Ce e de vina: carcasa, memoria, pv sau pb?

Vă încurajăm s-o utilizaţi înainte de a posta un topic nou.
Răspunsul ar putea fi acolo deja.

Moderator: Moderatori

Locked
Mycroft

Ce e de vina: carcasa, memoria, pv sau pb?

Post by Mycroft »

Este vorba de un sistem:

tbird 1,4 ghz
mb ecs k7vza kt133a
256 sdram pc133 - noname
geforce2 mx400 64mb - noname
hdd western digital 40gb 5400 rpm
cdrom lg 52x
carcasa cu sursa de 350w -noname

Acum problema: dupa cateva saptamani de la folosire(pe win98se) a inceput sa se blocheze in draci. Si ce e mai curios ca se blocheaza aiurea Uneori cand e un joc, alteori in word sau cand deschid winampul, cand ma uit la film etc. Alteori merge catvea zile perfect!

LA un moment dat am dat acest sistem si am luat altul identic mai putin carcasa, procul, coolerul si hdd. Am pus noile componente si aceeasi problema! Am tras concluzia ca cel mai probabil e sursa. Am exclus procul deoarece l-am testat si doar dupa lungi chinuiri a urcat la 53 de grade, deci chiar daca senzorii s-ar insela, sa zicem cu 5 grade(ceea ce nu cred ca e cazul fiindca temp au fost aceleasi pe cele 2 placi de baza) tot nu ar fi chiar asa de rau.

Am schimbat sursa, dar surpriza tot se blocheaza! Si la fel de aleator. Maine vreau sa fac un schimb de memorii de la cineva sa vad daca se va bloca Problema e ca poate sa nu se blocheze zile la rand ca apoi sa innebuneasca Si asta fara ca eu sa mai instalez alte aplicatii in acest timp.

Problema nu s-a rezolvat nici dupa ce am instalat windows xp La un moment dat nici macar nu mai vroia sa il instaleze. Se bloca in acelasi loc, chiar daca formatam hdd si puneam sistemul pe curat.

Daca cineva s-a mai intalnit cu astfel de probleme in trecut, il rog sa imi dea si mie niste sfaturi

Va multumesc anticipat.
Colegu

Post by Colegu »

pe placa aia de baza 53 de grade e cam mult..mai ales ca nu arata temperatura corect..
oricum nu cred ca e de la procesor...
eu cred ca e de la memorie,cel putin asa cred eu,memoria noname pe mina ma sperie....nu mai vreau sa am de-a face cu astfel de memorii cat oi trai!!
incearca sa imprumuti un modul brand(de la un prieten) si sa vezi cum merge atunci!!!
apoi esti sigur ca este sursa de 350??
dar din nou slabe sanse sa fie de la sursa....

..parerea mea..
Alt-F4
cos

Post by cos »

eu zic sa schimbi memoria - o sa ai surprize...
Locked