Noutati ATI R600/ nVIDIA G80

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

SamuS

Post by SamuS »

MONOPOLUL nu va satisface pe nimeni....sper ca nu o sa ajungem la asa ceva #-o
Notebook ASUS K50AB Turion x2 RM74 (2.2ghz), 4gb ddr2, ATI 4570, HDD 250GB
korby

Post by korby »

XFX 8800 GTX:

Image
Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză! [smilie=Faint.gif]
2K

Post by 2K »

Epurele de pe XF Project, citand o sursa externa, (xbitlabs.com) ne aduce vesti proaste referitoare la viitorul placilor video made by ATI, acum absorbita in totalitate de catre AMD
XF wrote: Analiştii consideră nesigur viitorul activităţii subsidiarei ATI. Conform previziunilor acestora, AMD ar putea renunţa complet la investiţiile în dezvoltarea de noi chip-uri grafice, concentrându-se pe un concept destul de vehiculat în ultima vreme: unificarea unităţilor CPU şi GPU.
În acest moment, segmentul de chip-uri grafice aduce lui ATI circa jumătate din venituri, în timp ce cel al chipset-urilor în jur de 26%. Renunţând la divizia de chip-uri grafice, AMD ar putea pierde teren în faţa rivalului Intel datorită tehnologiei CrossFire, cu care compania ar putea câştiga o cotă de piaţă pe piaţa platformelor (placă de bază + procesor), aceasta în condiţiile în care soluţia multi-GPU de la ATI ar avea un succes remarcabil. În realitate, acesta întârzie, fapt care ar putea oferi un motiv suplimentar companiei să renunţe la divizia sus-menţionată.
Intradevar o veste foarte proasta,nimeni nu are de castigat dupa urma monopolului nici chiar Nvidia (intr-o masura mai mica) datorita amenzilor pentru monopol,respectarea unor reguli etc... cum se intampla si cu M$
Sa speram ca nu va fi cazul :sad1:

P.S Cat despre alternative singura companie care imi vine in minte ar fi S3 care a scos o serie destul de buna de placi Chrome S27 fiind cea mai performanta dacă nu ma insel insa care sufera dupa suport-ul producatorilor de jocuri,punct in care nvidia exceleaza...
ice01

Post by ice01 »

IL Dotore wrote:Chiar si cei mai optimisti fani Nvidia vad in aceasta stire numai lucruri proaste, fara concurenta isi vor bate joc de noi, pur si simplu...
SamuS wrote:MONOPOLUL nu va satisface pe nimeni....sper ca nu o sa ajungem la asa ceva #-o
2K wrote:Intradevar o veste foarte proasta,nimeni nu are de castigat dupa urma monopolului nici chiar Nvidia (intr-o masura mai mica) datorita amenzilor pentru monopol,respectarea unor reguli etc... cum se intampla si cu M$
Dap, se pare ca viitorul este sumbru in aceasta privinta. Nu are nimeni de castigat, asa cum ati remarcat foarte bine si voi, iar noi avem cel mai mult de pierdut. Cu un singur jucator pe piata VGA, suntem mancati. Uitati-va putin chiar la situatia actuala, cand nVidia neavand o concurenta nec in nec cu ATI ca si pana acum, au pus binisor la preturi, astfel ca o placa mainstream a ajuns la pretul uneia care inainte era HIEND !
ATI nu a avut o replica pe masura, si nVidia si-a permis o politica a preturilor fara sa sufere din aceasta cauza, obligandu-ne sa cumparam placi mainstream la niste preturi nesimtite, cum de exemplu este si 7600GT care sa avem pardon, nu prea poti spune ca este o placa de 200USD sau pe acolo, dar fara concurenta reala, si cu ATI care a cam dat-o in bara in ultima vreme isi permit ...
Uitati-va si la ce preturi anunta ptr seria 8xxx #-o Daca ATI nu vor misca nimic in acest sens, nVidia nu va avea nici cel mai mic motiv sa scada preturile, iar seriile mainstream vor fi la niste preturi prohibitive ...
Sa speram ca este doar un zvon in ce priveste pe cei de la ATI ... care btw, le sta urat in verde :-!
2K

Post by 2K »

Preturiile la nvidia pt noua generatie sunt in limita normalitatii,cam aceleasi erau si preturile pt G70 la inceput insa ca si cu G70 nvidia profita mult de faptul ca ATI intarzie cam cu 2-3luni si practica o politica de preturi destul de naspa,atzi vazut ca dupa lansarea X1800XT256 preturile au scazut la 7800GTX 256 insa Nvidia deja avea un as in maneca 7800GTX 512 si tot asa.....
Ce ma ingrijoreaza pe mine e ca placile DX10 au devenit foarte puternice si sunt trase mult in urma de procesor cum am zis si pe pagina cealalta,tipul ala cu inca 115Mhz a mai scos 1300 de pt in 06 deci pt mine cu 3000+ chiar si la 2.7Ghz scoruri mai mari de 7950GX2 nu prea voi obtine,in jocuri va ramane de vazut cum se va manifesta aceasta problema...
IL Dotore

Post by IL Dotore »

2K practic cu un 3200+ nu prea merită sa iei High-End, mai degraba Main-Stream. Cu alte cuvinte un 8600 va fi solutia pt noi, insa aici va reapare problema preturilor si discutia de mai sus.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
ice01

Post by ice01 »

Pai treaba e simpla legata de frana care tinda sa devina procesorul din sistem ...
Un procesor complet nou ca si arhitectura apare cam odata la 4 ani, perioada in care se lucreaza in general la inbunatatirea arhitecturii respective insa fara rezultate majore, apar si produse exotice de tipul EE sau FX, dar nici acestea nu aduc saltul un salt pe performanta semnificativa, avand in vedere faptul ca nu este decat varful gamei respective. In aceasta perioada insa, apar cam patru generatii de placi video, bazate pe nuclee si arhitecturi complet noi si salturi de performante semnificative de la o platforma la alta. In plus de asta, de multa vreme, tehnologiile de fabricatie a GPU-urilor, este cu mult inaintea celor folosite ptr CPU, iar memoria folosite ptr placi video, a ajuns sa fie de doua ori mai rapida decat memoria de baza a sistemului. In aceste conditii, procesoarele au ajuns sa fie un buttleneck in acest ansamblu, si probabil ca tocmai la ceea ce lucreaza AMD sa fie solutia ptr acest probleme [smilie=maniac.gif]
2K

Post by 2K »

IL Dotore wrote:2K practic cu un 3200+ nu prea merită sa iei High-End, mai degraba Main-Stream. Cu alte cuvinte un 8600 va fi solutia pt noi, insa aici va reapare problema preturilor si discutia de mai sus.
Da ce mai Il Dotore noi nu avem procesoare bengoase? [smilie=maniac.gif] [smilie=Nice-try.gif] cu ceva OC ajungem si noi la un FX60-57 :D
Y2K

Post by Y2K »

Ar fi chiar pacat ca ATI sa aiba probleme si sa detina nVDIA monopolul,asa cum a fost pe vremea VooDoo,nVDIA,ATI.....atunci cind VooDoo a fost cumparata de nVDIA(cu promisiunea ca firma VooDoo va existe in continuare :^o )...parca se repeta istoria...AMD cumpara ATI care probabil va deveni doar o amintire frumoasa si v0m vinde in viitor 8500,9500pro-urile,9800Pro-urile,X850XT PE-urile si x1950xtx-urile cu 10.000S cit costa acum un VooDoo 5 6000......BRR #-o ...ce viitor sumbru....dar cine stie,poate se ridica Matrox,S3 si Intel?(graphics??!)....intre timp pregatesc banii pt un GTS :wink:

___|___NIMĂNUI NU ÎI PASĂ DE CONFIGURAŢIA "SISTEMULUI" TĂU___|___

novi

Post by novi »

Din specificatii pare un adevarat monstru!Ramane de vazut ce stie sa faca!:P
IL Dotore

Post by IL Dotore »

2K wrote: Da ce mai Il Dotore noi nu avem procesoare bengoase? [smilie=maniac.gif] [smilie=Nice-try.gif] cu ceva OC ajungem si noi la un FX60-57 :D
Nu-mi mai adu aminte de OC ca rebutul asta de A8N-E care mi l-au trimis la garantie nici 230HTT nu vrea... :-!
SamuS

Post by SamuS »

IL Dotore wrote:
2K wrote: Da ce mai Il Dotore noi nu avem procesoare bengoase? [smilie=maniac.gif] [smilie=Nice-try.gif] cu ceva OC ajungem si noi la un FX60-57 :D
Nu-mi mai adu aminte de OC ca rebutul asta de A8N-E care mi l-au trimis la garantie nici 230HTT nu vrea... :-!
:d si eu care am dus 3200+-ul pe a8n-e la 2800mhz prime stable [smilie=Nice-try.gif]
Pantsless

Post by Pantsless »

van helsing wrote:G80 preturi...
"and we noticed that a Belgium based company has some listed for a "more reasonable" €669"
"The cheapest of them all is the Nvidia 8800GTS 640MB PCI-E x16 video card, 2x DVI, video out - no ETA yet, only Australian $737.00 or roughly American $565.00"
"The second, the Nvidia 8800GTX 768mb PCI-E x16 video card, 2x DVI, video out - no ETA yet costs between $990.00 and $999.00 Australian - some $760 in American dollar. The most expensive one is the Asus Nvidia 8800GTX 768mb PCI-E x16 video card, 2x DVI, video out - no ETA yet listed for $1160 Australian, or around an astounding $892 in American dollar"
Era si logic sa se intample asa ceva. Din moment ce ATi va lansa mai tarziu noua generatie, cei de la nVIDIA isi vor permite sa puna niste preturi astronomice pentru simplul motiv ca placile lor nu au concurent pe piata. In momentul in care ATi va lansa si ea noua serie de placi video, preturile de la faimosul G80 vor scadea drastic.
ice01 wrote: In ce priveste R600, probabil ca din aceste cauze va suferii amanari peste amanari, si teama imi este sa nu ramana o legenda cum a ramas si Voodoo 6 ...
AMD se pare ca va da atentie in special dezvoltarii noului proiect CPU/GPU, lasand pe locul secund dezvoltarea si cercetarea a noi cipuri grafice.
Ma steseaza ideea de a ramane pe piata doar cu nVidia !
Si pe mine.
Daca nu exista concurenta, consumatorul are de suferit.. mult.
Atata timp cat nimeni nu poate veni cu o alternativa mai buna pe piata IT in domeniul placilor grafice, nVIDIA isi va permite sa puna preturi nejustificat de mari produselor ei, chiar daca acestea nu isi merita banii. Pe de alta parte, nici calitatea produselor nu va fi atat de buna, incat neavand concurent, nu va fi stresata sa dezvolte tehnologii noi pentru a "rupe gura targului". De fapt si de drept, compania isi va putea permite sa scoata in continuare serii de placi video noi, dar fara a aduce un plus calitativ semnificativ noului produs.
In prezent, ATi este intr-o continua lupta cu nVIDIA, o lupta al carui ideal este reprezetat de atragerea cat mai multor clienti, prin prisma pretului, si al calitatii produselor: nVIDIA introduce pe piata un produs, ATi vine cu un produs mai bun, nVIDIA scade preturile, ATi face la fel, si tot asa.... Speram ca aceasta lupta, sa nu ia sfarsit, altfel , viitorul nu suna bine.
2K

Post by 2K »

Nush dc insa 565-620$ nu mi se pare un pret umflat etc...din moment ce un 7950GX2 costa 569$ voi credeatzi ca vor fi preturile mai mici?Eu nu.
:wink: :-~

P.S Nici preturile astea nu pot fi "fara numar" cu siguranta e o marja demult stabilita in care sa se incadreze pretul,adică dacă ajunge placa pe la 750$ ma *** pe el de next-gen ca doar nu sunt copilul lui Nea' Gigi
ice01

Post by ice01 »

2K wrote:Nush dc insa 565-620$ nu mi se pare un pret umflat etc...din moment ce un 7950GX2 costa 569$
Da mane, dar alea sunt doua placi nu una singura ! :-!
In acel caz intelegi parca costurile ...
Last edited by ice01 on Wed Nov 01, 2006 7:57 am, edited 1 time in total.
XSamSung

Post by XSamSung »

Astea noi se pot numi High-End (Capat Lung) in adevaratul sens al cuvantului :)
2K

Post by 2K »

ice01 wrote:
2K wrote:Nush dc insa 565-620$ nu mi se pare un pret umflat etc...din moment ce un 7950GX2 costa 569$
Da mane, dar alea sunt doua placi nu una singura ! :-!
In acel caz intelegi parca costurile ...
Nu sunt 2 placi,sunt multe diferente intre 7950GX2 si 2X7900GTX prima la cere imi vine in gand e performanta per Mhz,7950GX2 nu pierde mult din performanta prin acel Bridge de conectare pe cand 7900GTX da,ar mai fi si costurile de productie mai mici etc..
Oricum in general noua generatie vine la un pret sensibil mai mare decat High-end-ul precedent in acest caz 7950GX2
Si dacă e sa ne uitam in curtea la ATI vedem X1950XTX la ~480$,eu unu as da inca 80$ pt un spor de performanta considerabil mai mare + DX10
XSamSung

Post by XSamSung »

"Say cheese, sweet video card." http://www.gizmodo.com/gadgets/peripher ... 209931.php

PS.quote: it looks retarded enough to be real. :)
korby

Post by korby »

XSamSung wrote:"Say cheese, sweet video card." http://www.gizmodo.com/gadgets/peripher ... 209931.php

Somethin' new? [smilie=Nice-try.gif]
Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză! [smilie=Faint.gif]
XSamSung

Post by XSamSung »

korby wrote:
XSamSung wrote:"Say cheese, sweet video card." http://www.gizmodo.com/gadgets/peripher ... 209931.php

Somethin' new? [smilie=Nice-try.gif]
Ala din poza doar nu ai crezut ca ma intereseaza placa :)
2K

Post by 2K »

Neon Biker

Post by Neon Biker »

Nvidia's G80 innards exposed

Chiar daca articolul are cateva greseli/neclaritati, el vine sa confirme ultimele zvonuri si aduce cateva informatii noi pe baza carora ne putem face o idee destul de clara despre specificatiile lui G80. Asadar se pare ca avem de-a face cu:

- GigaThread - arhitectura similara cu cea a generatiei X1K de la ATI, dar cu posibilitatea executarii in paralel a mii de thread-uri, fata de numai 512 in cazul Ultra-Threaded Dispatch Processor-ului din R520/580.
- 128 Shader Units - fata de 32 (24 pixel + 8 vertex) la G70/71 si 56 (48 pixel + 8 vertex) la R580, adica o crestere de 4 ori, respectiv de 2,28 de ori. Mai mult, daca tinem cont de faptul ca aceste unitati lucreaza la 1,35 GHz, ajungem la o putere de procesare a shaderelor de 8, respectiv 5 ori mai mare decat a generatiei anterioare. Elementul necunoscut ramane insa eficienta acestor shadere unificate fata de shaderele specializate ale generatiei anterioare.
- 64 Texture Units - fata de 24 la G70/71 si 16 la R580, deci de 2,66, respectiv 4 ori mai multe.
- 24 Raster Operators - fata de 16 la G70/71 sau R580, deci o crestere cu 50%.

Pe langa aceste cresteri ale puterii brute, nVidia a adaugat si functii noi, prezente pana acum doar la ATI (AA+HDR, angle independent AF, 10bit DAC) sau chiar noutati absolute (128bit HDR, AA imbunatatit si evident DX10).

Punctul slab mi se pare insa memoria, care nu a evoluat pe masura GPU-ului. Cu o crestere de numai 50% a busului si folosirea in continuare a DDR3-ului la "numai" 1,8GHz, latimea de banda nu a crescut decat cu putin peste 50% fata de generatia anterioara.

In lumina acestor informatii, cred ca putem afirma ca G80 reprezinta cel mai mare salt de performanta (si din pacate si de consum) din istoria placilor video. Bravo nVidia! =D> :occasion5: Acum sa vedem si replica ATI... adica AMD. Sper ca nu va intarzia mai mult de 3 luni. :-~
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
craezee

Post by craezee »

intr-adevar specificatiile sunt absolut formidabile.am senzatia ca nvidia a facut placa asta atat de puternica chiar inaintea vremii sale.sa fie un pas facut pt a-i descuraja pe amd sa mai continue linia de placi grafice ati?adica sa ii impiedice a mai lansa r600?pt ca pur si simplu tot ce exista in momentul de fata pare pe langa g80 ca 6600td pe langa 7950gx2.si daca o mai sti sa faca si fizca acest g80...it's insane.sper sa nu fie o miscare desteapta ca sa ne aduca iar la monopol.nvidia se joaca cu buzunarele noastre, adica daca ar fi asa inseamna ca sunt niste minti f luminate in tabara video-verde
2K

Post by 2K »

Nu au cum sa ii impiedice pe ATI sa scoata pe piata R600,placa e deja in stadiu de productie aproape + concurenta e buna.
Eu am zis mai demult ca placa va fi mind-blowing dar ca deobicei s-au gasit persoane care sa zica cate ceva :laughing6:
craezee

Post by craezee »

pai ipotetic vb-ind daca ce aveau ati in plan pt r600 se dovedeste a fi mai slab decat g80, adaugand la asta intarzierile de productie care deja le au ati, daugand intarzierile cauzata de o noua reproiectare care sa faca fata lui g80...si astfel s-ar ajunge la anularea lui r600
ice01

Post by ice01 »

craezee wrote:pai ipotetic vb-ind daca ce aveau ati in plan pt r600 se dovedeste a fi mai slab decat g80
Dar tu macar ai vazut specificatiile promise de R600 ? nVidia este ok, si a facut o placa buna, insa pana cand vom afla mai multe date/detalii concrete legate de noul proiect de la ATI, eu zic sa nu ne pripim cu concluziile si sa asteptam prima oara ceva rezultate dupa care sa ne si formam o parere.
Deocamdata putem vorbi concret doar de G80, speram cat se poate de curand sa vorbim si de R600.
Pantsless

Post by Pantsless »

parerea mea e ca ati va scoate un produs competitiv, nicidecum sa ANULEZE lansarea lui R600.
craezee

Post by craezee »

nu ma pripeam, nu mai are lumea voie sa-si dea cu presupusu, ca gata se pripeste.nimeni nu vrea monopol, sa dam 13mil pe un eventual 8600gt.sper din toata inima, mai mult ca niciodata ca ati sa scoata ca de obicei ceva mai puternic.
van helsing

Post by van helsing »

Monstrul acesta cu DDR 4 o sa fie letal :d Raman la parerea ca mai mult decat replica ATI,este de asteptata ca NVidia sa adauge si DDR4.Personal,sper ca ATI nu va dezamagi cand va lansa urmatorul GPU.Pe de alta parte,cred ca fara un C2C tactat la minim 3GHZ,monstrul este inutil :laughing6:

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4812
Corrupt their Soul - Leech their Life - Kill em all!
2K

Post by 2K »

Si eu sper ca R600 sa surprinda placut insa dacă va fi motorizata de memorii GDDR4 tactate la doar 2Ghz nu vom vedea mare diferente de performanta asa ca sper ceva mai agresiv mai ales ca memoriile GDDR4 pierd la performanta clock/clock in comparatie cu GDDR3,si sper ca dupa lansarea R600 nvidia sa vina cu un 8800GTX pe 65Nm si motorizat si el tot de GDDR4
Intre tip versiunea Leadtek al lui 8800GTX si 8800GTS
Attachments
1st-GTS.jpg
8837.jpg
8837.jpg (16.51 KiB) Viewed 439 times
novi

Post by novi »

Placile arata superb si vad ca ofera performante de nvidiat!:P
Skat

Post by Skat »

din nou prostul obicei a celor de la ati de lansa placile mai tarziu decat cei de la nvidia :(
placa de la nvidia arata chiar bine si se descurca excelent in dx9....sunt curios cum va sta treaba in dx10 si mai ales care va fi data de lansare a produselor din categoria mainstream, sper sa nu aiba aceleasi preturi ca si hi-endul de acuma ......
Dimineata ideala este aia peste care sari!
mx_xplod

Post by mx_xplod »

What, you think your sh*t don't stink???
pegas

Post by pegas »

numai sa nu aiba una din firme parte de intirziieri "neprevazute".
la mijloc intre .asm si .c
2K

Post by 2K »

Si mai multe despre G80
NVIDIA’s GeForce 8800GTX scores 59% higher than ATI’s current flagship. This isn’t too surprising as the GeForce 8800GTX has plenty of power.
Iar in jocuri
Half Life 2: Lost Coast loves the GeForce 8800GTX. Here the GeForce 8800GTX is able to show significant performance gains over AMD’s ATI Radeon X1950 XTX—approximately 92%.

Quake 4 shows similar gains as Half Life 2: Lost Coast too, an approximate 92% improvement.

Ce sa zic,o placa extraordinara sunt insa curios sa vad cum se comporta in testele reale,sper sa nu fie vreo smecherie in teste ca si in cazul lui X1950XTX [smilie=maniac.gif]
Oricum conform specificatiilor rezultatele sunt foarte probabile,si nu pot decat sa ma gandesc ca la un Quad Core pe la 3.7Ghz diferentele erau si mai mari :D

P.S Ca sa nu se inteleaga gresit,consumul masurat a fost totalul sistemului si nu al placilor video asta inseamna Placile Video+Quad Core+ you get the idea....
mascotzel

Post by mascotzel »

vezi ca a pus si van helsing mai sus
:D
si consumul pare f bun
loc de recclama....
Cosmote: 0765485461
moonwalker

Post by moonwalker »

mascotzel wrote:si consumul pare f bun
Sistemul folosea un proc quad-core, care consuma cu 30W mai mult decat un sistem motorizat de un Core2 Duo la ~3Ghz sau un AMD 64 X2 la 2,6Ghz.

Asadar un sistem tipic cu CPU overclockat dual-core si un GPU G80 va consuma <290W.

O sursa de 430W s-ar descurca fara probleme la un grad de incarcare in full load de <70% (ma gandesc la cei care detin deja o sursa buna de 430-450W), iar una de 500W va fi perfecta.

Abia pentru un SLI ar fi cazul unui 600W-700W....
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
novi

Post by novi »

Am gasit AICI cateva poze cu EVGA si un 3Dmark cu aceeasi placa AICI (pe un 4000+)!:wink:
IL Dotore

Post by IL Dotore »

novi wrote:Am gasit AICI cateva poze cu EVGA si un 3Dmark cu aceeasi placa AICI (pe un 4000+)!:wink:
Extrem de mic scorul, cu alte cuvinte GPU-ul este foarte de dependent de puterea CPU-ului si mai ales de lipsa unui dual core.
SamuS

Post by SamuS »

ganditiva ca si un core 2 duo trebuie overclockat ca sa nu limitezi aceast monstru :d ....ca sa nu mai vb de proacele single core
Post Reply