Taganul arata bine dar merge doar 1X35A pe 12 volti, Zeus are 4 railuri de 18A, damn. De fapt cred ca sunt doar 2 railuri sau poate ma insel, omu cu sursele HELPPPPPPPPPP
Ares, lăsând la o parte monştrii gen Enermax Galaxy 1KW, PC P&C 1KW, Tagan 1.1KW ce aş putea să recomand eu cu mâna pe inimă pentru un overclocker hardcore (LN2, dry ice & stuff) e ori Seasonic M-12 700 (sursă care tehnic e single 12V rail) ori Silverstone Zeus 750. M1cutzu ar putea să-ţi recomande nişte Tagan că le ştie foarte bine, eu nu prea le agreez.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Nu o sa practic LN2 , cel mult un watercooling bun si in nici un caz SLI sau CF deoarece jocurile nu sunt febletea mea. Asta nu inseamna ca nu o sa iau o placa DX10 capabila. La stilul in care evolueaza treburile acum o sursa de 700W este overkill daca nu ai SLi sau CF dar peste 3-4 luni nu se stie.
@burebista
as dori sa-mi cumpar un sirtec de 410 sau 430 pt urmatoarea configuratie: A64 3500+, MB: abit cu chipset NF4, VGA: 7600 cu 256MB, 1GB ram, 2HDD si DVD-RW.
Crezi ca merita? ce stii despre sirtec (adica ai avut de a face cu ele?) si daca e un model pe care il ai la inima (de bun ce e) recomanda-l atunci!
Sirtec e un brand cinstit. Fara fite, fara mari pretentii, nu se omoara cu eficienta dar scoate cit spune.
Eu ti-as recomanda Sirtec HPC-430-P12S. Uite-o aici testata rapid.
BTW, la cei 160 RON nu ai ce alta sursa de 400-430W sa iei.
...si daca e un model pe care il ai la inima (de bun ce e) recomanda-l atunci!
Aaa, cin' sa fie, cin' sa fie? O fi Fortron? GreenPower/Bluestorm/Bluestorm II dar sunt peste banii unui Sirtec 430.
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
dr_tech wrote:@burebista
as dori sa-mi cumpar un sirtec de 410 sau 430 pt urmatoarea configuratie: A64 3500+, MB: abit cu chipset NF4, VGA: 7600 cu 256MB, 1GB ram, 2HDD si DVD-RW.
Crezi ca merita? ce stii despre sirtec (adica ai avut de a face cu ele?) si daca e un model pe care il ai la inima (de bun ce e) recomanda-l atunci!
MULTUMESC!
Detalii despre Sirtec XS iti dau eu pentru ca am asa ceva. In idle ventilatorul nu trece de 750rpm iar in full load cu o temperatura ambianta de 35 de grade nu a trecut de 1200rpm. Voltajele sunt stabile (masurate cu multimetrul), nu ai nici o problema din punctul asta de vedere. Sursa are vreo 2,6kg, aspect placut. In full load se cam incalzeste, cam asta este punctul slab al ei. A rezistat vreo 2 saptamani la cateva socuri puternice pe "extraordinara" retea de la Electrica, fara sa-mi dau seama. La fiecare soc scotea cate un bazait puternic apoi revenea la normal, in acelasi timp si becurile luminau cu o intensitate mai mare. Daca acum as avea nevoie de inca o sursa (si am) as merge pe Sirtec 430 sau pe BlueStorm II.
O recomand si eu,am pus la fiul meu una in sistem.El joaca la greu,dar nu am vazut ca ventilatorul sursei sa depaseasca 875 rpm.Acum conteaza si ventilatia din interiorul carcasei cum este realizata...
Daca nu mai ai rabdare,o poti comanda on line,de aici:http://www.itdirect.ro/produs.php?55:707
Sursa mea no-name da semne de oboseala.Scoate 3.06V pe 3.3 iar celelate sunt toate mai joase cu 0.05-0.1V decat standardul.
Ma miram de ce se aud OTESurile placii de baza cand stau pe net doar , se pare ca PWM se supraincalzesc incercand sa stabilizeze tensiunea.
Merita Sirtecul ala fata de un HyperPower , ambele fiind pe la 430w ?
Bun si acela. Presimt cumva un upgrade in segmentul video ?
De neseriozitate am avut si eu parte...respectiv traversat juma de Bucuresti sa imi iau placa rezervata doar ca tipul cu care ma intalneam sa imi spuna ca s-a dat de juma de ora...si ca poate rezolvam ceva (adică sa dau mai mult pe altceva). Avea noroc ca era mai mare ca mine.
Acum ontopic.....mi se pare mie sau Fotron e o marca necunoscuta pe plaiurile americane ? Am postat pe un thread problema care o aveam cu jocurile si au sarit pe sursa mea...ca e de 400W si sa o schimba sa imi iau ceva de calitate...ca Antec.
De asemenea care este cel mai sigur program cu care pot monitoriza voltajele ? (fara scule externe)
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
KAKAROT wrote:Acum ontopic.....mi se pare mie sau Fotron e o marca necunoscuta pe plaiurile americane ?
N-aş spune că e necunoscută, au site special pentru piaţa americană, iar într-un clasament mai vechiuţ stau destul de bine în preferinţele userilor.
Cât despre sfaturile date pe forumurile de afară fii mai circumspect. Ăia recomandă surse de la 500-600W în sus pentru sisteme normale.
Cam ce căuta Ares căutam si eu astă-vară, aveam doar trei opţiuni pentru o sesiune de dryice atunci şi tare mi-e ca am dat peste aceiaşi oameni, pe mine m-au plimbat o lună ca să-mi spună ca nuşce import a fost încurcat şi în loc de ST56ZF primiseră Strider-ul iar ST75F a venit la import O SINGURĂ BUCATĂ, venită pe comandă cică de parca eu voiam foi de plăcintă ... Am rămas la Fortron FX700-GLN şi a făcut liniştit faţă pentru un Pentium D dus peste 5GHz si un mic CrossFire, burebista ştie povestea.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
Pot confirma si eu un comportament ireprosabil pentru un FX700-GLN intr-o configuratie E6600 @ 3.6V + 8800 GTX (600/2000 MHz). Diferenta in droop era de ~0.02V (!!!) pe linia de 12V.
mecanic it nr 2 @ dep tehnic / sc import si distributie srl
Ce parere ai despre Hiper Power HPU-4S435-PU? Toate voltajele cam ies din limita celor +5%(+12,6V; +3.36V; +5.5V). Vdroop e de aproximativ 0.1V dar cand am 2 instante de prime pe un E6400@3,2Ghz ceea ce mi se pare ok avand in vedere ca un E6400 are TDP de 100W la freq aia. De asemenea cand sistemul e inchiz se aude un bazait usor ca de bobina la care tolele sunt un pic loose. Placa video e un 7600GT @ 605/1650. Any comment, the PSU master burebista?
L.E. Tronix e importator. Deci la 50Lei baga TVA 19% si un adaos de 10-20% in magazine. Nu am facut socoteala dar cred ca si asa iese sub 120Lei deci e bizar.
Din păcate nu prea sunt fan Hiper. Voltajele le-ai măsurat cu multimetrul?
Vdroop e OK (zic eu).
Bâzâitul se aude numai cu sursa oprită? Probabil că e fo' bobină ceva de pe circuitul de +5VSB. Cred.
Mda, l-am masurat si cu multimetrul dar sincer sa fiu nu mai tin minte rezultatele. :| Era totusi o diferenta minora intre PC Probe so multimetru, parca. O sa le masor acasa si iti spun exact care e diferenta. Si da, bazaitul e doar cu sursa inchisa (Dar nu am verificat sa vad daca nu cumva mai functioneaza coolerul, Noisetaker style )
P.S. Voltajele de 12V si 5V pot sa le masor si pe mufele Molex? Cred ca nu. S-ar putea sa fie linii separate...
Da shtiu asta. Ma refeream daca este vreo diferenta intre voltajul de +/-12 si +/-5 volti de pe molex si cel de pe mufa de ATX care se infige in placa de baza. Teoretic ar trebui sa fie pentru ca mi-e greu sa cred ca vin amandoua de pe acelasi regulator de tensiune. Ar modifica parametrii curentului care intra in placa de baza.
Doresc sa-mi cumpar o carcasa cu sursa Frontier. La specificatii la sursa doar scrie 450 W. Imi poate spune cineva mai multe despre ea? merită? Modelul e : Case Middle 450W, FRONTIER Tricorn TR09A3BK/SV-LW (black/silver), lcd termometru, 2xUSB2.0, perete transparent & cooler
EsH_148 wrote: Stie cineva daca au sleeving pe cabluri si cat sunt de silent? larisu, pls help...
Păi mai bine decât cei de pe SPCR cin' să ştie?
Nu-i sleeved, iar despre silent:
The Earth Watts seems best suited to systems where absolute silence is not the goal. It's quiet enough for general use, especially in mid-range gaming systems where the graphics card is likely to drown out any noise from the power supply unless the fan ramps up. Extreme silencers may prefer a Neo HE, and high-end enthusiasts will no doubt want one of Seasonic's designer power supplies, but the Earth Watts seems like a good quality mainstream choice.