Cum sa arzi o placa video???
Moderator: Moderatori
Cum sa arzi o placa video???
Salutare,
Fie data una bucata placa video Geforfce 6600 cu alimentare suplimentara separata. S-a intamplat, prin foarte multa nebagare de seama sa alimentez placa exact pe invers pentru aproximativ zece secunde.
Rezultatul final este ca acum calculatorul pleaca dar nu afiseaza decat un ecran ciudat plin de pixeli aruncati. Partea interesanta este ca boot-eaza in windows, afisand decat pixelii, facand apoi chiar si shut-down din tastatura.
Intrebarea cheie este daca se mai poate face ceva cu ea, in afara de a o atarna ca un trofeu in biblioteca.
Va Multumesc.
Fie data una bucata placa video Geforfce 6600 cu alimentare suplimentara separata. S-a intamplat, prin foarte multa nebagare de seama sa alimentez placa exact pe invers pentru aproximativ zece secunde.
Rezultatul final este ca acum calculatorul pleaca dar nu afiseaza decat un ecran ciudat plin de pixeli aruncati. Partea interesanta este ca boot-eaza in windows, afisand decat pixelii, facand apoi chiar si shut-down din tastatura.
Intrebarea cheie este daca se mai poate face ceva cu ea, in afara de a o atarna ca un trofeu in biblioteca.
Va Multumesc.
In primul rind vezi ca despre una se vorbeste in titlul threadului tau(titlu pt care ai putea fi banat....probabil) si despre alta este vorba in el
Adica cum ai alimentat placa "pe invers" (asta ma duce cu gindul la altceva
,in fine...)
Ai pus cablul suplimentar de alimentare invers?!?!si cam cit te-ai chinuit sa faci asta?(pt ca nici vorba sa fie "nebagare de seama",mufa trebuie fortata la greu sa intre invers,sa fim seriosi....)
In cel mai fericit caz probabil ai stricat biosul placii si asta se mai poate repara,facind rost de biosul original si aplicind procedura "blind flash"(asta daca nu poti face rost de o placa video pe PCI si sa incerci s-o repari pe asta ,bootind de pe cealalta placa)
Dar asta in cel mai fericit caz....si azi nu e o zi fericita pt tine....
Adica cum ai alimentat placa "pe invers" (asta ma duce cu gindul la altceva

Ai pus cablul suplimentar de alimentare invers?!?!si cam cit te-ai chinuit sa faci asta?(pt ca nici vorba sa fie "nebagare de seama",mufa trebuie fortata la greu sa intre invers,sa fim seriosi....)
In cel mai fericit caz probabil ai stricat biosul placii si asta se mai poate repara,facind rost de biosul original si aplicind procedura "blind flash"(asta daca nu poti face rost de o placa video pe PCI si sa incerci s-o repari pe asta ,bootind de pe cealalta placa)
Dar asta in cel mai fericit caz....si azi nu e o zi fericita pt tine....
___|___NIMĂNUI NU ÎI PASĂ DE CONFIGURAŢIA "SISTEMULUI" TĂU___|___
Multumesc pentru raspuns.... este de incercat.
Referitor la alimentarea suplimentara din spate, mufa a intrat chiar foart usor (deoarece placa este lunga si era loc cat sa introduci alimentarea venind cu mufa la 90 de grade, si atunci intra fara probleme... nu este ca la hdd din plastic solid... introduci introduci perpendicular si oricum acolo se compenseza cu, culorile) Asta oricum nu mai conteaza, dar macar altii sa stie sa alimenteze placa inainte de a o introduce in slot.
... o sa incerc sa fac treaba cu biosul... si mai revin
Inca o data,
Multumesc,
O zi buna,
Marian
Referitor la alimentarea suplimentara din spate, mufa a intrat chiar foart usor (deoarece placa este lunga si era loc cat sa introduci alimentarea venind cu mufa la 90 de grade, si atunci intra fara probleme... nu este ca la hdd din plastic solid... introduci introduci perpendicular si oricum acolo se compenseza cu, culorile) Asta oricum nu mai conteaza, dar macar altii sa stie sa alimenteze placa inainte de a o introduce in slot.
... o sa incerc sa fac treaba cu biosul... si mai revin
Inca o data,
Multumesc,
O zi buna,
Marian
Cum s-a <<arzi>> o placa video?
Y2K are dreptate! Greu de tot sa ...alimentezi o placa video pa invers .Cum a-i reusit/http://www.xtrempc.ro/forum/images/smiles/Victory.gif
... am sapat dupa versiuni / update-uri de bios sa-am gasit ceva... partea interesanta este ca am boot-at dupa o placa PCI si cu un programel de verificat sistemul. Totul pare OK, placa video o vede... si mai are tupeu sa o declare si OK.
... am incercat update de bios, dar nu s-a potrivit la ID... a mea este cu 2996 in coada, iar update-ul cu 2997
...mai ramane de sapat.
... am incercat update de bios, dar nu s-a potrivit la ID... a mea este cu 2996 in coada, iar update-ul cu 2997
...mai ramane de sapat.
- gabe_racer
dr_dream wrote:

Omul zice ca e arsa deja si intreaba daca mai poate face ceva cu ea...ceri ajutor pt a arde o placa video......

C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
- Neon Biker