alegere : 939 sau AM2 ????
Moderator: Moderatori
alegere : 939 sau AM2 ????
vreau sa-mi schimb vechiul sistem sempron 3000+ @ 2.400 daly use cu Athlon64 dar nu stiu daca pe 939 sau am2 !metionez ca vrea sa cumpar Mb+CPu+ram si dispun de 10 mil !
chiar nu stiu ce platforma sa aleg ! daca ma ajutati sa aleg platforma la componente ma descurc singur !
multumesc anticipat !!
chiar nu stiu ce platforma sa aleg ! daca ma ajutati sa aleg platforma la componente ma descurc singur !
multumesc anticipat !!
Eu cred ca e foarte bine. Ca nu poate lua X2 e partea a doua. Si eu recomand AM2 oricum. Un MSI K9NU Neo, 3500+ Orleans si raman 400 de lei pentru memorii, si future upgradability la X2 sau K8L.Strâns buget... foaaarte strâns. Dar iti recomand AM2. 939 e un produs "end-of-life"...
+RIP+ Undernet... | last.fm
"Românii sunt o naţie de miei în drum continuu spre abator." Alain Gavriluţiu
Am vrut si eu sa specific asta dar am uitat. Asadar, subscriu la parerea lui [Merced], si subscriu si la parerea lui CANARIS:
Totusi avand in vedere ca treci de la Sempron ar fi o idee buna macar sa mai astepti putin, daca nu poti face rost de bani imediat.
Mic efort, da nici nu gasesti 200 de lei pe stradaDaca ai putea face un mic efort sa te alegi cu un X2... bine-ar fi.

+RIP+ Undernet... | last.fm
- scorpion_amd13
Eu personal as recomanda un Abit KN9 Ultra, un Athlon64 3200+ Orleans si 2x512MB DDR2-667 Corsair Twin2X1024-5400C4 v7.1. Asta ar fi cam cea mai buna alegere. Daca ti se pare prea scumpa placa de baza recomandata de mine, si placa recomandata de OceanSoul (MSI K9NU Neo, chipset ULi M1697) isi va face cu siguranta treaba. Nu a luat locul 1 in topul XtremPC la categoria mainstream AM2 degeaba. Dar eu personal as prefera Abit-ul, mai ales daca te pricepi la overclocking. Bafta.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
Daca cumpara componentele de la o firma (serioasa), mai exista, pentru viitor, si optiunea upgrade-ului. Dar cu o "taxa" de 10-15% din pretul actualizat al componentelor upgradate.OceanSoul wrote:Totusi avand in vedere ca treci de la Sempron ar fi o idee buna macar sa mai astepti putin, daca nu poti face rost de bani imediat.
Always Outnumbered. Never Outgunned.
- omul_maimutza
- scorpion_amd13
Daca nu cumva K8L-urile or sa faca mofturi la alimentare (vezi cazul Conroe), nu ma astept la surprize neplacute. Quad-core-urile K8L posibil sa aiba nevoie de un socket nou (desi nu as pune pariu pe varianta asta), insa dual-core-urile K8L sigur or sa fie compatibile (desigur, proverbialul update de BIOS ramane valabil). In rest, nu vad nici un motiv sa nu fie compatibile.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
- van helsing
Subscriu. =D> Vorba inteleapta a bunicii mele.Cu rabdare treci muntii.Mai strange niste bani si cumpara ceva mai in folosul tau pentru viitor.CANARIS wrote:Subscriu.tty wrote:De la un sempron la 2.4GHz la orice A64 e diferenta mica. Eu zic sa mai tii banii, eventual mai stai pana faci de un x2, altfel nu prea merita investitie de 10 mil petru cateva fps.
(Pe ce socket e vechiul Sempron?)
Corrupt their Soul - Leech their Life - Kill em all!
Daca e pe S754 si vrea neaparat un Athlon64, poate sa-si cumpere unul tot pe 754; nu mai cheltuie banii pe MB si memorie. Dar ar fi o operatiune fara rost si fara vreun castig semnificativ in materie de performante...
Din punctul meu de vedere, pentru cine isi cumpara acum un sistem nou, nu vad rostul achizitionarii unui procesor single-core. Doar in situatia in care bugetul nu e destul de cuprinzator (iar atunci single-core-ul e o solutie de moment, pana ce iti permiti sa upgradezi la dual-core). Un dual-core nu mi se pare, la ora actuala, un simplu moft.
Din punctul meu de vedere, pentru cine isi cumpara acum un sistem nou, nu vad rostul achizitionarii unui procesor single-core. Doar in situatia in care bugetul nu e destul de cuprinzator (iar atunci single-core-ul e o solutie de moment, pana ce iti permiti sa upgradezi la dual-core). Un dual-core nu mi se pare, la ora actuala, un simplu moft.
Always Outnumbered. Never Outgunned.
SEMPRON 3000+ a fost si pe sk A;specs: 2Ghz, 512KB l2,Barton core.lazarus wrote:AMD a scos Sempron 3000+ numai pe sk 754 si AM2,deci are 754.In principiu trebuie investit in viitor,clar AM2,dar fara un X2 sunt si eu de acord ca nu are rost sa o faca.O problema ar mai fi slotul pt placa video,sper ca nu are AGP,nu de alta dar 1000 RON nu o sa-l faca prea fericit
sempronul e 3000+ si e pe 754 ! placa video am un x800gto pci-e ! memori am niste a-data vitesta ddr500 2x512 ! si eu m-am gandit ca nu merită deocamdata sa fac upgrade-ul ! pt x2 nu se pune problema , ca nu am atati bani ! mai degaraba sa-mi iau un x2 pe 939 si sa schimb decat mb-ul si sa pasterz memoriile !
Mai bine iei un Dual Core pe 939 si pastrezi memoriile.
O placa de baza 939 <350 Ron + Cpu ~ 650RON = 10 RON
Si cu banii care ii iei de pe placa si procul tau, iti schimbi placa video. Macar un 7600GT
Ca sa nu mai deschid un thread intreb aici :
Pana la ce frecventa se @ un 3500+ si un 3800+ AM2 pe aer ? cu un cooler mediu...
O placa de baza 939 <350 Ron + Cpu ~ 650RON = 10 RON
Si cu banii care ii iei de pe placa si procul tau, iti schimbi placa video. Macar un 7600GT
Ca sa nu mai deschid un thread intreb aici :
Pana la ce frecventa se @ un 3500+ si un 3800+ AM2 pe aer ? cu un cooler mediu...
Gigabyte X58-UD5//i7 920 G0 (@4.2Ghz) //Tuniq Extreme//WD 640GB AALS//A-DATA Extreme
3Gb DDR3-1600+// MSI GTX 260 216 OC//Enermax Pro82+ 525//Samsung 24" 2494HM
3Gb DDR3-1600+// MSI GTX 260 216 OC//Enermax Pro82+ 525//Samsung 24" 2494HM