta fara nici o cauza clara, fara nici un scenariu precis care sa le determine. S-ar putea sa fie ceva setari din BIOS-ul placii de baza? (acesta a fost updatat acum vreo cateva luni)
Sistemul de operare e Windows XP cu toate update-urile la zi.
Nu mi-e de cei 100 lei pe care ar trebui sa ii dau pe o placa video asemanatoare sau ca as avea optiuni mult mai bune la un buget usor mai mare, dar mi se pare acest 5200 arhisuficient pentru pretentiile mele in materie de grafica (ma joc doar in vacanta, cand ma plictisesc pe acasa) si sincer nu as vrea sa mai investesc intr-o placa pe AGP care oricum ar trebui sa o schimb la urmatorul upgrade, care va fi radical. In cazul in care nu o sa reusesc sa rezolv nimic o sa fiu nevoit sa revin la vechea GeForce2 MX400.

Va multumesc anticipat!