audigy 4 vs x-fi audio
Moderator: Moderatori
audigy 4 vs x-fi audio
salut!
as vrea sa imi iau si eu o placa de sunet mai buna decit cea onboard(cmi3739) si vad ca audigy 4 este cu 50 ron mai ieftina ca x-fi audio. am cautat pe aici pe forum dar nu am gasit asa o comparatie.
si nu stiu ce sa aleg.
voi folosi placa de sunet pe iesirea analogica, atacind niste boxe philips mms 430( ceva slabut).
intentionez sa folosesc placa pentru jocuri(40%), filme(10%), muzica(50%). muzica preponderent mp3-uri. poate si cd-a, flac.
care din cele 2 e indicata in cazul meu. mentionez ca nu intentionez sa schimb boxele prea curind.
as vrea sa imi iau si eu o placa de sunet mai buna decit cea onboard(cmi3739) si vad ca audigy 4 este cu 50 ron mai ieftina ca x-fi audio. am cautat pe aici pe forum dar nu am gasit asa o comparatie.
si nu stiu ce sa aleg.
voi folosi placa de sunet pe iesirea analogica, atacind niste boxe philips mms 430( ceva slabut).
intentionez sa folosesc placa pentru jocuri(40%), filme(10%), muzica(50%). muzica preponderent mp3-uri. poate si cd-a, flac.
care din cele 2 e indicata in cazul meu. mentionez ca nu intentionez sa schimb boxele prea curind.
la mijloc intre .asm si .c
- moonwalker
X-Fi XtremeAudio foloseşte DSP-ul de la SoundBlaster Live! 24, nu pe cel X-Fi cum lasă marketing-ul Creative să credem, şi nu este cu nimic superioară unui Audigy 4 SE pe partea de redare audio (DAC şi amplificatori operaţionali identici). Poate că restul etajului analogic este ceva mai bun ca cel de la Audigy 4, dar mă îndoiesc.
În concluzie, X-Fi XtremeAudio oferă o experienţă în jocuri inferioară unui Audigy 4, muzica o redă la fel, şi costă mai mult. Alegerea este a ta!
În concluzie, X-Fi XtremeAudio oferă o experienţă în jocuri inferioară unui Audigy 4, muzica o redă la fel, şi costă mai mult. Alegerea este a ta!

All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
- moonwalker
Audigy 4 SE are accelerare hardware. Placa foloseşte acelaşi DSP ca Audigy 4 nonPro şi oferă EAX 4.Luk wrote:daca vrei sa te si joci ia o placa cu accelerare hardware. audigy 4 SE si x-fi audio nu au.
- moonwalker
Audigy 4 SE este cea care te interesează.pegas wrote:in oferta eu nu vazusem nimic "SE" la audigy 4.... si uitindu-ma pe site la creative nu vad nici un A4 SE...
pina la urma cum e?
Există 3 tipuri de Audigy 4: varianta Pro, varianta "nonPro", şi varianta SE. Varianta SE este similară cu cea nonPro, doar că vine fără telecomandă, şi este cea pe care ai găsit-o prin magazine la un preţ de ~180RON. Ca să înlăturam confuzia creată de numele de marketing, discutăm de placa Creative SB0610.
Este placa pe care o deţin momentan, aşadar îţi pot da detalii despre funcţionalitate şi componente dacă ai nevoie.
- moonwalker
Dacă mai ai vreun link rămas de la aceste thread-uri, te rog să le postezi, eu unul nu am putut găsi o dovadă pe net şi nici nu am putut evidenţia pe calculatorul meu vreo lipsă parţială în accelerarea hardware.Luk wrote:sincer, nu am pus mana pe un A4 SE, dar din ce am vazut pe forumuri, unii sustin ca nu ar avea accelerare hardware full, chiar daca Creative sustine asta.
dar tu esti mai in masura decat mine sa dai sfaturi legat de placa asta de vreme ce detii una.
Părerea mea este că de data aceasta Creative a căzut victimă propriei strategii derutante şi semi-mincinoase de marketing: atât Audigy SE cât şi Audigy 2 SE sunt plăci fără accelerare full hardware, şi era normal ca o nouă placă cu indicativul SE să fie primită cu scepticism şi chiar să fie evaluată subiectiv de clienţi.
Oricum, excepţia a venit doar ca să confirme regula, întrucât noua placă de buget, X-Fi Xtreme Audio este dovada revenirii la "normal" în ceea ce priveşte accelerarea hardware pe plăcile de buget Creative.
Ştie cineva ce cod are Audigy 4 "nonPro"?
Eu unul nu am găsit decât două coduri, anume SB0610 pentru Audigy 4 (fără nici un alt indicativ) şi SB0380 pentru Audigy 4 Pro. Fără alte informaţii tind să cred ca placa din pachetul Audigy 4 "simplu" (sau "nonPro" cum i se mai spune pe forumuri) este tot un SB0610, dar nu am nici o dovadă pentru a susţine afirmaţia.
Last edited by moonwalker on Mon Feb 19, 2007 4:21 pm, edited 1 time in total.
- moonwalker
Şi eu cred. Tu vorbeşti despre Audigy SE iar eu despre Audigy 4 SE.Luk wrote:cred ca vorbim de 2 lucruri diferite. placa de care vorbeam eu are indicativul 0570, iar tu vorbesti de 0610. si diferenta de pret vad ca e 1 milion.
Pegas a întrebat despre seria Audigy 4, nu Audigy "1".

LE şi totodată OFFTOPIC: mulţumesc Creative pentru că a reuşit să facă oameni care vorbesc aceeaşi limbă să nu se poată înţelege când vine vorba de gama lor de produse.pegas wrote:as vrea sa imi iau si eu o placa de sunet mai buna decit cea onboard(cmi3739) si vad ca audigy 4 este cu 50 ron mai ieftina ca x-fi audio. am cautat pe aici pe forum dar nu am gasit asa o comparatie.
Eu am X-Fi Xtrem Music si nu am auzit nici snap, nici crak si cu siguranta nici un pops|lent wrote:un pic offtopic - şi-au rezolvat Creative problema de SCP la XFi ? SCP - Snap , Crackle and Pop.
E motivul care m-a făcut să aştept înainte să cumpăr un XFI.

Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Din pacate nu am avut M-Audio la mine in sistem asa ca nu pot face o comparatie directa cu produsele Creative (doar am auzit-o la cineva tot pe un sistem M-Audio 5.1
).
Cat despre X-Fi versus 2ZS balanta inclina net in favoarea X-Fi-ului. Le-am avut pe ambele si pot spune ca la absolut toate capitolele X-Fi-ul ofera ceva in plus (mai ales calitatea DAC-urilor).
![Tasty [smilie=Tasty.gif]](./images/smilies/Tasty.gif)
Cat despre X-Fi versus 2ZS balanta inclina net in favoarea X-Fi-ului. Le-am avut pe ambele si pot spune ca la absolut toate capitolele X-Fi-ul ofera ceva in plus (mai ales calitatea DAC-urilor).
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
dar acuma lasand toate astea ca oricum se degradeaza din cauza driverelor pe viitor... la viitoarele versiuni de windows ..
am patito ...deci toti de pe xtreme forum
mi-au recomandat. fortissimo 4 ... pt muzica / muviz la capacitate maxima .... dar... ..oricum drivere pt urmatoarele versiuni nu o sa mai apara..si daca apar... o sa fie.... stifturi
.... si asta omoara toata calitatea placii ....
( deci ... cry... fiindca vreau o placa buna ... si n-am chef sa iau cate una n fiecare an ....

Asemanari intre femei si calculatoare : nimeni nu le intelege cu adevarat , toate greselile tale sunt salvate in memorie si toti bani tai se duc pe accesorii pt ele
Programarea este o intrecere intre inginerii care se straduiesc sa faca programe ce pot fi folosite si de cei mai mari idioti , si un univers care incearca sa produca idioti mai mari . Deocamdata , universul castiga ...
Programarea este o intrecere intre inginerii care se straduiesc sa faca programe ce pot fi folosite si de cei mai mari idioti , si un univers care incearca sa produca idioti mai mari . Deocamdata , universul castiga ...
X-fi ca x-fi
iti inchipui Creative... sa nu ... aiba suport pt... versiuni noi de windows...dar restul gloatei ?
) .... hai ca nu toti sunt ...mainstream si "bazati" ca cei d la creative....

Asemanari intre femei si calculatoare : nimeni nu le intelege cu adevarat , toate greselile tale sunt salvate in memorie si toti bani tai se duc pe accesorii pt ele
X-Fi Xtreme Gamer este aceeasi placa cu X-Fi Xtreme Music dar "castrata" software - driverele ei nu suporta decodarea DolbyDigital si DTS nativ, ai nevoie de un alt soft pentru asta (livrat gratis de Creative). Mai sunt ceva diferente minore, dar in principui sunt la fel.
A nu se confunda cu "Xtreme Gamer Fatal1ty profesional series" care este un X-Fi Fatal1ty fara expansion bay.
A nu se confunda cu "Xtreme Gamer Fatal1ty profesional series" care este un X-Fi Fatal1ty fara expansion bay.
Away...
daca tot e vb de A4 aici, nu mai deschid un nou topic.
deci tocmai mi-am schimbat vechiul live 5.1 cu un A4 SB0610. strict la auditie muzicala nu mi se pare sa fie vreo diferenta de calitate. sigur, A4 are eax 4 si 7.1 dar astea ma cam lasa rece. eu ma asteptam la o diferenta mare la calitatea audio.
deci tocmai mi-am schimbat vechiul live 5.1 cu un A4 SB0610. strict la auditie muzicala nu mi se pare sa fie vreo diferenta de calitate. sigur, A4 are eax 4 si 7.1 dar astea ma cam lasa rece. eu ma asteptam la o diferenta mare la calitatea audio.
Depinde si de sistemul audio. Daca ai niste boxe de 1 milion nu o sa observi vreo diferenta.
Oricum Audigy 4 e net superioara lui SB LIVE 5. la toate capitolele, inclusiv auditie si fidelitate si asta nu e doar parerea mea.
Oricum Audigy 4 e net superioara lui SB LIVE 5. la toate capitolele, inclusiv auditie si fidelitate si asta nu e doar parerea mea.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Zi-ne ce boxe ai ca se ne facem o parere.Luk wrote:daca tot e vb de A4 aici, nu mai deschid un nou topic.
- moonwalker
Şi ce-i lipseşte? Definiţie, adâncime a scenei, înalte, medii...?Luk wrote:daca tot e vb de A4 aici, nu mai deschid un nou topic.
Dacă tot ai ieşire printr-un amplif, testeză comparativ cu un CD-Player cu un convertor D/A decent. Abia când găseşti o sursă pe care sistemul tău să se audă mai bine vei putea avea un termen de comparaţie.
Pentru a stoarce maximul din Audigy 4 ar fi bine de asemenea să foloseşti plugin-uri de upsampling la 24/48 sau 24/96 şi ieşire prin Kernel Streaming sau ASIO.
- moonwalker
Aici.nicu2007 wrote:imi zice cineva pls cum setez sunetul pe 24 bits la un audigy 4 ca nu gasesc nicaieri in consola
Eu folosesc HQSoftProc setat pe 24/96 şi Kernel Streaming cu input Buffer de 64KB şi Output Buffer de 16KB. Mărimile acestor buffere se setează în funcţie de rata de eşantionare a semnalului, numărul de biţi şi performanţele sistemului. Amândouă pluginurile vin cu fişiere de Help.
Atenţie însă, aceste pluginuri rezolvă doar problema algoritmilor slabi de resampling folosiţi de DSP-ul plăcii de sunet. Îmbunătăţirile la nivel de audiţie vor fi subtile. (sau vor lipsi cu desăvârşire)
Recomand x-fi este net superioara unui audigy4.Am avut inainte audigy4 la muzica este sub x-fi xtreme audio care se aude mai fin si mai clar ,depinde f mult de boxe.la jocuri x-fi fol circa 8-10%proc sistemului ,daca ai proc cu frecventa reala peste2000MHz nu prea se simte ,sa nu uitam ca x-fi emuleaza sunet 7.1 in casti 

Amd Athlon 64 3800+,MSI K9N Diamond,Antec true power430w,2x1gbddr OCZ,MSI 8800gtx,2x160sata Raid0 baracuda700.7,Tft LG 19",Logitech Z5500 505watt rms@Creative x-fi xtreme audio
- moonwalker
x-fi xtreme audio are aceleaşi amplificatoare operaţionale şi aceleaşi DAC-uri ca şi Audigy 4 SE, îmi vine greu să cred că ai perceput o diferenţă clară între ele. Nu cumva ai schimbat şi boxele?mekanic wrote:Am avut inainte audigy4 la muzica este sub x-fi xtreme audio care se aude mai fin si mai clar ,depinde f mult de boxe.
Oriunde ma intorc, aud acelasi rapsuns la comparatia intre A4 si X-Fi.
moonwalker , ai dreptate in privinta componentelor fizice identice dar un rating asa favorabil pt X-Fi nu prea poate fi ignorat.
Poate sta mai bine pe partea software. O fi acesta as-ul din maneca ?
moonwalker , ai dreptate in privinta componentelor fizice identice dar un rating asa favorabil pt X-Fi nu prea poate fi ignorat.
Poate sta mai bine pe partea software. O fi acesta as-ul din maneca ?
..and the X-Fi's drivers and software (important to bring its serious DSP power under control) are considerably better than what I understand the Audigy 4 offers.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
- moonwalker
Citatul este luat dintr-o evaluare a unui X-Fi XtremeAudio sau a unui X-Fi adevărat, cu noul lor DSP?KAKAROT wrote:..and the X-Fi's drivers and software (important to bring its serious DSP power under control) are considerably better than what I understand the Audigy 4 offers.
- moonwalker
Cred că SoNic este cel mai în măsură să răspundă la această întrebare.Luk wrote:moonwalker, care e diferenta intre A4 si A2 ZS? merita sa fac un nou upgrade?
Din punctul meu de vedere cel mai important aspect în cazul de faţă este etajul analogic de pe ZS, el ar fi singurul motiv pentru care ai putea considera un upgrade. Cu toate acestea, nu cunosc care sunt eventualele sale plusuri (cum stă la calitatea condensatorilor şi a amplificatorilor operaţionali spre exemplu).
- moonwalker
Este clar că acolo se vorbeşte despre X-Fi XtremeMusic şi al său DSP 20K1.KAKAROT wrote:sursa
XtremeMusic este superioară Audigy 4.
Aici însă vorbim despre X-Fi XtremeAudio:
- elmysterio
Re: audigy 4 vs x-fi audio
Niste setari pentru audigy 4 ? Din ce am citit pe net e c-am pretentioasa si trebuie setata cum trebuie ca sa scoti ce-i mai bun din ea. Si daca merge modata (software si/sau hardware).
E6850 (L720 xxx vid:1,275v) 3600mhz 1,264v;3800mhz 1,31v;4000mhz 1,39v \\Ninja rev A \\Dfi ut p35 t2r\\Team Xtreem 2x1gb TXDD2048M1000HC5DC(5-5-5-15 800mhz)1,63v !!!(5-5-5-15 1100mhz)1,91v\\8800 GTX\\ChiefTec CFT-560A-12C\\Case Mercury
- moonwalker
Re: audigy 4 vs x-fi audio
Pune-ti driver si gata, go play&music.
Setarile de care ai auzit tu aveau legatura cu BitPerfect playback... si diferentele erau abisimal de mici.
Merge modata software, merge modata hardware, nu merită in niciun caz.
Setarile de care ai auzit tu aveau legatura cu BitPerfect playback... si diferentele erau abisimal de mici.
Merge modata software, merge modata hardware, nu merită in niciun caz.