Recomandare LCD 19" 10-15 mil

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
workbot

Recomandare LCD 19" 10-15 mil

Post by workbot »

Am tot cautat pe net si am dat peste o groaza de discutii pro si contra .. de fiecare data cand ma hotaram asupra unui monitor aparea cineva si-l facea praf :( Am nevoie de un lcd de 19" cam de 15 mil maxim, ok pt jocuri, luminozitate si contrast bune. Initial ma gandeam la un 940bf datorita celor 2 ms .. dupa care am observat ca sunt GtG ... presupun in jur a 6-8 ms BtB. Nu ma intereseaza asa de mult unghiul de vizibilitate. Daca se pricepe cineva si imi poate da cateva sfaturi sunt binevenite. Multumesc anticipat.

ps: exclus wide-uri :d
`fang`

Post by `fang` »

Nu te lua intotdeauna dupa ce zic altii. Unii vor performante astronomice la LCD-uri ieftine. Cel mai bine e sa te uiti la mai multe monitoare si-l iei pe ala care-ti place. Totusi, iti recomand BENQ FP93GX, ieftin(sub 10 mil.) si foarte performant (a luat note foarte bune in review-ul de la BeHardware si l-am vazut la un vecin, se vede super).
http://www.behardware.com/articles/643- ... reens.html
How High!?!
Image
Johhny_T

Post by Johhny_T »

Aici un monitor de 19'' samsung syncmaster 930BF. cu timp de raspuns de 4 ms cred ca este destul de bun. Eu de obicei la monitoare nu am prea multe pretenti, eu am philips LCD de aproape 2 ani cu timp de raspuns 16 ms, si merge bine, nu simt diferente la jocuri sau filme.
Packard Bell - Intel Core Duo T 2250 @1730mhz - ATI Radeon 200M, 256 MB - SO-DIMM DDR2 512, 667mhz - HDD S-ATA WD 800BEVS - Panasonic DVD-RW - Realtek LAN - audio - Wireless - mouse Logitech LX7
Coza

Post by Coza »

Daca tot esti dispus sa cheltui 15 mil., macar sa nu iti para rau dupa ei. Mergi pe asa ceva, si vei fi multumit din toate punctele de vedere. Bafta.
Last edited by Coza on Mon Jan 08, 2007 10:35 pm, edited 1 time in total.
2K

Post by 2K »

Tot pe 970P zic si eu sa te axezi sau pe fratele sau mai mare 971P pt inca 20Ron peste pretul maxim, desi sunt variante destul de bune cu performante cel putin asemanatoare cu 970P la un pret aproape egal si cu diagonale mai mari 20" Belinea sau LG 20" insa sunt WIDE
gamihai

Post by gamihai »

eu zic sa fii baiat destept si sa dai 6.6 milioane pe http://www.emag.ro/monitoare_lcd/monito ... tiu--pP391 ,,,,prestigio e o firma buna si e un LCD super pt jocuri ,filme,office si sotia il foloseste in Photoshop la editari prof. :wink:
reeven

Post by reeven »

`fang` wrote:Nu te lua intotdeauna dupa ce zic altii. Unii vor performante astronomice la LCD-uri ieftine. Cel mai bine e sa te uiti la mai multe monitoare si-l iei pe ala care-ti place. Totusi, iti recomand BENQ FP93GX, ieftin(sub 10 mil.) si foarte performant (a luat note foarte bune in review-ul de la BeHardware si l-am vazut la un vecin, se vede super).
http://www.behardware.com/articles/643- ... reens.html
Mananca ce nu trebuie astia pe situ ala, BENQ FP93GX are 140/135 unghiuri de vizibilitate, uite si pe situ lor:

http://www.benq.ro/products/LCD/?produc ... ifications

In afara de unghiurile mici, e un monitor aproape perfect. [smilie=Respect.gif]
tty

Post by tty »

energy

Post by energy »

Tot pe samsung 970P aş merge şi eu, sau 971... am folosit unul timp de 2 zile şi am rămas f plăcut impresionat, culori, timp de rîspuns, unghiuri de vizibilitate aproape perfecte.
I5 2500k@4.5ghz, Asus A8Z68-V, Veno X+ SWIF2 120P,8GB Kingston HB DDR3, Asus Xonar D1, MSI GTX750 Ti, Samsung 250 G 840 EVO + Samsung HD502HJ, LG GSA H22L, SIRTEC 700W HPC-700-B12S, HAF 932, S 223BW
danielcirstea

Post by danielcirstea »

Nu arunca milioane in plus,gindeste-te la cel mai bun raport performanta-pret.
Recomand BENQ 93GX,il am si sint multumit de el,iar unghiurile mi se par ok.
La 9 mil nu cred ca gasesti ceva mai bun.Nu-l tii o viata,asa am gindit si eu,peste citiva ani il schimbi cu altul mai mare si probabil mai performant.
tty

Post by tty »

Daca te uiti la raport pret performanta sau "ms" o sa iti iei ceva care intra la categoria cel mult "ok". Daca ai un ban de dat dute pe la magazine si uitate singur la modele ceva mai scumpe si care nu se prezinta cu kkturi de marketing gen "2ms", nu de alta dar pe cine intereseaza timp de raspuns la 256 levels of gray.
Ceva intre 8-15ms nu-ti va face probleme pana in 100fps, in schimb reproduc 16.7mil de culori fata de 256mii majoritatea 2ms g2g.
Eu ti-am recomandat modelele de sony fiindca sunt singurele care le-am vazut cu luminozitate peste 400cd si la un pret rezonabil, ca sa nu spun ca le-am vazut in fata ochilor.

Ca o mica paranteza, din ianuarie o sa scada preturile la LCD-uri cu vreo 20% per general deoarece se elimina o taxa de 40%.
Lorant

Post by Lorant »

Samsung al the way ........ :P
Don't worry, be Happy !
dr_dream

Post by dr_dream »

asteapta pana la unul si vezi cu cat se ieftinesc LCD-urile.

cel mai mult mi-a placut Samsung 970 (971 nu am apucat sa vad), din cauza culorilor si unghiurilor de vizibilitate f mari.

eu folosesc in prezent un Fujitsu-Siemens 17" (1024x768 rez optima), monitorul are vreo 4-5 ani. Timpul de raspuns nu cred ca este unul f mic, insa in jocuri, chiar nu am avut probleme, nici in benchmark-uri cand uneori sareau fps-urile de 200-300....

anyway, eu astept sa mai scada preturile si apoi ma axez pe ceva mai mare 20-24".... si tie ti-as recomanda sa mergi mai bine pe un monitor de 20", ca sunt variante pana in 15mil (de la anul sper sa fie si mai multe..)
drankon

Post by drankon »

N-ar ce astepta ca NU SE IEFTINESC monitoarele LCD din ianuarie pt. ca nu au accize !
NU mai scrieti aberatii din acestea daca nu stiti exact. Accize au doar cele cu tvtuner inclus adica LCD- TV ( si plasmele ) astea se ieftinesc ! NU monitoare CRT, TFT ... etc .

Omu a zis clar ca nu-i plac wide-uri asa ca nu mai dati cu recomandari din acestea.

Samsung 971P iti sugerez si eu .
Last edited by drankon on Thu Dec 28, 2006 9:30 pm, edited 1 time in total.
dr_dream

Post by dr_dream »

1.Produse care au taxe in momentul de fata si care vor fi scutite de taxe dupa 2007 (se ieftinesc):

- LCD-urile, TV-LCD, Plasma TV, Home Cinema/Home Theatre System – taxa 42%
- Baterii, acumulatori, genti de notebook, huse, unele echipamente de birotica – taxa 22%
(exista un TOPIC initiat de catre ice01 in care sunt mentionate aceste lucruri)
drankon wrote:Daca citeai atent topic-ul ala vedeai si acolo ca nu e vorba de monitoare ci de TV LCD !
scrie: "LCD-uri + TV-LCD + Plasma....."

deci spune si LCD-uri separat.... cel putin asa a scris ice01, daca nu este corect, nu da vina pe mine. nu stiu de ce a scris si separat LCD-uri si TV LCD, normal ca am inteles gresit, in cazul in care este gresit. vad ca aici http://www.emag.ro/taxe_vamale_2007 scrie numai de LCD-TV.. in fine..
Last edited by dr_dream on Thu Dec 28, 2006 11:07 pm, edited 5 times in total.
drankon

Post by drankon »

Daca citeai atent topic-ul ala vedeai si acolo ca nu e vorba de monitoare ci de TV LCD !

Mai sus vorbea cineva si de wide-uri ...
workbot

Post by workbot »

Si acum ca ati fost toti draguti si v-ati dat cu parerea .... cum imi recomandati sa-l testez pt dead pixels ...sau alte probleme. Pt ca nu am de gand sa-l cumpar inainte de a-l proba ..suntem in romania panala urma. Exista ceva soft ... sau sa incerc niste culori pe post de wallpaper ..negru alb verde rosu etc ? Multumesc inca o data celor care au raspuns.
dr_dream

Post by dr_dream »

Nokia Monitor Tester ;) il pui pe un stick si ii rogi pe respectivii sa te lasa sa-l testezi inainte de a-l cumpara.

succes ! :thumbleft:
workbot

Post by workbot »

10x dream
sorinel01

Post by sorinel01 »

Daca ai banii de 971P nu ezita(pe langa performante (mai putin timpul de raspuns), asta te da pe spate si cu design-ul). 970 nu se prezinta atat de bine. daca nu, 940BF, iar, fara ezitare. Apoi 931BF (recunosc ca despre asta nu prea am citit, e destul de nou si nu prea au apucat oamenii sa il "frece"). Si daca nici asta atunci Benq 93GX-ul.
Crede ma pe cuvant ca la nici unul din astea nu iti va parea rau.... Garantat!! Mult spor la cumparaturi si anunta-ne care a fost alegerea si mai ales impresiile la cald :)
Post Reply