>>Fujifilm FinePix S5600<<

Discuţii, ştiri, tehnici de fotografiere sau (post)procesare,
tutoriale, glosar şi bineînţeles creaţiile voastre.

Moderator: Moderatori

ice01

Post by ice01 »

tty wrote:La pozele alea cred ca e o problema de metering de ies asa luminoase (sau in ceata).Camera nu cred ca are vreo problema, trebuie doar sa-ti dai mana cu ea.
Multe din poze au fost facute in ... ceata :laughing6: Nu stiu cum dracu s-a facut ca numai ceata am prins in ultima vreme. Eu o luna decembrie asa cetoasa nu am vazut in viata vietilor mele ... si acum aici afara este o ceata de o tai cu cutitul ... iar acel castel in ziua in care am facut pozele era infasurat intr-o patura de ceata, se poate vedea dealtfel asta si in prima poza pe care am pus-o ...
Image

Un lucru e clar, inca sunt un novice cu aceasta camera, nu am avut deloc randare si nici timpul necesar sa o dibuiesc. 99% dintre poze sunt AUTO si point and shoot ...
Sper sa gasesc timpul si rabdarea sa ma familiarizez cu ea ... :(
Darth Vader

Post by Darth Vader »

Poza e misto ice. Auto, Point and Shoot functioneaza 99% din timp. Ceea ce nu inteleg eu cum ai atata "noise" pe ele. Fuji nu fac camere proaste [smilie=maniac.gif] . Am dat full size la poza si se vede "noise" si nu e voie :P.
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
ice01

Post by ice01 »

Sunt inca in faza de experiment, incerc diferite moduri ISO in conditii diferite sa vad cum se comporta camera. Incet, incet, incep sa ma prind :D
Dr.LED

Post by Dr.LED »

ice01 wrote:Sunt inca in faza de experiment, incerc diferite moduri ISO in conditii diferite sa vad cum se comporta camera. Incet, incet, incep sa ma prind :D
NU ai nevoie de ISO mare in conditii normale de iluminare. Rezultatul (negativ), este ceea ce ai postat mai sus.
ice01

Post by ice01 »

Dr.LED wrote:NU ai nevoie de ISO mare in conditii normale de iluminare. Rezultatul (negativ), este ceea ce ai postat mai sus.
Multumesc de sfat, voi tine cont de el :thumbleft:
Darth Vader

Post by Darth Vader »

ice, cand am butonat eu aparatul ala, habar nu aveam ce e un picture histogram sau iso. Acum am mai prins si eu cate ceva :laughing6: . Ce iso default foloseste Fuji-ul tau? Cand il pui in full auto+red eye+auto flash si faci poza, ai posibilitatea sa vezi pe poza valoarea iso-ului ?

Cu cat e ISO mai mare, cu atat se amplifica puterea senzorului si noise-ul.
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
ice01

Post by ice01 »

Darth Vader wrote:Ce iso default foloseste Fuji-ul tau?
Nu are un ISO default din cate am vazut eu. Cand il setezi pe AUTO se adapteaza in functie de necesitati. Cu toate astea am vazut ca prefera ISO200 de cele mai multe ori, probabil ptr ca ofera un echilibru mai bun.
Darth Vader wrote:Cand il pui in full auto+red eye+auto flash si faci poza, ai posibilitatea sa vezi pe poza valoarea iso-ului ?
Da. Apare in permanenta valoarea ISO atat pe viewfinder, cat si pe LCD, de aici am tras concluzia ca prefera ISO200 dar nu as putea sa spun ca este valoarea default.

E clar ca sunt departe de ce ar trebui sa stiu, dar ptr asta experimentez foarte mult si incetul cu incetul incep sa invat. O chestie e clara, aparatele de la Fuji nu sunt deloc niste aparate dedicate ptr n00bis, si aici vorbesc de astea din sfera ultrazoom semipro/pro. Eu unul nu regret deloc, cu un pic de rabdare poti sa scoti din ele niste poze foarte ok, insa trebuie sa inveti cate ceva inainte ;)
ice01

Post by ice01 »

Astazi mi-a picat in mana Canon PowerShot S3 IS, cu care m-am jucat putin si ma batea gandul sa il schimb pe al meu cu el, bineinteles cu ceva diferenta de bani, in jur de 500 lei. Dar ... ce nu mi-a placut la el ...
- felul cum se tine in mana, ai impresia ca ti un aparat ieftin
- materialele plastice din care este construit
- pozitionarea butonului de zoom si faptul ca este in trepte
- viewfinder-ul este oribil, si eu care ma plangeam de cel pe pe fuji ...
- displayul chiar daca rabatabil este ingrozitor de mic
- autofocalizarea destul de lenta
- salvarea pe card foarte lenta fata de fuji
- nu poti sa ii adaptezi alte lentile
- lipsa RAW
Sincer va spun, ca am fost cam dezamagit. In ce priveste calitatea fotografiei ... nu s-a dovedit cu nimic mai bun decat FujiFilm S5600. Parca acel 12X la optic si 6Mp nu fac cei acei bani in plus, si in concluzie am ramas la Fuji ...
A ... si sa spun cateva cuvinte si referitoare la mult trambitatul stabilizator de imagine ... sincer ? Marketing ... ori cum el, ori fara, eu unul nu am vazut nici o diferenta.
Dr.LED

Post by Dr.LED »

ice01 wrote:- nu poti sa ii adaptezi alte lentile
- lipsa RAW
[...]
A ... si sa spun cateva cuvinte si referitoare la mult trambitatul stabilizator de imagine ... sincer ? Marketing ... ori cum el, ori fara, eu unul nu am vazut nici o diferenta.
- ba tocmai asta e, ca poti sa adaptezi lentile si filtre (exista un kit)
- de ce vorbesti de RAW daca nici corectii de baza in PS nu stii/vrei sa faci? [smilie=maniac.gif]

Daca nu ai vazut diferente intre cu si fara stabilizator, inseamna ca nu S3 IS ai tinut in mana.
ice01

Post by ice01 »

Am uitat sa precizez, este o parere personala.

Si asigur eventuali sceptici ca aveam in mana Canon S3 IS, nu aveam cum sa ma insel, ptr ca putine camere am tinut in mana sa imi dea asa senzatie de camera ieftina.

Dar cum am spus, este doar si numai o parere pur personala fara alte pretentii.
tty

Post by tty »

ice daca vrei sa compari 5600 atunci limiteaza plaja la un S2 IS si un sony H1 sau Panasonic FZ 4/5.
Canon S3 IS se poate compara doar cu S6500 FD, Sony H2 eventual si cu Panasonic FZ7/FZ20.

S3 IS scoate mai clar decat 5200 la orice ISO, mai ales din cauza filtrului de noise mai slab. Din ce am vazut eu Fuji spalaceste imaginea si pierde destule detalii.
Evident ca asta poate nu conteaza asa mult pe hartie la dimensiuni mai mici dar daca scoti la dimensiuni mai mari diferenta se vede clar.
Cel mai indicat la Fuji e sa tragi RAW daca ai de gand sa printezi la dimensiune mare si e nevoie de detalii.
Despre stabilizator de imagine nu am prea multe de zis. E bine sa-l ai dar nu decid ce camera iau in functie de el.

PS: Mie mi-a placut S3 IS dar am ales Sony H2 intre cele doua.
ice01

Post by ice01 »

Nu era o comparatie cu S5600 ptr ca nu face parte din aceasi clasa, ca model concurent la Fuji are pe S6500FD, stiu asta stai linistit ;), eu mi-am exprimat doar o parere despre el, si spuneam ca nu m-a convins deloc sa dau cei 500 lei in plus ptr a il achizitiona. Calitatea fotografiilor nu straluceste cu atat de mult incat sa fi fost convins de ceva. Eu doar l-am luat, l-am studiat din punctul meu de vedere, si am ajuns la concluzia ca ptr ce poate, cei 500 lei care ar fi trebuit sa ii platesc in plus erau bani irositi de pomana, atat si nimic mai mult.

De aici incolo, fiecare poate sa il testeze si sa isi formeze singur o parere, personal S6500 FD mi s-a parut peste acest model de la Canon din toate punctele de vedere.

Este o parere personala.
Conrad_QS

Post by Conrad_QS »

Ice, din păcate nu am găsit acele tutoriale, dar mai caut. Săptămâna viitoare mă întâlnesc cu un fotograf, care mă vă mai lumina.
Am o nelămurire: pe site-ul de aici, legat de Canon PowerShot S3 IS, scrie ceva... "ciudat":
Durata de viata a bateriilor: 110 poze / 780 min inregistrare.
Cât ţin de fapt? Dacă a probat cineva practic, nu cât se laudă site-urile.
***** Tutunul ucide. Încet.*****
Un miliard de oameni vor muri până în 2100 din cauza fumatului = 1 din 2 fumători.
Câte un om la fiecare 6 secunde... 5. 4. 3. 2. 1.
myx4ever

Post by myx4ever »

pai 110 poze mi se pare acceptabil. poate se refera si cu blitz.
Oricum sa imi dau si eu cu parerea...eu astept sa incasez un cec si imi iau fuji 9600. Initial tot S3 am vrut dar feelingul nu m-a convins. Ii dau dreptate lu ice...feelingul e mult mai fain la fuji de ex decat la acel S3. Iar calitatea pozelor ... sunt super mega multumit de cum scoate s9600.
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
poe

Post by poe »

Pai pentru un aparat cu ecran de 2 inci, zoom optic mare si stabilizator, 110 poze cu un set de baterii alcaline mi se pare OK.
Pui niste acumulatori seriosi, de peste 2100mAh si vezi cum iti va creste durata de functionare.
link
Battery life is surprisingly good for an EVF camera (560 shots using the CIPA standard for NiMH, 130 with alkalines). Batteries last slightly longer using the EVF rather than the LCD screen.
tty

Post by tty »

myx4ever eu te-as sfatui sa mai pui 3-4mil si sa mergi pe un Nikon D50 sau Pentax K100/110D. Ce-i drept esti putin limitat la inceput de obiectivul din kit dar ai calitatea imaginii mult superioara fara de S9600 cat si performanta mai buna.
Seria S9xxx a fost tare cand a aparut, fiindca nu mai era nici o camera cu performante de gen la clasa ei, cat si feeling de DSLR. Acum diferenta de pret intre un kit DSLR si ea sa micsorat destul incat nu o mai face un best buy.
Pentru cei care nu vor sa mai bage bani in obiective si vor o performanta decenta de la un point&shoot se pot opri la un S6500FD, ceva mai scump de acesta fiind deja o investitie proasta.
Practic de pe la 23 milioane incep modelele DLSR deci un prag de 16 milioane ar fi la limita pret/performanta la point&shoot.

Ca o nota, S6500 FD are mai putin noise decat S9600 datorita mpx mai putini pe senzor mare.
ice01

Post by ice01 »

Spre rusinea mea abia acum am gasit cum sa setez aparatul sa scoata poze cu un contrast mai mare, asa cum va plac voua :P Eu pana cum le faceam in modul normal.
Deci acum fotografiile au culorile mult mai vii si detaliate, dar parca mie tot mai mult imi plac in modul normal ptr ca sunt mai naturale.

Normal ...

Image

Chrome (hi color/contrast mode)

Image

S-a pierdut mult din calitate la compresia fotografiei, dar se vad clar diferentele.
pegas

Post by pegas »

intrebare in legatura cu postul anterior: e mai bine sa faci pozele cit mai neutre si apoi sa le modifici in photoshop, sau sa le faci cu efectele camerei?
la mijloc intre .asm si .c
tty

Post by tty »

Mai neutre dar nici prea desaturate. E mai bine sa nu faci direct cu contrast si saturatie mare.
Gaulle

Post by Gaulle »

Am vazut Fuji 5600 la emag cu 937 RON + card de 1G cadou ...

Panasonicul FZ 7 (1030 la emag) + 1G card memorie (150 RON) ajunge 1180 RON ...

Merita aceasta diferenta ?

Eu vreau sa fac poze unor masini care trec in viteza pe langa mine ... lipsa stabilizatorului la Fuji, ar fi un handicap foarte mare ?

Merita sa dau aproape 200 RON in plus pentru stabilizatorul asta ?
If you want to finish first, first you have to finish.
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

stabilizatorul nu opreste obiectele in miscare, cu alte cuvinte nu are nici un efect benefic in cazul asta, te-ar avantaja capabilitatile de ISO mai mare ale Fuji
bineinteles, nu asta e singura diferenta deci mai gandeste-te
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
Dr.LED

Post by Dr.LED »

BS, cred ca Gaulle ar vrea sa faca mai degraba panning. Si atunci nici ISO nici stabilizatorul nu prea mai conteaza. :)
dreadboy

Post by dreadboy »

[quote="poe"]Pai pentru un aparat cu ecran de 2 inci, zoom optic mare si stabilizator, 110 poze cu un set de baterii alcaline mi se pare OK.
Pui niste acumulatori seriosi, de peste 2100mAh si vezi cum iti va creste durata de [quote]

la s5600 ... am acumulatori varta... de 2500mAh // la o noapte alba, la un party ma tin aproximativ 450 - 500 de poze :) asta intr-o situatie de genu. inchide-l deschide-l inchide-l deschide-l fa poza arata poza. baga zoom pe poza. foloseste blitzu ... incontinuu toata noapte asa. :) mi se pare rezonabil

http://s176.photobucket.com/albums/w184 ... oy_photos/ -> aici gasiti niste poze de pe la party-uri :)
io.ro
Gaulle

Post by Gaulle »

Ice, ai facut poze cu Fuji S5600 unor subiecte in miscare si care este parerea ta cu privire la performantele aparatului in aceste cazuri ?

Merci !
Last edited by Gaulle on Wed Feb 28, 2007 4:31 pm, edited 1 time in total.
tty

Post by tty »

Pentru interesati, trebuie sa apara inlocuitorul lui S5600:
http://www.dcresource.com/news/newsitem.php?id=3486
Moldoveanul

Post by Moldoveanul »

Dar scoate si poze noaptea cu Fuji S5600 sa vedem cum se comporta blitzul...sunt si eu interesat de acest aparat. Pare imbatabil la pret.
Daca si cu parca...
Gaulle

Post by Gaulle »

Puteti sa-mi spuneti cum se comporta S5600 in panning ?
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

modelul camerei nu are vreun efect notabil in panning, in cazul in care camera poate face poza statica depinde exclusiv de tine daca iese panning-ul
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
Gaulle

Post by Gaulle »

Cea mai buna oferta la Fuji S5600 pe care o stiu este la emag cu 937 RON (cu card de 1G cadou). Stiti variante mai bune ?
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

A trecut iepuraşul şi pe la mine, şi de ieri sunt fericitul posesor al unui aparat de acest tip. Cumpărat de la eMAG, preţ promoţional de 724,71RON, cadou card de memorie xD de 1GB. Aparatul a venit cu toate accesoriile (curea, apărător obiectiv, card(uri) de memorie, 4 baterii Energizer AA-size, cabluri, manual, drivere). Livrare promptă, aşa cum sunt obişnuit în cazul eMAG. Vorba lui ice01, este un best-buy, nu regret nici o clipă, că m-am lăsat convins. :albino:

Deşi am o oarecare vechime în fotografia clasică (încă mai am laboratorul pentru alb-negru), în cea digitală sunt n00b, aşa că ce vă pot spune deocamdată, sunt doar nişte prime-impresii:
  • Deşi peste tot scrie, că aparatul vine cu un card de memorie de 16MB, ăsta avea unul de 32MB. Surpriză.
  • Cu bateriile montate, ca să aibă greutatea necesară, acest aparat are un feel aparte. Nici nu se poate compara cu "săpunierele".
  • Vă daţi seama, cu ce m-am jucat ieri toată ziua. Am tras peste o sută de poze, multe cu blitz, şi cele patru baterii, cu care a venit aparatul, încă mai rezistă.
  • Se tot vorbea pe forumuri despre lipsa stabilizatorului de imagine, dar pe mine nu mă deranjează deloc acest lucru. Bine, trebuie să ai mâna "formată", dar am făcut fotografii la zoom maxim (optic+digital, total 57x), respectiv şi la viteze sub 1/30, şi au ieşit bine.
  • Se mai vorbea, că viewfinder-ul are o rezoluţie prea scăzută, dar mie nu mi-se pare aşa. Ăla are rolul, să compui rapid imaginea, nu să contemplezi asupra ei. Treaba aia se face în camera obscură (bine, acum în faţa calculatorului).
  • Comenzi amplasate foarte ergonomic. Deasemenea, şi structura meniului este una bună. M-am obişuit cu ea în doar câteva ore.
  • XP-ul meu l-a detectat fără nici o problemă ca USB mass-storage device. Pe CD sunt nişte softuri, dar mersi, nu servesc, am deja dotarea necesară.
Later: iată şi aparatul foto, pe care am pus mâna prima oară. Este un Agfa Billy Record, şi deşi a văzut multe, încă este perfect funcţional. :)

Image
ice01

Post by ice01 »

Iti doresc sa ai parte de el, si ma bucur ca esti multumit !
La banii la care il vinde Emag acum nu are concurenta din partea nimanui. Nici atunci cand era 10 milioane nu gaseai ceva mi bun, acum ca este 7 ... sa avem pardon ... numai cardul de memorie este 1,5 mil, avand in vedere faptul ca este un card XD.

Sa ai parte de el, si la cat mai multe poze frumoase !
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

Mersi mult pentru sfaturi şi pentru urări, şi revin cu impresii şi poze, când am învăţat pe de rost ditamai manualul de 138 de pagini. Şi când mă obişnuiesc, să nu-mi bag nasul în LCD, că se murdăreşte... :laughing6:
ice01

Post by ice01 »

Toranagah wrote:Mersi mult pentru sfaturi şi pentru urări, şi revin cu impresii şi poze, când am învăţat pe de rost ditamai manualul de 138 de pagini.
Eu nu am reusit nici acum, am preferat hard way, si am invatat sa il folosesc din ce am experimentat, desi nici pana acum nu am reusit sa il folosesc la maximul din ceea ce poate. O sa descoperi ce minunatie de aparat este, dupa ce o sa ai rabdare sa te joci cu el, si o sa faci poze din ce in ce mai bune ;)

Succes !
Merced
Moderator

Post by Merced »

Nu-mi vine sa cred cat de ieftin a ajuns acest aparat. Felicitari Toranagah pentru achizitia facuta, merita pana la ultimul banut.
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

Mersi mult! Nici mie nu mi-a venit să cred, că preţul afişat pe site-ul eMAG este corect, ba chiar, ice01 îmi spunea, că este o eroare e tipar. :)

Trebuie să recunosc, că deşi mă bântuie de ani de zile gândul, să-mi iau un aparat foto digital, mai întâi am vrut să achiziţionez un monitor LCD de 19". Dar când am văzut această ofertă...

Aşa că băieţi, cine vrea un aparat foto semi-profesional la un preţ super... [/reclamă] :)
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

1/6 sec. fără blitz, f=3.2, ISO400, STD (şi nu le-am vopsit eu). Sărbători Fericite! :)

Image
ice01

Post by ice01 »

Mai este putin de lucru cu el, dar esti pe drumul cel bun ;) Iesea mai bine daca foloseai biltz-ul, sau un ISO mai mic cu setarea Natural Light :thumbleft:

1/45 sec. blitz on, f=3.2, ISO400, STD ...

Image

1/15 sec. blitz off, Natural light, f=3.2, ISO800, STD ...

Image

Si eu experimentez inca ...

Spor la pozat :thumbleft:

P.S. Fotografiile sunt brute 100%, post procesate se poate scoate mult mai mult de acolo.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Cred ca o sa ma joc si eu cu un aparat d-asta curand ca aseara la o petrecere a scapat unu' Canon-ul unui prieten pe gresie si l-a facut cam praf. Daca o sa vrea sa ia alt aparat, asta cred ca o sa fie primul pe lista sa, am eu grija de asta. :d
BTW, nice pictures. :wink:
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

[<Merced>] wrote:Cred ca o sa ma joc si eu cu un aparat d-asta curand ca aseara la o petrecere a scapat unu' Canon-ul unui prieten pe gresie si l-a facut cam praf.
Regula no. 1. al fostului meu prof de la cercul de fotografie din cadrul defunctei Casa Pionierilor: "Când pui mâna pe un aparat foto sau cameră, primul lucru să fie să treci cureaua după gât, sau pe încheietură, după caz." Dacă uitai, zbang una după meclă... Văd, că unora nu le-ar strica... [smilie=maniac.gif]
ice01 wrote:Iesea mai bine daca foloseai biltz-ul, sau un ISO mai mic cu setarea Natural Light :thumbleft:
Acum treaba asta depinde şi de gusturile fiecăruia. Eu de obicei evitam să folosesc blitz-uri din astea ieftine la scene close-up, în primul rând din cauza umbrelor, iar în al doilea rând, pentru că şi culorile ies puţin "artificiale" (poza doi). Dar repet, este doar o părere personală.

Image Image

Despre Natural Light nu pot să dau cu parerea, n-am ajuns încă până acolo în manual. :)
ice01

Post by ice01 »

Toranagah wrote:Acum treaba asta depinde şi de gusturile fiecăruia. Eu de obicei evitam să folosesc blitz-uri din astea ieftine la scene close-up, în primul rând din cauza umbrelor, iar în al doilea rând, pentru că şi culorile ies puţin "artificiale" (poza doi). Dar repet, este doar o părere personală.
Ai perfecta dreptate, si eu sunt de aceasi parere, insa daca te uiti atent, nivelul de zgomot la prima fotografie este urias. Ar fi compensat daca puneai o valoare mai mica a ISO (200 era suficient) si ai fi folosit Natural Lights (N notat pe acea "rotita" de selectare a modului) zgomotul ar fi fost mult mai mic. Eu ma refeream la blitz doar in cazul folosiri acelui ISO400 :)

Toranagah wrote:Despre Natural Light nu pot să dau cu parerea, n-am ajuns încă până acolo în manual. :)
Te admir ptr tenacitate, sa imi spui si mie daca merita sau nu citit :D

Spor !
Post Reply