Sistem audio 2.1...2milioane...performanta...?

Audio şi discuţii despre tot ce ţine de acest domeniu
(pentru cei care ascultă şi altceva în afară de coolere)

Moderator: Moderatori

Post Reply
Zypa

Sistem audio 2.1...2milioane...performanta...?

Post by Zypa »

hello.vreau sa cumpar un sistem 2.1 ....de 2milioane.Stiu,e o suma foarte mica,dar nu imi permit mai mult .momentan am niste boxe de 5$(atat am dat pe ele,si,spre uimirea mea tot 5$ costa si acum,de aceea investitia aia a fost singura care nu s-a detehnologizat) ,de cand mi-am cumparat Amd-ul la 500mhz ...din 2000...:) Dar vreau sa-mi cumpar un sistem mai perf...mrog...:)
2mil .nu mai mult.NU MAI MULT.si sa nu incepeti cu mesaje gen "de ce nu-ti iei Pci EX,ca are audigy onboard :) " Am citit prea multe post-uri in care se sarea "calul" :P
Multumsc anticipat

ok,poate sa depaseasca suma cu maxim 10-15% :)
Last edited by Zypa on Wed Sep 13, 2006 8:37 pm, edited 1 time in total.
got somethin' to eat?
serinia

Post by serinia »

dk vorbesti de sistem audio... pe banii aia ei din comert ceva care scoate f putini wati. eu imi fac un sistem de 20w cu 1 milion. dk te pricepi poti lua si tu o schema de p net.
Angels fall first...
Y2K

Post by Y2K »

Daca vrei CALITATE
Daca vrei PUTERE
Eu sincer as merge pe cele 5.1(ca daca se poate 5.1 pina in 2 milioane ar fi culmea sa iei 2.1) de 60W RMS,chiar daca sint "marca de vapor",ca oricum si daca iti iei ceva de firma cit timp asculti pe AC97` ,tot asa suna....deci macar sa faca galagie :)--am si ascultat astfel de boxe si...surprinzator se aude bine(vezi numai ce pluginuri folosesti la winamp) :thumbleft:
Last edited by Y2K on Wed Sep 13, 2006 8:44 pm, edited 1 time in total.

___|___NIMĂNUI NU ÎI PASĂ DE CONFIGURAŢIA "SISTEMULUI" TĂU___|___

Zypa

Post by Zypa »

Y2K ,ambele link-uri duc in acelasi loc.Da,sa stii,si eu am ramas uimit,doar 2milioane...5.1 :P
Vreau o auditie placuta,relaxata.un film.nimic special,loud.
Sper sa se auda bine...

serinia,te inteleg perfect,dar nu am bormasina,lemne,traforaj scolaresc si 50 de panze mici,ca sigur le rup (ultima oara am taiat cu trajorajul intr-a 6-a) si mai ales amplificator.care ar salta pretul cu minim 1milion.
Last edited by Zypa on Wed Sep 13, 2006 8:31 pm, edited 1 time in total.
got somethin' to eat?
serinia

Post by serinia »

unde gasesti cu 2 milioane 5.1 de 60 w? mi se pare ca si piesele pe bucati sunt mai scumpe :tongue3:
misto linkul doar k tre sa platesti si trasportul:((
Last edited by serinia on Wed Sep 13, 2006 8:34 pm, edited 1 time in total.
Angels fall first...
KeTeK

Post by KeTeK »

Cele mai bune boxe 2.1 la pretul asta ar fi astea http://www.emag.ro/boxe/boxe-altec-lans ... 1--pVS4121 DAR sunt cu aproape 40 de lei peste buget, asa ca iti recomand logitech-urile astea pe care le are vecinu :d http://www.pcgarage.ro/boxe/logitech/x-230/ dar strict dintre cele doua as alege Altecu (pe care il si detin [smilie=Victory.gif] ) dar nu se incadreaza in "sub 2 milioane"
Y2K

Post by Y2K »

ZYPA---am editat linkul---si crede-ma ca DACA CAUTI gasesti 60 W RMS la 1,7 mil,nici macar la 2 :laughing6: (intr-adevar putere nu calitate exceptionala..),dar se aud bine pt ca am avut ocazia sa le ascult

Velkan

Post by Velkan »

Eu as merge pe recomandarea lui KeTeK: ai spus ca putem sa depasim bugetul cu 15%, deci Altec Lansing VS4121. Si sa stii ca nici Logitech-urile nu sunt rele, din cate am citit. :thumbleft: Bafta!
She shuts the doors and lights / And lays her body on the bed / Where images and words are running deep / She has too much pride to pull the sheets above her head / So quietly she lays and waits for sleep (Dream Theater, Wait for Sleep)
Y2K

Post by Y2K »

oare e mai bun un sistem Altec Lansing 151i 5.1 de 35W RMS la 1,9 mil sau unul Altec Lansing VS4121 2.1 de 31W RMS la 2,4 mil ?

Velkan

Post by Velkan »

Eu n-am spus care e mai bun, am spus ce as alege eu. Din cate stiu, VS4121 e renumit pentru bass, 151i nu mi-a atras atentia in nici un fel. Repet, n-am spus ca primul ar fi mai bun.
She shuts the doors and lights / And lays her body on the bed / Where images and words are running deep / She has too much pride to pull the sheets above her head / So quietly she lays and waits for sleep (Dream Theater, Wait for Sleep)
KeTeK

Post by KeTeK »

Poi eu cand am cumparat Altecu ( acu' 4 luni) am incercat toate sistemele 2.1 pana in 250 de lei de la mine din oras (logitech, creative......si cateva no nameuri) si la final nici n-am mai stat pe ganduri.......am luat Altecu. Boxele sunt excelente la ascultat muzica, asta din cauza bassului foarte puternic, dar in filme bassul este deranjant asa ca trebuie un pic si reglat. Oricum boxele au fost mult laudate si sa vorbit mult pe forum despre ele,da-i si tu un search... :thumbleft: .Cat despre 151i nu prea stiu nimic de ele asa ca nu ma pot pronunta.....oricum eu le-am vazut intr-un magazin,si sateliti pareau minusculi....dar oricum nu pot zice nimic de ele atat timp cat nu le-am auzit.
OceanSoul

Post by OceanSoul »

Nici nu te mai uita in alta parte. Altec Lansing VS4121 este cea mai buna alegere posibila. Daca nu ai banii, mai stai cateva zile/saptamani pana mai faci 50 de lei. Isi merita fiecare leu cu varf si indesat (de altfel inca ma mir ca sunt atat de ieftine). Nu, pe bune, chiar nu te mai uita in alte parti :P

Le gasesti la 250RON cu garantie un an aici.

Au magazin si in BV:

Reprezentanta Brasov
Adresa
• Str. Matei Basarab nr.25 (fostul Club al Carpatex-ului)
• Brasov, Romania

http://www.torent.ro/contact.html
+RIP+ Undernet... | last.fm
"Românii sunt o naţie de miei în drum continuu spre abator." Alain Gavriluţiu
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Y2K wrote:oare e mai bun un sistem Altec Lansing 151i 5.1 de 35W RMS la 1,9 mil sau unul Altec Lansing VS4121 2.1 de 31W RMS la 2,4 mil ?
Cred ca glumesti. #-o E evident ca VS 4121 castiga fara drept de apel. Hai sa te intreb si eu. Care suna mai bine, un difuzor de 6.5" sau unu de 4"?
Y2K

Post by Y2K »

aia poate in cazul in care iei 2.1,dar in cazul cind cu bani mai putini poti lua 5.1 si mai multi wati...nu e cazul,eu totusi zic sa ramina pe no-nameuri de 60W RMS(chiar daca nu se compara cu ALTEC),macar sa se auda ca ti-ai luat sistem nou #-o

OceanSoul

Post by OceanSoul »

Se aude instant diferenta. Nu doar spatialitatea lasa impresii, ci in primul rand calitatea. Inca o data, VS4121. There is no other better option, chit ca exista sisteme 5.1 pe la pretul ala. Nici nu se compara calitativ. Si puterea e suficienta, 31W. Pe care nu ii compari cu W de pe no-nameuri by the way ;)

Y2K sper ca erai ironic atunci cand ai zis "sa ramana pe no-nameuri"...
Zypa

Post by Zypa »

thanks mates.Am sa ma duc maine la Torent C. din BV.si boxele Altec Lansing VS4121 o sa le cumpar :) .merită o investitie+ca o sa le aud cam 2 ani de acum inainte.asa ca merită.Multam pt sfaturi. :) as usually ,me luv u guys :)
got somethin' to eat?
OceanSoul

Post by OceanSoul »

Cu placere, si sa revii cu impresii ;)
black-dragon

Post by black-dragon »

dc nu iati recomandat baiatului si niste hercules xpc 2.1 60???? ce nu va plac hercules???mie mi se pare ca cele 60 de bucati (rms) sunt inndeajunns la cele 2 mil si 200 !! ce nu va place la acest sistem???? :sad1: ca mie mi se pare prea reusit!!!
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Eu asa ceva am si sunt destul de multumit. http://www.emag.ro/boxe/boxe-kinetix-21 ... EASPE51021
Totusi sa le probezi pt ca mi se pare ca nu prea au bass.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Velkan

Post by Velkan »

black-dragon wrote:dc nu iati recomandat baiatului si niste hercules xpc 2.1 60???? ce nu va plac hercules???mie mi se pare ca cele 60 de bucati (rms) sunt inndeajunns la cele 2 mil si 200 !! ce nu va place la acest sistem???? :sad1: ca mie mi se pare prea reusit!!!
XPS nu XPC. :tongue3: Eu am asa ceva, si sunt multumit, desi nu pot sa zic ca am avut cu ce sa le compar. Problema: 2x2 difuzoare de 1" (cred ca atat au) nu redau prea bine mediile (sunt mai degraba tweeter-e). Bass-ul e ok. Per ansamblu, zic ca nu se compara cu VS4121-ul de la Altec Lansing, care, desi scoate doar 31W, are difuzoare care sa acopere toate plajele de frecventa, si nu mai vorbesc de woofer-ul din sub, care coboara pana la 25Hz.

Btw, stiu ca Hercules e subdiviziune a unei firme mai mari, dar nu stiu care... Guillemot cumva?
OceanSoul

Post by OceanSoul »

black-dragon wrote:dc nu iati recomandat baiatului si niste hercules xpc 2.1 60???? ce nu va plac hercules???mie mi se pare ca cele 60 de bucati (rms) sunt inndeajunns la cele 2 mil si 200 !! ce nu va place la acest sistem???? ca mie mi se pare prea reusit!!!
Spui asta in comparatie cu VS4121. Nota 2, stai jos. :D
Leto wrote:Btw, stiu ca Hercules e subdiviziune a unei firme mai mari, dar nu stiu care... Guillemot cumva?
http://en.wikipedia.org/wiki/Hercules_Company
http://en.wikipedia.org/wiki/Hercules_C ... Technology
2002angel

Post by 2002angel »

http://www.itdirect.ro/produs.php?27:602
asta e sistemul pe care ti-l recomand!e genial felul in care se aude!oricum,indiferent de ce sistem vrei sa cumperi iti recomand sa mergi prin magazine si sa il asculti(asta daca il gasesti expus pe undeva)
bafta
Last edited by 2002angel on Tue Oct 03, 2006 2:57 am, edited 1 time in total.
The man that GOD makes fun of
2002angel

Post by 2002angel »

acum am vazut cat de "dus" eram cand am scris postul de mai sus!am corectat link-ul!sorry my bad
Last edited by 2002angel on Tue Oct 03, 2006 2:56 am, edited 1 time in total.
The man that GOD makes fun of
Susp3ctu`

Post by Susp3ctu` »

iti recomand cu mare caldura creative T3030,le`am avut si pot sa`ti spun ca nu distorsioneaza pana pe la vol 7-8 din 10...
boyarul

Post by boyarul »

Oameni buni, am si eu aceeasi problema:
trebuie sa cumpar niste boxe [neaparat 2.1] pentru un vecin. Buget de ~ 2 - 2.5 milioane

Initial ma gandisem la un Logitec Z3.
Apoi am citit diverse thread'uri (inclusiv acesta) unde se ridica in slavi Altec Lansing VS4121
Mie personal mi se par cam subtiri si firavi satelitii + senzatia de plastic-made.
Si, ar mai fi varianta propusa de 2002angel: Empire R-401

Deci ce sa alegem?
Precizez ca placa de sunet e incorporata in placa de baza (so nothing fancy).
De asemenea, boxele vor fi folosite pentru ascultarea cu precadere a muzicilor rock & heavy metal. So? :-k
Image

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul!
( & don't click here )
mimi

La banii astia?!

Post by mimi »

Vedetzi daca mai gasitzi pe undeva Altec ATP3. S-ar putea sa fie puţin peste buget (2,1mil.) dar la banii astia nu ma pot gandi la ceva mai bun
mimi said!
valy

Post by valy »

Daca mai gasiti ATP3 sa imi ziceti si mie...stiam ca nu mai sunt la vanzare de o gramada de timp...poate SH...
novi

Post by novi »

valy wrote:Daca mai gasiti ATP3 sa imi ziceti si mie...stiam ca nu mai sunt la vanzare de o gramada de timp...poate SH...
L-am vazut in vitrina la ASID in zona Obor (exact langa Flamingo)!:wink:
mimi

Post by mimi »

Intr-adevar, "Boxe ALTEC LANSING ATP3, Sistem 2.1 206.0 lei" la ASID (A & D Computers 92) , deci se poate spune ca nu depasesti bugetul. Ia-le cat le mai gasesti!
Suna mult peste pretzul asta... :thumbleft:
Attachments
altec-lansing-ATP3.jpg
altec-lansing-ATP3.jpg (9.6 KiB) Viewed 483 times
mimi said!
shiverx

Post by shiverx »

Ma intereseaza si pe mine achizitionarea unui sistem 2.1 in special pt muzica. Acasa am un sistem 5.1, insa acum sunt in alta parte si nu vreau sa investesc foarte mult, deci cam tot 2 mil. as zice ca este limita. Ma intesreasa foarte mult calitatea sunetului, in spacial a bass-ului.

Din ce am cautat eu as cam avea de ales dintre astea 2:
http://www.emag.ro/boxe/boxe-creative-i ... ms--pT3000
http://www.emag.ro/boxe/boxe-altec-lans ... ms--pATP_3

Este cineva care le-a auzit pe amandoua?

Accept si alte propuneri, dar numai daca sunt justificate si obiective :)
Women... Can't live with them, can't shoot them...
boyarul

Post by boyarul »

Legat de Altec ATP3...
De aprox. 1 jumate de ora i-a sosit vecinului meu acest model. L-am ascultat cu atentie. Sunetul este foarte clar (chiar la vol. maxim) insa pe mine unul basul nu a reusit sa ma impresioneze (si am ascultat pe el ceva Metallica, Pantera etc...)

Asadar, pentru muzica e okay. :thumbleft:
Dar daca vrei ca bassul sa iti dea jos tencuiala de pe pereti, va trebui sa te orientezi spre altceva. [-(
Image

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul!
( & don't click here )
mimi

Nu ne convinge bass-ul?

Post by mimi »

Mai pune cam 5mil. daca vrei sa-ti crape geamul... daca o mai fi valabil, aici era vorba despre ce-i mai bun la ~2mil. :thumbleft:
mimi said!
HerrMess

Post by HerrMess »

Ai si varianta Manta (Intend, alea).
Eu am asa ceva si sunt ok. Sub si sateliti din lemn. 50W RMS (30+2x10). Subwoofer de ~10". Specificatiile sonore nu sunt chiar de vis, dar daca sistemul ma multumeste pe mine... (ascult f. mult rock, deci pot zice ca am pretentii de la boxe). Aprox. 150RON trebusoara.

Insa, orice ai lua, asculta-le inainte. Sa nu sughitze lumea de pe aici dupa aia :laughing6: .

BTW: nu va mai fandositi atata cu Altec Lansing, nu (mai) sunt chiar asa grozave. VS2221 nu sunt peste astea la calitate, ba chiar dimpotriva (cu alte modele nu am avut contact direct, asa ca nu pot da o parere corecta).
Intelligent conversation requires at least two intelligent people.
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Cauta un Altec Lansing VS4121. Raport calitate/pret excelent. Inalte de vis + bass profund intr-un sistem compact. :wink:
moonwalker

Post by moonwalker »

shiverx wrote:Ma intereseaza si pe mine achizitionarea unui sistem 2.1 in special pt muzica. Acasa am un sistem 5.1, insa acum sunt in alta parte si nu vreau sa investesc foarte mult, deci cam tot 2 mil. as zice ca este limita. Ma intesreasa foarte mult calitatea sunetului, in spacial a bass-ului.

Din ce am cautat eu as cam avea de ales dintre astea 2:
http://www.emag.ro/boxe/boxe-creative-i ... ms--pT3000
http://www.emag.ro/boxe/boxe-altec-lans ... ms--pATP_3

Este cineva care le-a auzit pe amandoua?

Accept si alte propuneri, dar numai daca sunt justificate si obiective :)
Am un Creative Inspire T3030 (fratele mai tanar al T3000). Motivul pentru care am ales Creative si nu o solutie Altec Lansing similara a fost ca am vrut sa aud si inalte. Seria Inspire are si tweeter-e, si in general asta inseamna un raspuns mai bun in frecventa.

Sistemul Altec Lansing nu l-am ascultat, asadar pot vorbi doar de Inspire 3030. Basul este curat si puternic, poate fi reglat din telecomanda cu fir. La capitolul inalte sta acceptabil (comparatie subiectiva cu niste boxe floorstand JVC si castile mele AKG K66). Mediile sunt bune, desi parca nu au profunzimea la care speram (pe de alta parte la ce te poti astepta de la niste difuzoare de 6cm dintr-un sistem 2.1 sub 200RON :) )

Puterea totala depaseste nivelul admis de vecini intr-o camera de bloc, chiar si la acest nivel nu vor incepe sa dea semne de slabiciune.

Asadar pentru un sistem compact si ieftin 2.1, Inspire 3030 si probabil noul aparut Inspire 3100 mi se par alegeri bune. Pentru o comparatie le gasesti aici.

Ramane sa afli mai multe si despre acel Altec Lansing si sa te hotarasti. Orice alte info ai nevoie, iti voi raspunde pe forum sau pe PM.
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
mimi

Post by mimi »

Sa stii ca e greu sa-ti faci o parere dupa aspectul boxelor, numar de difuzoare, etc. De ex., eu am un 2.1 Creative Cambridge Soundworks Digital cu sateliti cu 1 difuzor de banda larga (pt. medii & inalte) si nu le-as schimba decat pt varianta mai noua, (si mai puternica, 300W). Modelul pe care il am nu se mai gaseste de cativa ani, iar cel mai nou e vreo 7mil. Asculta ATP3-ul si hotaraste singur...
http://www.cauti.ro/compara_preturi/cal ... ina-3.html
mimi said!
Post Reply