Probleme cu tuner tv Leadtek WinFast TV2000 Expert
Moderator: Moderatori
Probleme cu tuner tv Leadtek WinFast TV2000 Expert
Salut. Va rog ajutati-ma. Am o problema cu tv tuner-ul..e deja exasperanta. Se aude foarte incet. Deci inchipuiti-va ca master volume e max , din player-ul tuner-ului e max si un z-5500 tinut in max pt o auditie la un nivel de 2-3 decibeli...ceva de genul ca si cum as tine un mobil pe maxim intr-o conversatie.. Deci evident nu mi se pare normal...problema s-a manifestat si pe precedenta placa de baza Gigabyte GA 7N400 Pro2 (cu placa de sunet onboard) si pe actuala Asus P5W DH Deluxe(tot pe sunetul onboard) iar pe placile de sunet nu merge deloc sunetul(fosta sb live 5.1 digital nu a vrut sa mearga deloc cum nu vrea nici pe actuala SB Live 24 bit external) chiar daca am pus-o si ca primary sound si am modificat si la settings in winfast tv (modificarea ducea la eroarea aceea cu "wintv has encountered a problem and needs to close") . De asemenea mentionez ca scanarea canalelor s-a facut pe germany/cable cu fine tune si adaptive bifate si pe romania pal B/cable tot cu cele 2 bifate. Germany mi-a fost recomandat de baietii de la intend de unde am achizitionat tuner-ul..ei au spus ca in urma numeroaselor incercari acolo au gasit cele mai multe posturi. cablul e prin Astral (UPC).
va rog ajutati-ma...ce alte setari as putea face...de asemenea daca s-ar putea..ideal ar fi sa imi mearga din placa de sunet externa. Cum ar fi mai bine pt asta? sa dezinstalez on board-ul si sa reinstalez tv tuner-ul ca sa fiu sigur ca nu ia altceva? si-asa onboard-ul nu ma mai ajuta cu nik nu?
va multumesc
later edit:apropo...in rest toate aplicatiile functioneaza perfect..deci este exclus ca vreo placa de sunet sa fie defecta..fie ea on board,interna sau externa..
va rog ajutati-ma...ce alte setari as putea face...de asemenea daca s-ar putea..ideal ar fi sa imi mearga din placa de sunet externa. Cum ar fi mai bine pt asta? sa dezinstalez on board-ul si sa reinstalez tv tuner-ul ca sa fiu sigur ca nu ia altceva? si-asa onboard-ul nu ma mai ajuta cu nik nu?
va multumesc
later edit:apropo...in rest toate aplicatiile functioneaza perfect..deci este exclus ca vreo placa de sunet sa fie defecta..fie ea on board,interna sau externa..
It`s not God I hate, it`s his fan club i can`t stand...
Daca ai conectat cablul audio al tunerului la placa de sunet vezi ce tip de intrare este, auxiliary, cd audio etc, apoi vezi in control panel>sounds and audio devices>advanced si aici urca sliderul corespunzator intrarii sau vezi sa nu fie bifat,,mute,,. Verifica si in aplicatia PVR la CONFIGURATION la primul tab din stanga daca la Audio Device este setata corect placa de sunet, on board sau cea dedicata.
eu am gigabyte 7n400 ,tot cu chipset nforce 2 ultra 400 ,am si leadtek tv2000 expert si am si sblive 5.1 si imi merge pefect.
Am conectat pe aux intre tv tunner si placa de sunet sblive.
Am ales aux la pvr,apoi am inceput sa vizionez.
Se aude normal si foarte bine.
Incearca tunnerul la un prieten si vezi daca face la fel.
Poti incerca si cu o pereche de casti sa vezi daca se aude bine,sau cu alte boxe.
Am conectat pe aux intre tv tunner si placa de sunet sblive.
Se aude normal si foarte bine.
Incearca tunnerul la un prieten si vezi daca face la fel.
Poti incerca si cu o pereche de casti sa vezi daca se aude bine,sau cu alte boxe.
Nu ma mai vedeti pe forumul asta.Succes tuturor cu care am colaborat!
ce anume si unde ai conectat pe aux intre tv tuner si placa de sunet?crater wrote:Am conectat pe aux intre tv tunner si placa de sunet sblive.
de boxe nu se pune problema..am mai spus toate celelalte componente inclusiv boxele merg perfect..
...cablu cu care a venit tv tuner-ul (se pune intre tv tuner si placa de sunet sau pe placa de baza daca este onbord(sunet),dupa care se fac setarile ...iesire tv tuner_intrare placa de sunetMixMaster wrote:ce anume si unde ai conectat pe aux intre tv tuner si placa de sunet?crater wrote:Am conectat pe aux intre tv tunner si placa de sunet sblive.
....
Pai scoate-l din placa de baza si baga-l in mufa aux de pe placa de sunet,toate placile au mufa aux,daca n-are baga in mufa de cd de pe placa de sunet,important e sa setezi corect in pvr la audio out control line ,sa fie pe aux sau cd in functie de care mufa o folosesti si sa vezi la volume control sa nu fie pe mute sau dat la minim.
Incearca ,daca nu merge asa sa setezi la audio out control line in pvr pe wave si vezi daca e vreo diferentza.
Incearca ,daca nu merge asa sa setezi la audio out control line in pvr pe wave si vezi daca e vreo diferentza.
am rezolvat problema...am facut eu o greseala..neatentie cred..sau nu am dat prea mare importanta..pe placa de baza am bagat cablul acela in mufa Cd de la dvd writer nu de la tuner...iar tuner-ul avea mufa bagata intr-un slot exact la del dar pe placa asta avand functia de mp3 in..un fel de interfata care face posibila conexiunea oricarui tip de mp3 player la pc si sa scoata sunetul prin surround chiar si cand pc-ul e inchis ..in fine..multumesc de ajutor..ma bucur ca s-a rezolvat...sa ma uit azi linistit la meci..nu ca aseara...cu urechile antene si tot nu intelegeam mare lucru... ![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Salutari ! Am şi eu o problemă cu tunerul Leadteak Winfast TV2000 XP Expert. Imi sacadează imaginea. Mai puţin atunci când doar vizionez posturile. Mai mult atunci când şi înregistrez. Dar cel mai mult, atunci când vizualizez (inclusiv cu Media Player) ceea ce am înregistrat/captat.
Configuraţia calculatorului nu ar trebui să-mi creeze probleme (AMD Sempron 1,666 GHz, 512 DDRAM, 128 MB/64 biţi), iniţial achiziţionării tunerului am văzut acelaşi tip de tuner la o cunoştinţă care avea o configuraţie asemănătoare a pc-ului ( AMD Athlon 1,666 GHz, 256 DDRAM, 64 MB/64 biţi) şi îi mergea foarte bine.
Ştiţi cumva de la ce îmi sacadează imaginea ? Aveţi vreo soluţionare a problemei ?
Configuraţia calculatorului nu ar trebui să-mi creeze probleme (AMD Sempron 1,666 GHz, 512 DDRAM, 128 MB/64 biţi), iniţial achiziţionării tunerului am văzut acelaşi tip de tuner la o cunoştinţă care avea o configuraţie asemănătoare a pc-ului ( AMD Athlon 1,666 GHz, 256 DDRAM, 64 MB/64 biţi) şi îi mergea foarte bine.
Ştiţi cumva de la ce îmi sacadează imaginea ? Aveţi vreo soluţionare a problemei ?
1. nu este setată opţiunea cu cadrele. Este debifată.crater wrote:1.Verifica nr de cadre sa nu fie limitat din PVR.
2.hard discul sa nu fie in pio mode.Trebuie sa fie setat pe ultra dma.
3.Seteaza cea mai proasta metoda de compresie si verifica daca mai face asa.
2. cum pot să verific asta cu pio mode sau utra dma ?
3.Dacă captez cu MPEG-1 Normal Quality sau VCD, nu mai am probleme cu imaginea (chiar dacă mai sacadează, o face rar, nu se observă)
la device manager la advanced pe hdd sau pe controllerul de SATA sau ATA
Daca e ultradma si nu e ceva sa-ti tina cpu incarcat sau hardul,iar ram sa ai ceva liber,atunci e calculatorul slab (placa de baza de kkt,ramii hardul sau controllerul de hdd nashpa,adica tot placa de baza)
Daca e ultradma si nu e ceva sa-ti tina cpu incarcat sau hardul,iar ram sa ai ceva liber,atunci e calculatorul slab (placa de baza de kkt,ramii hardul sau controllerul de hdd nashpa,adica tot placa de baza)
Nu ma mai vedeti pe forumul asta.Succes tuturor cu care am colaborat!