asa avea si eu o intrebare.... care e browserul care foloseste cele mai putine resurse ?!?... .. intreb asta pt cca pe un athlon la 950 mhz + 128 mb dddr + Windows XP orice mb ram in plus liber e pretios.. .. sistemul e de la mine de la magazin.. si e folosit pt ascultat muzica.. dar.. recent ne-am pus si internet.. aja pt plictiseala.. si.. IE.. nici nu intra in discutie.. pt ca se taraste.. firefox mai misca ceva.... si ma gandeam poate mai e unul mult mai slim... .. astept cu nerabdare rasp..
Dar si Firefox consuma (desi pe acesta il recomand si Firefox folosesc). Mai ales daca ai mai multe taburi sau pagini deschise simultan. La mine IE foloseste mult mai putin, dar nu imi place si nu il folosesc. Despre Opera nu stiu ce sa zic.
Firefox în nici un caz, astea ultimele versiuni consumă destul de multă memorie, doar cu câteva tab-uri deschise. Dintre browserele testate de către mine (IE, Opera, FF şi Maxthon), în cazul tău aş recomanda pe ultimul.
Maxthon il folosesc si eu, dar de obicei imi mananca 50.000K+ memorie. Daca vrei ceva 'lightweight' dus la extrem, incearca Off By The One (destul de ... retardat saracul; consuma in jur de 6-7000K). De asemenea, vezi si Act, este foarte micut
(nu merge prea rau; consuma in jur de 4-5000K).
Edit: Uite in poza cat consuma la mine Maxthon, respectiv Act.
Last edited by GoreMotel on Sun Dec 17, 2006 6:34 pm, edited 1 time in total.
Daca cumva vrei sa incerci si linux, dillo ar fi un browser ultra light si totusi folosibil. Foloseste pana la 1 MB din ram si merge ok pe un handheld cu procesor ARM @ 206 MHz si 32 MB ram.
fishbone wrote:Daca nu ma insel persista un mic memory leak in Firefox v.2. Ma insel?
Nu te inseli, dar nu doar versiunea 2.0 are aceasta problema. Uite un screenshot cu Firefox 1.5.0.8 in timpul unui frumos memory leak (F5 daca nu apare poza).
Attachments
A rough road leads to the stars Ad Astra Per Aspera
BlackNight.. sa stii ca m-am gandit la varianta cu linux-ul .. doar ca.. aici la magazin mai se intampla sa fie si numai maica-mea.. si atunci chiar ca isi prinde urechile... pt ca sistemul mai e folosit si la incarcare electronica... voucherele venind de pe net.. si trebuind printate.. + ca ruleaza muzica non-stop... asa ca m-am razgandit.. .. acum.. cateva zile am luat imprumut de acasa un sim de 256 de pe un sistem.. asa ca acum merge bine firefox.. .. si dupa cred ca o sa iau un sim si pt aici... ca nu mai tine treaba.. ..si din ce am incercat de aici... actmi s-a parut cel mai lite.. problema ar fi appleturile java.. care nu am reusit sa instalez .. (ce e drept .. nici nu am avut ff mult timp pt asta.. ).. multumesk pt ajutor..