Deci, dupa multe sapaturi, am ajuns la aceste 2 camere si tot stau in cumpana ce sa aleg.
Canon 400d nu are acest stabilizator de imagine, dar are in schimb dust remover (sau cum s-o numi). Nu stiu daca e atat de folositor daca obiectivele nu sunt schimbate fff frecvent, si banui ca pompa de curatare e mult mai eficienta. Nu stiu cum functioneaza stabilizatorul de imagine, daca e asa de eficient cum se zice (sunt incantata de stabilizatorul lui Panasonic FZ5 fata de Fujifilm s5000, bine e diferenta si de vechimea aparatelor, da anyway). Pt zoom, nici nu ma gandesc de alt stabilizator decat trepiedul, daca pot spune asa, insa pt close-up ma gandesc ca ar putea destul de folositor.
Alt aspect este cel al obiectivelor, cu toate ca Sigma face obiective pt ambele camere, este mult mai usor de gasit ceva pentru Canon (orice fel de obiectiv) si cateodata e si o diferenta de pret pt acelasi obiectiv (mai ieftin pt canon). Acum, eu n-o sa stau sa investesc in miloane de obiective, dar as fi mai linistita cu idea ca daca la un moment dat o sa vreau, sa am posibilitatea.
Ce am mai observat e diferenta de greutate dintre body-uri, Canonul e cu aprox 100g mai usor (daca mai tin eu bine minte). Si nu in ultimul rand, Canounu e cu vreo 120e mai scump (la kitul de baza)
Acum, voi ce parere aveti