Buget aprx 2300RON

Discuţii, ştiri, tehnici de fotografiere sau (post)procesare,
tutoriale, glosar şi bineînţeles creaţiile voastre.

Moderator: Moderatori

Diaboliq

Buget aprx 2300RON

Post by Diaboliq »

Normal ca sunt pasionat de poze.... :D dilema mea este ce pot sa iau de 2300RON .. sunt mare amator al calitatii dar totusi tre sa fie si ceva practic .... M-am gandit la Fuji 9600 sau Lumix fz50 [cred ca asa le zice]. Au zoom frumos calitate la fel...Sa fortez nota sa iau un EOS 350D sau cu sfortari mai mari 400D dar fara lentile.... Salvati un suflet amarat.....
paradox

Post by paradox »

Un 400D cu lentile il gasesti la pretul asta in america. pe la noi cumperi un 350D pe care ti`l recomand. Despre fuji nu stiu ce sa zic, dar panasonic`ul nu exceleaza in domeniu.
Image
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Pentax K110 kit cu 18-55 (pentru K100 trebuie sa mai pui cativa lei) din magazin.

Canon 350D + un obiectiv bun sau 400D kit cu 18-55. Astea de pe piata neagra.

2300 de lei mi se pare o suma prea mare incat sa accepti ca solutie de compromis un SLR like.
Karan

EOS 400D

Post by Karan »

Depinde bineinteles ce te intereseaza, dar daca ai o oarecare experienta in fotografie, eu as recomanda un SLR. Pe la okazii.ro gasesti un kit EOS 400D (cu obiectiv 18-55) la vreo 2000 RON. Eu in aceste conditii mi l-am cumparat (in magazin ai garantie mai sigura, insa pretul este semnificativ mai mare).
I'm not Karan. I'm someone else.
Diaboliq

Post by Diaboliq »

Ms de reply.... cautarile continua.... In general caut ceva sa fie si practic adica deajuns de rapid sa prinzi imprevizibilul daca pot spune asa... Nu ma intelegeti gresit, ideea e ca totusi nu ma vad repede cu tolba de obiective dupa mine....

Ma gandeam chiar la un Nikon D80 dar pt asta tre sa strang cureaua baban.....

Mai e si chestia de intretinere.400d din cate stiu are ceva probleme cu praful si apa, adica nu are protectie.... Nici nu stiu ce sa zic... :sad1:
Shiva

Post by Shiva »

La banii astia mergi pe un DSLR, nu are rost sa te complici cu semiprofi...eu iti recomand un Sony Alpha, in Ameriaca e 21 mil, , aici daca-l cauti bine poat eai norocul sa-l gasesti la 25 mil...vezi ca Sony-ul are obiectivul din kit excelent asa ca merită...

Nu iti recomand canon 400D, cum ai spus si tu, are probleme cu praful si umiditatea, + ca multi s-au plans la mai putin de 1 an au aparut probleme mecanice...

Inceaca sa iei Sony-ul din Ungaria, cred ca se gaseste nou la 25 mil asa ca daca nu gasesti aici, incearca de acolo....

Si daca nu vrei DSLR, atunci mergi pe Fuji s9600, e cel mai bun compromis la un pret acceptabil (18 mil)
Diaboliq

Post by Diaboliq »

hmm.... la fuji am inteles ca se cam zapacesc "repede"... naiba mai stie... sa vad daca rezist tentatiei...
SoNic_

Post by SoNic_ »

Diaboliq wrote:hmm.... la fuji am inteles ca se cam zapacesc "repede"... naiba mai stie... sa vad daca rezist tentatiei...
Nu stiu cine te-a mintit... un DSLR are sanse mai mari sa se defecteze avand piese mecanice de precizie in miscare.
Away...
Shiva

Post by Shiva »

Cine ti0a zis ca Fuji s scica repede, te-a mintit in fata...Fuji chiar are o reputatie ca face camere f solide...eu am avut un 5600 cu care am dat de pamant de i-au sarit bateriile afara (a picat de la 2 metri inaltime) si nu a avut nimic...
Diaboliq

Post by Diaboliq »

sa intzeleg ca daca nu as alege un dslr fuji 9600z ar fi o alegere buna la semi-pro
SoNic_

Post by SoNic_ »

Cred ca este cea mai buna alegere in afara de DSLR (si la concurenta cu S6000FD/S6500FD care ofera sensibilitate ceva mai buna si FD dar 6.3Mega in loc de 9).
Away...
cvlad

Post by cvlad »

daca nu mergi pe dslr, nu vrei blitz extern si nu scoti printuri mai mari de a4, atunci nu da bani in plus pe 9600 si mergi pe 6500.

6 mp sunt suficienti, iar performantele iso sunt net in favoarea lui 6500. la fel ca pretul, de altfel...

insa daca ai de cheltuit 23mil, mergi pe dslr.
Save water. Shower with your girlfriend.

P k10d | P d-bg2 | P 16-45/4 | P-M 50/1.7 | T 28-75/2.8 | T 70-300/4-5.6 | P 360fgz | lowepro nova 3 aw
Diaboliq

Post by Diaboliq »

E mare dilema, scuze daca va plictisesc cu problemele mele dar e relativ riscant cu DSLR la mana a doua... sa zicem ca declansatorul il schimbi, cat poate sa coste, 3mil? dar tare mi-e sa nu apara probleme mecanice la obiectiv... sau cine stie... Ma rog daca e sa iau SLR SH am un prieten fotograf care m-ar putea ajuta... Si el m-a sfatuit sa merg pe DSLR... Poate imi iau totusi un 350 nou, cu obiectivul stock, si mai vad. Poate merg pe Fuji 9600z... naiba stie, inca sunt in dilema... e firea mea... :D Merci de sfaturi oricum... daca mai aveti si alte sfaturi le primesc fericit....
SoNic_

Post by SoNic_ »

Cum am zis, un S6500/S6000 are sensibilitatea cam cu o treapta peste cea a lui S9600 (densitatea pixelilor mai mare la ultimul). In lumina slaba 6500 are in ajutor si face detection pentru focalizarea corecta pe subiecti umani.
In plus se pare ca obiectivul este acelasi intre cele 2 modele si pe 6500 este perfect, dar pe 9600 nu mai este destul de sharp la extreme (adica vei avea rezolutia efectiva sub capabilitatile lui 9MP).
Review:
http://www.trustedreviews.com/digital-c ... x-S9600/p1
http://www.digicamreview.co.uk/fujifilm ... review.htm
http://www.megapixel.net/reviews/fuji-s ... 00-gen.php
Away...
tty

Post by tty »

Si eu as spune tot pe DSLR sa mergi numai in conditiile in care esti dispus sa investesti mai mult decat ce ai acum pentru obiective filtre blitz si altele.
Obiectivele "stock" sunt slabe la majoritatea aparatelor DSLR, iar daca vrei sa mergi pe un singur obiectiv nu prea ai multe optiuni iar care sunt nu costa chiar putin (300e in sus).
Un aparat cu pret performanta bun este 350D, mai ales daca il gasesti la piata neagra la un pret mai mic.
Pentru o camera all around cu iz de DSLR poti merge pe Fuji 6500/9600.
Daca inveti sa o stapanesti calumea nu pierzi mult fata de un DSLR.

PS: DSLR e o afacere scumpa care cere mereu bani, mai ales daca devii maniac cu fotografia si emiti pretentii.
kizsmuccs

Post by kizsmuccs »

la compacte - fuji 6500 este un aparat bun si destul de ieftin
la dslr pot sa te gandesti si la Pentax istDl2 - are un obiectiv kit foarte bun - si kitul gasesti la preturi acceptabile
Diaboliq

Post by Diaboliq »

Va prea multumesc... :D Am ramasa sa aleg intre 6500 si 9600. Desi senzorul e mai mare in 6500 inclin spre 9600. Taranul din mine trage spre 9 MP si ecranul rabatabil
tty

Post by tty »

6500 nu e o alegere rea, am vazut diferite oferte cu card XD de 512-1GB inclus pe la 14-15mil. Poti alege si 9600 daca vrei mai multi mp, ecran rabatabil, mod super macro 1cm si suport CF.
SoNic_

Post by SoNic_ »

Si 6500 are supermacro de la 1 cm.
Ce nu are - 9Mpix, suport CF si ecran rabatabil.
Ce are in plus - Face Detection, sensibilitate cu 1 treapta mai mare (pixelii sunt mai mari deci capteaza mai multa lumina).
Away...
Diaboliq

Post by Diaboliq »

Fratilor am comis-o am luat fuji 6500FD si concluzia e ca nu puteam alege ceva mai bun... am luat-o cu card de la carefour... cei drept am dat ceva mai mult dar merită pt garantie, nu e cine stie ce firma care dispare maine de pe piata.... mi-am luat si acumulatori si ce sa spun, e BELEA... va tin la curent cu ce se intampla....
tty

Post by tty »

Acum mai ramane sa-ti dai silinta sa scoti si ceva fotografii bune cu ea, altfel degeaba ai dat atatia bani.
Shiva

Post by Shiva »

F bine ai facut, ma bucur pt alegerea ta, si eu sunt fericitul posesor al unui Fujis6500 si sunt f multumit de el....mai ales de comportamentul sau in raw...imi ies poze mai faine decat a prietenului meu cu un Nicon D40 (el trage numai in jpg).
Dr.LED

Post by Dr.LED »

Diaboliq wrote:am luat-o cu card de la carefour... cei drept am dat ceva mai mult dar merită pt garantie, nu e cine stie ce firma care dispare maine de pe piata....
Pot disparea fara sa-si faca griji. Garantia nu ei ti-o asigura.
SoNic_

Post by SoNic_ »

Dr.LED wrote:
Diaboliq wrote:am luat-o cu card de la carefour... cei drept am dat ceva mai mult dar merită pt garantie, nu e cine stie ce firma care dispare maine de pe piata....
Pot disparea fara sa-si faca griji. Garantia nu ei ti-o asigura.
Garantia normala de 1 an o asigura producatorul prin reprezentantele lui. Uneori magazinele ofera (contra cost) garantii suplimentare - nu stiu daca este cazul.
in plus, cumpararea pe card VISA aduce uneori implicit extinderea garantiei (depinde de nivelul cardului - Gold sau Platinum).
Oricum, camera este super la banii aia. "Feeling" de DSRL garantat :)
Ca ai ceva mai bun trebuie sa sari la gatul DSLR-ului. Care FARA obiective este deja mai scump. Iar obiectivele bune sunt super-scumpe.
Stiu ca Dr. LED de la inaltimea Pentaxului sau ne priveste condescendent, dar uitandu-ma la lista lui de obiective... ma simt deja mai bine - in ce priveste contul din banca :tongue3:
Away...
Dr.LED

Post by Dr.LED »

SoNic wrote:Stiu ca Dr. LED de la inaltimea Pentaxului sau ne priveste condescendent, dar uitandu-ma la lista lui de obiective... ma simt deja mai bine - in ce priveste contul din banca :tongue3:
Poti sa detaliezi? Ma tem ca nu inteleg.
Sau vrei sa ne incercam puterile intr-o discutie daunatoare amandurora?
SoNic_

Post by SoNic_ »

Dr.LED wrote: Poti sa detaliezi? Ma tem ca nu inteleg.
Sau vrei sa ne incercam puterile intr-o discutie daunatoare amandurora?
Sorry... se voia a fi o gluma.
Away...
Cayn

Post by Cayn »

Felicitari pentru achizitie. Ca sa nu mai fac un topic nou, ce parere aveti de Sony DSC-H5? Comparativ cu un aparat de acelasi pret, cum ar fi 6500FD-ul?
SoNic_

Post by SoNic_ »

H5 este o scula buna, dar eu personal... prefer 6500FD.
Avantajele Fuji - zgomot mic la ISO mare - ISO maxim folosibil 800.
H5 - are IS dar ISO maxim folosibil este 100.
Rezulta ca Fuji poate face poze cu timpi mai mici de expunere cu 3 stopuri. IS de la H5 ajuta la timpi mai mari de expunere tot cam cu 2-3 stopuri.
Eu prefer sa am timpi mai mici care ingheata si subiectii, nu doar tremuratul mainii cum se intampla la IS.
Fuji are capatul wide de la 28mm - este foarte util la peisaje sau poze la interior.
FD isi face treaba superb in lumina slaba - pentru foto subiecti umani.
Away...
tty

Post by tty »

Daca vrei sony poti lua H2 care e mai ieftin si mare diferenta nu e intre ele.
ISO "folosibil" este 400 si nu 100. Daca mai prelucrezi si cu un soft de noise reduction poti scoate ceva cel putin ok.
http://www.dpreview.com/reviews/SonyH2/ ... ISO400.JPG
Printre altele au fost prezentate H7 si H9:
http://www.dpreview.com/news/0702/07022705sonyh9h7.asp

PS: Eu am avut un H2 vreo cateva luni si am fost multumit de el. Nu e ca 6500fd dar nici mult mai slab nu e. Eu zic ca e peste FZ7 sau S3IS la mai toate capitolele.
SoNic_

Post by SoNic_ »

Uite ce inteleg eu un ISO 800 folosibil la S6000FD (resized ca nu incapea in spatiul alocat), neprelucrat cu nimic altceva (se poate verifica cu EXIF-ul):

Image
Away...
tty

Post by tty »

O fi noise free imaginea aia dar e spalacita si lipseste detaliul cu desavarsire.
Shiva

Post by Shiva »

fapul ca imaginea e spalacite si asa mai departe, nu e dim cauza aparatului, ci si a fotografului, daca punea o diafragma de f 11 si se juca cu alasul de alb , si facea o incadrare cum trebuie iesea f bine...dar nu poti da vina pe aparat....oricum e cel mai bun aparat de 6 mpixeli de pe piata (din gama semiprofi), din toate punctele de vedere: culoare, noise, gama dinamica, lentile....asa ca doar un fotograf bun i-ar mai trebui in dotare si poate face minuni
Attachments
Trandafir Alb.jpg
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

diafragma e F8, sa nu crezi ca F11 ar face o diferenta semnificativa, white balance nu are absolut nici o importanta decat in deviatiile foaaarte mari (aici e de fapt pus foarte bine), incadrarea nu e o problema in sine
e spalacita din cauza ca a aparatul a fost mai pesimist si a supraexpus putin, lipsa de detalii e lipsa de detalii, la F8 si 1/500 nu prea are cum fi vina fotografului
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
SoNic_

Post by SoNic_ »

Poza este la capatul extrem al zoomului - nu chiar sweet spot-ul obiectivului :)
Iar detaliile intr-adevar lipsesc dar pentru ca am facut resize - aia este o poza la 1024xwhatever... sa incapa in 2MB.
A fost facuta ca proba de tele - unii sustineau ca nu poti face poze la zoom maxim fara IS. Chestia cu ISO 800 a fost mai mult de fudulie, a iesit o poza nemiscata si la ISO 200.
Am incercat si cu f/11 si nu a fost mai bine - probabil difractia incepe sa se simta. De altfel f/11 este accesibil numai in modul manual pur, probabil nu fara motive.
Despre incadrare... am iesit in fata casei si am apasat pe buton, aveam nevoie de un exemplu. Nu imi place sa postez poze cu membrii familiei pe net... de aia subiectul este inexistent.
Away...
tty

Post by tty »

Cu detaliile iti spun eu care e fisa, nu de alta dar am tot avut (inca am) aparate Fuji de cand ma stiu. Toate aplica un filtru puternic de noise reduction si o compresie ciudata Jpeg. Chiar si la ISO200 filtrul isi spune cuvantul si reduce destul din detaliile fine, de unde provine si "spalacitul" imaginii.
In cazul tau daca ai redimensionat la 1024x imaginea trebuia sa arate mai bine decat la 6mp in privinta sharpness si detalii. Probabil la 6mp arata groaznic.
Shiva

Post by Shiva »

Daca si fujiul asta face poze proaste atunci restul aparatelor de la alte firme sunt pe nicaieri [smilie=Nice-try.gif]
tty

Post by tty »

N-am zis ca face poze proaste dar nici sa exageram in privinta lui nu e bine.
In mod Jpeg la ISO400/800+ pozele ies super spalacite. Singura sansa ca sa scoti o poza cu mai multe detalii la ISO400+ e sa tragi in RAW si sa scoti noise-ul cu un software.
Ca sa-i citez si pe altii:
"The differences between ISO 100 and 400 are pretty minor. As the ISO goes up, you don't see more noise, but rather more noise reduction artifacts. All three of these settings are great for large sized prints."
"As you can see in the photos above, the camera applies heavy noise reduction when you shoot in JPEG mode, which makes details look fuzzy."
http://www.dcresource.com/reviews/fuji/ ... CF0028.JPG
Shiva

Post by Shiva »

daca il compari cu un DSLR DA se poate, ce zici tu, insa daca il compari cu oricare alt aparat din gama lui....o sa-ti fie rusine sa mai zici ceva...le da clasa la toate...daca esti atat de bun la scos citate,uita-te si la comparatia de imagini a altor aparate din clasa lui,sau una chiar superioara...no coment, pozele vorbesc de la sine....Asa ca nu ne mai spune tu noua ca face poze spalacite si proaste [smilie=Nice-try.gif]
SoNic_

Post by SoNic_ »

Compara aici, chiar si cu un DSLR de entry-level daca vrei: http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
Sau pentru curbele de zgomot comparative cu S3IS si H2: http://www.dpreview.com/reviews/fujifil ... /page6.asp
Sau testele de rezoluite efectiva comparativ cu S3IS, H2 si DMC-FZ7:
http://www.dpreview.com/reviews/fujifil ... page13.asp
Uita-te ca are rezolutia cea mai mare dintre cele 4 (cca 1600 lph).
Nu mai zic ca are modul RAW daca chiar tii mortis sa faci jpeg-urile pe PC.
Away...
tty

Post by tty »

Stati voi linistiti ca am vazut teste cu el cand nici nu era pe net sau la noi in magazine, datorita dealerului Fuji care-mi este amic.
Repet, n-am zis ca e un aparat prost doar ca nu e chiar aparat de ISO800 in conditiile in care ai pretentii la detalii fine.
Nu are competitie directa la clasa lui, deocamdata.

PS: pe de-o parte va inteleg entuziasmul :)
Post Reply