Salut.
Am 2 routere,unul de la Romtelecom care-l folosesc doar ca modem si unul wireless Trendnet caruia i-am pus IP-ul static al routerului de la RTC.
Ceea ce as vrea sa stiu este daca pot sa setez niste servere(W2k3) pe masini virtuale (DNS si IIS) care sa "iasa" pe internet (domeniul este inregistrat si serverul de DNS in registrar l-am pus cu IP-ul fix al routerului)
Am incercat dar nu pot sa accesez site-ul decat prin IP-ul routerului.Intern totul merge bine.Stiu ca gresesc undeva dar nu stiu unde.Masinile virtuale sunt setate cu IP-uri locale statice si am facut port forwarding in router pt fiecare (DNS port 53 spre serverul de DNS si IIS port 80 catre serverul de IIS).
Multumesc mult
scenariu posibil?
Moderator: Moderatori
Re: scenariu posibil?
Deci modemul e in brigde,iar pe net e ip rutabil setat pe router wireless.james_htf_ro wrote:Salut.
Am 2 routere,unul de la Romtelecom care-l folosesc doar ca modem si unul wireless Trendnet caruia i-am pus IP-ul static al routerului de la RTC.
Ceea ce as vrea sa stiu este daca pot sa setez niste servere(W2k3) pe masini virtuale (DNS si IIS) care sa "iasa" pe internet (domeniul este inregistrat si serverul de DNS in registrar l-am pus cu IP-ul fix al routerului)
Am incercat dar nu pot sa accesez site-ul decat prin IP-ul routerului.Intern totul merge bine.Stiu ca gresesc undeva dar nu stiu unde.Masinile virtuale sunt setate cu IP-uri locale statice si am facut port forwarding in router pt fiecare (DNS port 53 spre serverul de DNS si IIS port 80 catre serverul de IIS).
Multumesc mult
Iti zic toti pasii,cu toate ca ai urmati o parte.
1.setezi modem in bridge
2.setez ip de la isp pe router trendnet
3.dezactivezi dhcp pe trendnet,apoi setezi 2 ip-uri locale,unul pentru windowsul host,iar celalalt pentru vmware.
4.intrii pe trendnet si setezi forwarding la port 53 si 80 catre ip de vmware
5.Instalezi win,setezi serviciile dns si http.
Debugging:
la host de win,setezi dns,ip de vmware.
Dai ping in domeniul tau si vezi cum il rezolva.
Intrii pe ip local sa vezi daca se vizualizeaza site-ul.
Setezi la host de win,dns de la isp.
Daca merg toate de mai sus,ar trebui sa fie accesibil si din afara.
Nu ma mai vedeti pe forumul asta.Succes tuturor cu care am colaborat!
-
In primul rand multumesc de reply.
Iti spun cum am setat pana acum cu specificarea ca folosesc Microsoft Virtual PC.
Router (Trendnet) : IP extern static (89.120.x.y)
IP intern (192.168.1.200) ;DHCP-ul dezactivat
Portforwarding 53 catre NS1 si 80 catre WEB
PC Gazda : 192.168.1.2;gateway 192.168.1.200;DNS : adresa server Romtelecom
Masini virtuale
NS1 cu DNS: IP :192.168.1.50 ;Gateway 192.168.1.200; DNS 192.168.1.50
Web cu IIS : IP 192.168.1.60 .Gateway :192.168.1.200,DNS 192.168.1.50
Intern totul merge ok , raspunde la nslookup,ping,site-ul merge cu www.
Insa pe internet nu merge decat cu http://89.120.x.y .
Iti spun cum am setat pana acum cu specificarea ca folosesc Microsoft Virtual PC.
Router (Trendnet) : IP extern static (89.120.x.y)
IP intern (192.168.1.200) ;DHCP-ul dezactivat
Portforwarding 53 catre NS1 si 80 catre WEB
PC Gazda : 192.168.1.2;gateway 192.168.1.200;DNS : adresa server Romtelecom
Masini virtuale
NS1 cu DNS: IP :192.168.1.50 ;Gateway 192.168.1.200; DNS 192.168.1.50
Web cu IIS : IP 192.168.1.60 .Gateway :192.168.1.200,DNS 192.168.1.50
Intern totul merge ok , raspunde la nslookup,ping,site-ul merge cu www.
Insa pe internet nu merge decat cu http://89.120.x.y .
-
Singurul mod in care am putut sa-l scot pe internet a fost cand routerul Trendnet l-am folosit pe post de switch iar IP-ul wan al routerului de la romtelecom l-am atribuit serverului de DNS.
Cred ca e ceva legat de setarile routerului de la romtelecom pentru ca in mod normal ar trebui sa mearga si cu port forwarding pe IP-uri locale (am facut asta cand eram pe RDS doar cu routerul Trendnet si masini virtuale atat VMWare cat si Microsoft Virtual PC).
Oricum multumesc mult pentru raspunsuri .
Cred ca e ceva legat de setarile routerului de la romtelecom pentru ca in mod normal ar trebui sa mearga si cu port forwarding pe IP-uri locale (am facut asta cand eram pe RDS doar cu routerul Trendnet si masini virtuale atat VMWare cat si Microsoft Virtual PC).
Oricum multumesc mult pentru raspunsuri .