Server de retea neintenionat

Discuţii privind conexiuni Internet, provideri şi reţelistică.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Al3s5uL

Server de retea neintenionat

Post by Al3s5uL »

Eu am un router Trendnet cu doua calculatoare. Am reinstalat win pe al doilea calculator (XP home) si acum vad ca este server. Dar cel mai ciudat este ca daca inchid pc-ul merge net-ul la primul. Cum pot sa scap de problema asta. Mentionez ca pe primul calculator am XP pro.
Image
House: I've been busy...
Cuddy: Doing what ?!
House: YOU!
Moose

Post by Moose »

[smilie=Funny-Post.gif]
pai exact asta face routerul, pentru asa ceva e constuit sa dea internet chiar daca nu ai un server.
mai multe detalii: http://en.wikipedia.org/wiki/Router
Doctor's say i have a multiple personality but we don't agree with that.
Edge

Post by Edge »

Al3s5uL > verifica setarile la retea la cele 2 calculatoare si la router. Verifica ca router-ul sa aiba primul IP si activeaza DHCP-ul sa dea el IP-uri la celelalte 2 calculatoare. Si vezi si cablul de la net unde intra, trebuie normal sa intre in WAN, iar cablurile spre cele doua calculatoare in doua din cele patru mufe LAN. De asemenea, verifica ca MAC-ul din router sa fie corect spoof-ait cu MAC-ul pe care ai net :tongue3: Daca nici asa nu merge, ruleaza iar un Network Setup si bifeaza corect optiunile pe acolo.

Moose > nu prea ai inteles problema topicului. El are 2 calculatoare legate la net prin acel router iar dupa instalarea Windows-ului pe cel de-al 2lea comp, nu mai merge net-ul la primul iar cel de-al doilea a devenit gateway :d Doar daca-l inchide pe al 2-lea merge net-ul la primul.. (asta am inteles eu)
Last edited by Edge on Wed Apr 11, 2007 8:48 pm, edited 1 time in total.
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
nemesys_alien

Post by nemesys_alien »

Edge wrote: Moose > nu prea ai inteles problema topicului. El are 2 calculatoare legate la net prin acel router iar dupa instalarea Windows-ului pe cel de-al 2lea comp, nu mai merge net-ul la primul iar cel de-al doilea a devenit gateway :d
Da vezi ca zice ca ii merge primul calculator dupa ce il inchide pe al doilea, deci nici unu din ele nu este gateway. ;)
http://nemesysdesign.evonet.ro/blog | Sunt normal am doar nevoi speciale, acoperite de sume proportionale! | Money don't buy hapiness but it's a good damm down payment. :-({|= | Be SmaRt don't be a retard ! Mcintoshing / Hcintoshing
Moose

Post by Moose »

Dar cel mai ciudat este ca daca inchid pc-ul merge net-ul la primul. Cum pot sa scap de problema asta
citeste mai atent edge.

Cumpara un switch si inlocuiestel cu routerul sau inca o placa de retea si faci un ICS pe unul din calculatoare.
Doctor's say i have a multiple personality but we don't agree with that.
nemesys_alien

Post by nemesys_alien »

Dar cel mai ciudat este ca daca inchid pc-ul merge net-ul la primul. Cum pot sa scap de problema asta
citeste mai atent edge.
Asta am zis si eu mai sus :-~. Asa cum a zis fi fishbone unde e problema?, ca eu nu vad nici una! Serios acuma cu ce te deranjeaza daca merge cum trebuie netu pe ambele si routerul isi face treaba bine? Din partea mea nota 2 si stai jos! :laughing6:
Last edited by nemesys_alien on Wed Apr 11, 2007 7:13 pm, edited 3 times in total.
http://nemesysdesign.evonet.ro/blog | Sunt normal am doar nevoi speciale, acoperite de sume proportionale! | Money don't buy hapiness but it's a good damm down payment. :-({|= | Be SmaRt don't be a retard ! Mcintoshing / Hcintoshing
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Ar fi prima oara cand aud de cineva care se plange ca un router e prea destept si vrea o optiune mai tampita.
Alesul, ia la mana si rasfoieste instructiunile routerului. Iti vor raspunde la majoritatea intrebarilor.
Saltwater

Post by Saltwater »

Moose wrote:
citeste mai atent edge.
Cumpara un switch si inlocuiestel cu routerul sau inca o placa de retea si faci un ICS pe unul din calculatoare.
- Cu mentiunea ca un router poate fi folosit pe post de switch daca mai are si alte porturi RJ45 LAN pe langa cel de WAN adica incorporeaza si un switch pe langa partea de routare. De fapt eu am tradus "optiunea mai tampita" a lui fish in cuvinte care explica ceva mai mult aka un router daca indeplineste conditia de mai sus poate fi folosit ca switch pe cand un switch nu va putea fi folosit niciodata ca router.

PS: topicul acesta ar sta mai bine la Internet/Retelistica decat la Discutii Software ...
Blogovizor
Home is where the ~/.bashrc is.
Al3s5uL

Post by Al3s5uL »

problema asta s-a rezolvat de la sine, dar acum mai am o problema (sunt cam incepator in retele) cum fac sa am sharing intre cele 2 calculatoare pentru ca atunci cand vreau sa ma conectez de la unu la altul imi cere parola si nu am pus la nici un user parola :|
House: I've been busy...
Cuddy: Doing what ?!
House: YOU!
Edge

Post by Edge »

Start>CtrlPanel>User Accounts>activeaza Guest account.
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
Post Reply