sursa pentru o placa Nvidia 8800
Moderator: Moderatori
sursa pentru o placa Nvidia 8800
Salut !!
Am cumparat placa din link-ul de mai jos:
http://www.skin.ro/index.php?module=Pro ... _prod=1004
Trebuie sa-i cumpar o sursa pe masura. Am dat un ochi pe net, dar sincer nu stiu ce sa aleg, avand in vedere faptul ca ofertele sunt multe si foarte variate, am apelat si la sfaturile voastre si in special la persoanele care detin placi video asemanatoare.
Vreau sa stiu cam ce fel de surse asigura suficient curent pentru aceasta placa, ma refer la putere si amperaje, pentru ca in specificatiile placii se cer 400 w si 26 amperi pe linia de de +12 V. Se poate sa functioneze normal pe o sursa care are spacificatii mai slabe?.
Multumesc anticipat.
Am cumparat placa din link-ul de mai jos:
http://www.skin.ro/index.php?module=Pro ... _prod=1004
Trebuie sa-i cumpar o sursa pe masura. Am dat un ochi pe net, dar sincer nu stiu ce sa aleg, avand in vedere faptul ca ofertele sunt multe si foarte variate, am apelat si la sfaturile voastre si in special la persoanele care detin placi video asemanatoare.
Vreau sa stiu cam ce fel de surse asigura suficient curent pentru aceasta placa, ma refer la putere si amperaje, pentru ca in specificatiile placii se cer 400 w si 26 amperi pe linia de de +12 V. Se poate sa functioneze normal pe o sursa care are spacificatii mai slabe?.
Multumesc anticipat.
BSII-ul de 500 sau asta
http://www.pcgarage.ro/surse/antec/neohe-500-500w/
HE=High Efficiency (sper ca am scris corect)
http://www.pcgarage.ro/surse/antec/neohe-500-500w/
HE=High Efficiency (sper ca am scris corect)
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
Cred ca problema nu este puterea sursei, ci amperajul pe linia de +12 V, in specificatii se precizeaza 26 amperi.
Actuala sursa din sistem este de 410 wati de la Ghiftech si are pe linia de +12 V maxim 18 amperi. Problema este ca am incercat cu aceasta sursa si sistemul creapa in momentul in care incerc sa instalez driver-ul
Ce-i de facut? unde gasesc o sursa cu acest amperaj, dar care sa aiba si un pret pamantean.
Actuala sursa din sistem este de 410 wati de la Ghiftech si are pe linia de +12 V maxim 18 amperi. Problema este ca am incercat cu aceasta sursa si sistemul creapa in momentul in care incerc sa instalez driver-ul
Ce-i de facut? unde gasesc o sursa cu acest amperaj, dar care sa aiba si un pret pamantean.
- moonwalker
Acei 26 amperi sunt daţi ca o cifră orientativă pentru suma amperajelor de 12V de pe toate liniile unei surse.doru32 wrote:Cred ca problema nu este puterea sursei, ci amperajul pe linia de +12 V, in specificatii se precizeaza 26 amperi.
Nu există sursă care să respecte normele electrice în vigoare şi să aibă 26 amperi pe o linie de 12V. Majoritatea surselor din ziua de azi au un singur rail de 12V, care apoi este împărţit virtual pe 2 sau 3 linii externe de alimentare care respectă amperajul maxim de 18A. Există şi surse cu railuri independente, dar acest lucru nu este un beneficiu extraordinar pentru puteri de 300W-500W.
Aşadar, ca să răspund cât mai clar la întrebarea ta iniţială, ai nevoie de o sursă capabilă de o încarcare de 26A însumată pe toate liniile sale de 12V. Acest criteriu îl îndeplineşte orice sursă de brand decent, chiar şi acest Sirtec de 370W.
Acestea fiind spuse, te sfătuiesc să optezi, în limita bugetului disponibil, pentru o sursă cu eficienţă maximă >80%, cu un număr adecvat de conectori pentru sistemul tău, o putere maximă de 400-500W, produsă de Sirtec, Fortron, Seasonic, Silverstone, Antec, şi mai nou Corsair.
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
Am reinstalat placa, am aranjat putin cablaraia din carcasa si am instalat pe curat sistemul de operare. In momentul de fata sistemul functioneaza normal, dar oarecum performantele sunt mai mici fata de ce ma asteptam sa obtin. De exemplu, in 3DMark05 am obtinut doar 10365 pct, eu cred ca e cam putin, Voi ce ziceti ?
Driverul folosit este versiunea 97.92.
Sistemul este neoverclockcat si asta din cauza sursei de doar 410 w.
Daca cumpar o sursa mai puternica si trec la overclocking sunt sanse sa obtin rezultate mult mai bune in teste si jocuri, merita sau nu merita ?
Driverul folosit este versiunea 97.92.
Sistemul este neoverclockcat si asta din cauza sursei de doar 410 w.
Daca cumpar o sursa mai puternica si trec la overclocking sunt sanse sa obtin rezultate mult mai bune in teste si jocuri, merita sau nu merita ?
moonwalker, eu inteleg ce vreu tu sa zici, insa nu te-ai exprimat prea bine.
Amperajul trebuie sa fie 26A pe linia de 12V (impartita sau nu in mai multe railuri), nu pe toate liniile sursei
Iar Sirtecul ala nu furnizeaza 26A pe liniile de 12V. Daca te uiti tu bine este specificat "Maximum combined load on 12V1+12V2 outputs shall not exceed 252W.". Mai pe romaneste asta inseamna 252W = 12V x 21A (impartiti in mod egal pe cele 2 railuri de 12V). Faptul ca sursa suporta 14A respectiv 15A
maxim pe cele 2 railuri nu inseamna ca ii suporta si simultan
Mare atentie doru32 la acest aspect. Oricum cu o sursa de firma de la 450W in sus poti sta linistit.
Amperajul trebuie sa fie 26A pe linia de 12V (impartita sau nu in mai multe railuri), nu pe toate liniile sursei

Iar Sirtecul ala nu furnizeaza 26A pe liniile de 12V. Daca te uiti tu bine este specificat "Maximum combined load on 12V1+12V2 outputs shall not exceed 252W.". Mai pe romaneste asta inseamna 252W = 12V x 21A (impartiti in mod egal pe cele 2 railuri de 12V). Faptul ca sursa suporta 14A respectiv 15A

Mare atentie doru32 la acest aspect. Oricum cu o sursa de firma de la 450W in sus poti sta linistit.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
- cristi_TNT
doru ce sursa ai tu mai exact?
eu am avut chieftec de 410W si iti spun sigur ca este dual rail 15+18A deci cumulat 33A
cred ca asta ai si tu si este o sursa excelenta,daca e cum zic eu nu ai nevoie de nici un upgrade
are fan 120mm?
eu am avut chieftec de 410W si iti spun sigur ca este dual rail 15+18A deci cumulat 33A
cred ca asta ai si tu si este o sursa excelenta,daca e cum zic eu nu ai nevoie de nici un upgrade
are fan 120mm?
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
- cristi_TNT
oc la ce?
ca n-ai avea nevoie decat la cpu
lumea cumpara 4300 ca sa-i dea forja
cred ca tine bine la OC doar pt cpu
sa-si mai dea cu parerea Burebista ca stie sursele mai bine eu am vrut doar sa lamuresc treaba cu dual rail si ca are amperaje bune mie mi-a tinut excelent sistemul din semnatura
pe proace intel n-am mai pus mana de multa vreme dar oricum nu mai sint ca nesatulele alea de prescotturi (ma refer la C2D)
ca n-ai avea nevoie decat la cpu

lumea cumpara 4300 ca sa-i dea forja
cred ca tine bine la OC doar pt cpu
sa-si mai dea cu parerea Burebista ca stie sursele mai bine eu am vrut doar sa lamuresc treaba cu dual rail si ca are amperaje bune mie mi-a tinut excelent sistemul din semnatura
pe proace intel n-am mai pus mana de multa vreme dar oricum nu mai sint ca nesatulele alea de prescotturi (ma refer la C2D)
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
- moonwalker
Cred că m-am exprimat destul de bine.KodiaK wrote:moonwalker, eu inteleg ce vreu tu sa zici, insa nu te-ai exprimat prea bine.
Acei 26 amperi sunt daţi ca o cifră orientativă pentru suma amperajelor de 12V de pe toate liniile unei surse.
......
Aşadar, ca să răspund cât mai clar la întrebarea ta iniţială, ai nevoie de o sursă capabilă de o încarcare de 26A însumată pe toate liniile sale de 12V.
Cât despre acel Sirtec, am vrut să aleg repede un exemplu de sursă care deşi îndeplineşte cerinţele Nvidia, nu este tocmai recomandabilă în cazul de faţă, şi am omis "oferta cu steluţe". Mea cupla.KodiaK wrote:Iar Sirtecul ala nu furnizeaza 26A pe liniile de 12V. Daca te uiti tu bine este specificat "Maximum combined load on 12V1+12V2 outputs shall not exceed 252W.". Mai pe romaneste asta inseamna 252W = 12V x 21A (impartiti in mod egal pe cele 2 railuri de 12V). Faptul ca sursa suporta 14A respectiv 15A
Acum însă, dacă tot despicăm firul în patru, ştii şi tu la fel de bine că 8800 GTS are un TDP maxim declarat de 147W şi un consum tipic de ~100W. Un sistem high-end fara overclocking consumă dealtfel ~250W în load, aşadar o încărcare maximă de 250W pe linia de 12V ar fi suficientă pentru sursa care ar alimenta sistemul respectiv. Nu recomandabilă, dar suficientă.
All humans want is just a little more than they'll ever get...
in ceea ce priveste jocurile raspunsul = placa video !!! la rezolutii ceva mai mici (/decente) ajuta si procesorul ceva, insa nu in aceeasi masura ca placa video.doru32 wrote:Mai am intrebare, doar orientativ pentru a sti in ce directie sa o iau. Pentru a obtine performante mai bune in jocuri merg doar pe overclocking la procesor sau si la placa video, si care dintre ele vor aduce cresteri mai mari de performanta, procul, placa video sau ambele?
nu ma intelege gresit, este f bine sa faci OC si la CPU, mai ales daca este vorba de un E4300 care il OC, cel putin 50%. iti va aduce si acesta cresteri de performanta, insa placa video conteaza cel mai mult in ceea ce priveste jocurile.
Scorurile mici sa fie oare din cauza memoriei care lucreaza doar la 533Mhz?.
Am incercat cu ATI Tools sa fac overclocking am ridicat frecventele la 1965 Mhz ptr memorie si 615 Mhz ptr GPU, iar cresterea de performanta a fost foarte mica de aproximativ 350 de puncte in 3DMark06, deci cam 7550 pct, fara sa fac overclocking si la procesor.
Care sa fie problema ??
Am incercat cu ATI Tools sa fac overclocking am ridicat frecventele la 1965 Mhz ptr memorie si 615 Mhz ptr GPU, iar cresterea de performanta a fost foarte mica de aproximativ 350 de puncte in 3DMark06, deci cam 7550 pct, fara sa fac overclocking si la procesor.
Care sa fie problema ??
Frecventele prea mari. Cateodata frecvente mari chiar daca nu gasesti erori in ati tool sau altceva pot aduce instabilitate in jocuri / 3Dmark sau performanta mai slaba.doru32 wrote:Scorurile mici sa fie oare din cauza memoriei care lucreaza doar la 533Mhz?.
Care sa fie problema ??
Trebuie sa gasesti frecventele maxime la care pan la care ai castig de performanta nu neaparat. Cele la care iti apar erori pot fi peste acestea.
As a performer of the dark arts, I DEMAND that the Directx10 client also features Devil Rays!
Dorule ti-ai luat sursa ? dacă nu ti-ai luat sursa ia-ti Taganu de 500w (ai vazut si k pe linku topicului iti recomanda in dreapta Tagan) pe care ti l-am recomandat tine si un 8800gtx overclocat la maxim si un procesor core 2 asa ca nu-ti fa griji iti recomand cu caldura Tagan are si toate protectiile din lume si e o sursa performanta.
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!