Intel vs. AMD - the topic ... the poll #2

Subiecte referitoare la procesoare. Despre coolere se discuta mai jos.

Moderator: Moderatori

Brand preferat:

Intel:
92
50%
AMD:
92
50%

Total votes: 184

ice01

Post by ice01 »

IBM este un gigant, la ei nu se pune problema fondurilor si ii cam doare la ciocan de restul celor implicati in industria IT. Nu cred ca trebuie amestecati cu astia marunti, atata vreme cat detin patentele a tot ceea ce intelegem noi in ziua de astazi prin PC-ul modern, sa nu vorbim de partea de server si mainframe (expl. IBM BlueGene L), unde IBM dicteaza reguli, nu are nevoie de nici o alianta.
In ciuda acestui fapt, trebuie sa fiu de acord cu tine savantule, cand ai spus ca se vor scarpina de mai multe ori in cap, inainte sa faca vreo miscare in ce priveste o eventuala decizie de preluare a celor de la AMD. Nu prea ii mai tenteaza deloc sa se implice din nou in asa masura in sectorul enduser, aceasta piata ptr ei, a devenit neinteresanta din momentul in care au renuntat la divizia lor de productie PC, socotind-o prea putin profitabila, si dependenta de Microsoft, meteahna de care vor sa scape pe toate partile, stiut fiind ca IBM + M$ niciodata nu a fost =love. Ptr serverele si mainfream-urile lor, isi dezvolta softul propriu, aici din nou s-ar lovi de dependenta mai mica sau mai mare de M$.

In fine ... deocamdata facem speculatii, sa mai avem oleaca de rabdare sa vedem ce va iesi din acest zvon. Eu sper ca AMD sa isi revina sprijiniti si de gigantul IBM, de dragul concurentei ... si hei ... canaris la faza cu merita sau nu merita "eticheta de concurent" nu pot sa fiu de acord cu tine, atata vreme cat acest producator de chipuri are 30% din piata mondiala, cu un procent in acensiune continua, pana acum cateva luni. AMD este un concurent, iar fara AMD, acum probabil ne minunam de Intel Pentium 4 @ 2GHz cu HT, si MAC G4 ca tot esti fan de'al lor :P ptr ca evolutia sau involutia pietei PC, influenteaza in mod indirect dezvoltarea noilor socotitori care poarta (inca) brandul Apple.
Incearca pe viitor sa vezi problemele in ansamblu, nu printr-un ciob ;)
savantu

Post by savantu »

ice01 wrote:IBM este un gigant, la ei nu se pune problema fondurilor si ii cam doare la ciocan de restul celor implicati in industria IT.
Umh...mda.De aia se lupta pe viata si pe moarte cu HP , care i-a luat in 2006 devenind nr. 1 mondial.
Nu cred ca trebuie amestecati cu astia marunti, atata vreme cat detin patentele a tot ceea ce intelegem noi in ziua de astazi prin PC-ul modern, sa nu vorbim de partea de server si mainframe (expl. IBM BlueGene L), unde IBM dicteaza reguli, nu are nevoie de nici o alianta.
Stai calm , IBM este o companie de servicii mai nou.HW incepe sa aiba o importanta din ce in ce mai redusa.Iar microprocesoarele si pastrarea FABului la nivel competitiv incep sa fie puse in discutie.

Dpdv economic totul este o chestie de ROI : daca bag 1$ in FAB , cat scot ? Daca scot 0.98$ ar trebui sa-mi pun intrebari serioase.
In ciuda acestui fapt, trebuie sa fiu de acord cu tine savantule, cand ai spus ca se vor scarpina de mai multe ori in cap, inainte sa faca vreo miscare in ce priveste o eventuala decizie de preluare a celor de la AMD.
Nici nu se pune problema sa cumpere AMD.
IBM producea inainte totul ; cu timpul s-a retras din PCuri,laptopuri, HDD , imprimante , etc.
Urmeaza sa se retraga si din productia de chipuri si se va baza pe Intel,AMD si foundries.
In fine ... deocamdata facem speculatii, sa mai avem oleaca de rabdare sa vedem ce va iesi din acest zvon. Eu sper ca AMD sa isi revina sprijiniti si de gigantul IBM, de dragul concurentei ... si hei ... canaris la faza cu merita sau nu merita "eticheta de concurent" nu pot sa fiu de acord cu tine, atata vreme cat acest producator de chipuri are 30% din piata mondiala, cu un procent in acensiune continua, pana acum cateva luni. ...
IBM nu ii intr-o piata de gesturi caritabile.Vor colabora cu AMD ( care ii plateste cu sute de milioane de $ pe an ) cat timp considera ca merita.Si aceasta decizie va fi luata pana la data de 30 septembrie 2007.
Daca va fi negativa , AMD is fucked plain and simple.
Intel = abbreviation for Intelligence

Oxford Dictionary of English
CANARIS

Post by CANARIS »

ice01 wrote: ... si hei ... canaris la faza cu merita sau nu merita "eticheta de concurent" nu pot sa fiu de acord cu tine, atata vreme cat acest producator de chipuri are 30% din piata mondiala, cu un procent in acensiune continua, pana acum cateva luni. AMD este un concurent, iar fara AMD, acum probabil ne minunam de Intel Pentium 4 @ 2GHz cu HT, si MAC G4 ca tot esti fan de'al lor :P ptr ca evolutia sau involutia pietei PC, influenteaza in mod indirect dezvoltarea noilor socotitori care poarta (inca) brandul Apple.
Incearca pe viitor sa vezi problemele in ansamblu, nu printr-un ciob ;)
Ziceam "din punct de vedere financiar"...
Always Outnumbered. Never Outgunned.
AndreiD

Post by AndreiD »

Din graficul ala dat de savantu vad ca Intel are 7x AMD profit anual ....
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Alea sunt de fapt veniturile. Profitul Intel este comparabil cu veniturile AMD (in jur de 1.6-1.8 Mld $/trimestru), iar profitul AMD oscileaza de obicei in jurul cifrei 0, in ultimul trimestru au iesit chiar cu o pierdere de vreo 500 Mil $ datorita achizitionarii ATI Technologies.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
2K

Post by 2K »

Vesti foarte bune din partea Intel sau quad-core la 266$
Image
darco_2

Post by darco_2 »

am citit si eu vestea azi. Se va umple lumea de procesoare quad core :laughing6: Nu neaparat ca nu sunt suficiente C2D ci pt simplul fapt ca sufera aceasta cadere de pret de la 800 la 266... E ca si la AMD cu X2 cand s-au injumatatit preturile si lumea a sarit pe ele ca si cum s-ar da gratis. Totusi, e o veste foarte buna [smilie=Victory.gif]
=UslA= BF2 Inf. Clan Server: 194.97.167.105:16567
=UslA= BF2 Normal Mod Server: 62.104.17.146:16567
CANARIS

Post by CANARIS »

2K wrote:Vesti foarte bune din partea Intel sau quad-core la 266$
Image
Asta ar putea fi aprox. 280-300 € + TVA la noi...
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Tot e bine pentru un Quad-Core....
Only the mediocre work at their best...
CANARIS

Post by CANARIS »

~1200-1300 RON pentru un quad-core - chiar foarte bine.

Sunt curios care va fi replica AMD; văd că Intel se pregăteşte serios pentru a întâmpina Barcelona cum se cuvine...
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Replica AMD va consta probabil in preturi pe masura. Din pacate pentru ei, preturile scazute vor lasa urme adanci in situatia financiara....
XSamSung

Post by XSamSung »

2hacku wrote:Replica AMD va consta probabil in preturi pe masura. Din pacate pentru ei, preturile scazute vor lasa urme adanci in situatia financiara....
Dido..
Investors are concerned AMD is spending too heavily to keep up with Intel's aggressive transition to next-generation manufacturing technology.

AMD's fall has wiped out about $10 billion in shareholder wealth. Analysts say the exodus will likely continue until the company rolls out its new chips this year and resolves fears about its dwindling cash reserves and high capital expenditures.

"AMD, as a company, has enough strong parts that it will survive, but I think it's going to be a rough couple of years for this organization," said Stephen Kleynhans, a research vice president at Gartner Inc. "They've got some very solid technology, but technology can be very fleeting. A technology lead today can just disappear in just a matter of quarters."

AMD stole about 4 percent of the overall processor market from Intel in 2006, according to Mercury Research. AMD scored a particularly big victory by partnering with Dell Inc., once an exclusive Intel client.

But Intel, which still controls about three-quarters of the total market, has roared back with a lineup of powerful and energy-efficient processors that appears to be slowing AMD's offensive.

While AMD continues to gain market share in desktops and laptops, its growth in the lucrative server market has stalled. In 2006, AMD siphoned about 5 percent of the server market from Intel, but leveled out at 22 percent share during the second half, according to Mercury Research.

Last month, Intel scored a high-profile victory of its own, announcing an alliance with server and software maker Sun Microsystems Inc. The partnership will put Intel chips back in Sun servers and workstations after several years of AMD exclusivity.

The high-flying Advanced Micro Devices Inc. of 2006 has given way to a company in financial peril, saddled with debt and bleeding from a brutal price battle with its larger and suddenly resurgent Silicon Valley archrival, Intel Corp.

AMD finds itself the subject of rumors of a possible takeover or private-equity cash infusion. While it wasn't long ago that AMD was stealing a big slice of the microprocessor market and emerging as a long-term threat to Intel, those very gains may have left AMD's well running dry.

Though the price competition has cut into both chip makers' profits, Wall Street has punished AMD's stock particularly hard. Its shares have plunged more than 60 percent over the past year on fears about the company's ability to continue gaining share without hurting profit margins. Meanwhile, Intel's stock is down just 4 percent.

Both Intel and AMD are adept at weathering the boom-and-bust cycles of the volatile semiconductor industry. But they are still adjusting to AMD's newfound competitiveness across a range of products, from desktops to laptops to servers.

But Intel, which still controls about three-quarters of the total market, has roared back with a lineup of powerful and energy-efficient processors that appears to be slowing AMD's offensive.

AMD is banking on regaining momentum with the mid-2007 launch of its new server chip, code-named Barcelona, which has four computing engines and an updated design. The company acknowledges that Intel beat it to market with four-core chips that launched in November. But AMD insists its design for getting the cores to communicate with each other will serve as a key advantage.

"Five years ago no one knew who we were in the server space, now we're a player," said Mario Rivas, AMD's executive vice president for the computing products group. "This will allow us to be a serious contender in the server space and regain the performance crown. There is a halo effect that goes with that."

But analysts are not optimistic about a quick turnaround for AMD.

The company swung to a $166 million loss for fiscal 2006 and disappointed investors by offering little clarity on how it intended to differentiate its products from Intel's and improve profitability.

This week, AMD warned it was unlikely to meet its first-quarter revenue guidance of $1.6 billion to $1.7 billion.

"Our view is that this will get worse before it gets better," said Christopher Caso, a senior analyst with Friedman Billings Ramsey. "This quarter's performance is evidence that it did get worse."

Wall Street is worried that AMD is in dire need of cash after its $5.6 billion acquisition of graphics chip maker ATI Technologies Inc. and heavy spending on factory upgrades. AMD bought ATI last year under the philosophy that combining traditional processing chores with graphics capabilities in one chip would give AMD a long-term advantage over Intel.

But the deal reverberated through AMD's finances. At the end of 2006, AMD was sitting on $1.5 billion in cash but had $3.8 billion in debt, including $2.2 billion associated with the ATI acquisition. In 2005, AMD had $1.8 billion in cash and a total debt load of $1.4 billion.

AMD said in its annual report that the big debt may crimp its ability to borrow more money and pay for $2.5 billion in capital expenditures planned in 2007.

................................................

http://www.forbes.com/feeds/ap/2007/03/ ... 03028.html

In acelasi timp concureaza si cu nVidia, deci nu cred ca mai are rost sa ne miram de stagiul lui R600.
van helsing

Post by van helsing »

Vesti foarte bune din partea Intel sau quad-core la 266$
Lasati procesoarele sa vina la mine... [smilie=maniac.gif] Vestea aceasta ar trebui sa ne bucure pe toti.Este ocazia potrivita pentru cei pasionati de IT din Romania,cu un buget redus,sa poata achizitiona un sistem excelent la un pret moderat.
Corrupt their Soul - Leech their Life - Kill em all!
CANARIS

Post by CANARIS »

XSamSung wrote:
Investors are concerned AMD is spending too heavily to keep up with Intel's aggressive transition to next-generation manufacturing technology. (...)
In acelasi timp concureaza si cu nVidia, deci nu cred ca mai are rost sa ne miram de stagiul lui R600.
Nici nu mă aşteptam ca după achiziţia ATi, AMD să prospere... va mai dura cel puţin un an până când AMD va reuşi să integreze ATi, să funcţioneze ca şi cum n-au fost două companii separate. Apoi, AMD va rămâne mereu un "underdog" comparativ cu Intel şi nu cred că strategia lor privind acapararea cotei de piaţă e cea mai potrivită (vezi companii gen Apple care nu sunt direct dependente de cota de piaţă ca să facă un profit frumuşel). AMD a decis să lupte pe terenul Intel: proastă strategie.
moonwalker

Post by moonwalker »

CANARIS wrote: AMD va rămâne mereu un "underdog" comparativ cu Intel şi nu cred că strategia lor privind acapararea cotei de piaţă e cea mai potrivită (vezi companii gen Apple care nu sunt direct dependente de cota de piaţă ca să facă un profit frumuşel). AMD a decis să lupte pe terenul Intel: proastă strategie.
Odată ce a demonstrat cu arhitectura A64 că poate fura cotă de piaţă de la Intel şi că poate afecta profitul gigantului, AMD nu mai are cale de întoarcere, întrucât a fost tot ce era necesar pentru ca Intel să fie împuternicit de către acţionari să intre într-o luptă acerbă care să "reducă la tăcere odată pentru totdeauna" ameninţarea AMD. Nu este un scenariu de film holywoodian, ci unul pur economic.

S-a ajuns astfel la lupta de azi, şi la ceea ce aş numi un punct critic în "jocul" dintre Intel şi AMD. Se aseamănă cu un joc final dintr-un meci de poker în care miza se ridică la tot ce s-a adunat pe masă, poate chiar mai mult. Intel ridică miza într-un ritm infernal, investind extrem de puternic în tehnologii noi şi publicitate, practicând totodată o politică extrem de agresivă a preţurilor. Tot ce poate face AMD este să egaleze miza şi să spere că partida nu se va termina înainte de etalarea cărţilor pe masă, mai exact că investitorii nu vor da înapoi prea devreme.

Dacă AMD pierde partida vara asta, în cel mai bun caz va dispărea de pe scenă timp de căţiva ani. Probabil că Intel nu se va opri decât atunci când AMD va deveni o prescurtare la "Advanced Multimedia Devices", iar compania va deveni practic integrator "original" ca Apple.

Dacă însă investitorii - fie ei vechi sau noi - vor susţine mişcările AMD iar Barcelona se va dovedi acel "killer product" pe care susţin ei că îl au, vom asista la cea mai frumoasă răsturnare de situaţie, întrucât tot hype-ul şi fuss-ul creat de campania Intel pentru Core 2 va propulsa AMD şi mai mult în ochii clientelei.

Odată ce ai atras ochii lumii întregi asupra unui "meci", the winner takes it all.
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
savantu

Post by savantu »

Barcelona nu va avea vreun impact semnificativ in 2007 conform lui Henry Richard IIRC.

Iar , in 2008 , pokerul se ve termina foarte nasol pentru un jucator.2008 este anul in care Intel va introduce noua arhitectura Nehalem.Chiar daca Barcelona prin ceva minune va eclipsa Core ( atat 65 cat si 45nm , ceea ce ma indoiesc ) durata sa de glorie va fi de doar 6 luni.

Partea interesanta este ca AMD si-a folosit toate atuurile , Intel mai are 2 si acelea vor aparea cu Nehalem : IMC si CSI.

Wlady

Post by Wlady »

Eu pe moment votez INTEL ( sunt multumit de al meu ).
van helsing

Post by van helsing »

Eu pe moment votez INTEL ( sunt multumit de al meu ).
Eu cu Dracula,sunt foarte multumit de dantura lui. [smilie=maniac.gif]
Corrupt their Soul - Leech their Life - Kill em all!
moonwalker

Post by moonwalker »

All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
savantu

Post by savantu »

Mda , la vara va aparea un nou Xtreme Edition , QX6800 ruland la 2.93GHz/1066.

FSBul este ciudat avand in vedere ca tot atunci vor fi lansate si modelele E6x50 cu FSB 1333.

Neon Biker

Post by Neon Biker »

x_bush

Post by x_bush »

E6750 va fi mai performant decat actualul E6700?...pretul unui E6700 va scadea sau vor fi inlocuite de E6750? :occasion5:
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Da, in unele aplicatii va fi ceva mai performant datorita FSB-ului mai mare, dar pe de alta parte, multiplicatorul e mai mic, deci teoretic capacitatea de OC ar avea de suferit.

Oricum, pretul este extrem de tentant.
k0da7u

Post by k0da7u »

Eu tot pentru Intel votez! avand in vedere ca a dat-o in bara cu procesoarele in ultima vreme,mai ales ca a mai si achizitionat Ati,care o sa cada si el odata cu AMD [smilie=Nice-try.gif] intel o sa ii bage la faliment.nu numai la procesoare,ci si la GPU,deoarece intel a inceput productia la GPU-uri multi core,cel entry-level avand 16 core-uri.O sa le scoata cam prin 2008-2009 si o sa fie de 16 ori mai bune ca 8800 GTx actual de la nVidia.Deci cam atunci AMD va putea sa ia o vacanta la umbra :laughing6:
marcopolo80

Post by marcopolo80 »

k0da7u wrote:Eu tot pentru Intel votez! avand in vedere ca a dat-o in bara cu procesoarele in ultima vreme,mai ales ca a mai si achizitionat Ati,care o sa cada si el odata cu AMD [smilie=Nice-try.gif] intel o sa ii bage la faliment.nu numai la procesoare,ci si la GPU,deoarece intel a inceput productia la GPU-uri multi core,cel entry-level avand 16 core-uri.O sa le scoata cam prin 2008-2009 si o sa fie de 16 ori mai bune ca 8800 GTx actual de la nVidia.Deci cam atunci AMD va putea sa ia o vacanta la umbra :laughing6:
No comment..... :d :d :d
P.S Welcome to the club(acel "fun-club" :d )
bolovan

Post by bolovan »

k0da7u Si AMD o sa trimita un nene cu satirul...si o sa taie cauciucele la camioane...si intel nu o sa poata furniza cele 2538581 core-uri/pastila de agocalmin...si o sa falimenteze...
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta. Populatia este in crestere
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
CANARIS

Post by CANARIS »

Pentru fanii Intel: Buy Your Piece of Intel. Repede-repede, sa nu se termine!
XSamSung

Post by XSamSung »

CANARIS wrote:Pentru fanii Intel: Buy Your Piece of Intel. Repede-repede, sa nu se termine!
"24/7-guaranteed-green-light-emitting-cook-your-chicken-if-you-leave-it-close-by” Plutonium residues taken from Chernobyl after reactor number four exploded, or bottled light for those cold, dark nights in which you forgot to pay the electrical bills. It's a big world out there.
:d
burebista
Moderator

Post by burebista »

O noua reducere DAAMIT de pe 9 Aprilie. Bun si asa. :D
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
AndreiD

Post by AndreiD »

AMD tot scade din preturile... pana unde va ajunge? Daca tot scade o sa intre in pamant profitul lor... daca nu e deja acolo...
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Din fericire pentru ei inca mai au unde sa scada, dar din Q3 chiar vor da de dracu' daca nu ies la inaintare cu K8L, K10 sau cum s-o mai fi chemand noua arhitectura.
XSamSung

Post by XSamSung »

Neon mai astepti pana in Q3? - dupa cum ai vazut a aparut o noua lista cu ieftiniri, E4300 isi pierde din valoare pana atunci. :)
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Neah, n-am de ce sa mai astept. In Q3 E4300 va fi tras pe dreapta si E4400 ii va lua locul. Pentru multi 10x in loc de 9x nu are rost sa astept 3 luni.
CANARIS

Post by CANARIS »

Intel powerhouse made first spot in the 2006 ranking of semiconductor suppliers, says a study made by iSuppli Corporation.

A big surprise and a round of applause for AMD's performance, they managed to leap from the 15th place to the 8th, with a 91.6% increase in revenue. This was possible due to AMD's acquisition of ATI and “strong gains in (Intel's) microprocessor share market”.
cristi_TNT

Post by cristi_TNT »

am spus si o mai repet:numai noi utilizatorii de rand avem de castigat din razboiul AMDvsIntel
uite asa romanii isi permit x2 la 340ron :D
trebuie sa fii retardat sa-ti doresti un faliment AMD oricat de fan Intel ai fi.
sa nu uitam ca Intel a scos C2D si a facut-o relativ repede ca sa iasa din mocirla numita prescot,care a mai si contribuit la "incalzirea planetei" prin caldura degajata de mii zeci de mii de piscoate in lume :D
eu vad in alianta AMD+ATI o mare surpriza....cat despre gpu Intel pot spune ca se tine de mana cu marmota care invelea ciocolata in staniol.
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
savantu

Post by savantu »

http://biz.yahoo.com/ap/070315/amd_exec ... .html?.v=1
Advanced Micro Devices Inc. Chairman and Chief Executive Hector Ruiz collected compensation the company valued at $16.1 million in 2006, a year in which the chipmaker pried loose valuable market share from larger rival Intel Corp. but also suffered the wrath of shareholders...

However, AMD's stock has plunged more 60 percent over the past year on investor fears about the company's ability to maintain those gains as a suddenly resurgent Intel fights back with a strong new product lineup boasting major performance and energy-efficiency improvements.

AMD's stock slide has wiped out about $10 billion in shareholder wealth.
Super isteti astia de la AMD , in cel mai bun an al sau ( 2005 ) CEO Intel a primit in total vreo 7 milioane $ , iar compania a avut profituri de 9 miliarde $ la vanzari de 35 de miliarde $.

Imi amintesc si acum cat am ras citand ca Henry Richard merge la sala cu Ferrari 360 , iar Pat Gelsinger cu ceva GM ieftin IIRC.

Iar despre "native quad core" uite ce zice AMD :

AMD praying ‘Barcelona’ makes up for four-core mistake

“If I could do something different, I wish we would have immediately done a MCM - two dual cores and call it a quad-core,” said Mario Rivas, an EVP at AMD, during a recent interview in Austin, “because, I guess, the market sucks it up.”

Amethyst_Eye

Post by Amethyst_Eye »

mai oameni buni, voi nu stiti sa va vedeti de propriul interes.. si aici ma refer la indivizi gen Savantu care parca ar fi platit de Intel sa ii faca reclama. Daca AMD o va duce rau sau va da faliment primii care o sa resimtim treaba asta o sa fim noi. Credeti k Intel o sa mai vanda procesoare quad-core la 200 de $ dk nu o sa mai aiba o concurenta serioasa?
Uitati-va la Microsoft cum actioneaza. De ce naibi sa ma bucur eu dk da o companie sau alta da faliment? Eu ma bucur dk pot sa imi iau un sistem bun la un pret decent, fie el cu proc Intel sau AMD, personal nu imi permit sa fiu fanul nici unei multicorporatii.
Discutiile astea suna dspr cine e mai tare suna a discutii de gradinita. Mai maturizati-va si voi!!!!
CANARIS

Post by CANARIS »

savantu wrote:Imi amintesc si acum cat am ras citand ca Henry Richard merge la sala cu Ferrari 360 , iar Pat Gelsinger cu ceva GM ieftin IIRC.
Iar asta îmi aminteşte de cazul real al unui scoţian care trăia într-o sărăcie lucie. Umbla numai în zdrenţe iar maşina n-o mai folosea, deoarece era prea veche şi ruginită toată, nici nu se mai găseau piese la ea. Unei vecine i s-a făcut milă de el şi-i ducea în fiecare săptămână câte o masă caldă. Ei bine, când scoţianul a murit (prin 2003 sau 2004), n-a avut moştenitori iar autorităţile au descoperit că omul avea o avere de peste 10 milioane £ pe care o administra direct. Aşa că exemple gen “Io-s Bil Portiţă, am patruj de miliarde da’ umblu într-un Mitsubishi vechi” mă fac şi pe mine să râd. Da’ din alt motiv…
savantu

Post by savantu »

Amethyst_Eye wrote:mai oameni buni, voi nu stiti sa va vedeti de propriul interes.. si aici ma refer la indivizi gen Savantu care parca ar fi platit de Intel sa ii faca reclama. Daca AMD o va duce rau sau va da faliment primii care o sa resimtim treaba asta o sa fim noi. Credeti k Intel o sa mai vanda procesoare quad-core la 200 de $ dacă nu o sa mai aiba o concurenta serioasa?
Uitati-va la Microsoft cum actioneaza. De ce naibi sa ma bucur eu dacă da o companie sau alta da faliment? Eu ma bucur dacă pot sa imi iau un sistem bun la un pret decent, fie el cu proc Intel sau AMD, personal nu imi permit sa fiu fanul nici unei multicorporatii.
Discutiile astea suna dspr cine e mai tare suna a discutii de gradinita. Mai maturizati-va si voi!!!!
Huh ? Relax dude. , what's your problem ?

Cine doreste falimentul cui ? Pur si simplu mi se parea indoielnica proportia dintre salariile managementului AMD si situatia financiara a companiei.

Jerry Sanders avea 2 avioane private asigurate de companie in 2002.Isi mai aminteste careva cat de bine o ducea AMD in 2002 ?

Amethyst_Eye

Post by Amethyst_Eye »

Cine doreste falimentul cui ? Pur si simplu mi se parea indoielnica proportia dintre salariile managementului AMD si situatia financiara a companiei.

asa reiesea din discutie, de aia am raspuns. In general evit topicurile de genul asta. Personal am AMD dar la job-uri pe unde am lucrat mereu am avut Intel si recunosc k si-au facut treaba bine.
Ma intereseaza raportul calitate pret si mai putin brand-ul. Consider k e mai sanatos asa :P

despre ce ziceai cu managementul mereu vor exista clase de privilegiati in orice multinationala, nu vad de ce AMD-ul ar fi o exceptie indiferend de cat de bine sau rau ar duce-o.
Post Reply