Rainbow Six: Vegas

Referitor la jocuri PC, tipuri de jocuri, universuri, concursuri sau servere,

Moderator: Moderatori

alah

Rainbow Six: Vegas

Post by alah »

Pareri despre grafica, dupa aproximativ 30 minute de joaca.
Jocul arata extraordinar, desi se vede clar ca engine-ul nu este utilizat la valoarea sa maxima. Detaliu grafic este uimitor, personajele arata superb, dar arata mult prea blury (chiar si cu motion blur dezactivat) si prea sters in zonele neluminate.
Fiorosul Unreal Engine 3 isi arata faza, iar asta se reflecta in cerintele de sistem ridicate. Cu un amd athlon 2400+, 1280mb ram si cu un 6800XT il joc in rezolutie de 1024*768 cu toate pe low si am intre 10 si 20 fps-uri. La 10 cadre pe secunda merge putin in reluare, dar de la 15 in sus e perfect. Bine macar ca nu mi se sacadea mai deloc, lucru care arata ca am ram destul. Oricum, mare enervant ca nu se poate schimba mai nimic la detaliile grafice. Practic, este o diferenta foarte mica intre low si high, putandu-se schimba doar umbrele, hdr, motion blur-ul si... cam atat. Si chiar daca dau umbrele pe low, se modifica doar cea a personajului meu, celelalte pastrandu-se cam la fel. Trebuie neaparat sa ma uit prin ini, sa le scot. Cu detaliile pe high am cu vreo 5 fps-uri mai putin, dar raman la parerea ca nu merita sacrificiul.

http://forum.computergames.ro/attachmen ... 1166295877
Nerevar Moon-and-Star
Pantsless

Post by Pantsless »

Jocul arata superb...
Referitor la jucabilitate..15 fps mi se pare foarte putin pentru un first person shooter, dar asta e situatia...

PS: Screenshoturile sunt facute pe low sau pe high? :)
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Il instalez si eu acum sa vad cum e. Din grafica arata foarte promitator, iar nota de pe Gamespot e mare ;)
Pantsless, nu ti se pare, 15 fps sunt extrem de putine pt orice joc, nu numai FPS-uri. Dar acum depinde si cu ce ai fost obisnuit; ca dacă in general te joci la 20fps, evident ca 15 ti se par OK :)
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
alah

Post by alah »

Screenshot-urile sunt facute cu toate efectele pe low. Dar le-am dat si pe high si mare diferenta nu e. Asta deoarece, repet, se pot schimba doar umbrele (cea a personajului nostru), motion blur-ul (care, daca as putea, l-as scoate de tot), HDR, Vsinc si... parca mai era una (nu foarte importanta). O sa caut tweak-uri prin care pot scoate total umbrele, sa mai castig in performanta.
Si da, jocul arata maginfic. Incercati-l neaparat, mai ales astia cu placi grafice high-end :)
Nerevar Moon-and-Star
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

L-am incercat si este superb. N-am jucat decat putin din prima misiune, ca era tarziu si mi-era somn, dar m-a impresionat mult de tot. Jocul arata impresionant dpdv grafic. Peste Oblivion/Gothic III la capitolul asta. Insa cere si sistem foarte potent.
Vreau sa zic ca asta e primul joc la care am picat accea verificare de sistem de dupa install. Am picat la recomended config la procesor unde cere 3.5Ghz; minimul fiind 3.0Ghz.
De miscat se misca OK, cu umbrele pe medium (nu prea am vazut nici o dif fata de high) si motion blurul pe very low. In medie am avut 35-40 fps, dar ca minim am avut si 19-20 :(

Gameplayul este foarte antrenant si userfriendly. Incepusem sa ma indepartez de seria rainbow six, tocmai pt ca devenise mult prea tactic. Acum parca este nitel mai orientat spre actiune. Imi place la nebunie noul mod de "take cover". Practic dacă sunt aproape de un zid/copac/masina/butoi/whatever ma pot ascunde dupa respectivele si pot trage foarte elegent si bine ascuns in inamic. Exista doua moduri de a trage: unul frenetic numai cu arma scoasa si unul mult mai precis in care ies exact cat trebuie de dupa "cover" ca sa pot tinti cum trebuie.

ImageImageImageImage

Efectul grafic din poza 3 este atunci cand sunteti lovit ;)
dacă descopera cineva cum sa fortez rezolutia in 1280x1024 sa ma anunte si pe mine pls :)
alah

Post by alah »

Am mai jucat vreo 2 ore si, wtf, e reusit si la gameplay. Complex, distractiv si variat. Imi place sa-mi comand echipa, sa ma ascund dupa pereti si sa arunc grenazi la momentul oportun. Sneak cam-ul (ceva de genul optic cable, din Splinter Cell) e un gadget vital, datorita faptului ca poti fi lichidat foarte usor daca dai buzna intr-o incapere fara sa stii unde sunt inamicii. Salvatul inaintea unei noi incaperi nu merge, deoarece are sistemul de checkpoint-uri. Imi place si ca, atunci cand un coechipier cade la pamant, trebuie sa ma grabesc sa ma duc la el si sa-l vindec. Sau sa-i dau unui alt coechipier comanda de a-l vindica pe celalalt. De asemenea, fanii armelor de toate felurile nu vor fi dezamagiti. Asta deoarece, cu ocazia unui loading dintr-un nivel, veti avea posibilitatea sa va alegeti noi arme, dintr-un total de vreo 50. Bine gandit si faptul ca sunt date statistici privind puterea de foc si acuratetea acestora.
Nice game :)

P.S. Am mai bagat o poza. Jos palaria in fata graficii.
Attachments
R6Vegas_Game 2006-12-17 12-18-39-40.jpg
Nerevar Moon-and-Star
Pantsless

Post by Pantsless »

KodiaK wrote:Vreau sa zic ca asta e primul joc la care am picat accea verificare de sistem de dupa install. Am picat la recomended config la procesor unde cere 3.5Ghz; minimul fiind 3.0Ghz.
Hmmm.. :scratch:
Daca nici pe sistemul tau nu merge perfect pe max... prevad un viitor intunecat [smilie=maniac.gif]
Asteptam sa faci topicul "Sfat achizitie procesor"... [smilie=maniac.gif] you know you want to :tongue3: ( just joking :d )
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Ca sa nu iasa confuzii, ca de obicei :P. Ce inseamna imperfect pt mine, inseamna perfect pt multi altii :)
Asa ca pe sistemul meu, sau pe unul asemanator, jocul este perect jucabil :)
Pantsless

Post by Pantsless »

Stai linistit kodiak, ne-am obinsnuit cu standardele tale [smilie=maniac.gif]
Acum ar fi interesant sa vedem cum merge si pe o placa nVIDIA. Poate vor posta si posesorii de 7900GT, spunandu-ne cate FPS-uri au si ei.
Alexis

Post by Alexis »

KodiaK wrote:dacă descopera cineva cum sa fortez rezolutia in 1280x1024 sa ma anunte si pe mine pls :)
na de aici :thumbleft:
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.
:D

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Mersi alexis :)
alah, diferenta dintre umbre pe very low si pe high este mare atat dpdv al aspectului vizual cat si dpdv al performantei.
ImageImage
alah

Post by alah »

Da, ai dreptate, este diferenta, dar de... finete. In caz ca dam pe very low, nu este scoasa nicio umbra (doar cea a personajului, daca nu ma insel), doar sunt modificate si facute sa arata mai bine. Eu unul as fi vrut sa fie ca in majoritatea jocurilor, unde pe very low sa fie scoase mai toate umbrele. Asta deoarece e clar ca 6800XT-ul meu nu face fata la ele :(
Nerevar Moon-and-Star
Pantsless

Post by Pantsless »

Pe langa faptul ca sunt curios cum merge pe o placa nVIDIA high-end (dupa cum am spus si intr-un post anterior), sunt interesat sa vad si daca un procesor dual-core ofera un plus semnificativ de performanta. Prin alte cuvinte, sunt curios sa vad cam care e diferenta intre un c2d E6300 (de ex) si athlon-ul lui kodiak.
Nash

Post by Nash »

Merge pe un Intel 3Ghz, 1Gb Ram si Leadtek 6200?
"It's just me agains the world" 2Pac
Shader

Post by Shader »

De mers merge, cum, e partea a 2-a.
Live in your world, get pwned in mine!
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Alah, evident ca umbrele nu sunt scoase, pt ca very low nu inseamna OFF.
Faptul ca nu pot fi scoase deloc umbrele nu este prea imbucurator pt cei cu sistem mai modeste, dar banuiesc ca undeva prin ini-uri/cfg-uri se pot scoate.
2K

Post by 2K »

Se intreba cineva cum merge si pe Nvidia,aici gasiti un test care arata performanta cu diferite placi video si se vede clar diferente intre Nvidia si ATI din cauza arhitecturii invechite a placilor nvidia :))
Parti proaste jocul inca nu suporta bine multi-gpu merge naspa si cu SLi si cu CF in general placile sunt apropiate ca performanta in afara de 8800GTS/GTX.
Alta chestie jocul nu e bazat pe Unreal Engine 3 este Unreal Engine 2 folosit si de SC DA + imbunatatiri.
Pantsless

Post by Pantsless »

2K wrote:Se intreba cineva cum merge si pe Nvidia,aici gasiti un test care arata performanta cu diferite placi video si se vede clar diferente intre Nvidia si ATI din cauza arhitecturii invechite a placilor nvidia :))
Parti proaste jocul inca nu suporta bine multi-gpu merge naspa si cu SLi si cu CF in general placile sunt apropiate ca performanta in afara de 8800GTS/GTX.
Alta chestie jocul nu e bazat pe Unreal Engine 3 este Unreal Engine 2 folosit si de SC DA + imbunatatiri.
Eu eram curiosul ... [smilie=maniac.gif]
Da, se pare ca x1900 se comporta chiar bine....
Totusi, fps-uri cam putin pentru niste placi high-end, dupa parerea mea... si cine stie ce ne rezerva viitorul?

PS: Din cate am inteles din link-ul dat de tine, jocul e bazat pe UE3, uite:
This probably isn't the best use of the Unreal 3 engine
Deci U3-ul nu este folosit la maxim.. dar jocul este bazat pe acest engine, eu asa inteleg...
Overmind

Post by Overmind »

U3 Engine o sa fie folosit la maxim in UT 2007.
Pana atunci, stand-by si beta-testing.
http://overmind.ro - World's best C&C: Red Alert - Yuri's Revenge 2 mod and a top-3 Star Trek: Starfleet Command 3 mod !
2K

Post by 2K »

Conform altor surse eu am inteles ca nu e Unreal Engine 3.
Ubisoft a cumparat licenta Unreal Tech 2 si nu 3,din acel moment in continuare studiourile lor au dezvoltat pe baza acestui engine noi "update-uri" asa ca SC DA si R6 folosesc ultima versiune a engine-ului Unreal 2.
Asa am inteles asta spun...
LeSharK

Post by LeSharK »

gamedevs should stop abusing bloom by now.. it's getting old really!

pe bune acum.. bloom-ul e super abuzat in cele mai nepotrivite locuri
god save the queen 'cos tourists are money!
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

2K wrote:Conform altor surse eu am inteles ca nu e Unreal Engine 3.
Este Unreal Engine 3, dom'le. :wink: L-am încercat astăzi, am fost surprins când am observat că pe sistemul meu am reuşit să îl duc în jur de detalii high, doar umbrele rămânând pe low la un framerate acceptabil. Bloomul arată foarte aici, o plăcere să te uiţi la el când inamicii tragi în tine.
Posesori de plăci ATi nu sunt pe aici, tare aş vrea să aud părarea lui alexwinfast. :laughing6:
picz or it didn't happen
novi

Post by novi »

L-am instalat si eu aseara si pot spune ca este superb jocul!Au exploatat la maxim FPS-ul ai o gramada de miscari, pozitii de lupta etc!Iar grafica hmm...BELEA!:wink:
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Abaddon, alexwinfast nu e singurul posesor de ATI. Vezi ca am scris si eu undeva mai sus cum merge :)
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Mă gândesc să facem un multiplayer prin hamachi mai târziu, ar fi cineva interesat de acest lucru? :laughing6:
picz or it didn't happen
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Din pacate alexwinfast s-a lasat asteptat pt ca alexwinfast vine de la servici dupa ora 19.00 si nu prea mai are timp/chef de jucat...
De asemenea, alexwinfast apreciaza simpaticul zambarici cu iz de caterinca...
Nu am incercat jocul, dar sunt sigur ca am sa fiu mulumit de cum imi merge cu totul high...
Have fun :wink:
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
Overmind

Post by Overmind »

2K wrote:Conform altor surse eu am inteles ca nu e Unreal Engine 3.
Ubisoft a cumparat licenta Unreal Tech 2 si nu 3,din acel moment in continuare studiourile lor au dezvoltat pe baza acestui engine noi "update-uri" asa ca SC DA si R6 folosesc ultima versiune a engine-ului Unreal 2.
Asa am inteles asta spun...
Pai versiunea de build e 2.5.nnnn. Deci tot aia experimentala folosita si in ultimul Splinter Cell.
http://overmind.ro - World's best C&C: Red Alert - Yuri's Revenge 2 mod and a top-3 Star Trek: Starfleet Command 3 mod !
2K

Post by 2K »

Pai da,asta am spus si eu... SC DA = Splinter Cell Double Agent in vocabularul meu :D
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Să vedem reviewul din xpc, chiar sunt curios cum va fi tratat subiectul Vegas este unul dintre cele mai bun FPS-uri tactice ale anului. =D>
picz or it didn't happen
PSS 214

Post by PSS 214 »

Abaddon wrote:Să vedem reviewul din xpc, chiar sunt curios cum va fi tratat subiectul Vegas este unul dintre cele mai bun FPS-uri tactice ale anului. =D>
dap :) e bun dar are buguri... sau poate ai vreo problema tu la calc de iti iese subit ca mie nu mi-a iesit...
mai jucam si azi ? :tongue3:
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Am jucat azi şi cu gigel mi-a ieşit de vro 2 ori din joc, la fel i-a făcut şi lui PSS. Ce moarte o avea? :sad1:
picz or it didn't happen
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Ma vad nevoit sa ma declar consternat...
Deci jocul asta imi sta la o medie de 35-40fps cu totul high in 1280*960 dar...DAR...la un moment dat in prima harta cum dau coltu acolo in piata aia imi da seria ucigasa...12fps-7fps-4fps!!!!!!!!!!! :laughing6: :laughing6:
La fel patesc si in 640*480 cu totul low, am minim 5fps...deci e clar ca nu e de la VGA ci de la jegu de procesor!
E clar ca l-am sters repede si ca batranul A64 a murit in ochii mei...asteptam venirea mirificei veri cu upgrade-ul sau...si il jucam atunci cu un min de 40-50fps ca nu se poate asa ceva...
Pantsless

Post by Pantsless »

Ciudat.. vazusem un review si nu era mare diferenta intre single si dual core #-o
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

alexwinfast wrote: Deci jocul asta imi sta la o medie de 35-40fps cu totul high in 1280*960 dar...DAR...la un moment dat in prima harta cum dau coltu acolo in piata aia imi da seria ucigasa...12fps-7fps-4fps!!!!!!!!!!! :laughing6: :laughing6:
La fel patesc si in 640*480 cu totul low, am minim 5fps...deci e clar ca nu e de la VGA ci de la jegu de procesor!
Procesorul cu ce e de vină? Eu îl joc pe Athlon XP 3200+ şi merge "jucabil". E drept că mai clachează când sunt mulţi inamici, bată-l vina, câteodată cam des, dar totul e acceptabil. :d
Dacă aveai un dual core, nu aveau 12-7-4fps, ci 24-14-8fps, deci tot nejucabil e. Ţie ţi-ar trebuii un quad core. :tongue3:
picz or it didn't happen
Shader

Post by Shader »

Tocmai ce l-am terminat si eu si la fel ca Abaddon am intalnit momente mai mult sau ma putin dese in care odata cu cresterea numarului de oponenti si efecte speciale scadea vertiginos si frame rate-ul dar de faza d-astea in care sa scada brusc nu-mi amintesc sa fi dat.
Live in your world, get pwned in mine!
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Da....bata-le vina de Steam si de antivirus... :laughing6: :laughing6:
Culmea, cum am iesit din joc, m-am trezit cu update la un joc pe steam si cu definitiile la antivirus la zi :laughing6: :laughing6: ...si ma mai miram de ce am 5 fps in 640*480...
Hai ca nu il declar mort pe proc ca am jucat acu prima misiune si mai putin de 20-25 fps nu am avut in 1280*960 si umbre high(+hdr) si cu AF8x din driver...cu AF scos e un 25fps minimul...si 90% din timp sta in 35-40...e bine...inca :D
Pfu...ma speriasem nene sa vad ca imi merge un joc cu 5fps...dar plecasera nemernicele alea 2 mancatoare de proc...si impreuna :tongue3:
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Uitaţi cât de mult contează procesorul în joc.

Image
picz or it didn't happen
ThePec

Post by ThePec »

L-am bagat si eu, si, sincer, am ramas impresionat! Nu prea ma dadeam in vant dupa genul asta de joace, dar gameplay-ul este super, de grafica nu mai spun!
Ziceti ca merge pa hamachi? Ma bag si eu daca e asa [smilie=maniac.gif]
RedVelvet

Post by RedVelvet »

I jocul asta nu poate fi activat AA ?
cand am hdr dezactivat nu vrea sa imi ia AA, chiar daca e setat din driver
stie cineva cum il activez ?
2K

Post by 2K »

Nu merge deoarece ai placa Nvidia si doi cu AA+HDR activat va merge ca dreaq,am incercat si eu sa renunt la HDR pentru 4xAA dar nu a mers,arata super naspa fara HDR asa ca am jucat cu HDR si 16XAF in medie cu 28-34FPS pana acum singurul joc ce mi-a starnit un serios gand de upgrade.
Last edited by 2K on Mon Feb 05, 2007 12:29 pm, edited 1 time in total.
Post Reply