Mie unul imi place ... Am fost fan mare C3, am tocit mausu' cu el. Si C4 mi se pare ca pastreaza la fel de bine feelingul de city planner/builder.
Ce imi place : o mai mare diversitate a cladirilor, resurselor. Drumurile care acum pot fi si oblice. Faptul ca nu mai ai nevoie de road block( locuitorii nu mai is pe post de lemingi... merg acolo unde trebuie). Treaba s-a complicat putin dpdv a fortei de munca: adica clasa muncitoare ii impartita in 2. Palmasii, ai de jos, care lucreaza in fabrici, ogoare etc., si patura de mijloc : cei care se ocupa de nevoile putin mai elevate- cum ar fi : fantani, teatre, doctori, scoli, temple etc.
Exista si o a treia patura sociala : aristocratia. Rolul lor e sa zambeasca frumos, sa te exaspereze cu cerintele, dar sa iti si dea bani buni din taxe.
In continuare pt toate paturile sociale se pastreaza stilul de evolutie a cladirilor in functie de cerintele indeplinite. Pe parte de landscaping is acuma o gramada de optiuni. Asa ca daca iti place sa iti bibilesti orasul (mie unul imi place), ai de unde alege dintr-o gramada de copaci, copacei, tipuri de tufisuri, gradini, statui,etc. Cam tot ce a fost in C3 dpdv al bazei jocului se va regasi si aici. De misiunile unde trebuie sa te lupti nu m-am atins inca, asa ca nu pot sa va spun cum sunt. Tradingul, si cererile Romei merg dupa acelasi clasi model, sfatuitatorii is la locul lor. E C3 dus mai departe fara schimbari de gameplay.
Ce nu imi place: controlul camerei este uneori cam dificil , dar nimic iesit din comun ... am vast si mult mai prost. Meniul care ocupa prea mult din ecran.
Parerea mea ("care este") este ca daca ti-a placut C3 o sa iti placa si C4. Sper sa te tina si compul.
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)