Ieri m-am jucat si eu nitel cu S6500-le (S6000fd si S6500fd sunt aceeasi camera dar numite diferit in functie de regiune), si este intr-adevar impresionat modul in care ies pozele cu ISO mare.
adică poze la ISO3200 ies la fel cum imi ies mie la ISO400

Pe ISO 400/800 ies poze foarte OK in casa noaptea cu becu aprins si fara blitz.
Ce mi-a placut ca exista sui functia de manual focus (in care faci focusul manual rotind un iner de pe obiectiv), pt cand vrei sa faci pe profesionistul

Dar exista si un mic buton pe care apesi cand esti pe manual focus, cand ti-ai dat seama ca totusi nu esti asa de profesionist, si face camera focusul singura. Mai are si o functie de continous focus (adică camera face focusul non-stop in fucntie de inspre ce o indrepti.
Cineva spusese mai sus ca pe modul manual nu se observa live pe LCD modificarile facute la apertura/shatter speed. Da, asa este, LCD-ul nu se modifica live, dar se modifica cand apesi jumatate de cursa butonul. Eu intelesesem ca nu vezi decat dupa ce ai facut poza, asa ca a fost o surpriza placuta.
Chestia foarte stupida mi s-a parut afisarea shuter speed-ului. In loc sa afiseze 1/30, de exeplu, afiseaza numai 30 sau 20 sau 100. Cand ajunga la secunde scrie 1" sau 2.3". Chiar era asa de greu sa mai bage un 1/ pt fractiile de secunde, pt ca a afost foarte derutant la inceput. Mai ales ca exsita si timpi de genu 2.5, 3.2 care seamana f mult cu secunde, dar defapt este vorba de 1/2.5, 1/3.2.
Mi-a placut in schimb ca pe modul P (cred ca si pe celelalte totusi, nu mai tin minte exact), iti afiseaza continuu shuter speed-ul in functie de inspre ce e inderptata camera. La mie de exemplu nu imi afiseaza nimic decat in momentul in care apas jumatate de cursa butonul de pozat.
Aaa, inca o cheste foarte importanta, si imbucuratoare. Nu am mai observat purple fringing (cred ca asa se scrie). Cu alte cuvinte acele artefacte albastru-violete care apar in zonele de diferenta f mare de contrast. La un copac fara frunze pe un cer foarte luminos, la mine in jurul fiecarei crengute apare un contur albastru-violet. Cu Fuji-ul nu mai apare nici un contur deranjant
Red-eye reduction-ul functioneaza perfect. Nu am vazut nici un ochi rosu indiferent de culoarea ochilor (caprui/albastrii/verzi).
Iar o chestie idioata mi s-a parut modificarea aperturii pe modul manual.
Modificarea se face din aceleasi butoane ca si modificarea shuter speed-ului dar tinand apasat alt buton in timpul asta.
Iarasi nu inteleg de ce nu au scris undeva si rezolutia la care fac pozele. Tot ce am este 0.3M/2M/3M/3.2M/6.3M N/ 6.3M F. Nu e f greu sa iti dai seama care sunt rezolutiile, dar puteau sa faca si ei un pustiu de bine si sa zica la ce rez sunt. Trist este si faptul ca intre 640x480 si 1600x1200 nu mai este nici o rez intermediara

Deasemenea nu exista moduri gen fine/superfine/etc. Doar la 6.3M cred ca este ceva de genu asta ca sunt doua moduri la rez asta: 6.3M N (normal banuiesc) si 6.3M F (fine banuiesc).
Per total camera este foarte buna si placuta sa lucrezi cu ea, mai putin meniurle care nu este user friendly.