Configuratie minima
Moderator: Moderatori
Configuratie minima
Vad pe forum ca majoritatea aveti sisteme oarecum aduse la zi,acum intreb eu cam ce configuratia minima ati suporta.Iar acum cam ce calculator ar fii necesar doar pentru .net si alte chestii mai putin utilizatoare de resurse.Iar in final va intreb daca chiar aveti nevoie de configuratia actuala?
Eu am una din configuratiile cele mai slabe de pe aici. Imi fac treaba cu ea, adica n-am nevoie de mai mult pentru net, filme, muzica si unele jocuri mai vechi, de exemplu Underground 1. Cea mai slaba configuratie posibila in ziua de azi ar fi un P2 400Mhz, 256Ram, o placa video de genul GF2MX200, un HDD de 15-20Gb. E suficienta pentru net, majoritatea filmelor(unele cu compresii de vis nu merg) si merge bagat si cate un CS pentru pasionati.
Si ca sa-ti raspund la ultima intrebare: chiar nu am nevoie de configuratia actuala. Am nevoie de una mai buna....![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)

Si ca sa-ti raspund la ultima intrebare: chiar nu am nevoie de configuratia actuala. Am nevoie de una mai buna....
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Minimum care il mai am pe la sediu e un P3 la 750, 256 RAM, video 32MB. Merg pe el toate filmele cu BSPlayer 1, ca HardDisk are 40GB + un CD-RW. Pentru net, filme si cateva jocuri mai mici isi face treaba cu brio. Cam asta ar fi minimum. In ceea ce priveste configuratia actuala (am dat comanda, mai trebuie doar sa astept sursa), fiecare in functie de ce are nevoie. Eu chiar am nevoie de Core 2 Duo intrucat lucrez cu After Effects sau 3D Max si la randari sau encodari am nevoie de acea diferenta.
***** Tutunul ucide. Încet.*****
Un miliard de oameni vor muri până în 2100 din cauza fumatului = 1 din 2 fumători.
Câte un om la fiecare 6 secunde... 5. 4. 3. 2. 1.
Un miliard de oameni vor muri până în 2100 din cauza fumatului = 1 din 2 fumători.
Pai pt net, filme, muzica, office ai nevoie de un 500-700Mhz (P3, Duron), un 256-512Mb ram (512 dacă ai XP), un GF2/3 si cam atat.
Insa filmele HD s-ar putea sa nu iti mearga, iar ca jocuri te limitezi la alea 2D sau 3D dar de acum 7-10 ani. Asta dacă vrei sa le joci cat de cat OK, nu in 640x480 cu totul low la 10-15 fps
Si ca sa rasp si la a doua intrebare, da am nevoie de configuratia actuala. De fapt am nevoie de ceva mai puternic. Sunt multe jocuri care nu imi merg cum trebuie iar dacă am sa zicem o codare la vrun film sistemul este practic mort; mai mult de browse-uit pe net in timpul asta nu pot sa fac (si asta cam de 2-3 ori mai greu ca de obicei)
Insa filmele HD s-ar putea sa nu iti mearga, iar ca jocuri te limitezi la alea 2D sau 3D dar de acum 7-10 ani. Asta dacă vrei sa le joci cat de cat OK, nu in 640x480 cu totul low la 10-15 fps

Si ca sa rasp si la a doua intrebare, da am nevoie de configuratia actuala. De fapt am nevoie de ceva mai puternic. Sunt multe jocuri care nu imi merg cum trebuie iar dacă am sa zicem o codare la vrun film sistemul este practic mort; mai mult de browse-uit pe net in timpul asta nu pot sa fac (si asta cam de 2-3 ori mai greu ca de obicei)
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Filmele HD nu merg sigur... se recomanda un sistem teapan (procesor peste 2 giga, 1 giga de ram, monitor cu rezolutie mare). Am incercat pe ceva mai slab de atat si imi mergea framat rau cu aceasi placa video... deci din nou fiecare ce are nevoie. Am vazut la firma de contabilitate a unchiului meu cum baietii de acolo au 98'ul pus pe un sistem de "gamer" (proc peste 3 giga, 512 sau 1 giga ram, 128 video) si ei fac doar calcule contabile. Aia sunt bani aruncati de pomana.
***** Tutunul ucide. Încet.*****
Filmele HD merg si pe Ti4200 cu ceva tweakuri. Iar ca monitor orice jaf de 15" suporta 720p; iar pt 1080i un 17" mai acatarii. Oricum dif uintre 720p si 1080i nu este (la calitate ma refer)
M-am uitat de curand la un HD 720p pe sistemul prietenei mele (Sempron 1600Mhz, 512RAM si Radeon 9550) si am fost surprins ca a mers perfect
Scuza-ma dar descrierea sistemul ala de "gamer" este a la Altex. Poate sa fie vrun jaf de Celeron cu vrun FX5200 si ala nu este in nici un caz sistem de gamer.
M-am uitat de curand la un HD 720p pe sistemul prietenei mele (Sempron 1600Mhz, 512RAM si Radeon 9550) si am fost surprins ca a mers perfect

Scuza-ma dar descrierea sistemul ala de "gamer" este a la Altex. Poate sa fie vrun jaf de Celeron cu vrun FX5200 si ala nu este in nici un caz sistem de gamer.
Don't steal. The government hates competition.
O configuratie minima ?
Daca ai dori sa iti cumperi.....un sempi la 2400+, 512 rami, hdd de 20-40, si 7300GT (puteti sa radeti da e sub 3 mil.......mai ieftina si ar fi scoasa de pe piata)
Sistemul nou ar ajunge pe la 10 mil cred dar cam tot ce a aparut pana cum (cred ca si oblivion ar merge bine pe el).
Daca ai dori sa iti cumperi.....un sempi la 2400+, 512 rami, hdd de 20-40, si 7300GT (puteti sa radeti da e sub 3 mil.......mai ieftina si ar fi scoasa de pe piata)
Sistemul nou ar ajunge pe la 10 mil cred dar cam tot ce a aparut pana cum (cred ca si oblivion ar merge bine pe el).
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
@KAKAROT: Cu Oblivion-ul exagerezi putin, poate sa fie jucabil cu totul pe low la rezolutie minima.
Pai sistemul pe care-l consideri tu minim, cu inca 512 ram poate fi ok si pentru jocuri cum ar fi Q4, NFS-MW, HL2, etc. Ca probabil F.E.A.R. ar merge cam nasol, la fel si G.R.A.W. sau Oblivion asta e. Dar oricum ai dat un sistem minim mult peste cele date de mine sau de ceilalti... ![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)

![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)