Noutati ATI R600/ nVIDIA G80

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

IL Dotore

Post by IL Dotore »

AMD X2800XTX2 un altfel de dual core :D.
The top-of-the-line card will be known as the Radeon X2800XTX2 and will be the same concept as Nvidia's GX2 card. So you can expect two R600 chips on a card. We don't know how DAAMIT plans to implement this, as we may be talking about two PCBs or maybe just one. Nvidia went for two PCBs last year with its Geforce 7950GX2 and our money is on ATI following a similar route.

We also have the rest of the specs, although final clocks may still change slightly. Both chips should end up clocked at 575MHz core and 2000MHz GDDR4 memory. This version has the 256-bit memory controller probably because of technical difficulties to make two chips work at 512-bit memory controller speed. The card is equipped with 2x512MB memory, a total of 1GB, and has two times 96-Shader units. It is made using a 80 nanometre process.

The best of all is that it will cost $600. This was ATI's best-kept secret so far but Nvidia is also doing some dual G80 card to compete this one.

The single R600 called Radeon 2X800XTX will be clocked at higher speeds with better specs. Stay tuned. Oh yes, this is how Quad Crossfire is actually going to work. Just plug two of these cards.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
MixMaster

Post by MixMaster »

o data de lansare pt GeForce 8900GTX aveti?
It`s not God I hate, it`s his fan club i can`t stand...
korby

Post by korby »

Prima parte din Q2 2007.
Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză! [smilie=Faint.gif]
daniel_boy

Post by daniel_boy »

Se pare ca ATI copiaza ce a facut Nvidia acum un an :pottytrain3: .

Adevarul este ca Nvidia a fost intodeauna in fata lui ATI , nu numai la performante deoarece si ATI a detinut coroana de cea mai buna placa video , ma refer la data lansarii precum si disponibilitatea placilor la lansare.

Acum un 8800 GTS 320 Mb OC la 600 GPU si 2000 Mem are cam aceleasi performante ca un 8800 GTX cu frecvente default la rezolutii mai mici de 1280 (inclusiv).
Sper sa am urmatorul sistem pana in iunie:MB---Asus P5N-E-SLI;CPU---E4300;Cooler---Thermalright Ultra 120 with Nexus 120 mm fan;Hdd---WD 250 Gb Sata II;Mem---A-DATA 2 GB DDR2 800MHz;DVD-RW---LG GSA-H10NRBBB;Case---RAIDMAX Sagitta Black;PSU---Sirtec HPC-620-A88S;VGA---EVGA 8800GTS 320 MB
bylly

Post by bylly »

Au aparut primele reviewuri la gts 320 mb.E best buy ce sa mai la 1059 lei noi nu mai are rost sa imi iau 7590gt la 933 roni cum vroiam eu, chiar daca nu sunt jocuri dx10 sau suport ca lumea pentru vista.
Vad ca in timp ce ati sta nvidia tot mai misca cate ceva, degeaba anticipati voi atat r600-le asta...
http://www.guru3d.com/article/Videocards/416/
The War Does Not Decide Who Is Right, But Who Is Left.
daniel_boy

Post by daniel_boy »

bylly wrote:Au aparut primele reviewuri la gts 320 mb.E best buy ce sa mai la 1059 lei noi nu mai are rost sa imi iau 7590gt la 933 roni cum vroiam eu, chiar daca nu sunt jocuri dx10 sau suport ca lumea pentru vista.
Vad ca in timp ce ati sta nvidia tot mai misca cate ceva, degeaba anticipati voi atat r600-le asta...
http://www.guru3d.com/article/Videocards/416/
bylly , au aparut inca vreo 20 de review-uri la 8800 GTS 320 Mb : http://www.google.ro/search?hl=ro&q=880 ... ogle&meta=

Logic ca merita un 8800 GTS 320 Mb --- are performante mai mari decat un SLI de 7950 GT !!! [smilie=Funny-Post.gif] si faptul ca are DX 10 este si mai bine !!!

Mai bine nu ziceai aia , da bine ca ai zis-o ca am mai ras si eu :laughing6: .Nu te supara :occasion5:

Il legatura cu anticiparea lui R600 , aşa am facut si cu G80 deci nu cred ca ar trebui sa fim "discriminatori"

bylly , cine stie , daca iti iei acum un 8800 GTS 320 Mb si cand apare R600 si e de 2 ori mai rapida o sa te dai cu capul de pereti :monkey: :d
Sper sa am urmatorul sistem pana in iunie:MB---Asus P5N-E-SLI;CPU---E4300;Cooler---Thermalright Ultra 120 with Nexus 120 mm fan;Hdd---WD 250 Gb Sata II;Mem---A-DATA 2 GB DDR2 800MHz;DVD-RW---LG GSA-H10NRBBB;Case---RAIDMAX Sagitta Black;PSU---Sirtec HPC-620-A88S;VGA---EVGA 8800GTS 320 MB
mascotzel

Post by mascotzel »

daniel_boy wrote: bylly , cine stie , daca iti iei acum un 8800 GTS 320 Mb si cand apare R600 si e de 2 ori mai rapida o sa te dai cu capul de pereti :monkey: :d
si?!
ce fraze mai apar uneori
:D
loc de recclama....
Cosmote: 0765485461
bylly

Post by bylly »

Nu stiu unde ai vazut tu atatea reviewuri ca asta e singurul adevarat pe care l-am gasit eu, restul sunt ori in alte limbi decat engleza ori de pe site-uri cu vanzari.
Pentru mine nu mai exista decat o companie de chipuri video-nvidia, ati ma bucur ca mai sunt si ei pe acolo sa mai scada preturile la nvidia, dar confruntarea intre cei doi nu e corecta e ca un fel de david si goliath.
O singura placa ati am avut un 9600pro sau nu mai stiu cum ii zicea si de atunci sa nu mai vad ati in calculator.
Poate sunt prea categoric si s-au schimbat multe de atunci in ceea ce priveste ati, dar mi-am pierdut orice urma de incredere in placi ati...
Atata timp cat o sa-mi mearga decent jocurile o perioada de timp, poate ati sa scoata orice, ca eu cu capul de pereti nu ma dau.
The War Does Not Decide Who Is Right, But Who Is Left.
2K

Post by 2K »

bylly , cine stie , daca iti iei acum un 8800 GTS 320 Mb si cand apare R600 si e de 2 ori mai rapida o sa te dai cu capul de pereti monkey :d
Vrei sa zici de 2 ori mai scumpa si de 2 ori mai consumatoare/galagioasa?
Alexwinfast nu te emancipa inca,I was just kidding,concurentul direct al lui 8800GTS 320 va fi reprezentat de ATi X2800GTO care conform zvonurilor va avea 256/256 si frecvete mai mici la memorii si capabil sa calculeze 96 de Shader Operations/Cycle (posibil inca suntem in aer aici) sau 96 de unitati Shader unificate insa va fi creat folosind procesul de 80nm,de la Nvidia in aceeasi bani vei primi 8900GS 512/256 96 de SPU si proces de 80nm si inca 50Mhz core insa astea sunt doar zvnuri,nush cat de reale se vor dovedi.
Last edited by 2K on Wed Feb 14, 2007 10:04 pm, edited 3 times in total.
daniel_boy

Post by daniel_boy »

mascotzel wrote:
daniel_boy wrote: bylly , cine stie , daca iti iei acum un 8800 GTS 320 Mb si cand apare R600 si e de 2 ori mai rapida o sa te dai cu capul de pereti :monkey: :d
si?!
ce fraze mai apar uneori
Ehhhh , acum am zis si eu in gluma :drinking: plus ca am scris in graba :tongue3:

Oricum ma bucur ca nu m-a corectat Y2K ca el incepea sa ma injure/sa imi zica ca nu o sa stau pe forum mult timp/ca nu am respect pentru nimeni/ca ma dau mare.

Sincer cred ca Y2K e antipatic pentru toata lumea :-~

bylly , dupa parerea mea placile Nvidia au fost in fata lui ATI si cu simplitatea driverilor si d-aia mi se pare si mie ca Nvidia este "barbatul in casa" :d , ATI fiind "femeia" care il urmeaza :d

cat despre review ,sa stii ca eu sunt de parere ca este cel mai dezvoltat/bine pus la punct/cel mai explicativ etc , insa e bine sa te uiti si pe celelalte sa compari rezultatele de exemplu deoarece nu toate review-urile spun adevarul :thumbleft:
IL Dotore

Post by IL Dotore »

daniel_boy wrote: bylly , dupa parerea mea placile Nvidia au fost in fata lui ATI si cu simplitatea driverilor si d-aia mi se pare si mie ca Nvidia este "barbatul in casa" :d , ATI fiind "femeia" care il urmeaza :d
Fraza asta merita pusa intr-un topic anume de la sectiunea discutii generale, cred ca stii la ce ma refer, nu? :laughing6:
daniel_boy

Post by daniel_boy »

IL Dotore wrote:
daniel_boy wrote: bylly , dupa parerea mea placile Nvidia au fost in fata lui ATI si cu simplitatea driverilor si d-aia mi se pare si mie ca Nvidia este "barbatul in casa" :d , ATI fiind "femeia" care il urmeaza :d
Fraza asta merita pusa intr-un topic anume de la sectiunea discutii generale, cred ca stii la ce ma refer, nu? :laughing6:
Dap , am vrut doar sa zic ca am fost si eu la un prieten care are un 1600 si dupa ce i-am bagat windows-ul , am stat 15 min sa iau ultimii driveri oficiali , i-am bagat si tot nu mergeau filmele bine #-o Dupa ce am citit pe net am aflat ca trebuie sa bag net.framework 2.0 inainte de toate sa mearga fara probleme.

Concluzie:am observat si eu ca placile Nvidia sunt mai user-friendly si ca sunt de acord cu parerea lui bylly :occasion5: .Atata am vrut sa zic ,m-am exprimat mai ciudat stiu :tongue3:
gabe_racer

Post by gabe_racer »

Asta e o discutie de genul: NVIDIA is better!!!! .....NO,ATI IS BETTER!!!,NVIDIA IS.....
Asteptati sa apara si noua generatie ATI si dupa aceea pronuntati-va daca mai exista pe piata,sunt "femeia","barbatul" etc.(No offence pt Daniel_boy, ai fost amuzant cu expresia asta a ta) :d
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
mascotzel

Post by mascotzel »

misterele lu' R600 (@TheInquirer)
ATI X2800XTX (@ The Inquirer)

cik placa aia lunga e pt Apple si alte chestii
loc de recclama....
Calin Banc

Post by Calin Banc »

Ehe, dupa link-urile date de mascotzel gluma se ingroasa :d . Sa iasa odata pe piata sa se mai termine speculatiile...
BTW, ai o poza criminala mascotzel :d
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
XSamSung

Post by XSamSung »

daniel_boy wrote: Dap , am vrut doar sa zic ca am fost si eu la un prieten care are un 1600 si dupa ce i-am bagat windows-ul , am stat 15 min sa iau ultimii driveri oficiali , i-am bagat si tot nu mergeau filmele bine #-o Dupa ce am citit pe net am aflat ca trebuie sa bag net.framework 2.0 inainte de toate sa mearga fara probleme.

Concluzie:am observat si eu ca placile Nvidia sunt mai user-friendly si ca sunt de acord cu parerea lui bylly :occasion5: .Atata am vrut sa zic ,m-am exprimat mai ciudat stiu :tongue3:

:laughing6: - hai ca asta-i buna, ca utilizator de X1600 si nu doar din acest motiv, tin sa te anunt ca ai tras concluzii gresite, eu de exemplu nu folosesc N.F. doar driverul si o alternativa (ATT), N.F. iti trebuie doar ca sa poti accesa CCCP, nu are nici o legatura cu filmele, sincer, alea-ti merg si cu driverul inclus pe CD-ul care a venit odata cu placa, la fel si jocurile, doar ca ultimele drivere pot sa aduca anumite performante pentru anumite titluri, altere inbunatatesc prostii irelevante pentru cei ce folosesc o singura placa grafica (cum ar fi CF).

PS.Intradevar sunt friendly driverele nVidia - mai ales cele pentru ultimele placi grafice (G80), placi care au scris pe cutie "Vista Ready", placi care mai nou nVidia le recomanda pentru XP pana-si rezolva problemele cu Vista, in schimb cei de la ATi cu placile lor pentru XP (aka DX9) au mai mare succes pe Vista din punct de vedere al driverilor, s-a invartit roata. :d
alexwinfast

Post by alexwinfast »

2K wrote: Alexwinfast nu te emancipa inca, concurentul direct al lui 8800GTS 320 va fi reprezentat de ATi X2800GTO
??

Si ce te face sa crezi ca ma intereseaza pe mine de X2800GTO sau 8800GTS? :d

Crede-ma ca din moment ce strag bani grei de 1 an de zile ma intereseaza doar X2800XTX, care va fi mult peste ce exista in mom asta pe piata, cel putin dupa specificatii nu are voie sa nu fie.

Vedem, citim, testam, punem in balanta... cumparam...
:wink:
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
Dennis_BOX

Post by Dennis_BOX »

Crede-ma ca din moment ce strag bani grei de 1 an de zile ma intereseaza doar X2800XTX, care va fi mult peste ce exista in mom asta pe piata, cel putin dupa specificatii nu are voie sa nu fie.

nu pot sa zic decat ca nu am intalnit pe nimeni sa stranga 1 an de zile bani pentru o placa video ! =D> [smilie=Nice-try.gif]
H_adrian

Post by H_adrian »

XSamSung wrote:
daniel_boy wrote: Dap , am vrut doar sa zic ca am fost si eu la un prieten care are un 1600 si dupa ce i-am bagat windows-ul , am stat 15 min sa iau ultimii driveri oficiali , i-am bagat si tot nu mergeau filmele bine #-o Dupa ce am citit pe net am aflat ca trebuie sa bag net.framework 2.0 inainte de toate sa mearga fara probleme.

:laughing6: - hai ca asta-i buna, ca utilizator de X1600 si nu doar din acest motiv, tin sa te anunt ca ai tras concluzii gresite, eu de exemplu nu folosesc N.F. doar driverul si o alternativa (ATT), N.F. iti trebuie doar ca sa poti accesa CCCP, nu are nici o legatura cu filmele, sincer, alea-ti merg si cu driverul inclus pe CD-ul care a venit odata cu placa, la fel si jocurile, doar ca ultimele drivere pot sa aduca anumite performante pentru anumite titluri, altere inbunatatesc prostii irelevante pentru cei ce folosesc o singura placa grafica (cum ar fi CF).

PS.Intradevar sunt friendly driverele nVidia - mai ales cele pentru ultimele placi grafice (G80), placi care au scris pe cutie "Vista Ready", placi care mai nou nVidia le recomanda pentru XP pana-si rezolva problemele cu Vista, in schimb cei de la ATi cu placile lor pentru XP (aka DX9) au mai mare succes pe Vista din punct de vedere al driverilor, s-a invartit roata. :d
Scria mare si lat pe ati.com(amd.ati.com) ca e nevoie de net framework2.0 langa download CCC sau CP components...dar cine sa vada? :P
XSamSung

Post by XSamSung »

Scria mare si lat pe ati.com(amd.ati.com) ca e nevoie de net framework2.0 langa download CCC sau CP components...dar cine sa vada?
[Off-topic]O fi, mai jos scrie ca noile procesoare nu au pastila.

Image

Credeam ca am fost destul de clar, N.F. iti trebuie doar pentru CCCP (pentru ca e facut in N.F.) - daca instalezi "doar driverul" nu-ti trebuie asa ceva, totusi CCCP-ul de la ATi e de toata jena comparat cu alternative. :tongue3:
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Dennis_BOX wrote: nu pot sa zic decat ca nu am intalnit pe nimeni sa stranga 1 an de zile bani pentru o placa video ! =D> [smilie=Nice-try.gif]
Atata timp cat nu te lezez pe tine cu nimic mai bine vezi de treaba ta...nu am inteles rostul maimutoiului care improsca cu moloz...

PS: De fapt strang bani pt tot sistemul, un laptop si un PSP...ai vreo problema si cu chestia asta?
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
Pigoo

Post by Pigoo »

XSamSung wrote:
Scria mare si lat pe ati.com(amd.ati.com) ca e nevoie de net framework2.0 langa download CCC sau CP components...dar cine sa vada?
[Off-topic]O fi, mai jos scrie ca noile procesoare nu au pastila.

Image

Credeam ca am fost destul de clar, N.F. iti trebuie doar pentru CCCP (pentru ca e facut in N.F.) - daca instalezi "doar driverul" nu-ti trebuie asa ceva, totusi CCCP-ul de la ATi e de toata jena comparat cu alternative. :tongue3:
pastila e sub patratzelul ala .. daca ai tupeu , desfa sa vezi :D
Men are like guns. They're funny.
Pigoo

Post by Pigoo »

ups...post dublu . scuze
Men are like guns. They're funny.
mascotzel

Post by mascotzel »

ma insel eu...sau au cam disparut avatarurile cu ATI de pe aici?
loc de recclama....
2K

Post by 2K »

Probabil ca unii fanboy ATI urau AMD si aflati in o dilema morala au renuntat,ori asta ori faptulca Nvidia a controlat piata ultimele luni :laughing6:
@Alexwinfast,de obicei cand raspund la o afirmatie ca asta
bylly , cine stie , daca iti iei acum un 8800 GTS 320 Mb si cand apare R600 si e de 2 ori mai rapida o sa te dai cu capul de pereti monkey :d
asa...
Vrei sa zici de 2 ori mai scumpa si de 2 ori mai consumatoare/galagioasa?
sari la gatul meu invocand X1800XT al tau [smilie=Respect.gif]
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Cu toate că s-a mai postat în alt topic. :d

Image
picz or it didn't happen
XSamSung

Post by XSamSung »

Abaddon wrote:Cu toate că s-a mai postat în alt topic. :d

Image
Deci pana urma vor fi pe 128 Bits - cele care ar trebui sa merite, intr-un fel era de asteptat dar totusi, seaca imaginea, deci de la 8900GS in sus - restul pentru mine nu suna a Upgrade, cu tot cu DX10.

PS.Astea-s placi bune pentru XP. :d
Pantsless

Post by Pantsless »

Legat de chestia cu "nVIDIA recomanda reviewerilor sa foloseasca winXP pentru teste"; de ce ati sarit toti asa?
In primul rand ca e posibil sa nu fie adevarat, si chiar daca ar fi, este oarecum de inteles, va explic si de ce: cu totii stim ca pe Vista jocurile nu merg la fel de bine ca pe XP, si asta nu numai la G80, dar la toate placile video de pe piata. Motivul? driveri video imaturi, jocuri neoptimizate pentru Vi(s)ta, negandite pentru vi(s)ta... toate astea duc la rezultate mai slabe; asa ca, E LOGIC ca nVIDIA nu vrea sa apara pe site-uri rezultate dubioase, DOAR pentru faptul ca testele au fost efectuate pe Vista; normal ca recomanda XP, pentru ca in jocurile DX9 (deci toate de pe piata la momentul actual) acest OS se descurca mai bine. Ce vedeti rau in asta? Daca vor aparea jocuri DX10, proiectate in special pentru Vista, si nVIDIA inca spune sa se ruleze jocul in DX9 pe WIN XP (lucru ce NU SE VA INTAMPLA), atunci da, o sa ne putem pune semne de intrebare... dar pana atunci, dam din gura aiurea si aruncam cu rahat in nVIDIA.
alexwinfast wrote: Oricum e mai bine decat in seria precedenta unde jucatorul dornic de HDR trebuia sa dea disable la AA ...
da... sau ai putea sa ne povestesti cum ATi scotea placi video "de viitor" de zeci de milioane (X850) avand PS 2.0, cand nVIDIA era in plin mars cu al sau PS 3.0 (seria 6); si uite ca acum aia cu X800 nu pot decat sa se uite la pozele de pe IGN de la SC:DA, pe cand un posesor de 6800Ultra/GT joaca linistit jocul (nu cu detalii pe maxim, dar macar il joaca destul de decent)
alexwinfast wrote:Auzi frate..."Nvidia recommends Windows XP only "... Doamne ce bine rad

Good job!
esti un tip vesel de felu' tau asa.. :occasion5: ; dar vezi tu, nu e nimic comic in asta pentru ca daca seria 8 se dovedeste a fi un rateu (nu cred), posesorii de 8800GTX (in special) plang; deci razi de necazul altuia.. nu-i bine..
KodiaK wrote: Ma gandesc acum ca nu cumva aceasta recomandare sa fie din cauza performantelor slabe in DX10; si nu din cauza driverilor imaturi de Vista.
Pai tu crezi ca daca era asa, mai si spuneau chestia asta? Si-ar fi taiat craca de sub picioare, nu mai cumpara nimeni GF8; in caz ca au spus asa, nu e din cauza faptului ca g80 ar fi varza in DX 10.. am scris cu cateva randuri mai sus opinia mea legat de subiectul asta.
moonwalker wrote: After not receiving a solution or an apology and after seeing that the thread with complaints had been closed and end-users expressing their opinion banned.
Pai nu cred ca era un thread facut politicos in care persoanele in cauza cereau ajutor legat de subiectul asta; nu si-ar fi permis adminul sa inchida thread-ul si sa dea ban asa aiurea.. gandeste-te ca nici o firma din asta mare nu doreste sa-si piarda clientiil;
Iti dai seama cum suna thread-ul nu? "OMG! YOU NOOBZ! liek i got this GTX liek it's great'n'stuff but can't play CSS on win vista liek i don't have 200fps constant'n'stuff.. liek i hate you gay-fu#kers n00bz; liek i'm gonna BEEP BEEP BEEP in your BEEP as if BEEP on you"
Last edited by Pantsless on Thu Feb 15, 2007 5:23 pm, edited 1 time in total.
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Iata si dual core-ul Nvidia:
The Geforce 8950 GX2 is a dual-chip card based on a new 80 nanometre G80 chip, probably codenamed something else. Both GX2 GPUs are clocked at 550MHz and the difference is GDDR4. The card comes with 2x512MB of 256-bit GDDR4 memory clocked at 2000MHz. The card has 96 Shaders, per chip. It will be priced at $600.

The second in Nvidia's spring line-up is the Geforce 8900 GTX clocked at 700MHz GPU and 2200MHz memory. The chip still has a 384-bit memory interface and comes with 768MB of memory. The card uses a new 80 nanometre chip and has 128 Shaders. Compared to the Radeon X2800XTX it will end up shorter on clock and memory interface.

The Geforce 8900 GTX is priced at $550.

Meanwhile, the Geforce 8900 GTS is a new card clocked at 600MHz GPU with 2000MHz GDDR4 memory. It supports the 320-bit memory controller and comes with 640Mb of memory. This card should cost $500 and it is using the 80 nanometre chip. This card will still have 128 Shader units.

The current king of the crop, the 8800 GTX will drop in price to $450, while the Geforce 8800 GTS loaded with 640MB of memory stays up in the $400 price range.

Nvidia has two more 80 nanometre cards. The Geforce 8900GT with 600MHz core and with a 256-bit memory interface comes with 512MB of 1800MHz GDDR3 memory. It has 96 Shaders and is built on a 80 nanometre process and will cost $400.

The 8900 GS will be the cheapest G80-based card. The 80 nanometre based beast is clocked at 550MHz core and 1600MHZ memory. The card has the 256-bit memory controller and comes with 256 or 512MB of GDDR3 memory. It also has 96 Shaders. The 256MB version will cost $200 while 512MB incarnation will end up at around the $250 price mark.
makanaki

Post by makanaki »

Cine pune pb ca nVidida e naspa ca nu a putut sa scoate driveri pt Vista pune pb gresit .
Este vorba de mai slaba colaborare dintre MICRO$ si nVIdia, BIllus colaborand mai bine cu ATI( sa vedem). Pe tov Bill l-a " durut la bashchetzi" ( :laughing6: ) de producatorii de hardware cand a conceput sistemul de operare. Aduceti-va aminte cand a fost lansat XP ca au fost cam aceleasi pb.
mascotzel

Post by mascotzel »

IL Dotore wrote:Iata si dual core-ul Nvidia:
The Geforce 8950 GX2 is a dual-chip card ...

pare interesant ala 8900GS
loc de recclama....
gabe_racer

Post by gabe_racer »

Cel mai mult ma enerveaza ca 1:nu se preconizeaza ca va mai aparea 8600 Ultra care cred trebuia sa fie pe 256 biti si 2:ca 8600 GT tot pe 128 biti va fii.A mai scris cineva mai sus ca nu stiu cat va merita un upgrade pe un 8600 GT de ex daca tot 128 biti are cu tot cu DX10-le lui.Pe banii aia mai bine iei un 7900 GS sau X1950Pro cu 256 biti. :sad1:
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
IL Dotore

Post by IL Dotore »

mascotzel wrote:
IL Dotore wrote:Iata si dual core-ul Nvidia:
Era o continuare la glumita de mai sus. Stiu si eu ce e ala dual core si dual chip [smilie=maniac.gif] .
Serban

Post by Serban »

Mai e pe 128 de biti si gata. Fii sigur ca daca se ajungea la concluzia ca este neaparat necesar sa fie pe 256 de biti atunci ar fi fost pe 256 de biti. S-au facut atate posturi degeaba pe tema asta si inca niste specificatii sau o data de lansare oficiala nu au fost anuntate.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Pantsless wrote:
alexwinfast wrote: Oricum e mai bine decat in seria precedenta unde jucatorul dornic de HDR trebuia sa dea disable la AA ...
Pantsless wrote: da... sau ai putea sa ne povestesti cum ATi scotea placi video "de viitor" de zeci de milioane (X850) avand PS 2.0, cand nVIDIA era in plin mars cu al sau PS 3.0 (seria 6); si uite ca acum aia cu X800 nu pot decat sa se uite la pozele de pe IGN de la SC:DA, pe cand un posesor de 6800Ultra/GT joaca linistit jocul (nu cu detalii pe maxim, dar macar il joaca destul de decent)
Vise pantsless ;). Nu imi releaza mie pe X1900XT SCDA fluent si vrei sa zici ca mere pe un 6800 fluent :)). Am avut 6800 si vreau sa iti zic ca HDR-ul (pe atunci cred ca era numai SeriousSam2) mergea ca naiba si nu puteam sa joc cu el activat. Deci la ce folos suportul pt un efect de care oricum nu ma pot bucura decat in poze.
Pantsless wrote:
alexwinfast wrote:Auzi frate..."Nvidia recommends Windows XP only "... Doamne ce bine rad
KodiaK wrote: Ma gandesc acum ca nu cumva aceasta recomandare sa fie din cauza performantelor slabe in DX10; si nu din cauza driverilor imaturi de Vista.
Pantsless wrote:Pai tu crezi ca daca era asa, mai si spuneau chestia asta? Si-ar fi taiat craca de sub picioare, nu mai cumpara nimeni GF8; in caz ca au spus asa, nu e din cauza faptului ca g80 ar fi varza in DX 10.. am scris cu cateva randuri mai sus opinia mea legat de subiectul asta.

Nu am zis ca G80 ar fi varza in DX10, ci doar ca performantele nu ar fi suficient de ridicate. Si nVidia nu isi taie nici o craca de sub picioare, ci face bani. Cum? Simplu: scoate G80 si spune sus si tare ca e super placa rupere in DX10, Vista ready si alte alea (iti garantez ca si atunci stiau ca nu au driveri DX10 maturi) si lumea evident ca vrajita de marketingul excelent cumapara. Peste cateva luni, cand se apropie vertiginios prmele jocuri DX10, hop si eu cu recomandarea XP-ului pt G80 (de ce nu au recomandat XP-ul de la inceput si au asteptat cateva luni - tocmai ca sa se vanda masiv). Acum anunta 8900GTX & co, care evident ca trebuie sa fie peste 8800GTX & co. Acum cel care si-a luat 8800GTX la aparitie (evident un fanatic plin de bani) spera ca va face legea si in DX10. Evident ca acum va lua si 8900GTX ca doar 8800GTX-ul lui este recomandat in XP. Si uite asa nVidia vinde 2 placi unui user in cateva luni doar datorita marketingului.

Mi se pare complet aberant (nu din punct de vedere financiar) sa scoti o placa video cu suport pt o tehnologie inexistenta inca ca pe urma, cand trebuie sa iasa si primele aplicatii care s-ar folosi de acea tehnologie, sa scoti o a doua placa. Chiar nu se intreaba nimeni de ce a aparut 8800GTX cu suport DX10 cand nu existatu jocuri cand oricum era in plan un 8900GTX pt atunci cand apar primele jocuri DX10.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
XSamSung

Post by XSamSung »

Legat de chestia cu "nVIDIA recomanda reviewerilor sa foloseasca winXP pentru teste"; de ce ati sarit toti asa?
Uita-te pe orice cutie de G80 - scrie mare/mic dar stralucitor sau frumos aranjat in chenar: Vista Ready - as in G80+Vista kick XP's ass.
In primul rand ca e posibil sa nu fie adevarat, si chiar daca ar fi, este oarecum de inteles, va explic si de ce: cu totii stim ca pe Vista jocurile nu merg la fel de bine ca pe XP, si asta nu numai la G80, dar la toate placile video de pe piata.
It's true, got it from an interview lighted by the inq. - uiti un mic amanunt, placa asta a fost facuta pentru Vista cu suportul ei de DX10 cu tot, daca s-au grabit sa scoata cascavalul gros acum suporta consecintele: clienti nemultumiti, procese juridice,etc.
Motivul? driveri video imaturi, jocuri neoptimizate pentru Vi(s)ta, negandite pentru vi(s)ta... toate astea duc la rezultate mai slabe;
A dat-o in bara.(punct) - de ce trebuie sa gasiti scuze mereu, drivere imaturi zici (era o vreme cand si eu ma lasam prostit de teoria asta), nu sti povestea din spatele acestor drivere - tin minte ca ati amintit in ceva topic cum ca ATi si Nvidia lucreaza in paralel cu M$ doar toti au de castigat, deci in concluzie se "lucreaza de ceva vreme buna la driverele astea" - practic ar fi printre cele mai batrane drivere, legat de poveste: Nvidia a prins morcov, care initial a ajuns in gat (nu cred ca trebuie sa-ti amintesc pe unde a intrat), desi anul trecut (cand nu era Vista) sectiunea care se ocupa de Drivere avansa pe loc repaus, nu aveau ei grijile astea atunci - acum cand Vista e pe piata si placile lor nu au "sucul" necesar (driverele), au capatat toata atentia, in timp ce Nvidia doar se scuza si asigura....

Apropo, nu doar jocurile sunt probleme ci performantele generale, driverele de la ATi cu placile din generatia anterioara ruleaza mai decent (au versiune WHQL), dupa cum am zis si inainte, toti eram nervosi pe ATi, ii faceam prosti pentru ca nu lanseaza odata placile, acum... unii incep sa inteleaga ce inseamna sa ai un cap pe umeri, desi nu-s convins ca asta e motivul principal pentru intarziera placilor grafice. :)
...asa ca, E LOGIC ca nVIDIA nu vrea sa apara pe site-uri rezultate dubioase, DOAR pentru faptul ca testele au fost efectuate pe Vista; normal ca recomanda XP, pentru ca in jocurile DX9 (deci toate de pe piata la momentul actual) acest OS se descurca mai bine.
Nu e nici logic nici normal, adica sa dau 600$ pe o placa, plus alte 400$ pe un SO pentru care a fost optimizata placa, si sa ma lovesc de tot felu de probleme, doar nu crezi ca au fost dati in judecata pentru ca scot placile cateva cadre pe secunda in minus pe Vista?[smilie=maniac.gif] - am mai zis doar in celalat post ca au probleme cu performantele generale, nu tine neaparat de jocuri, in timp ce placile de la ATi (ex generation) se descurca admirabil, repet nu tine de jocuri.
Culver City (CA) - A group of Nvidia customers are upset over the company's lack of final Vista drivers and are now threatening a class action lawsuit against the graphics card giant. The customers claim that the cards don't adequately work with Microsoft's newest operating system and feel that the company isn't being truthful about being "Vista Ready". One customer, who we can only name as 'Nathan', has even created a website nvidiaclassaction.org and is seeking legal help for a possible lawsuit.
Nathan gave TG Daily this statement,

"People are tired of getting banned left and right from NVidia's forums simply because they express that they feel that some action should be taken other than waiting around for the next beta driver (which they've done ad nauseum at the behest of the moderators) that may or may not work - they feel that they were promised something that simply wasn't delivered. The goal of the site is to allow those people a place to express their frustration in a reasonable and constructive manner by providing their reasoning behind why they felt they were mislead and hopefully it will lead to something being done one way or another. I and many others would love a driver that allows us to use the card on Vista to the full extent of its capabilities rather than following one of the NVidia forums moderator's suggestions that there's no reason to upgrade to Vista."
Ce vedeti rau in asta? Daca vor aparea jocuri DX10, proiectate in special pentru Vista, si nVIDIA inca spune sa se ruleze jocul in DX9 pe WIN XP (lucru ce NU SE VA INTAMPLA), atunci da, o sa ne putem pune semne de intrebare... dar pana atunci, dam din gura aiurea si aruncam cu rahat in nVIDIA.
Five days after Vista's launch Nvidia still doesn’t have a WHQL driver for the OS. Nvidia's boss is not happy, the VPs are not happy and certainly the shareholders are not happy. The driver team had five long years to finish up a job but has so far failed.

ATI - DAAMIT however you want to call AMD’s graphic division managed to serve up a WHQL driver before the Vista launch. DAAMIT driver is up and is WHQL. DAAMIT told us it could do it and it did. Unfortunately Nvidia didn’t.

Nvidia has produced a beta driver and we wrote about it here but some readers reported that the SLI doesn’t work under 64-bit Vista. It should, as Nvidia say its there and it works. But it seems that Nvidia really rushed this driver. Then you also have the problem of the lack the performance of the two cards with the driver, as the games render with single card only.

Nvidia has dropped all other software developments in order to make the WHQL Vista driver as soon as possible. You can expect the driver very soon but no one can say when exactly. Since you could argue that the firm had five years to finish the job, can you really say that they didn't have enough time and that this is not a big deal?
Au lansat un driver pe 13 Feb. 2007 - but guess what: Beta Driver

PS.You still don't see nothing wrong in this picture, right? :d
Last edited by XSamSung on Thu Feb 15, 2007 7:25 pm, edited 1 time in total.
Pantsless

Post by Pantsless »

Da KodiaK, cu totii stim ca nVIDIA vrea sa faca bani.. de ce ar mai si recomanda winXP? oricum stie ca lumea o sa incerce DX10 la momentul potrivit si adevarul tot iese la iveala; de ce ar da de inteles ca g80 are performante mediocre in DX10? nu ar face decat sa mai scada putin vanzarile...
Parerea mea ramane aceeasi: a recomandat winXP pentru jocurile DX9 (LOGIC, pentru ca repet, jocurile merg mai bine pe XP pe orice placa video momentan);

PS:
* DA, un 8800GTX chiar va avea performante mediocre in DX 10 pentru cat costa (enorm) - adica nu merită la banii aia..
* 8800GTS 640/320 a ajuns pe la 13.8 mil, incepe sa devina interesant;
* 8800GTS 320/320 la 10.5 mil merita cel mai mult din punctul meu de vedere; la pret, se pare ca va concura cu X2800GTO, si nu cred ca ATi-ul acesta va fi mai bun; in schimb, sunt 100% sigur ca diferenta de 320mb se va vedea nu numai la rez mai mari cu AA si AF (aici ma refer la urmatoarele jocuri ce vor aparea pe DX10); asta nu inseamna ca placa nu isi merita banii, dar sa nu va inchipuiti ca vet avea un 8800GTS autentic (cu 640mb), tot " castratu' " ii ramane porecla.

LE: XSamSung, usurel.... [smilie=maniac.gif]
Da' nu iau apararea nVIDIEI, in primul rand ca puneam accent pe faptul ca motivul pentru care aceasta a recomandat XP, NU este faptul ca placa are performante mediocre in DX10 & sh!t.. pai tu daca ai fi in locul lor ai spune : "nu va puneti vista cand apar joace DX10, stati pe DX9, placile noastre is de cacao pe noul API";
DA, o magarie ca nu au drivere bune, nu zic ca nu. Dar vroiam sa spun ca nu e motiv de panica: "vai de mine, g80 e mort";
Am spus ca unele jocuri nefiind facute pentru Vista ar putea sa nu mearga asa cum trebuie... nu pare plauzibil?

Ok, acum... nu stiam de faptul ca G80 nu se descurca bine in Vista in general (credeam ca e vb numai de jocuri); un link ceva? sau poate imi povestesti, ca nu prea stiu la ce te referi... #-o

Si inca ceva: ca o concluzie, esti de parere ca problema e si hardware sau doar software (adica daca problema se poate rezolva cu un driver bine pus la punct)
Last edited by Pantsless on Thu Feb 15, 2007 7:51 pm, edited 2 times in total.
XSamSung

Post by XSamSung »

Pantsless, vezi ca pe tine te-am citat, ai acolo destule argumente destul de "logice" legat de probleme actuale a celor de la nVidia. :P
Pantsless

Post by Pantsless »

XSamSung wrote:Pantsless, vezi ca pe tine te-am citat
no sh!t! :blob7:
(I can see that.. not retarded you know)

PS: citeste LE-ul de mai sus.
Green Planet

Post by Green Planet »

Pentru a rupe puţin firul roşu (încins) al dicuţiilor, ce spuneţi de ultimile noutăţi ?

Seria R600 va fi promovată pe piaţă ca Radeon X2900! Este de aşteptat ca AMD-ATI să lanseze mai întâi modelele Radeon X2900XTX şi X2900XT, în timp ce versiunea X2900XL va fi disponibilă mai târziu. De asemenea, se pare că recentele tabele ce conţineau informaţii legate de modelele şi preţurile seriei R6xx conţin o grămadă de informaţii false. Astfel, RV610 şi RV630 sunt realizate în procesul constructiv de 65nm, RV610 având o magistrală a memoriilor de numai 64-biţi.

Printre alte elemente, ce sunt anunţate ca sigure, se numără şi acestea: R600 este fabricat în tehnologia de 80nm (aşa cum se anunţase şi mai înainte), conţine 700 milioane de tranzistori, iar bus-ul memoriei este pe 512-biţi. X2900 necesită o sursă de alimentare cu doi conectori suplimentari, unul cu opt pini şi unul cu şase pini (sunt corespunzători şi doi conectori cu opt pini). Pentru seria X2900 driver-ele corespunzătoare sunt Catalyst 8.35.1. Sisteme cu plăci video X2900XTX precum şi demonstraţii tehnice vor fi oferite, numai pentru privilegiaţi, la CeBIT.

Sursa: VR-Zone

P.S.: adevărul este dincolo de noi !
Last edited by Green Planet on Thu Feb 15, 2007 8:46 pm, edited 1 time in total.
Post Reply