ST3320620AS vs WD3200KS

Despre hard-disk-uri. Comentarii şi întrebări.

Moderator: Moderatori

Post Reply
MrCoJo

ST3320620AS vs WD3200KS

Post by MrCoJo »

Salutare
Zilele acestea as vrea sa achizitionez un hdd de 320gb pe sata II si din cate am vazut as avea de ales intre cele 2 de mai sus.
Acum...am citit review-urile si le dau foarte apropiate,dar parca wd-ul e ceva mai rapid in jocuri si aplicatii(la asta va fi folosit hdd-ul).
Voi ce parere aveti?
http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=2803 un test intre cele 2.
Moose

Post by Moose »

Eu am un WD3200KS cam de 1,5 ani si pot spune ca sunt foarte multumit de el si nu am avut probleme cu el. E silentios, temperatura la care functioneaza (la mine) este de 32 grade C.
uite atasez o poza cu testul HDTach 3.0.1.0
Image
Doctor's say i have a multiple personality but we don't agree with that.
novi

Post by novi »

Dap!Si eu sunt destul de multumit de 3200KS!:wink:
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Recomand WD.
Din punctul meu de vedere perpendicular recording e un esec.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
MrCoJo

Post by MrCoJo »

KAKAROT wrote:Recomand WD.
dar ai segate :P
ok,pana acum aveam o inclinatie catre segate datorita garantiei de 5 ani,acum s-au mai schimbat lucrurile :)
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Ia-ti WD3200AAKS sau Samsung HD321KJ.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Eu m-aş uita mai atent în ograda Samsung şi anume la modelul HD321KJ.
MrCoJo

Post by MrCoJo »

Neon Biker wrote:Ia-ti WD3200AAKS sau Samsung HD321KJ.
De ce?(srry me noob :P)
Sunt din Brasov iar aici din cate oferte am nu am gasit nici unul din modele astea..parca nu m-as complica cu posta dar daca merita e ok.

Am avut o experienta nu chiar placuta cu un samsung de 320gb pe sata2,nu stiu modelul,al unui prieten care caraie ingrozitor cand se scrie/citeste de pe el..
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Da am seagate...mare tzeapa am luat.
Hai sa explic. Tehnologia perpendicular recording a fost dorita a imbunatati performantele unui hard dar mai ales durabilitatea si densitatea datelor pe mediului de stocare. Si intr-un anumit fel au reusit(de durabilitate vom vedea iar densitatea va ajuta la marirea capacitatii). Ruleaza orice test de scriere/citire pe o anumita zona si vei fi impresionat. Se descurca bine si in jocuri, in care are de citit rapid o baza mare de date dintr-un loc.
Dar dupa ce trece o luna , se aduna programele instalate, se umplu registrii iar tu, cu pc smecher, ai chef de dwl de pe dc++, scanare virusi si oleaca de curatenie prin foldere, o sa iti pice fata.
Asa am patit si eu. Bune la viteza dar la multi threading( solicitare mai multor zone de hard simultan) Seagate si-o ia in freza de la aproape orice hard. O sa iti smulgi parul din cap cand o sa stai 3-6 secunde sa iti deschida spre exemplu foderul in care downloadezi.
Pana acum am mai intalnit doi indivizi ca mine deci nu sunt chiar caz izolat(ghinionist)
Despre Samsung(+spin point) am auzit numai lucruri bune iar daca acel model haraie asa tare atunci e probabil la sfarsitul vietii.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
XSamSung

Post by XSamSung »

Si eu am WD in toate systemele desi unul dintre ele afiseaza temperatura gresit dar recomand Samsung pentru calitati similare dar putin mai perfomant (+10 Mb viteaza scriere/citire). :thumbleft:
Moose

Post by Moose »

seagate am avut si eu si ce spune Kakarot am patit si eu. Credeam ca e ceva la calc meu dar daca mai spun si altii ca au patit incep sa cred ca e de la ei (seagate).
KalKo

Post by KalKo »

Eu am rezolvat problema cu un Hdd de 80Gb pt download (de care oricum aveam nevoie). In rest sincer nu pot sa-i reprosez nimic, chiar daca am o partitie de peste 260Gb care nu am mai defragmentat-o de mai mult de 4 luni merge foarte rapid.
Loading....
moonwalker

Post by moonwalker »

MrCoJo wrote:
Neon Biker wrote:Ia-ti WD3200AAKS sau Samsung HD321KJ.
De ce?(srry me noob :P)
Sunt din Brasov iar aici din cate oferte am nu am gasit nici unul din modele astea..parca nu m-as complica cu posta dar daca merita e ok.

Am avut o experienta nu chiar placuta cu un samsung de 320gb pe sata2,nu stiu modelul,al unui prieten care caraie ingrozitor cand se scrie/citeste de pe el..
Modelele AAKS şi AAJS vin cu platane de 160GB, mai dense decât la vechile modele KS. Asta se traduce într-o viteză medie de transfer mai ridicată. Unele voci susţin că noile modele sunt de asemenea mai reci şi mai silenţiose, ceea ce este probabil dar nu neapărat adevărat.

Iată un link interesant cu o comparaţie head-to-head între JS şi AAJS. (J vine de la dimensiunea bufferului de 8MB, K de la buffer 16MB). Citez de acolo:
1. HD Tach RW version 3.0.1.0

Average read

WD WD1600AAJS 160GB (SATA II 7,200 3.5inch 8MB)   67.2 MB/s
WD WD5000KS 500GB (SATA II 7,200 3.5inch 16MB)   63.9 MB/s
WD WD1600JS 160GB (SATA II 7,200 3.5inch 8MB)   52.6 MB/s

Average write
WD WD1600AAJS 160GB (SATA II 7,200 3.5inch 8MB)   67.1 MB/s
WD WD5000KS 500GB (SATA II 7,200 3.5inch 16MB)   64.2 MB/s
WD WD1600JS 160GB (SATA II 7,200 3.5inch 8MB)   52.4 MB/s
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
Merced
Moderator

Post by Merced »

Samsung ar fi si recomandarea mea. Cred ca in acest moment costruiesc cele mai bune HDD-uri overall, tinand cont de temperatura scazuta, zgomotul generat foarte mic si performantele mult peste medie. :d
Neon Biker

Post by Neon Biker »

MrCoJo wrote:Am avut o experienta nu chiar placuta cu un samsung de 320gb pe sata2,nu stiu modelul,al unui prieten care caraie ingrozitor cand se scrie/citeste de pe el..
Ciudat... hardurile Samsung sunt renumite in primul rand pentru silentiozitate. :-~
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
MrCoJo

Post by MrCoJo »

ok,multumesc tuturor,maine ma duc sa iau un Samsung HD321KJ. :)
Sper sa fiu multumit :P
moonwalker

Post by moonwalker »

MrCoJo wrote:ok,multumesc tuturor,maine ma duc sa iau un Samsung HD321KJ. :)
Sper sa fiu multumit :P
Am auzit numai lucruri bune despre el, cred că vei fi mulţumit.
Te rog, când găseşti timp, să revii cu câteva impresii despre el.
MrCoJo

Post by MrCoJo »

Mai am o intrebare..
Mai am un hdd pe care am sistemul de operare si celelalte programe...cand o sa il iau pe asta e nevoie sa il formatez inainte sa il partitionez sau nu ?
multam
moonwalker

Post by moonwalker »

MrCoJo wrote:Mai am o intrebare..
Mai am un hdd pe care am sistemul de operare si celelalte programe...cand o sa il iau pe asta e nevoie sa il formatez inainte sa il partitionez sau nu ?
multam
Partiţiile trebuie formatate. Merge şi Quick format.
Moose

Post by Moose »

hardul vechi nu ai de ce sa il formatezi sau partitionezi...asta daca nu vrei sa o faci in mod voit. HDD-ul intai se partitioneaza si apoi se formateaza asta e ordinea :wink:
Pe cel noi vei fi nevoit sa-l partitionezi+format.
mamutu1000

Post by mamutu1000 »

Samsung este foarte silentios.Seagate tacane,am luat si eu teapa cu Seagate,cica perpendicular recording,adica teapa perpendiculara?
Post Reply