Ce parere aveti despre noul meu sistem?

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Hector23

Ce parere aveti despre noul meu sistem?

Post by Hector23 »

Mi-am facut un nou sistem [smilie=Victory.gif] din componente luate din mai multe locuri si as vrea daca se poate sa-mi spuneti parerile voastre despre el.
Saptamana viitoate va fi pus cap la cap si sa stiu la ce ma pot astepta, daca aveti sau ati vazut la altii sisteme similare.

Carcasa: Antec NSK4400
Placa de baza: DFI Infinity NF ULTRAII-M2
Procesor: AMD Athlon 64 3800+ BOX (ADA3800CNBOX) AM2
Placa video: Gainward BLISS 7600GT PCX 256 Golden Sample DT SilentFX
Memorii: Geil Ultra 1GB 800MHz Dual Channel DDR2
Hard-disk: Samsung 250GB SATA-II 7200rpm 8MB NCQ SpinPoin P Series
DVD-RW: LG GSA-H10N
FDD: Alps negru

Sper sa nu fiti prea critici, am tras mult pentru achizitionarea lui, de fapt, spuneti tot ce stiti... :)
AndreiD

Post by AndreiD »

Memoriile sunt slabe si la placa video mai bine mergi pe un 7600GT normal, e mai buna racirea activa decat cea pasiva.
Carcasa e alegere foarte buna ;)
(Parerea mea... si eu am memorii Geil si sunt cam dezamagit...poate ai prins unele bune..)
Last edited by AndreiD on Sat Sep 09, 2006 6:04 pm, edited 1 time in total.
XSamSung

Post by XSamSung »

Las ca e "OK" man, sa-l stapanesti sanatos, dupa system as zice ca bagi si ceva Gaming, nu o sa te dezamageasca ;)
burebista
Moderator

Post by burebista »

AndreiD wrote:...si la placa video mai bine mergi pe un 7600GT normal, e mai buna racirea activa decat cea pasiva.
Mai buna daca ai castile pe urechi, sau cum? :)
Mie mi se pare OK (e drept ca nu prea stiu nica de memorii, da' daca se OC-eza ceva acolo e-n regula).
Butonare placuta!
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
AndreiD

Post by AndreiD »

burebista wrote:
AndreiD wrote:...si la placa video mai bine mergi pe un 7600GT normal, e mai buna racirea activa decat cea pasiva.
Mai buna daca ai castile pe urechi, sau cum? :)
Mie mi se pare OK (e drept ca nu prea stiu nica de memorii, da' daca se OC-eza ceva acolo e-n regula).
Butonare placuta!
Se pot OC memoriile destul de bine :-~ posibil ca Hector sa fi prins unele mai bune ca ale mele (eu am pe 667 mhz); Ai dreptate la placa video, eu nu-s asa de sensibil la zgomot :P
Hector23

Post by Hector23 »

Cica placa de baza suporta memoriile de 533MHZ si 667MHZ, sa-mi spuneti daca stiti cum pot face memoriile sa functioneze la 800MHZ cum au ele frecventa din fabricatie de altfel.
Snow

Post by Snow »

Pai cu un BIOS nou nu rezolvi problema ? Un sistem echilibrat sa-l stapanesti sanatos !
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
Velkan

Post by Velkan »

:thumbleft: Have fun with it! N-am inteles totusi ce-i cu FDD-ul ala acolo, dar treaba ta. [smilie=maniac.gif]
She shuts the doors and lights / And lays her body on the bed / Where images and words are running deep / She has too much pride to pull the sheets above her head / So quietly she lays and waits for sleep (Dream Theater, Wait for Sleep)
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Excelent sistem, dacă ai cerinţe mai mari la gaming nu ar strica 2gb, dar merge şi ăsta. [smilie=Respect.gif]
picz or it didn't happen
Hector23

Post by Hector23 »

Va multumesc pentru pareri. Voi mai adauga 1 GB de memorie, dar asta ceva mai tarziu...

Ce rugaminte am eu la voi este sa-mi spuneti exact cum pot aduce memoria de la 667Mhz cum suporta placa de baza, la 800Mhz cum au viteza memoriile din fabricatie. Care sunt modalitatile si cum exact pot face asta??? :)
Snow

Post by Snow »

Leto Atreides wrote::thumbleft: Have fun with it! N-am inteles totusi ce-i cu FDD-ul ala acolo, dar treaba ta. [smilie=maniac.gif]
Pai la un update de BIOS are nevoie si de FDD,nu ? [smilie=maniac.gif]
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
darco_2

Post by darco_2 »

Prin OC sa aduci procesorul la un fsb la care memoriile sa ajunga la 800 mhz :wink: Nu stiu exact ce optiuni ai la placa de baza(memoriile sa functioneze asincron cu procesorul) dar, ar trebuii sa reusesti

P.S.: sa-l stapanesti sanatos(sistemul) si tin sa te anunt ca ai facut alegeri bune la componente. Te-a ajutat cineva? :laughing6: Sa ne spui cum se comporta(eu nu rezistam pana sapt viitoare sa-l montez; era montat in ziua in care aveam toate componentele) [smilie=Respect.gif]
Hector23

Post by Hector23 »

Multumesc pt aprecieri, l-am configurat asa dupa saptamani de citit pe forum-uri si speram sa fac o treaba buna, mai ales ca nu sunt nici pe departe expert in asa ceva...
Nu este inca asamblat pentru ca nu am avut timpul necesar sa achizitionez toate componentele, sunt luat din locuri diferite.
Ma voi duce la cei de la itdirect sa mi le puna cap la cap(noroc cu ei), ca eu nu vreau sa fac vreo prostie.
Problema mea acum este cum sa fac sa aduc memoriile la aceea frecventa a lor de 800Mhz, dar chiar nu ma pricep sa fac OC-ul de care tot spuneti voi.
Am o intrebare: daca nu le fac OC cum vor functiona? Frecventa, viteza, latenta? (zic bine???) [smilie=Respect.gif]
darco_2

Post by darco_2 »

la frecv de 667 Mhz iar latentele vor fi cele default(acolo ai sa le modifici la ceva mai mici pt ca cele default sunt pt 800 Mhz). Nu ai un prieten care se pricepe la asa ceva? Singura chestie la care trebuie sa ai grija la maxim e montarea procesorului in rest...rabdare si documentare(la legarea cablurilor de la carcasa de placa de baza, mai ales)
Hector23

Post by Hector23 »

Nu, nu am vreun prieten care sa se priceapa la modificat latente si restul.
Am gasit un update pentru placa mea de baza DFI Infinity UltraII-M2 pe site-ul DFI si la schimbari scrie asa:

Revision A
Date Code 2006/07/11
File 8UM2D711.exe
Size 709,729 bytes
Description

DiamondFlash Image for BIOS.
Please Click Here if you are not familiar with the procedure of Diamond Flash Image!!
Major Reasons of Change:
1. Fixed some DDRII Module can't run 800MHz 1T timing.
2. Fixed some ECC DDRII Module function failure.
3. Fixed low speed DDR can't run high speed.
4. Fixed SCSI option ROM fail in PCI slot 1 and 2.

Inseamna ca va merge si la 800MHZ din prima fara OC, sau inseamna altceva???
darco_2

Post by darco_2 »

Banuiesc ca asta inseamna, doar ca nu vei putea folosi optiunea 1T ci doar 2T(unde o sa ai performante considerabil mai mici decat cu 1T)
Hector23

Post by Hector23 »

Ok, acum chiar ca m-ai bagat in ceata, ce inseamna 1T si 2T?
Pana la urma am ales bine memoriile sau m-am tepuit, acum asta e, sper sa fie bine, saptamana asta va fi dat in functiune sistemul si sper sa se comporte bine pe toate aplicatiile... :)
capca1

Post by capca1 »

Hector23 wrote:Ok, acum chiar ca m-ai bagat in ceata, ce inseamna 1T si 2T?
Pana la urma am ales bine memoriile sau m-am tepuit, acum asta e, sper sa fie bine, saptamana asta va fi dat in functiune sistemul si sper sa se comporte bine pe toate aplicatiile... :)
COMMAND RATE; e o "latenta" la memorie
Pune-o pe 1T pentru performante mai mari.
Post Reply