ST3320620AS vs WD3200KS
Moderator: Moderatori
ST3320620AS vs WD3200KS
Salutare
Zilele acestea as vrea sa achizitionez un hdd de 320gb pe sata II si din cate am vazut as avea de ales intre cele 2 de mai sus.
Acum...am citit review-urile si le dau foarte apropiate,dar parca wd-ul e ceva mai rapid in jocuri si aplicatii(la asta va fi folosit hdd-ul).
Voi ce parere aveti?
http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=2803 un test intre cele 2.
Zilele acestea as vrea sa achizitionez un hdd de 320gb pe sata II si din cate am vazut as avea de ales intre cele 2 de mai sus.
Acum...am citit review-urile si le dau foarte apropiate,dar parca wd-ul e ceva mai rapid in jocuri si aplicatii(la asta va fi folosit hdd-ul).
Voi ce parere aveti?
http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=2803 un test intre cele 2.
- Neon Biker
De ce?(srry me noobNeon Biker wrote:Ia-ti WD3200AAKS sau Samsung HD321KJ.

Sunt din Brasov iar aici din cate oferte am nu am gasit nici unul din modele astea..parca nu m-as complica cu posta dar daca merita e ok.
Am avut o experienta nu chiar placuta cu un samsung de 320gb pe sata2,nu stiu modelul,al unui prieten care caraie ingrozitor cand se scrie/citeste de pe el..
Da am seagate...mare tzeapa am luat.
Hai sa explic. Tehnologia perpendicular recording a fost dorita a imbunatati performantele unui hard dar mai ales durabilitatea si densitatea datelor pe mediului de stocare. Si intr-un anumit fel au reusit(de durabilitate vom vedea iar densitatea va ajuta la marirea capacitatii). Ruleaza orice test de scriere/citire pe o anumita zona si vei fi impresionat. Se descurca bine si in jocuri, in care are de citit rapid o baza mare de date dintr-un loc.
Dar dupa ce trece o luna , se aduna programele instalate, se umplu registrii iar tu, cu pc smecher, ai chef de dwl de pe dc++, scanare virusi si oleaca de curatenie prin foldere, o sa iti pice fata.
Asa am patit si eu. Bune la viteza dar la multi threading( solicitare mai multor zone de hard simultan) Seagate si-o ia in freza de la aproape orice hard. O sa iti smulgi parul din cap cand o sa stai 3-6 secunde sa iti deschida spre exemplu foderul in care downloadezi.
Pana acum am mai intalnit doi indivizi ca mine deci nu sunt chiar caz izolat(ghinionist)
Despre Samsung(+spin point) am auzit numai lucruri bune iar daca acel model haraie asa tare atunci e probabil la sfarsitul vietii.
Hai sa explic. Tehnologia perpendicular recording a fost dorita a imbunatati performantele unui hard dar mai ales durabilitatea si densitatea datelor pe mediului de stocare. Si intr-un anumit fel au reusit(de durabilitate vom vedea iar densitatea va ajuta la marirea capacitatii). Ruleaza orice test de scriere/citire pe o anumita zona si vei fi impresionat. Se descurca bine si in jocuri, in care are de citit rapid o baza mare de date dintr-un loc.
Dar dupa ce trece o luna , se aduna programele instalate, se umplu registrii iar tu, cu pc smecher, ai chef de dwl de pe dc++, scanare virusi si oleaca de curatenie prin foldere, o sa iti pice fata.
Asa am patit si eu. Bune la viteza dar la multi threading( solicitare mai multor zone de hard simultan) Seagate si-o ia in freza de la aproape orice hard. O sa iti smulgi parul din cap cand o sa stai 3-6 secunde sa iti deschida spre exemplu foderul in care downloadezi.
Pana acum am mai intalnit doi indivizi ca mine deci nu sunt chiar caz izolat(ghinionist)
Despre Samsung(+spin point) am auzit numai lucruri bune iar daca acel model haraie asa tare atunci e probabil la sfarsitul vietii.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
- moonwalker
Modelele AAKS şi AAJS vin cu platane de 160GB, mai dense decât la vechile modele KS. Asta se traduce într-o viteză medie de transfer mai ridicată. Unele voci susţin că noile modele sunt de asemenea mai reci şi mai silenţiose, ceea ce este probabil dar nu neapărat adevărat.MrCoJo wrote:De ce?(srry me noobNeon Biker wrote:Ia-ti WD3200AAKS sau Samsung HD321KJ.)
Sunt din Brasov iar aici din cate oferte am nu am gasit nici unul din modele astea..parca nu m-as complica cu posta dar daca merita e ok.
Am avut o experienta nu chiar placuta cu un samsung de 320gb pe sata2,nu stiu modelul,al unui prieten care caraie ingrozitor cand se scrie/citeste de pe el..
Iată un link interesant cu o comparaţie head-to-head între JS şi AAJS. (J vine de la dimensiunea bufferului de 8MB, K de la buffer 16MB). Citez de acolo:
1. HD Tach RW version 3.0.1.0
Average read
WD WD1600AAJS 160GB (SATA II 7,200 3.5inch 8MB) 67.2 MB/s
WD WD5000KS 500GB (SATA II 7,200 3.5inch 16MB) 63.9 MB/s
WD WD1600JS 160GB (SATA II 7,200 3.5inch 8MB) 52.6 MB/s
Average write
WD WD1600AAJS 160GB (SATA II 7,200 3.5inch 8MB) 67.1 MB/s
WD WD5000KS 500GB (SATA II 7,200 3.5inch 16MB) 64.2 MB/s
WD WD1600JS 160GB (SATA II 7,200 3.5inch 8MB) 52.4 MB/s
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
- Neon Biker
Ciudat... hardurile Samsung sunt renumite in primul rand pentru silentiozitate.MrCoJo wrote:Am avut o experienta nu chiar placuta cu un samsung de 320gb pe sata2,nu stiu modelul,al unui prieten care caraie ingrozitor cand se scrie/citeste de pe el..

Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
- moonwalker
Am auzit numai lucruri bune despre el, cred că vei fi mulţumit.MrCoJo wrote:ok,multumesc tuturor,maine ma duc sa iau un Samsung HD321KJ.![]()
Sper sa fiu multumit
Te rog, când găseşti timp, să revii cu câteva impresii despre el.
- moonwalker
Partiţiile trebuie formatate. Merge şi Quick format.MrCoJo wrote:Mai am o intrebare..
Mai am un hdd pe care am sistemul de operare si celelalte programe...cand o sa il iau pe asta e nevoie sa il formatez inainte sa il partitionez sau nu ?
multam
- mamutu1000