Discutie despre monitoare LCD in comparatie cu LCD TVs

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
holhos

Discutie despre monitoare LCD in comparatie cu LCD TVs

Post by holhos »

Asa cum spune si numele thread-ului as vrea sa vorbim aici despre avantajele , dezavantajele alegerii unui monitor LCD in detrimentul unui televizor LCD si viceversa.

Sa presupunem ca cineva vrea sa isi ia un tv lcd si totusi nu are bani si de un monitor lcd la aceleasi diagonale (sau poate nu are loc in camera de doua display-uri) si vrea sa l foloseasca totusi si ca si monitor in unele iposteaze sau poate tot timpul ...sau sa presupunem altfel ca acel cineva isi ia un LCD monitor la aceasi diagonala cu tv-ul si vrea sa l foloseasca pe post de (LCD)TV isi cumpara un tv-tuner (normal sau stand alone+boxe)...ce diferente sunt intre aceste doua alegeri ?

Sunt diferente date de un meniu mai bogat in optiuni(de ex memorie canale , parola ...) , faptul ca are boxe incoroprate si unele tehologii de souround sau diferentele sunt si de ordin tehnic de genul rezolutii diferite , standarde , marimea unui pixel diferita ...si poate si unele detalii de genul :"Imaginea se formeaza asa la monitoare si asa la tv-uri" ....?

Cand ma refer la diagonala ma refer la o diagonala mai mare de 19 inchi sau cel putin de acolo sa incepem , oricum nici nu cred ca sunt LCD TVs mai mici in diagonala de atat.

Postati parerea , daca se poate fondata , sau daca ati facut una din cele doua alegeri si sunteti multumiti pentru ea...sau facand din monitor tv si din tv monitor este exact ca si in zicala aceea "Nici cal nici magar ..."

Ideea topicului este destul de simpla, asa ca is curios sa aud pareri.

Sa auzim de bine.
2K

Post by 2K »

Eu sunt in aceeasi ipostaza,vreau un TV LCD (cam de 27-30") insa dacă cumpar ceva de calitate numai am bani de monitor LCD (ceva calitativ de 20-22" cu S-IPS/TNIII)
Calitatea display-ului la TV LCD este peste cea a unui monitor LCD de ~12milioane datorita faptului ca majoritatea televizoarelor noi LCD au un contrast (DFC desigur) de 3000-5000:1 + culori ceva mai bune si nu in ultimul rand o diagonala mai mare,la faza cu boxe, eu am auzit un TV LCD Samsung cu SRS TruSurround si nu am fost dat pe spate,cred ca un sistem audio 5.1 2.1 de calitate pe la 3-4 milioane depaseste fara mari probleme aceaste boxe insa e bine ca vine la pachet si pe langa evident adică functia de TV alte avantaje ale unui TV LCD nu sunt asupra unui monitor decent de 20-22" cu pret pe la 1600Ron.
Acum ajungem la dezavantajele unui LCD TV in fata unui monitor LCD,in primul rand rezolutia,un LCD cu o diagonala asemanatoare cu cea a unui LCD TV 26-30" are rezolutii cumprinse intre 1680 si 1920 fata de cei 1366x7xx a televizorului.
In jocuri diferenta de rezolutie nu prea se va vedea,720p fiind o rezolutie suficienta la fel ca si in cazul filmelor insa acest lucru e relativ,eu m-am invatat la 1024 altcineva poate e obisnuit la 1680 deci depinde de persoana.
Sunt si LCD TV cu rezolutii de 1080p adică 1920 insa pretul e destul de piperat in Romania,in State sunt optiuni mai bune,reprezentate in principal de Westinghouse 37" ce are un pret moderat.
In urmatoarele doua luni voi achizitiona una din variante si voi oferi mai multe detalii :occasion5:

P.S Am uitat de conexiuni,cea mai buna conexiune intre un TV LCD si alt dispozitiv este HDMI insa pretul e destul de piperat (in jurul la 180Ron 3Metri)sunt adaptoare DVI-HDMI si acestea ar fi recomandate in cazul in care vrei sa folosesti TV LCD pe post de monitor de computer,majoritatea televizoarelor insa vin cu conector D-SUB iar unele ceva mai sumpe cu DVI.
holhos

Post by holhos »

Come on :) , nu va pasioneaza sau nu cunoasteti diferentele intre aceste doua tipuri de display uri ?

Mai pe scurt voi ce v-ati cumpara pentru utilizarea multipla (monitor+tv) un monitor LCD(+ tv tunner +boxe etc...) sau un TV LCD si de ce ?(presupunand ca nu aveti spatiu si bani pentru doua display-uri)

Topicul nu l-am facut pentru ca vreau sa mi cumpar eu ,e doar o intrebare care poate si-o pun multi.
moonwalker

Post by moonwalker »

Monitor LCD + Tuner + Sistem 5.1, legate toate la HTPC.

Motivele sunt multiple: calitate superioară, atât dpdv imagine cât şi sunet, modularitate, preţ final mai mic pentru nivelul de calitate obţinut, control mai mare asupra setărilor (în general sunt mai puţine jucării de marketing pe un monitor lcd decat pe un televizor lcd)
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
holhos

Post by holhos »

Nu pot sa cred ca suntem singurii de pe forum care ne punem , sau ne-am pus intrebarea scoasa in discutie de acest topic .

Repet: Nu este un topic de genul _Va rog recomandati-mi un LCD_ ci pur si simplu o discutie cred eu destul de interesanta .

Come on , alte pareri ?
invictus

Post by invictus »

Daca as avea banii, si subliniez "daca" , asta pentru ca multi dintre forumisti sunt elevi sau studenti si n-au venituri proprii, mi-as lua un TV LCD.De ce ? In primul rand pentru ca e mai mare si dedic programelor TV aproximativ acelasi timp ca si calcultorului.Bineinteles conteaza si calitatea imaginii, superioara la TV-uri.
Singurul dezavantaj mi se pare a fi faptul ca nu poti sa-l tii prea aproape de tine cand asculti muzica si la rezolutii prea mari trebuie sa-ti fortezi privirea sa distingi scrisul.
E nasol rau si cand te joci pentru ca, fiind departe de tine, ai prea putin din raza ta vizuala acoperita de monitor si pierzi din intensitate, intr-un fps, spre exemplu.
novi

Post by novi »

Eu pe un TV LCD SMASUNG 26R71B folosesc mufa VGA pt conectarea la PC si se vede superb si foarte clar!Pe HDMI nu este recomandat sa conectezi PC-ul (imaginea este inferioara mufei VGA) datorita conversiei DVI-HDMI!Daca ai PS3 sau XBOX sau vreun DVD Player cu iesire HDMI atunci HDMI ofera cea mai buna imagine!Mai multe detalii AICI!:wink:

PS:NFS Carbon este superb cu GAMEPADUL!Nici nu iti mai trebuie consola!:P
holhos

Post by holhos »

Daca as avea banii, si subliniez "daca" , asta pentru ca multi dintre forumisti sunt elevi sau studenti si n-au venituri proprii, mi-as lua un TV LCD
Stai linistit , si eu sunt student , cum am precizat nu sunt interesat acum sa cumpar un astfel de monitor/tv vreau sa ma informez doar , si poate prin dorinta mea de informare sa le fiu util si altora .<mai exact is curios luand o mai in profunzime de impactul PC-device uri stand alone, un vel de Pc vs optiuni stand alone>

Novi imi place cum ai punctat , de obicei Novi nu greseste se ocupa cu componete de calculator si daca recomanda ceva recomanda dupa ce a testat sau daca detine , si acuma ma simt nevoit sa ti multumesc pentru "bestiutza" DVD-RW care mi ai recomandat o de pe 100giga.ro :) in vara anului 2004 ....trece vremea si imbatranim :)

Sa auzim numai de bine .
Nick666

Post by Nick666 »

Stati umpic sa inteleg si eu. LCD TV are tv-tuner pentru cablu de TV, nu? (functioneaza ca si un TV normal cand bag cablu de tv) Si atuncea pt. cablu de la placa video are alta intrare, functionand ca un monitor LCD de calc ?
novi

Post by novi »

holhos wrote:Novi imi place cum ai punctat , de obicei Novi nu greseste se ocupa cu componete de calculator si daca recomanda ceva recomanda dupa ce a testat sau daca detine , si acuma ma simt nevoit sa ti multumesc pentru "bestiutza" DVD-RW care mi ai recomandat o de pe 100giga.ro :) in vara anului 2004 ....trece vremea si imbatranim :)

Sa auzim numai de bine .
Asa este!Merci!:wink:
Nick666 wrote:Stati umpic sa inteleg si eu. LCD TV are tv-tuner pentru cablu de TV, nu? (functioneaza ca si un TV normal cand bag cablu de tv) Si atuncea pt. cablu de la placa video are alta intrare, functionand ca un monitor LCD de calc ?
Dap!Cablul de la placa video se conecteaza la intrarea VGA a LCD-ului!:P
holhos

Post by holhos »

Dap!Cablul de la placa video se conecteaza la intrarea VGA a LCD-ului!
Novi Daca tot ai amintit acest aspect as vrea sa te intreb , si sa va intreb daca ati conectat PC-ul la un Televizor LCD atat prin VGA apoi prin TV-out si pe ce placa video ?

Daca da ati observat diferente de calitate intre VGA-TV-Out (considerabile)?
novi

Post by novi »

holhos wrote:
Dap!Cablul de la placa video se conecteaza la intrarea VGA a LCD-ului!
Novi Daca tot ai amintit acest aspect as vrea sa te intreb , si sa va intreb daca ati conectat PC-ul la un Televizor LCD atat prin VGA apoi prin TV-out si pe ce placa video ?

Daca da ati observat diferente de calitate intre VGA-TV-Out (considerabile)?
Am folosit numai conectorul D-Sub si se vede foarte foarte bine exact ca pe un monitor LCD!Placa este un Geforce 6800GS iar pe TV-Out nu m-am mai chinuit sa testez pentru ca nu mai are rost!:wink:
slimro

tu pui o problema interesanta ...

Post by slimro »

e greu sa alegi intre calitate si pret, pentru ca la asta se cam duce totul. cu totii am vrea rezolutii de 2560x1600 la 100 hertzi :)
vrei 2 lucruri: tv si monitor :D si eu vreau acelasi lucru, la o diagonala cat mai mare. astfel un lcd-tv samsung de 32"
Raport lungime/latime 16:9, Diagonala 32 inch / 81 cm, Rezolutie optima 1366*768, Contrast 3,000:1, Luminozitate 500 cd/m2, Timp raspuns 8ms, Unghi vizibilitate 170/170 grade, Standarde PIP 1 tuner
SRS TruSurround XT, Interfata HDMI, e undeva intre 26 si 29 milioane,
pe cand un monitor lcd
>> MONITOR SAMSUNG SM 320P 32 TFT 81KHz 1366x768/75Hz 0.511dp c/s 1000/450cd 170/170 (H/V) 8ms G2G TCO03 DVI Silver PVA ajunge la 46-60 mil
contrastul si rezolutia lcd-tv-ului sunt mai mari, ca sa nu mai vb de tunerul tv incorporat(care se vede f bn) si de functia Picture In Picture(f utila uneori).
pentru mine e ok lcd-tv-ul asta, nu am de unde si nici nu are rost sa bag 50 mil intr-un lcd-tv cu caracteristici tehnice mai bune sau cu diagonala mai mare.
p.s. NU fac reclama ascunsa produselor de mai sus, sunt prezentate doar pentru a sublinia o anumita idee si NU le recomand :))
novi

Post by novi »

Singurele TV-uri LCD de la noi care ofera un raport pret /performanta foarte bun sunt cele produse de SAMSUNG!Modelul 27S71B, 26R71B, 32S71B, 32R71B!:wink:

Preturi bune gasiti si AICI!:P
Post Reply