Merge NVIDIA pe urmele 3DFX?
Moderator: Moderatori
Merge NVIDIA pe urmele 3DFX?
Deja NVIDIA a pierdut suprematia in fata ATI cu GeForce4 Ti4600 in fata lui RAdeon 9700... Asta nu s-a mai intamplat de ani buni... De fapt, e prima oara de cand a fost cumparat 3dfx cand NVIDIA nu detine cea mai performanta placa video a momentului. Eu cred ca prin GeForce FX vor urma calea 3dfx, care s-a "aruncat" cu Voodoo 4 si 5... Prea multa tehnologie, prea sofisticata placa, doua bayuri ocupate in spate, sursa proprie de curent,s.a.m.d. Nu sunt fan ATI dar aşa cred ca se va intampla... VOI?
- DiscouragedOne
hehe faina shi mai ales interesanta intrebare
pai e sigur ca intr-o competitzie nu pot exista doi invingatori. unul ditre cei doi; ATI sau nVIDIA; pa urma o sa se dea cu capu da peretzi. cred ca e o chestiune de timp. Dupa FX va veni replica Ati, cu o noua plaka. ( cred ca cei dela ATI au anuntzat inca inainte de nvidia ca lucreaza pa R10000) shi tat ashe pina unu nu va mai avea ce sa inventeze :puppydogeyes: :morning:

< Emperial Regards>
Stimabililor, asa ceva s-a intamplat intotdeauna si asa o sa fie pana la sfarsitul istoriei (geez, ce filozofie
). NIMIC nu dureaza la nesfarsit ... la fel cum 3dfx au dominat un timp, dupa care au fost achizitionati de nVidia, poate ca a venit randul baietilor din Santa Clara sa se dea la o parte si sa-i lase pe cei de la ATi sa duca stacheta mai departe. 8)

Truth is relative. Pick one that works
Si tu cum ai numi pretul de 389$ ptr GeForce FX 5800 sau de 499$ ptr GeForce FX 5800 Ultra? Si tine cont ca asta e la ei, nu la noi :o :oM|hai wrote:"Eu cred ca prin GeForce FX vor urma calea 3dfx" - niciodata.La cat de asteptat este chipsetul Geforce FX doar un pret prohibitiv ar putea duce la o catastrofa pentru Nvidia.Dar nu cred ca va fi cazul.
shatter wrote:Mai Bossman, Radeon 9700 cat costa?
Hmm, un Radeon 9700 Pro costa la noi in jur de 300-330$ ...
Nu zau? L-ai vazut tu mergand? Te-ai jucat Doom 3 pe un GeForce FX si merge rezonabil? :o Pai e bine bah mos :-? :-? Sau te-ai luat cumva dupa ce zic baietii de la nVidia? :-?shatter wrote:Geforce FX e deocamdata singura care ruleaza rezonabil DOOM3 la 1280x1024 32 bit..
Hmm.... esti sigurBossman wrote:shatter wrote:Mai Bossman, Radeon 9700 cat costa?
Hmm, un Radeon 9700 Pro costa la noi in jur de 300-330$ ...

Si BTW, slabe sanse sa vezi p'aici un 9500 PRO la 140 USD... IMHO.
Look around the table. If you don't see a sucker, get up, because you're the sucker ..
Un pret rezonabil pentru performantele pretinse.Pentru noi bineinteles ca o sa fie un pret piperat dar asa se intampla si cu P4 la frecvente >2,5Ghz si Radeon 9700 pro.Bossman wrote:Si tu cum ai numi pretul de 389$ ptr GeForce FX 5800 sau de 499$ ptr GeForce FX 5800 Ultra? Si tine cont ca asta e la ei, nu la noi :o :oM|hai wrote:"Eu cred ca prin GeForce FX vor urma calea 3dfx" - niciodata.La cat de asteptat este chipsetul Geforce FX doar un pret prohibitiv ar putea duce la o catastrofa pentru Nvidia.Dar nu cred ca va fi cazul.
Din pacate, conform catalogului Best Computers Decembrie, PowerColor XR9700-C3P a.k.a Evil Commando II cu GPU Radeon 9700 PRO (iar pe site scrie doar 9700) e 389 USD fara TVABossman wrote:Tin minte ca am vazut pe undeva un PowerColor Evil Commando cu ATi R9700Pro ... cat despre R9500 Pro ... cam asa e .. dar la ei afara e o super-afacere :o

Cat despre R9500 PRO.. tare as vrea si eu o placa cu GPU-ul asta

Look around the table. If you don't see a sucker, get up, because you're the sucker ..
E, ata ete ... mai gresesc si eu ... ca de aia sunt om ... oricum, afara placa e mult mai ieftina ... da ca tot avem preturile astea ... daca acum un Radeon 9700 costa aici peste 370$, cat crezi ca o sa coste un GeForce FX 5800-le cand o sa apara? Nu zic Ultra-ul, ca o dam in diverse :o
Prea mult ca sa merite banii...Bossman wrote:E, ata ete ... mai gresesc si eu ... ca de aia sunt om ... oricum, afara placa e mult mai ieftina ... da ca tot avem preturile astea ... daca acum un Radeon 9700 costa aici peste 370$, cat crezi ca o sa coste un GeForce FX 5800-le cand o sa apara? Nu zic Ultra-ul, ca o dam in diverse :o
Dupa mine, nici R9700/PRO nu-si merita banii -inca. Pentru nivelul de home-user la care ma situez, a avea un 9700 e un moft.. Daca l-as utiliza in alte scopuri, ar mai merge - desi m-as orienta catre un Quadro.
La preturile date de tine pt GeForce FX as mai adauga intre 80 si 120 USD.
Absolut corect ... jocurile actuale nu folosesc nici macar DX8.1 klumea ... ce sa mai vorbim de DX9?Allexutzu wrote:Dupa mine, nici R9700/PRO nu-si merita banii -inca. Pentru nivelul de home-user la care ma situez, a avea un 9700 e un moft.. Daca l-as utiliza in alte scopuri, ar mai merge - desi m-as orienta catre un Quadro.
Atunci putem sa ne ducem linistiti in camera noastra si sa plangemAllexutzu wrote:La preturile date de tine pt GeForce FX as mai adauga intre 80 si 120 USD.

Mah treaba e ca nu-ti iei GeForce FX doar pentru Doom 3 care e oricum un joc care apartine viitorului, cel putin din privinta graficii. Eu ash spune ca nimanui nu ii trebuie GeForce FX ca sa joace jocurile actuale si chiar jocurile din viitorul apropiat... E un moft al asa-zisilor power-gameri...
Cred ca pentru a fi gamer adevarat nu ai nevoie de P4 la 3 ghz 1024 ram si GeForce FX, ci doar un PC care sa ruleze acceptabil jocu', atat numai ca sa simti placere... Restul e treaba ta...
Cred ca pentru a fi gamer adevarat nu ai nevoie de P4 la 3 ghz 1024 ram si GeForce FX, ci doar un PC care sa ruleze acceptabil jocu', atat numai ca sa simti placere... Restul e treaba ta...
Asa e... un TNT2 Ultra era meeesssssseeeeeerieee la sfarsitul lui 99- inceputul lui 2000... adika... acum mai putin de 3 ani. Cine are ceva asa acum... plange-n pumni ca a dat 200$ pe ea:) Si 3 ani sunt relativ putin in termeni umani. Totusi, placa in cauza ruleaza la 640x480x16 bit destul de bine jocurile actuale pe un proc decent . Ehhh nici chiar Ut2003 da' aia e alta poveste
), deci, in genereal, poti spune ca esti gamer daca batzi tot poporu' in NFSHP2 , chiar si cu TNT2.

REPLY LU' SHATTER
SHATTERE :
Am P4 1800 cu 256 ddram si am avut video on-board asa ca pt o scurta perioada de vreme am bagat un TNT2 Ultra pe ea.
NICI MACAR LORD OF THE RINGS nu mergea bine ...se sacada de nu ma vedeam ... de NFS 6 ce sa mai zic , si da , in 640x480 cu detalii la minim
In legatura cu subiectul topicului , io personal am fost fan inrait 3dfx si numa io stiu cat am regretat (am avut cam toate placile 3dfx care au aparut , si tarea as fi vrut acel rampage). Acu e clar ca as vrea ca nVidia sa se duca cat mai rapid , stii tu , cu cat sunt mai mari ...
Nu sunt fan ATi , dar , dusmanul dusmanului meu nu poate altceva decat prieten ...
In legatura cu subiectul topicului , io personal am fost fan inrait 3dfx si numa io stiu cat am regretat (am avut cam toate placile 3dfx care au aparut , si tarea as fi vrut acel rampage). Acu e clar ca as vrea ca nVidia sa se duca cat mai rapid , stii tu , cu cat sunt mai mari ...
Nu sunt fan ATi , dar , dusmanul dusmanului meu nu poate altceva decat prieten ...
Huang notes that his company has begun producing 0.15-micron versions of current GeForce FX GPUs (NV30) geared towards the low-end market, and aims to have "millions" of these ready for shipping. On the topic of GeForce FX, he also expects the GPU to make a bigger splash in the industry once the cards based on them hit $99 "
*detalii la : http://www.neoseeker.com/news/articles/ ... ware/2359/
"... I can only show you the door . You have to walk through it ."
- Black Shark
- Moderator
f bine spus, si pentru cei care chiar cred ca nVidia poate muri din cauza GF FX-ului ganditzi-va ca ATi a tot pierdut batalie dupa batalie cativa ani si nu a falimentat, vi se pare logic ca nVidia, care inca detzine cea mai mare parte din piatza placilor video sa moara din cauza unei batalii pierdute ??Bossman wrote:Man, momentan s-a pierdut o batalie, nu intreg razboiul ...
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
-
Nu de mult, NVidia a mai incasat una mica si de la MSI:
http://www.div.ro/article.php?sid=5111
Personal, cred ca daca nu ar avea colaborarea cu MS la XBox, ar avea probleme destul de serioase.
http://www.div.ro/article.php?sid=5111
Personal, cred ca daca nu ar avea colaborarea cu MS la XBox, ar avea probleme destul de serioase.
nu cred ca nvidia sa aiba probleme prea mari asa cum nici ATI nu a avut atat timp cat nvidia a fost lider iar faptul ca ati are o placa mai performanta ca si nvidia asta nu inseamna ca da faliment ci doar ca cei de la ATI au gandit ceva mai bine in aceasta faza
nvidia castiga destul de bine cu TI'urile asa ca nu cred ca au mari probleme financiare si sincer nici nu cred ca vor avea
ceea ce cred e ca vor fii amandoua si sunt amandoua doua firme mari care se lupta pt suprematie dar in acelasi timp au si profituri frumusele
o lupta ceva de gen Mercedes&BMW nu cred ca o sa se inkida vreuna din ele
nvidia castiga destul de bine cu TI'urile asa ca nu cred ca au mari probleme financiare si sincer nici nu cred ca vor avea
ceea ce cred e ca vor fii amandoua si sunt amandoua doua firme mari care se lupta pt suprematie dar in acelasi timp au si profituri frumusele
o lupta ceva de gen Mercedes&BMW nu cred ca o sa se inkida vreuna din ele

Problema e ca NVIDIA nu-si poate permite sa piarda un ciclu tehnologic... Ganditi-va putin la 3dfx si al sau voodoo 4 si o sa va dati singuri seama ca el a constituit inceputul falimentului firmei... Asa se complica si NVIDIA inutil:ditamai coolerul care se aude in toata casa, de ex... Cine vrea asa ceva??? 

-
Dar sa nu uitam ca si nVidia se crede deja "rege" si nu e bine pentru viitorul ei. Ca nu degeaba a pierdut atatia colaboratori ai sai in producerea de placi video cu chipset nVidia si se pare ca vor mai renunta si altii (Gigabyte, Hercules care producea numai placi cu chipset nVidia, Creative - indecisi si acum probabil MSI). Se pare ca nVidia a facut presiuni asupra acestor integratori cand au dorit sa isi mareasca portofoliul de produse, iar acestia au preferat sa renunte decat sa stea doar sub papucul nVidia. Cel mai bine ar fi ca toti integratorii de chiset-uri de la ATi si nVidia sa produca placi video pentru ambele firme asa cum se intampla acum pe piata placilor de baza.shaark wrote:sa nu uitam un singur lucru
chiar daca nvidia este o companie mare asta nu inseamna ca nu are voie sa faca greseli
este uman sa gresesti
eu cred ca este imatur sa spunem ca nVIDIA se crede sau se credea rege pt ca in mare parte ATI ii statea in spate la o distanta destul de mica deci nici nu le era totusi usor
ceea ce cred eu este ca MSI Gigabyte si asa mai departe au optat pt ATi deoarece produce placi mult sub pretul nVIDIA si la aceleasi performante iar obtinand producerea lor ar fii mult mai rentabil deoarece e normal sa creasca si vanzarea in acelasi timp, ca sa nu mai vorbim de concere percum MSI sau Gigabyte care nu as crede ca stau sub papucul nVIDIA
iar nVIDIA stia ca va pierde teren in fata ATI datorita raportului pret performanta deci nu aveau nici un motiv sa forteze mana la MSI sau Gigabyte Hercules sau asa mai departe
asta probabil face parte din politica firmei care sunt niste kesty mult mai incurcate iar daca unu din ei ar vedea postarile noastre de aici in legatura cu nVIDIA sau ATI probabil lar apuca rasul
ceea ce cred eu este ca MSI Gigabyte si asa mai departe au optat pt ATi deoarece produce placi mult sub pretul nVIDIA si la aceleasi performante iar obtinand producerea lor ar fii mult mai rentabil deoarece e normal sa creasca si vanzarea in acelasi timp, ca sa nu mai vorbim de concere percum MSI sau Gigabyte care nu as crede ca stau sub papucul nVIDIA
iar nVIDIA stia ca va pierde teren in fata ATI datorita raportului pret performanta deci nu aveau nici un motiv sa forteze mana la MSI sau Gigabyte Hercules sau asa mai departe
asta probabil face parte din politica firmei care sunt niste kesty mult mai incurcate iar daca unu din ei ar vedea postarile noastre de aici in legatura cu nVIDIA sau ATI probabil lar apuca rasul

-
Ar fi fost mai rentabil pentru ei daca ar fi produs pentru ambele firme nu doar pentru una. Producand doar pentru o firma nu inseamna ca si vanzarile sunt mai mari decat daca ar produce pentru mai multe firme. De ce atunci ABIT, ASUS sau MSI nu produc si ei placi de baza doar pentru INTEL sau doar pentru AMD? Ca ar fi mai rentabil dupa parerea ta sa produca doar pentru VIA sau SIS de exemplu pentru ca sunt mai ieftine. E cred ca este mult mai mult adevar in faptul ca initial nVidia a incercat sa faca presiuni asupra acestor firme sa pastreze colaborarea doar cu ei.shaark wrote:eu cred ca este imatur sa spunem ca nVIDIA se crede sau se credea rege pt ca in mare parte ATI ii statea in spate la o distanta destul de mica deci nici nu le era totusi usor
batalia este normala precum si coca cola si pepsi
in skimb probabil este vorba de un contract de fidelitate sau ceva de genul asta
cine vine cu oferta mai buna castiga
cam asa este in afaceri
trebe sa stai si sa stam sa ne gandim ca defapt in fond si la urma urmei sa nu crezi ca ei se gandesc defapt la end user
ei se gandesc la actiuni si la cifra de afaceri
iar din moment ce o firma ca si MSI produce pt nVIDIA si ATI in acelasi timp iar placile ATI sunt la un pret mai mic dar de aceasi performata cum crezi tu ca ar mai putea face fata nVIDIA? sau ATI se poate zice....prin simplul fapt ca ar putea detine monopolul unei firme printrun singur contract
crezi ca ATI nu a semnat un contract de fidelitate sau asa mai departe cu MSI ? adica sa nu produca placile lor ?
a semnat de asta fii sigur 8) ca defapt asta inseamna afacere nu fairplay
probabil managerul ATI sa desteptat ca sa zicem asa
in skimb probabil este vorba de un contract de fidelitate sau ceva de genul asta
cine vine cu oferta mai buna castiga
cam asa este in afaceri
trebe sa stai si sa stam sa ne gandim ca defapt in fond si la urma urmei sa nu crezi ca ei se gandesc defapt la end user
ei se gandesc la actiuni si la cifra de afaceri
iar din moment ce o firma ca si MSI produce pt nVIDIA si ATI in acelasi timp iar placile ATI sunt la un pret mai mic dar de aceasi performata cum crezi tu ca ar mai putea face fata nVIDIA? sau ATI se poate zice....prin simplul fapt ca ar putea detine monopolul unei firme printrun singur contract
crezi ca ATI nu a semnat un contract de fidelitate sau asa mai departe cu MSI ? adica sa nu produca placile lor ?
a semnat de asta fii sigur 8) ca defapt asta inseamna afacere nu fairplay
probabil managerul ATI sa desteptat ca sa zicem asa