Windows Vista

Vă încurajăm s-o utilizaţi înainte de a posta un topic nou.
Răspunsul ar putea fi acolo deja.

Moderator: Moderatori

Locked

Cum abordati lansarea?

Il instalez
80
31%
Mai astept
146
57%
Nu il instalez
32
12%

Total votes: 258

boboS

Post by boboS »

Cele din DirectX SDK. Ok faza este ca pot sa emulez doar daca le compilez dar...dar

Am instalat Visual C++ 2005 si merge sa compilez orice aplicatie. Compilez proiectul DiretctX 10 dar cand sa-l rulez imi spuen ca versiunea de DirectX SDKe prea veche si sa iau una noua. Am luat-o pe cea mai noua din august si tot nu merge !!!!!
dexter

Post by dexter »

Faptul ca e inca in Beta , poate explica multe probleme momentan :) Asteapta macar sa apara Gold si dupa aia sa faci incercari. Dupa ce incep si producatorii de soft sa scaota versiuni compatibile cu Vista & Co
Neconventional

Post by Neconventional »

http://download.windowsvista.com/previe ... wnload.htm

De azi s-a dat liber la RC 1!
Download placut!

PS: mi se pare ca e supra incarcat serverul!
A vazut cineva un iepure alb?
dark_myself

Post by dark_myself »

boboS wrote:L-am instalat fara sa pun nici un serial si am scris Business la editie (in fine de o expira si nu am cod asta e)

Cu sistemul din semnatura imi ocupa 50% din ram fara nici o aplicatie deschisa, interfatza merge fara probleme nu se inteapa din cate vad.

Nu inteleg faza cu DirectX 10. Nu reusesc sa rulez aplicatii DirectX 10 ca zice ca nu suporta deviceul cu toate ca normal ar trebui sa fie emulate din cate stiu io ca au zis. ??
Ok o sa caut sa instalez ultimul driver forceware
Nu se pune problema de DirectX 10, din simplul motiv ca inca nu a aparut in stare functionala 100% si aplicatii pentru ele nu exista si anul acesta nici nu o sa apara.
Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall.
Confucius (551 BC - 479 BC)
boboS

Post by boboS »

dark_myself wrote:
boboS wrote:L-am instalat fara sa pun nici un serial si am scris Business la editie (in fine de o expira si nu am cod asta e)

Cu sistemul din semnatura imi ocupa 50% din ram fara nici o aplicatie deschisa, interfatza merge fara probleme nu se inteapa din cate vad.

Nu inteleg faza cu DirectX 10. Nu reusesc sa rulez aplicatii DirectX 10 ca zice ca nu suporta deviceul cu toate ca normal ar trebui sa fie emulate din cate stiu io ca au zis. ??
Ok o sa caut sa instalez ultimul driver forceware
Nu se pune problema de DirectX 10, din simplul motiv ca inca nu a aparut in stare functionala 100% si aplicatii pentru ele nu exista si anul acesta nici nu o sa apara.
Deci nu conteaza ce aparut si ce nu. Microsoft scrie clar ca io pot sa compilez aplicatii Direct3D 10 pe Windows Vista (sau cel putin sa le rulez) ca de aia is puse acolo!

LE:

Intr-un final dupa ce am reinstalat SDK-ul de vreo 10 ori a MERS dar fara sa fac nimic special [smilie=maniac.gif]

mda am rulat si o aplicatie Diretc3D 10 cu un feature care se lauda ei "geometry shader"
dar este emulat de procesor :-! si merge "de se rupe in 2" de repede

Oricum macar am compilat si eu o aplicatie Direct3D 10 ca de mers creca merge cu un cadru la 10 min
andrei

Post by andrei »

Neconventional wrote:dar se incarca mai repede decat xp-ul?
cred ca asta ar trebui sa ne intereseze....
-sa se miste mult mai repede
-sa pape mai putine resurse
-sa aiba un nou mod de prezentare
-s.a.
Pe rand:
Nu.

- nu se va intampla
- nu se va intampla
- da, va fi alta interfata

Evident ca (doh) va consuma dublu cat XP pt ca asa a fost intotdeauna cu sistemele de operare de la Microsoft, impun upgradeuri hardware pt ca toate softurile se aliniaza la compatibilitatea cu noul SO.

work harder
Neconventional

Post by Neconventional »

s|lent wrote:
Neconventional wrote:dar se incarca mai repede decat xp-ul?
cred ca asta ar trebui sa ne intereseze....
-sa se miste mult mai repede
-sa pape mai putine resurse
-sa aiba un nou mod de prezentare
-s.a.
Pe rand:
Nu.

- nu se va intampla
- nu se va intampla
- da, va fi alta interfata

Evident ca (doh) va consuma dublu cat XP pt ca asa a fost intotdeauna cu sistemele de operare de la Microsoft, impun upgradeuri hardware pt ca toate softurile se aliniaza la compatibilitatea cu noul SO.
OF! la naiba daca nu face nimic in privinta vitezei e lucru si pe deasupra mai mananca si de doua ori mai multe resurse ... cu ce naiba e mai bun??????
chiar nu pricep!
Securitate??? imi pun av bun, fw bun, s.a.m.d si xp-ul meu ar trebui sa mearga f bine timp indelungat de acum in colo...
De update-uri o sa am parte pana prin 2009 si atunci nu cred ca vor mai fi hackeri care sa vrea sa sparga un amarat de xp aparut in 2001!
Asa cum si acum nimeni nu se mai complica sa hacuie un 98... nu?
XP-ul meu nu da erori (prea des), are ceva securitate, se misca rezonabil... si asa mai departe...
DE CE SA IAU WIN VISTA? ca e mai prost, mai scump, si imi trebuie si pc mai bun?
boboS

Post by boboS »

DE CE SA IAU WIN VISTA? ca e mai prost, mai scump, si imi trebuie si pc mai bun?
da
Lord_Silver

Post by Lord_Silver »

Neconventional wrote:DE CE SA IAU WIN VISTA? ca e mai prost, mai scump, si imi trebuie si pc mai bun?
De ce ai luat Windows XP si nu ai ramas cu Windows 98? De aceea vei trece si la Vista peste ceva timp :P
Neconventional

Post by Neconventional »

lord_silver_14 wrote:
Neconventional wrote:DE CE SA IAU WIN VISTA? ca e mai prost, mai scump, si imi trebuie si pc mai bun?
De ce ai luat Windows XP si nu ai ramas cu Windows 98? De aceea vei trece si la Vista peste ceva timp :P
ei nu-i chiar asa! tu ai rulat 98?
Ai vazut cate mii de ecrane albastre dadea? in xp nu mi s-a intamplat niciodata asa ceva acasa! am patit (nu de multe ori) pe la altii... si mi s-a intamplat la instalare... in rest nu am avut probleme de genul acesta cu XP-ul!
La VISTA ce e in plus??? si sa fie ceva substantial... ca trecerea de la 98 la XP! acolo a fost un pas mare... pe cand aici nu vad cine stie ce minuni!
Tzeb

Post by Tzeb »

Neconventional, tu ai incercat rc1, sau macar vreun beta recent de vista? Din posturile tale recente inteleg ca nu. De ce te pripesti sa tragi concluzii definitive si aberante cand nici macar nu ai testat? Uite, daca ai rabdare sa citesti si articole negative si pozitive despre vista, iti recomand cu incredere acest site - http://www.winsupersite.com/vista/
Rc1 se comporta foarte frumos, iar imbunatatirile fata de beta-uri sunt vizibile. Cand o sa apara, prin martie, chiar si cei care se plang acum ca nu au "hardware de vista", o sa isi permita un amarat de x2 3800+ cel putin, care va fi 4-5 milioane maxim, daca nu chiar si mai putin.
Btw, mai tineti minte cand zicea Gates ca la lansarea vista, hardware-ul necesar rularii lui in conditii optime va fi foarte ieftin? Tin sa ii dau dreptate. In martie, probabil cu vreo 500$ iti vei putea face un sistem mai mult decat modest. Ma gandesc la un 3700+ single core, 2gb de ram, o placa video din seria 8 de la nvidia midrange sau ce iese toamna asta de la AMD....dinastea.
Asa ca nu te mai plange si gasi nod in papura cand nu e cazul. Vista e un produs binevenit si aduce o imbunatatire a modului in care interactionezi cu computerul. Plus de asta, stiai ca direct x10 va fi exclusiv pe vista? Ce te faci pe xp daca esti gamer si apare jocul cutare mult asteptat care vrea dx10? :D
Asa cum a uitat lumea rapid de win98, asa va uita si de xp pana in 2008-2009.
myx4ever

Post by myx4ever »

da adevarat...dar in 2007 eu nu vad Vista ca pe un "must have" chiar daca hardware necesar va fi la un pret mai mult decat bun.
prefer sa iau acel hardware si sa fol XP care are nevoie de mai putine resurse.

p.s. vorbesc ipotetic deoarece vista am sa folosesc :D ; numai ce am dat jos RC1 si urmeaza sa il pun sa vad care e treaba pt ca beta2 nu m-a incantat f mult.
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
ozzyboy

Post by ozzyboy »

Neconventional wrote:http://download.windowsvista.com/previe ... wnload.htm

Download placut!

[smilie=Screwy.gif] nu vrea la mine cu download managerul recomandat d ei si nici cu al meu nu vrea, IDM v5.05, am incercat direct si mergea chiar ff bine, da cand a ajuns la 1%(49Mb) s-a oprit pur si simplu.sa-i ia draq cu serverul lor
mentionez k in parelel mai faceam download cu bitcometu' si nu am avut pb, merge si acum de 3rei zile continuu deci nu e netu meu d vina.
question >> care ati descarcat vista d p ms si c download manager ati folosit?

[smilie=Respect.gif]
myx4ever

Post by myx4ever »

ozzyboy wrote:

Download placut!

[smilie=Screwy.gif] nu vrea la mine cu download managerul recomandat d ei si nici cu al meu nu vrea, IDM v5.05, am incercat direct si mergea chiar ff bine, da cand a ajuns la 1%(49Mb) s-a oprit pur si simplu.sa-i ia draq cu serverul lor
mentionez k in parelel mai faceam download cu bitcometu' si nu am avut pb, merge si acum de 3rei zile continuu deci nu e netu meu d vina.

[smilie=Respect.gif]
eu l-am dat jos si chiar nu am intampinat nici o problema. a mers sustinut de la 120-150kB/s ; am folosit downthemall (plugin de firefox)
BlackNight

Post by BlackNight »

ozzyboy wrote:

Download placut!

[smilie=Respect.gif]
Eu am descarcat folosind linkul direct si download manager-ul firefox. Tot nu vrea sa inceapa instalarea in VMware, si n-am chef sa resize-uri.
ozzyboy

Post by ozzyboy »

myx4ever wrote: eu l-am dat jos si chiar nu am intampinat nici o problema. a mers sustinut de la 120-150kB/s ; am folosit downthemall (plugin de firefox)

tot nu vrea

Image

ms ptr tip misto pluginu asta
XSamSung

Post by XSamSung »

std wrote:habar n-am ce e transcoding dar ştiu că pe cele mai multe le pot juca cu Cedega imediat ce apar ;).
TransGaming nu TransCoding (le-am incurcat) si eu ma refeream tot la Cedega. (apropo aici sunt platite jocurile ca si pentru windows dar nu se gasesc versiuni piratate, sau poae nu stiu eu :) ) cat despre Vista - see you in 2007 (I like the Finals/Retail) :d
NightWalker

Post by NightWalker »

Un articol de pe pcadvisor.co.uk

Windows Vista RC1 impresses critics

Early feedback from testers already using Windows Vista RC1 (Release Candidate 1) report that the OS (operating system) is more stable than expected, which bodes well for Microsoft's plan to have Vista out according to its current schedule.

"Besides the fact that it's just a really nice OS, it feels very sprightly even on hardware that wasn't designed for it"

Even smaller applications such as Solitaire and Minesweeper games have a next-generation look and feel in Windows Vista RC1, Brust said. "It's a trivial example, but it shows a certain attention to detail [on the part of Microsoft]"
Intreg articolul aici

Si ceva comentarii de pe /.
I'm just as confused with that statement. I don't know the numbers but I'm assuming the people that would be testing RC1 weren't running Win9x and as such wouldn't be thinking that "frequent crashes" were normal.

Hell, I haven't had XP or 2000 crash in years.
Just what I f*cking wanted. New-look minesweeper. Thanks!
Image
Dreaming in digital, living in realtime, thinking in binary, talking in IP.
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Minesweeper nou? De unde-l iau ? :rabbit:

Nu stiu, printre randuri la "au fost impresionati" eu am inteles doar ca e un xp cosmetizat. Nu stiu, chiar nu are nimic notabil in afara de aero?
Dum zomfies...
dexter

Post by dexter »

Din cate am inteles, fiind un cod nou , diferit de cel utilizat in XP , ar trebui sa fie mai optimizat, mai sigur bla bla bla...all that crap .

Vom vedea cand apare gold. deocamdata...traim cu speranta
NightWalker

Post by NightWalker »

Image
Dreaming in digital, living in realtime, thinking in binary, talking in IP.
Guest

Post by Guest »

exista un Mirror pt download Vista? Pt ca la mine viteza nu atinge 2-3kb/s
dexter

Post by dexter »

Incearca pe torrente...da cd-key de la Microsoft tot ai nevoie. Din cate am inteles pot fi folosite cu incredere cele de la BETA2 , daca te-ai inscris la timp
Kiwi

Test ! PCul tau poate rula Vista ?

Post by Kiwi »

http://www.ati.com/technology/windowsvi ... aready.asp

Imi mai trebuie 1 Gb DDRAM

Daca dau la optimal,imi spune ca placa video nu-i buna,si imi recomanda un ATi X1800 :tongue3:

PS: Sper ca am facut TOPICul unde trebuia. \:D/
Malice

Re: Test ! PCul tau poate rula Vista ?

Post by Malice »

Kiwi wrote:http://www.ati.com/technology/windowsvi ... aready.asp

Imi mai trebuie 1 Gb DDRAM

Daca dau la optimal,imi spune ca placa video nu-i buna,si imi recomanda un ATi X1800 :tongue3:

PS: Sper ca am facut TOPICul unde trebuia. \:D/
:d Am facut si eu testul....Pass peste tot mai putin la placa video, unde incredibil cu placa mea video (Leadtek 6800GS 256Mb/256 biti) sunt pus in aceeasi oala cu Ati 9550. Pai de cand un Ati x700 e situat mai sus ca 6800 Gs-ul meu???
Venice 3000+;Asus A8N-E;Leadtek 6800 GS;1 Gb Corsair;Maxtor 200 Gb S-ATA;Audigy4 + Logitech-Z5450;Antec SLK3000B;Chieftec 450W;Winxp SP2.....
std
Moderator

Post by std »

[Cu scuzele de rigoare că mă bag ca musca în lapte -- abia acum am văzut]
Pentru că Microsoft nu îţi va da alternativă. Din momentul în care majoritatea jocurilor vor folosi DirectX, nu vei mai putea rula jocuri pe Windows XP, de exemplu.

Va fi, în bună parte, genul de măgărie care se întâmpla acum câţiva ani, când Office 95 nu putea deschide corect fişierele salvate în format Office 97 (practic, se puteau exporta dar mergeau doar dacă avea doar text chior), aşa că singura variantă a fost update-ul la Office 97. Sau, la fel cum, când a fost lansat Windows 95, toate aplicaţiile au început să fie scrise pe 32 de biţi şi în doi ani nu mai rula nimeni Windows 3.1 pentru simplul fapt că nu mai avea nimic mai nou şi mai bun de rulat.

It's sheer marketing, îţi dai seama că la câţi au zbierat că Vista e un rahat nu aveau oamenii de gând să dea prea mult de ales în privinţa tranziţiei -- altfel riscau ca, după ce că s-au chinuit atât cu Vista (şi au cheltuit cât au cheltuit) să mai dea şi banii degeaba.

Mai vroiam să zic că testul ăla e cam prost, PC-ul meu chiar că nu pare Vista ready pentru că, neavând Windows, după ce se umple prima liniuţă cu Downloading nu mai face nimic [smilie=maniac.gif]
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Yay, there goes backwards compatibility... se pare ca ma las de jocuri.
Dum zomfies...
myx4ever

Post by myx4ever »

The Inquirer
Conclusion
Vista's still a mess. It's meant to be at release candidate stage, yet vendor's are struggling to provide sufficient driver support, features are still missing or not yet complete, and its performance compared to XP is still poor. Nowadays hardware is cheap, and it would be sufficiently acceptable to upgrade in anticipation of a wonderfully revolutionary OS. Unfortunately Vista provides little to no benefit for end users compared to that of the previous version of Windows, released five years ago in 2001.

There are no upgrades or features to the OS that are sufficiently compelling to make upgrading a necessity, some which were earlier promised, allowed for sufficient reason for an upgrade to be considered, but these have been removed one by one over the course of Vista's prolonged patchy road of development, and now Vista appears little more than an ill-performing version of XP with a glorified interface.
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=34268
JUANN

Post by JUANN »

Am instalat vista rc1 5600 pe 32 biti si am probleme :( in sensul ca sunt momente cind se blocheaza fara motiv citeva secunde isi revine ulterior dar imi intra monitorul in standby iar singura solutie e restartul :( Am facut testul de la http://www.ati.com/technology/windowsvi ... aready.asp iar rezultatul este..... "Congratulations, your computer meets all the Recommended requirements so you should have a good experience running this product. If you want to see how you can have the best experience with this product, look at the Optimal section below."

Aveti idee ce poate fi??? in xp nu am probleme de genul asta!
Scooby

Post by Scooby »

Cat spatiu este necesar pt Vista RC1 ? Acum pt Windows XP si alte programe instalate + 1GB pagefile, am o partitie de 7.6 GB care imi ajunge.

Cat ocupa Vista dupa instalare (+ pagefile de 2GB, cred ca e suficient). Vreau sa fac o partitie pe noul HDD unde voi instala si alte programe. Am mai vazut ca este recomandat minim o partitie de 15GB sau 15GB doar spatiu liber ca sa-si faca de cap :)
BlackNight

Post by BlackNight »

Parca vreo 10 GB avea beta 2-ul instalat. 15 GB ar trebui sa-ti ajunga, dar depinde si de stilul tau de a organiza fisierele si de ce programe vei instala.
Neconventional

Post by Neconventional »

chiar ca merge greu al naibi downloadul!
Attachments
Picture-1.jpg
std
Moderator

Post by std »

Tocmai am instalat şi eu versiunea nouă. Se comportă bine pe sistemul meu şi n-am avut probleme evidente (exceptând cu driverele pentru placa de reţea dar s-a rezolvat până la urmă).

Momentan încerc să-mi dau seama cu ce mama naibii au umplut 10 GB, eu încerc să fac curăţenie pe un alt sistem unde am Solaris, pentru că am o grămadă de programe care nu-mi trebuie, şi n-are nici şase GB ocupaţi.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
CANARIS

Post by CANARIS »

Sincer, abia aştept să am un S.O. revoluţionar, sigur, arhicomplet, cu un aspect irezistibil - şi am început să-mi strâng deja bani pentru noul hardware necesar rulării lui.

Abia aştept să-mi cumpăr un Apple Mac!
Always Outnumbered. Never Outgunned.
std
Moderator

Post by std »

Revoluţionar nu cred că a mai fost ceva de la NextStep încoace. OS X poate într-o oareşice măsură atunci când a apărut.
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

Vad, ca la ce cerinte sistem are nenorocitul asta de Windows Vista, il voi avea la Pastele Cailor... Hasta la Vista... [smilie=maniac.gif]
Andrey

Post by Andrey »

http://www.ati.com/technology/windowsvi ... aready.asp

Eu mai am nevoie de 512 DDRAM, pt recommended. Iar pt optimal imi zice ca mi-ar trebui un ATI Radeon X1800 sau mai bun. Oricum nu cred ca voi avea Vista ft curand mai astept un an sau doua.
Been there, done that, seen it, heard it, pissed on it.
Red Hot Chili Peppers Romania!
Malice

Post by Malice »

cum naiba sa-l activez ca nu mai gasesc e-mail-ul de la ei cu serialul trimis pt Beta 2, ca am inteles ca se potrivea. In 3 zile imi expira. L-am luat de pe site de la Microsoft ...ce sa fac?
Venice 3000+;Asus A8N-E;Leadtek 6800 GS;1 Gb Corsair;Maxtor 200 Gb S-ATA;Audigy4 + Logitech-Z5450;Antec SLK3000B;Chieftec 450W;Winxp SP2.....
dexter

Post by dexter »

Faci rost de un cdkey :)
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Crap crap. Optimal CPU speed 1 GHz? Optimal CPU P4/Athlon Xp?

In primul rand, nu exista P4 sau Athlon Xp la 1 GHz. [smilie=Nice-try.gif] Way to go Ati. [smilie=Nice-try.gif]
In al doilea rand, 1 GHz? Come on, nici XP nu se descurca cu atat. Optim auzi. [smilie=Nice-try.gif]
Locked