Este adevarat?
Moderator: Moderatori
Este adevarat?
Este adevarat ca vor scadea preturile la componente din 2007?
Ce componente vor fi vizate? Vor scadea preturile si la laptoup-uri?
Ce componente vor fi vizate? Vor scadea preturile si la laptoup-uri?
Pai nici nu vei vedea alte ieftiniri in domeniul IT decat la LCD-uri pt ca doar ele erau supra taxate. In rest vei vedea preturi mai mici poate peste vreo doi ani cand vor intra si pe la noi lanturile de magazine de profil din vest.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Preturile nu am cum sa scada mai mult de 2-3% fata de ce vedem afara. Asta din cauza monopolului din RO pe de o parte (la importuri), si din cauza ca firmele care fac cel mai mare rulaj de marfa IT din RO sunt cele cu vanzari on-line care nu au cheltuieli prea mari (gen pcgarage), asa ca in conditii concurentiale puternice acestea ar trebui teoretic sa fie foarte flexibile daca isi mentin actuala structura si nu devin structural niste mici monstri gen Flamingo, de care ma mir ca n-a sucombat pana acum.
Nu trebuie sa uitam ca au fost momente cind preturile la memorii s-au injumatatit (sau s-au dublat - au fost cutremure in Taiwan
), fara sa avem integrare in UE (cu eliminarea taxelor vamale) sau anuntarea unor noi generatii de componente.
Parerea mea este ca vor fi reduceri semnificative, nu chiar 50% dar nici 2-3%.
Dar asta pe februarie - martie incolo, cind se vor reface stocurile, dar pina atunci pot interveni si alti factori.
Cert este ca acum nu e cea mai fericita perioada de cumparat componente de calculator, unele preturi sint umflate artificial (memorii), tehnologiile abia aparute sint cu pret maxim (Core 2 duo), toti se pregatesc sa faca mici reduceri de sarbatori etc.
alte pareri despre asta aici:
http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=58593 sau aici
http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=58656

Parerea mea este ca vor fi reduceri semnificative, nu chiar 50% dar nici 2-3%.
Dar asta pe februarie - martie incolo, cind se vor reface stocurile, dar pina atunci pot interveni si alti factori.
Cert este ca acum nu e cea mai fericita perioada de cumparat componente de calculator, unele preturi sint umflate artificial (memorii), tehnologiile abia aparute sint cu pret maxim (Core 2 duo), toti se pregatesc sa faca mici reduceri de sarbatori etc.
alte pareri despre asta aici:
http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=58593 sau aici
http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=58656
Eu am cumparat produse de aproximativ 40 de milioane de la intend. Livrarea mi s-a facut in maxim 2 zile la orice comanda, produsele mi-au venit sigilate (o livrare mi-a ajuns si in 8 ore). Am avut probleme cu o sursa si mi-au s-a rezolvat-o in 10 zile. Acum cauta si tu unde gasesti preturi mai mici la ce te intereseaza. Citeste cu atentie contractele si termenii de acordare a garantiei de oriunde vei lua. Cel mai cunoscut exemplu negativ e depozitul de calculatoare, nu-ti recomand sub nici o forma sa iei de la ei, mai ales SH.
***** Tutunul ucide. Încet.*****
Un miliard de oameni vor muri până în 2100 din cauza fumatului = 1 din 2 fumători.
Câte un om la fiecare 6 secunde... 5. 4. 3. 2. 1.
Un miliard de oameni vor muri până în 2100 din cauza fumatului = 1 din 2 fumători.
Câte un om la fiecare 6 secunde... 5. 4. 3. 2. 1.
- cristi_TNT
de incredere sint si cei de la Emag.
cat despre ieftiniri?! stati calmi ca nu se va intimpla mare lucru.
in primul rind lipsa anumitor taxe (de fapt nu va mai exista TVA la vama,dar asta in cazul in care marfa vine di UE,lucru rar sa gasesti componente IT fabricate in alta parte decat China)nu va insemna decat profit mai mare pentru patroni.
salariile nu vor creste deloc in urmatorii 2 ani doar ca vom avea facturi mai mari de platit,e normal...omul de rand intra mai tirziu in UE ca atare primeste mUE primii care intra sint electrica,apanova,distrigaz,romtelecom,etc.
Traiasca romania,pe Vanghelie il stiti?! "astia e prosti,ca nu stie cum sa fure,cum stiu eu,adica primarul care este
cat despre ieftiniri?! stati calmi ca nu se va intimpla mare lucru.
in primul rind lipsa anumitor taxe (de fapt nu va mai exista TVA la vama,dar asta in cazul in care marfa vine di UE,lucru rar sa gasesti componente IT fabricate in alta parte decat China)nu va insemna decat profit mai mare pentru patroni.
salariile nu vor creste deloc in urmatorii 2 ani doar ca vom avea facturi mai mari de platit,e normal...omul de rand intra mai tirziu in UE ca atare primeste mUE primii care intra sint electrica,apanova,distrigaz,romtelecom,etc.
Traiasca romania,pe Vanghelie il stiti?! "astia e prosti,ca nu stie cum sa fure,cum stiu eu,adica primarul care este

Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
...ar mai fi PC Garage,de la care am luat o placa video si au fost prompti.Dar toti sunt asa cand e vorba sa-ti vanda ceva,nu garantez pt nimeni deoarece n-am avut si sper sa n-am probleme cu service-ul nici in garantie,nici dupa...
Daca faci comanda on line iti recomand ca modalitate de plata,rambursul,adica platesti curierului cand primesti coletul.Este mai comod si mai sigur asa.
Daca faci comanda on line iti recomand ca modalitate de plata,rambursul,adica platesti curierului cand primesti coletul.Este mai comod si mai sigur asa.
NU INTEND!!! Si-au cam batut joc de mine la garantie, asa ca stai departe de ei.
Cat despre preturi... repet: NU vor scade la toate componentele IT pt ca nu se vor elimina nici un fel de taxe decat la LCD-uri, deci aceasta este singura categorie care va avea preturi mai mici. Celelalte categorii vor urma regulile pietei si anume cerere/oferta.
Iar cum oferta va fi aceeasi, pt ca si furnizorii vor fi aceeasi, nu sunt motive pt a va astepta la scaderi de preturi generalizate dupa 1 ianuarie 2007.
Cat despre preturi... repet: NU vor scade la toate componentele IT pt ca nu se vor elimina nici un fel de taxe decat la LCD-uri, deci aceasta este singura categorie care va avea preturi mai mici. Celelalte categorii vor urma regulile pietei si anume cerere/oferta.
Iar cum oferta va fi aceeasi, pt ca si furnizorii vor fi aceeasi, nu sunt motive pt a va astepta la scaderi de preturi generalizate dupa 1 ianuarie 2007.
"fara sa avem integrare in UE (cu eliminarea taxelor vamale)"
Ce legatura exista intretaxele vamale si UE ? Nici una. Taxe vamale se aplica in UE la produsele importate din Asia la fel ca si in RO. Singurul lucru care afecteaza intrarea in UE pretul produselor IT sunt accizele care oricum nu erau aplicate componentelor de pc ci doar plasmelor si cred ca si LCD-urilor.
Ce legatura exista intretaxele vamale si UE ? Nici una. Taxe vamale se aplica in UE la produsele importate din Asia la fel ca si in RO. Singurul lucru care afecteaza intrarea in UE pretul produselor IT sunt accizele care oricum nu erau aplicate componentelor de pc ci doar plasmelor si cred ca si LCD-urilor.
"fara sa avem integrare in UE (cu eliminarea taxelor vamale)"
Ce legatura exista intre taxele vamale si UE ? Nici una. Taxe vamale se aplica in UE la produsele importate din Asia la fel ca si in RO. Singurul lucru care afecteaza intrarea in UE pretul produselor IT sunt accizele care oricum nu erau aplicate componentelor de pc ci doar plasmelor si cred ca si LCD-urilor.
Ce legatura exista intre taxele vamale si UE ? Nici una. Taxe vamale se aplica in UE la produsele importate din Asia la fel ca si in RO. Singurul lucru care afecteaza intrarea in UE pretul produselor IT sunt accizele care oricum nu erau aplicate componentelor de pc ci doar plasmelor si cred ca si LCD-urilor.
"Odata cu aderarea Romaniei la UE, taxele aplicate asupra diverselor componentelor IT vor fi diminuate de la 42 la 14%. Se aplica asupra oricarei componenta ce tine de IT, monitoare, camere foto si video, telefoane, etc"... cam asa suna stirea pe mai toate posturile de televiziune pana acum 1-2 sapt.
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
Lasa-i tu pe aia de la stiri ca stim noi cum se documenteaza ei cand relateaza ceva... mai ales dintr-un domeniu in care nu au nici o treaba. 

Last edited by IL Dotore on Mon Nov 06, 2006 11:01 pm, edited 1 time in total.
Edge mai citeste o data posturile mele si vei intelege ca la TV-uri si alte aparate electrocasnice vor scade preturile, doar la componentele PC nu vor scade pt ca nu erau supra taxate.
Deci cei care visau la o plasma sau un LCD vor fi fericiti la vederea noilor preturi.
Deci cei care visau la o plasma sau un LCD vor fi fericiti la vederea noilor preturi.
Dragul meu, nu vreau sa fiu rautacios, dar tu n-ai inteles nimic din ce se intimpla.Adi Coman wrote: Ce legatura exista intre taxele vamale si UE ? Nici una. Taxe vamale se aplica in UE la produsele importate din Asia la fel ca si in RO.
UE, respectiv Uniunea Europeana, cunoscuta si ca "Piata Comuna" pe vremea lui Ceausescu, are ca scop crearea unui super stat "federal" european, cu un parlament si o conducere comuna, prin egalizare si desfiintarea barierelor economice intre tari, acestea constind in primul rind in taxele vamale, si ulterior unificarea monetara.
Taxele vamale sint necesare pentru protejarea economiei unei tari, atunci cind produsul respectiv nu poate fi produs in tara de care vorbim. O gramada de bani s-ar "scurge" afara, deoarece nu exista multe alternative, sau nici una pe piata interna. Prin taxele vamale acest lucru se mai compenseaza. La fel se intimpla cind un produs din exterior ar putea duce la inchiderea unei industrii din interior, printr-un pret mai mic. In acest caz se introduc taxe vamale pentru protejarea produsului facut in tara, pretul celui din exterior va creste si va determina o oarecare concurenta.
Deci, intrarea un UE inseamna in primul rind schimbari in economia vamala. Astea sint imediate si vizibile. Alte schimbari referitoare la normele europene se vor vedea in timp.
"Odata cu aderarea Romaniei la UE, taxele aplicate asupra diverselor componentelor IT vor fi diminuate de la 42 la 14%"
Toata presa a scris ieri de asta, cit si de alte reduceri ale taxelor vamale, pentru ca abia acum au fost stabilite valorile exacte. Ce urma sa se intimple era stabilit demult.
Asa ca, dragul meu, sint baze reale pentru ceea ce se discuta aici, iar un "gica contra" nedocumentat nu cred ca va avea mare succes...
- moonwalker
Dragul meu, daca este vorba despre niste procesoare AMD produse in Germania inteleg, dar explica-mi si mie, un viitor cetatean UE nedocumentat, cum vor scadea preturile la placile de baza pe care scrie Made in Taiwan?Ingineru wrote:Asa ca, dragul meu, sint baze reale pentru ceea ce se discuta aici, iar un "gica contra" nedocumentat nu cred ca va avea mare succes...Adi Coman wrote: Ce legatura exista intre taxele vamale si UE ? Nici una. Taxe vamale se aplica in UE la produsele importate din Asia la fel ca si in RO.
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
N-a zis nimeni ca noua taxa vamala se va aplica la orice, respectiv ca vor umbla ciini cu covrigi in coada. Sa stii ca multe produse "made in Taiwan" se importa din Ungaria, de exemplu.
Pe de alta parte, mi se pare ca sa schimba si la astea, in concordanta cu normele europene. Mai sint si altele de luat in calcul, nu numai taxele vamale. Poate poti sa ne explici tu de ce lcd-urile se vor ieftini, chiar si cele din Asia ?
Pe de alta parte, mi se pare ca sa schimba si la astea, in concordanta cu normele europene. Mai sint si altele de luat in calcul, nu numai taxele vamale. Poate poti sa ne explici tu de ce lcd-urile se vor ieftini, chiar si cele din Asia ?
- moonwalker
Nu trebuie sa explic nimic. Mai intai ofera o sursa care sa explice clar ca aceste ieftiniri vor avea loc.Ingineru wrote:Mai sint si altele de luat in calcul, nu numai taxele vamale. Poate poti sa ne explici tu de ce lcd-urile se vor ieftini, chiar si cele din Asia ?
Ce am gasit eu despre acest subiect contine un mesaj cel putin contradictoriu, daca nu chiar paradoxal.
Citez din articol:
Plasmele importate din Asia se vor ieftini cu 20%
Astfel, peste mai putin de trei luni, preturile produselor fabricate in Asia vor inregistra diminuari semnificative. Comerciantii sustin ca aceste reduceri vor fi aplicate in special electrocasnicelor, sistemelor audio-video performante, televizoarelor cu plasma si DVD-urilor.
....
Desi odata cu aceste reduceri vor fi aplicate in unele cazuri si cresteri de taxe vamale, comerciantii dau asigurari ca pretul final al produselor nu va suferi majorari importante.
trebuie sa intelegeti ceva : datorita mentalitatii noastre ca popor NICIODATA nu vor fi ieftiniri majore sau super-ocazii. Daca vreti ieftiniri reale plecati in alta tara si vedeti acolo cum lucrurile sunt REAL cu 50% mai ieftina de la un anotimp la altul...si pretul carburantelor ( care influenteaza TOATA piata ) este actualizat REAL si saptamanal. Eu deja am facut un calcul interesant : vand ap meu de aici cu 65.000 E si gasesc in Marsilia sau Sevilia ap cu 80% mai multi MP la 50.000E. Si la componente diferenta de preturi Ro-afara e imensa.
UE ne impune alt cod de taxe vamale deci mare parte din importuri se vor ieftinii, unele cu 1-2% iar altele chiar cu 50%...
"Incepand cu 1 ianuarie 2007, odata cu integrarea Romaniei in UE, nivelul mediu al taxelor vamale aplicate produselor din tariful Vamal Comun se va reduce de la 17,5, la 6,5%. Romanii vor putea cumpara produse importate din alte tari decat cele membre ale UE la preturi mult mai mici: imbracaminte, automobile, aparate electronice si electrocasnice, mobila sau chiar apa minerala si bere. Daca cumparatorii vor fi avantajati in urma acestor reduceri ale taxelor, nu acelasi lucru se poate spune si despre producatorii autohtoni, care se tem ca afacerile lor vor avea de suferit. Si economia Romaniei va resimti efectele cresterii importurilor: deficitul de cont curent va continua sa creasca, in ciuda avertizarilor FMI."
sursa Gardianul
personal componentele unui calculator nu stiu cat se vor ieftinii ,cineva zicea ca acestea nu sunt taxate la vama deci nu se vor ieftinii deloc(sunt si asfel de produse a caror dezvoltare pe piata romaneasca e incurazata)
lcd-urile sunt catalogate la vama drept produse de lux (deaia s-au ieftinit in ultima perioada si probabil se vor ieftinii si dupa 1 ianuarie)
"Incepand cu 1 ianuarie 2007, odata cu integrarea Romaniei in UE, nivelul mediu al taxelor vamale aplicate produselor din tariful Vamal Comun se va reduce de la 17,5, la 6,5%. Romanii vor putea cumpara produse importate din alte tari decat cele membre ale UE la preturi mult mai mici: imbracaminte, automobile, aparate electronice si electrocasnice, mobila sau chiar apa minerala si bere. Daca cumparatorii vor fi avantajati in urma acestor reduceri ale taxelor, nu acelasi lucru se poate spune si despre producatorii autohtoni, care se tem ca afacerile lor vor avea de suferit. Si economia Romaniei va resimti efectele cresterii importurilor: deficitul de cont curent va continua sa creasca, in ciuda avertizarilor FMI."
sursa Gardianul
personal componentele unui calculator nu stiu cat se vor ieftinii ,cineva zicea ca acestea nu sunt taxate la vama deci nu se vor ieftinii deloc(sunt si asfel de produse a caror dezvoltare pe piata romaneasca e incurazata)
lcd-urile sunt catalogate la vama drept produse de lux (deaia s-au ieftinit in ultima perioada si probabil se vor ieftinii si dupa 1 ianuarie)
ce am mai gasit...
Importuri restrictionate din China
Analistul economic Dragos Paslaru este de parere ca per total va exista un efect de bunastare resimtit, in principal, de populatie. „Trebuie sa tinem cont de faptul ca Romania va putea sa si profite de pe urma stabilirii unor relatii de schimb favorabile. Populatia va avea de castigat de pe urma cresterii importurilor, e clar. Si pentru exportatorii romani se intrevad conditii mai favorabile“, a precizat Paslaru. Acesta a adaugat ca vor exista totusi si bariere la importurile anumitor produse din tari din afara UE. „Vor fi restrictionate importurile din China, in special. Produsele din aceasta tara vor fi supuse supravegherii sau chiar a unor restrictii la import“, a spus Dragos Paslaru. Potrivit acestuia, incepand cu 1 ianuarie 2007, „Romania va aplica prevederile acordurilor de liber schimb pe care UE le-a incheiat cu alte state, dar va fi nevoita sa renunte la cele de state terte“.
Importuri restrictionate din China
Analistul economic Dragos Paslaru este de parere ca per total va exista un efect de bunastare resimtit, in principal, de populatie. „Trebuie sa tinem cont de faptul ca Romania va putea sa si profite de pe urma stabilirii unor relatii de schimb favorabile. Populatia va avea de castigat de pe urma cresterii importurilor, e clar. Si pentru exportatorii romani se intrevad conditii mai favorabile“, a precizat Paslaru. Acesta a adaugat ca vor exista totusi si bariere la importurile anumitor produse din tari din afara UE. „Vor fi restrictionate importurile din China, in special. Produsele din aceasta tara vor fi supuse supravegherii sau chiar a unor restrictii la import“, a spus Dragos Paslaru. Potrivit acestuia, incepand cu 1 ianuarie 2007, „Romania va aplica prevederile acordurilor de liber schimb pe care UE le-a incheiat cu alte state, dar va fi nevoita sa renunte la cele de state terte“.
- moonwalker
Cu cat citesc mai mult, cu atat gasesc numai informatii cum ca Televizoarele LCD au accize de produse de lux si se vor ifetini foarte tare.master999 wrote:lcd-urile sunt catalogate la vama drept produse de lux (deaia s-au ieftinit in ultima perioada si probabil se vor ieftinii si dupa 1 ianuarie)
Sigur este valabil si pentru monitoare?
asta ar trebui sa va lamureasca ...
http://www.sfin.ro/articol_6726/ue_va_a ... noua_.html
lectura placuta
http://www.sfin.ro/articol_6726/ue_va_a ... noua_.html
lectura placuta

Parerea mea este ca nu vor scadea preturile pentru ca 90% din componentele IT sint made in China deci nu U.E.
Pe de alta parte fiecare tara din U.E. e libera sa puna ce taxe vrea la produsele care vin din afara uniunii - de aici si diferentele de preturi la acelasi produs intre Grecia si Germania de exemplu doua tari pe care le-am vizitat si unde am stat cite un an pe burse si mi-am cumparat in fiecare din ele cite un calc, acelasi proc de exemplu fiind cu 15% mai ieftin in Grecia. De altfel poti verifica asta uitaindu-te pe niste site-uri ale unor magazine din U.E. si sa faci comparatia.
Iti zic eu ca vei fi dezamagit...
Nu te astepta la scaderi de preturi odata cu intrarea in U.E., ba dimpotriva atunci cind intram vom trebui sa adoptam standardele de calitate ale uniunii ceea ce inseamna ca unele produse made in China care nu corespund nu vor mai putea fi importate si piata se va micsora.
Pe de alta parte fiecare tara din U.E. e libera sa puna ce taxe vrea la produsele care vin din afara uniunii - de aici si diferentele de preturi la acelasi produs intre Grecia si Germania de exemplu doua tari pe care le-am vizitat si unde am stat cite un an pe burse si mi-am cumparat in fiecare din ele cite un calc, acelasi proc de exemplu fiind cu 15% mai ieftin in Grecia. De altfel poti verifica asta uitaindu-te pe niste site-uri ale unor magazine din U.E. si sa faci comparatia.
Nu te astepta la scaderi de preturi odata cu intrarea in U.E., ba dimpotriva atunci cind intram vom trebui sa adoptam standardele de calitate ale uniunii ceea ce inseamna ca unele produse made in China care nu corespund nu vor mai putea fi importate si piata se va micsora.
"Windows is a 32-bit extension to a 16-bit graphical shell for an 8-bit operating system originally coded for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand 1 bit of competition."
Nu stiu daca ai fost si te-ai plimbat prin niste magazine pe "afara" dar eu nu am vazut diferente imense. Chiar preturile sint comparabile la multe componente IT singura diferenta fiind ca la ei gasesti mai putine componente no name.strikerr wrote: Si la componente diferenta de preturi Ro-afara e imensa.
Si eu gindeam ca tine inainte de a pleca ca apoi sa fiu foarte dezamagit...
"Windows is a 32-bit extension to a 16-bit graphical shell for an 8-bit operating system originally coded for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand 1 bit of competition."
gresitbubulinu wrote:Parerea mea este ca nu vor scadea preturile pentru ca 90% din componentele IT sint made in China deci nu U.E.
vor fi scaderi de preturi masive la unele categorii de produse si scaderi de preturi minore la altele...in functie de mai multi factori
cert e ca si dupa 1 ianuarie preturile vor continua sa scada din mai multe motive...
pt produsele strict it(cpu ram video...) scaderile vor fi minore

Intrarea in UE care e si motivul post-ului va fi cel mai putin important dintre acesti factori...master999 wrote:gresitbubulinu wrote:Parerea mea este ca nu vor scadea preturile pentru ca 90% din componentele IT sint made in China deci nu U.E.
vor fi scaderi de preturi masive la unele categorii de produse si scaderi de preturi minore la altele...in functie de mai multi factori
cert e ca si dupa 1 ianuarie preturile vor continua sa scada din mai multe motive...
pt produsele strict it(cpu ram video...) scaderile vor fi minoreinsa pt altele ca mp3 playere boxe si tv tunere se pot ajunge si la scaderi de 30%
Inainte sa mai continuati cu transatul, luati si citit link-ul de mai sus..
Deci ppl, se reduce taxa pt importurile din China si celelalte tari asiatice, pt ca din cate stiu eu, China/Taiwan and co. sunt in Asia. Deci, reduceri de preturi vor fi, chiar daca e Asia sau EU made,Urmeaza apoi scaderea semnificativa a taxelor la importurile din Asia, de la 42% acum la circa 15% conform normelor UE, o modificare de 28 de procente care va fi resimtita la produsele de lux precum televizoare cu ecran plat (LCD sau plasma), DVD-playere si recordere, proiectoare digitale si altele.
Oamenii din industrie discuta chiar despre posibilitatea eliminarii taxei de 42%, care in UE nu se regaseste.
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
- moonwalker
De ce nu sunt in stare sa spuna decat partial adevarul... nu inteleg.Oamenii din industrie discuta chiar despre posibilitatea eliminarii taxei de 42%, care in UE nu se regaseste.
In UE, monitoarele produse in Asia au taxe de 14% incepand cu 18 ianuarie 2006. Exista doua exceptii, dintre care cea care conteaza pentru noi este urmatoarea: monitoarele format 16/9 cu diagonala mai mare de 19" sau monitoarele cu diagonala mai mare de 20" cu intrare DVI sunt considerate televizoare si nu sunt taxate conform acestei decizii.On le craignait, l'Europe vient de décider l'application d'une taxe de 14 % sur les écrans LCD importés, applicable... dès le 18 janvier 2006. Un constructeur a noirci le tableau plus encore : d'après lui, une telle taxe de 14 % sur les composants se traduira par une hausse de 20 % sur ce que paient les consommateurs.
Later edit: aceeasi stire preluata pe softpedia.