Water Cooling ...Corsair Nautilus 500

Pentru cei cărora le place să se "joace" cu propriul calculator

Moderator: Moderatori

Post Reply
Cristianu

Water Cooling ...Corsair Nautilus 500

Post by Cristianu »

Ce parere aveti despre Gigabyte 3D Galaxy II ? E un kit complet pe la 450 lei, dar in reviewuri zicea ca e cam noisy...

Sau alte solutii cu raport pret performanta bun?
Toate sunt binevenite.
Last edited by Cristianu on Sat Feb 03, 2007 11:07 pm, edited 1 time in total.
On my signal,unleash hell !!!
cristi_TNT

Post by cristi_TNT »

eu astept sa vad la ce pret ajunge asta:
http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=679
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
Cristianu

Post by Cristianu »

cristi_TNT wrote:eu astept sa vad la ce pret ajunge asta:
http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=679
Si eu am aruncat o privire la asta, nu stiu insa cat de eficient e, nu am gasit vreun review.

Altfel, o alta solutie ar fi Zalman Reserator plus, care e pe la 170 euro aici in DE. Insa in reviewuri nu exceleaza. E foarte silentios, dar temperatura e asttfel ( spuneti voi daca e mult sau e bine) :
Image

Solutia pe aer fiind Zalman CNPS7000B-Cu cooler.
burebista
Moderator

Post by burebista »

Teoretic pe la 100 de euroi daca QD e baiat de salon. :D
Pacat ca s-a lasat Para de al lui L1quid One ca era cel putin la fel de bun ca un Asetek WaterChill.
Sau mai poti arunca un ochi si la Corsair Nautilus.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
rafalle

racire cu apa

Post by rafalle »

Da versiunea 1 de la Gigabyte , era tot cu o pompa de 400L/ora.Si costa doar 100E la Caro. Noua versiune pare sa aibe in plus la cei 150E, capacitatea de a se conecta si la alte dispozitive de racire , ptr placa video sau chipset.
MIKI ALEXANDRESCU

Post by MIKI ALEXANDRESCU »

recomand Cool By Corsair sau Nautilus...

[smilie=Respect.gif]
the old miky is back !!
Cristianu

Post by Cristianu »

Am luat pana la urma CORSAIR NAUTILUS 500.

Dar nu prea am motive de bucurie...Ori nu am facut eu ceva bine la montaj, ori chestia asta nu e prea buna.

Spre exemplu, procesorul...un Pentium D 805 imi sta in frcvente stock 2.66 Ghz la 50 de grade in idle si 52 in full load.
Acelasi procesor, de data asta ridicat la 3,8 Ghz imi sta in 55 idle si 65 full load.
Nu sunt multumit deloc de temperaturi.
In toate review-urile de pe net iese mult mai bine ceva in jur de -10/15 grade fata de ce am eu.
Eu zic ca e mult prea mult pentru un watercooling, fie el si mainstream, cum este acesta. Pasta termoconductoare e de la corsair, a venit in pachet... se poate sA nu o fi intins eu bine pe suprafata procesorului? Ce ma sfatuiti? Sa iau un arctic silver 5 sa incerc cu aia?

si later... una peste alta mi-a dat si prime95-u eroare acuma, la 3.8 Ghz :(
burebista
Moderator

Post by burebista »

Hmm, si lui jonny i-a placut pina la urma.
Problema e ca 805 nu e procesor, e doar un resou castrat. Cind ai sa ai si tu un procesor gen Conroe/Allendale/X2 probabil ca o sa fii mai multumit. :)

Dar totusi daca dracia aia de Nautilus iti tine un 805 la 3.8GHz la 50C in full-load (cum zici ca ai citit tu prin review-uri) eu ma apuc s-o recomand peste tot. :D
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
KalKo

Post by KalKo »

burebista wrote: Dar totusi daca dracia aia de Nautilus iti tine un 805 la 3.8GHz la 50C in full-load (cum zici ca ai citit tu prin review-uri) eu ma apuc s-o recomand peste tot. :D
Uita-te un pic mai bine, zicea 65grade la 3.8, care nu-i chiar asa de grozav. Mie la 3.5Ghz cu freezer7 pro imi sta la max53 in full load.
Loading....
Cristianu

Post by Cristianu »

burebista wrote:Hmm, si lui jonny i-a placut pina la urma.
Problema e ca 805 nu e procesor, e doar un resou castrat. Cind ai sa ai si tu un procesor gen Conroe/Allendale/X2 probabil ca o sa fii mai multumit. :)

Dar totusi daca dracia aia de Nautilus iti tine un 805 la 3.8GHz la 50C in full-load (cum zici ca ai citit tu prin review-uri) eu ma apuc s-o recomand peste tot. :D
Eu unul cred ca 'resoul asta castrat' bate la fundul gol, scuza-mi expresia, ceea ce ai dumneata...in momentul de fata. Imi pare rau daca nu sunt politicos, dar sunt destul de suparat acum. Am nevoie de solutii, nu de alt procesor.
Am investit intr-o racire pe apa tocmai pentru a putea duce cat mai sus acest procesor, pe care il stie toata lumea ca se afla mult sub potentialul sau.

In alta ordine de idei... da, acest watercooling ar trebui sa tina 805 la 50C sau chiar mai putin in full load, chiar si la 4Ghz. Cel putin asa sustin toate reviewurile. Ce poate fi in neregula? Sa aibe pasta o asa importanta?
burebista
Moderator

Post by burebista »

Nu ma supar daca iau bataie de la un resou, stai linistit ca nu-s de ala care ma masor in bench-uri.
Sincer in loc sa dai 600 lei pe Nautilus mai bine iti luai un E4300/E6300...

Back to topic, incearca o aplicare de AS5 si daca e montat bine si ai aceleasi temperaturi inseamna ca atita poate.
Totusi inclin sa cred ca ceva nu e in regula ca nenea asta zice ca are un 805 @4.5GHz Vcore 1.65V si sta la 55C in load, iar pe aici sta la 56C in full la 3.8Ghz. Daca e asa inseamna ca e bun al naibii Nautilus asta.
rafalle

D805

Post by rafalle »

D 805 in cazul meu nu trecea de 3,7Ghz stabil pe racire stock. Am citit si eu de un D805 dus la 4,3 Ghz pe aer cu "nu stiu ce minune de cooler pe aer".Dar am bagat de seama ca la 63 de grade mi se restarta calculatorul, asadar loc de overclock ar fi daca zici ca la 65 de grade el functioneaza.
Nu sunt de acord ca sistemul de racire nu ar fi bun , insa se pare ca l-ai montat gresit sau debitul de apa nu este cel scontat, de 1200 L/ora in cazul tau.
Procesorul se mai schimba insa sistemul de racire "risti" sa-l ai mult f mult timp.
Sa ne auzim la 4,5 ghz!!!
Cristianu

Re: D805

Post by Cristianu »

rafalle wrote: Nu sunt de acord ca sistemul de racire nu ar fi bun , insa se pare ca l-ai montat gresit sau debitul de apa nu este cel scontat, de 1200 L/ora in cazul tau.
L-am montat din nou, cu un nou strat de pasta, curatat tot calumea. Aceeasi poveste la @3,8 Ghz acum am 65 si e doar 50 % load. Ceva clar nu e in regula. Pot verifica oare cumva pompa? Sau ce mai poate fi in neregula? :sad1:
Post Reply