Sugestii sistem AMD
Moderator: Moderatori
- Amethyst_Eye
un sistem pe amd vreau sa imi achizitionez si eu in maxim o luna. motivele pt care zic amd sunt in exclusivitate legate de pret.
bugetul e in limita a 2000 ron
eu m-am gandit in felul urmator:
procesor: x2 3800+ windsor (89w) 310 ron (pcgarage)
placa de baza: abit kn9 261 ron (pcgarage) aici nu stiu dk nu cumva ar trebui sa iau abit kn9 ultra cu chipset nvidia 570 pls cei care au vazut-o sa spuna o opinie
placa video: gigabyte x1950pro 570 ron (tot pcgarage)
memorie: a-data vitesta extrem 800+ mhz 2*1giga: 459 ron
hdd: seagate 320 giga sata II: 269 ron
total: 1869 ron, mai raman 130 pt carcasa si sursa. eventual mai bag 100 ron sa iau o sursa mai buna. aici trebuie sa mai studiez.
mai pot imbunatatii configuratia? pls help k banii odata ii dau si dupa aia sa nu imi para rau.
aaaa si sistemul o sa fie folosit pt multimedia+gaming+grafica 2d(photoshop,corel)+editare video(mai rar)
bugetul e in limita a 2000 ron
eu m-am gandit in felul urmator:
procesor: x2 3800+ windsor (89w) 310 ron (pcgarage)
placa de baza: abit kn9 261 ron (pcgarage) aici nu stiu dk nu cumva ar trebui sa iau abit kn9 ultra cu chipset nvidia 570 pls cei care au vazut-o sa spuna o opinie
placa video: gigabyte x1950pro 570 ron (tot pcgarage)
memorie: a-data vitesta extrem 800+ mhz 2*1giga: 459 ron
hdd: seagate 320 giga sata II: 269 ron
total: 1869 ron, mai raman 130 pt carcasa si sursa. eventual mai bag 100 ron sa iau o sursa mai buna. aici trebuie sa mai studiez.
mai pot imbunatatii configuratia? pls help k banii odata ii dau si dupa aia sa nu imi para rau.
aaaa si sistemul o sa fie folosit pt multimedia+gaming+grafica 2d(photoshop,corel)+editare video(mai rar)
Ala e pretul de dupa reducere, de aceea iti si recomandasem 4800-le care e cu doar 100MHz mai incet dar mult mai ieftin si cu potential de OC mai mare.PureBHP wrote: Dupa lista pe care ai pus-o tu acolo .. 5200+ este 178 $ care, calculat in lei + adaos +TVA este ~ 640 RON ... Pretul la care achizitionez si eu procesorul pe care il astept. Este vorba de inca o reducere .. sau asta e pretul de dupa reducere?
Thanks.
--------------------------------------------------------------------------------
@Amethyst_Eye: Placa de baza iti recomand KN9 Ultra daca vrei sa mai folosesti si unele placi pe PCI pentru ca layout-ul KN9 simplu nu prea permite o placa video cu racire inalta plus placi montate pe sloturile PCI.
La sursa iti recomand Fortron BSII de 400W, plus ce carcasa vrei tu.
Memoriile alea cica nu vor fi aduse prea curand, asa ca mai bine te orientezi pe Geil Ultra 2GB PC6400.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
- Amethyst_Eye
- Neon Biker
- Amethyst_Eye
neon biker nici eu nu o sa folosesc sloturile pci deci raman pe kn9 mai ales dk nu sunt diferente de performanta. placa video pe care am ales-o e ok? oscilam intre un galaxy 7900 gs, cu oc din fabrica si gigabyte-ul asta. pana la urma am inteles k ati-ul se descurca mai bine in shadere si din teste am vazut k e deasupra oricaror variante de 7900 gs
voi ce ziceti?
sau merita asteptata varianta 8600xx ?
voi ce ziceti?
- gabe_racer
Chestia cu X1950pro peste orice varianta de 7900Gs nu stiu de unde ai scos-o.Oricum nu e adevarata.Daca dispui de suficienti bani mergi pe 8800GTS 320/320.Amethyst_Eye wrote:neon biker nici eu nu o sa folosesc sloturile pci deci raman pe kn9 mai ales dacă nu sunt diferente de performanta. placa video pe care am ales-o e ok? oscilam intre un galaxy 7900 gs, cu oc din fabrica si gigabyte-ul asta. pana la urma am inteles k ati-ul se descurca mai bine in shadere si din teste am vazut k e deasupra oricaror variante de 7900 gs
voi ce ziceti?
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
- Amethyst_Eye
eu asa am vazut intr-un test parca pe xbit labs. nu am salvat link-ul dar 7900gs depasea x1950-stock doar in overclock. nu am vazut inca ce poate ati-ul in overclock insa la racirea de pe gigabyte (coolerul ala zalman) sunt sigur ca o sa mearga binisor peste frecventele stock si atunci o sa comparam rezultatele din 3d mark-uri sa ne edificam.
iar in comparatie cu frecventele default sunt doar cateva jocuri in care gs-ul e mai bun. si alea toate in open gl
iar in comparatie cu frecventele default sunt doar cateva jocuri in care gs-ul e mai bun. si alea toate in open gl
- gabe_racer
1)X1950pro nu se OC aproape deloc...deci nu are ce sa depaseasca 7900GS-ul OC'at.Avantajul lui X1950pro sunt pipelineurile in plus.Placa este buna ,nu e indoiala aici dar nu cred ca vreun model de X1950pro poate depasi in jocuri un 7900GS OC...parerea mea.
2)Ca exemplu XFX-ul meu scoate cu un procesor bun in 3DMark06 peste 5500 de puncte..vezi Red_baron in sectiunea de Xtrembenching,dar benchurile astea sunt fara prea mult folos fiindca implica mult procesorul -> 3Dmark06 .Testul adevarat e in jocuri.Ca exemplu in 3DMark nu aveam nici un artefact la o anumita frecventa dar in jocuri apareau probleme de acest fel sau instabilitate.
2)Ca exemplu XFX-ul meu scoate cu un procesor bun in 3DMark06 peste 5500 de puncte..vezi Red_baron in sectiunea de Xtrembenching,dar benchurile astea sunt fara prea mult folos fiindca implica mult procesorul -> 3Dmark06 .Testul adevarat e in jocuri.Ca exemplu in 3DMark nu aveam nici un artefact la o anumita frecventa dar in jocuri apareau probleme de acest fel sau instabilitate.
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
- Neon Biker
E destul de greu sa dau un verdict clar intre 7900GS ieftin (Palit/Galaxy/Forsa) si X1950Pro Gigabyte, pentru ca diferenta de pret a ajuns destul de mare (100 lei). Mai demult cand era doar vreo 50 ti-as fi zis clar X1950Pro, dar acum trebuie sa iau in considerare si alti factori: jocurile care le preferi, perioada de timp in care intentionezi sa folosesti placa si gradul de OC pe care esti tentat sa-l faci.Amethyst_Eye wrote:neon biker nici eu nu o sa folosesc sloturile pci deci raman pe kn9 mai ales dacă nu sunt diferente de performanta. placa video pe care am ales-o e ok? oscilam intre un galaxy 7900 gs, cu oc din fabrica si gigabyte-ul asta. pana la urma am inteles k ati-ul se descurca mai bine in shadere si din teste am vazut k e deasupra oricaror variante de 7900 gs
voi ce ziceti?
Daca preferi Oblivion, Gothic3, Titan Quest, RainbowSix Vegas, Splinter Cell Double Agent sau NFS Carbon si nu te omori cu OC-ul, alegerea e X1950Pro. Pentru alte jocuri, cu OC extrem e mai bun 7900GS.
Daca intentionezi sa te folosesti de ea 1-2 ani alegerea clara e X1950Pro. Daca vrei ceva placa "temporara" pentru doar pentru cateva luni, pana se mai ieftineste si se diversifica generatia DX10, si nu te omori dupa unul din jocurile enumerate mai sus, mai bine pastrezi suta de lei si iei un 7900GS ieftin.
GeForce 8600 se pare ca nu va rupe gura targului pentru ca testele neoficiale aparute pana acum nu sunt deloc incurajatoare, iar pretul se pare ca va fi obscen (cel putin raportat la performanta), dar ca sa fii sigur mai asteapta si tu 5 zile pana in data de 17 cand vor aparea testele oficiale.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
- gabe_racer
Cu doua chestii nu sunt de acord aici:Neon Biker wrote:E destul de greu sa dau un verdict clar intre 7900GS ieftin (Palit/Galaxy/Forsa) si X1950Pro Gigabyte, pentru ca diferenta de pret a ajuns destul de mare (100 lei). Mai demult cand era doar vreo 50 ti-as fi zis clar X1950Pro, dar acum trebuie sa iau in considerare si alti factori: jocurile care le preferi, perioada de timp in care intentionezi sa folosesti placa si gradul de OC pe care esti tentat sa-l faci.Amethyst_Eye wrote:neon biker nici eu nu o sa folosesc sloturile pci deci raman pe kn9 mai ales dacă nu sunt diferente de performanta. placa video pe care am ales-o e ok? oscilam intre un galaxy 7900 gs, cu oc din fabrica si gigabyte-ul asta. pana la urma am inteles k ati-ul se descurca mai bine in shadere si din teste am vazut k e deasupra oricaror variante de 7900 gs
voi ce ziceti?
Daca preferi Oblivion, Gothic3, Titan Quest, RainbowSix Vegas, Splinter Cell Double Agent sau NFS Carbon si nu te omori cu OC-ul, alegerea e X1950Pro. Pentru alte jocuri, cu OC extrem e mai bun 7900GS.
Daca intentionezi sa te folosesti de ea 1-2 ani alegerea clara e X1950Pro. Daca vrei ceva placa "temporara" pentru doar pentru cateva luni, pana se mai ieftineste si se diversifica generatia DX10, si nu te omori dupa unul din jocurile enumerate mai sus, mai bine pastrezi suta de lei si iei un 7900GS ieftin.
GeForce 8600 se pare ca nu va rupe gura targului pentru ca testele neoficiale aparute pana acum nu sunt deloc incurajatoare, iar pretul se pare ca va fi obscen (cel putin raportat la performanta), dar ca sa fii sigur mai asteapta si tu 5 zile pana in data de 17 cand vor aparea testele oficiale.
1)Oblivion merge bine si pe 7900GS...la mine pe 1024 cu tot la maxim are intre 35-60 fps uri ,depinde de zona.Mie m-i se pare decent.
2)De ce X1950pro e o placa de "viitor" si 7900GS nu?Mai ales daca ele sunt considerate aproape in unanimitate cam la acelasi niveld de performanta.
X1950PRO e considerat "mai de viitor" (ciudat concept din moment ce viitorul e considerat DX10
) datorita faptului ca ATi are compiler-ul bazat pe shaderi,aceasta metoda a fost aleasa in mare parte de majoritatea developerilor de jocuri datorita simplitatii si a rezultatului final foarte bun obtinut,de aceea vedem o diferenta asa de mare la inceput in noile jocuri shader intensive intre ATi si Nvidia (bine asta in general vedem la placile ce au 36/48 de unitati shader,ceva mai greu la cele dotate cu 16) si Nvidia nu poate recupera aceasta diferenta decat prin driveri,de aceea diferenta in timp de performanta a ajuns ceva mai mica intre ATi si Nvidia la Oblivion insa la new release ATi va fi intotdeauna peste ceea ce inseamna seria 7.

- Neon Biker
1. Oblivion in general se misca bine si pe 7900GS, exceptie fac tocmai zonele "grele" outdoor, cu multa vegetatie, inamici etc. Din pacate tocmai aceste momente sunt cele mai importante. Ce conteaza ca in zonele usoare ai 50 fps daca in cele grele, unde framerate-ul este oricum scazut, se duce de rapa complet. Cam acelasi fenomen se observa si in RS Vegas sau SCDA. Din cauza asta sunt si testele de pe net atat de discordante: unii au inregistrat time-demo-ul la intamplare, deci probabil in zone usoare, si au ajuns la concluzia ca cele 2 placi sunt cam la egalitate (ma rog... daca overclockam nitel 7900GS-ul), altii au cautat cu lumanarea zonele in care frame-rate-ul o ia la vale si acestia mereu dau X1950Pro cu un avans substantial (ceva de genul 100%).
2. Pe langa caracteristicile hardware brute despre care am mai tot discutat, si anume superioritatea seriei X1k in shaderi in general si in shaderi complecsi in special (insa in detrimentul texturarii), motiv pentru care cel putin pe hartie ar trebui sa fie mai bine adaptata jocurilor viitoare, mai intervine un aspect deloc de neglijat. nVidia a trecut deja de multisor la seria 8, iar ei cand trec la alta generatie au obiceiul sa abandoneze lucrul la driverii pentru vechea generatie. Pe de alta parte arhitectura seriei GeForce 7, chiar daca imbunatatita fata de GeForce 6, este bazata pe un pipeline complex care pentru a atinge eficiente ridicate necesita multa munca de optimizare din partea producatorilor de jocuri sau din partea nVidia prin drivere pentru a aranja cat mai bine ordinea operatiilor matematice si a celor de texturare. Arhitectura X1k (ca si GF8 de altfel) este mult mai flexibila, operatiile matematice sunt rupte complet de cele de texturare si in consecinta nu are nevoie de optimizari complexe. Pe langa asta ATI a dovedit in trecut ca nu-si abandoneaza vechile generatii chiar atat de repede cum o face nVidia.
2. Pe langa caracteristicile hardware brute despre care am mai tot discutat, si anume superioritatea seriei X1k in shaderi in general si in shaderi complecsi in special (insa in detrimentul texturarii), motiv pentru care cel putin pe hartie ar trebui sa fie mai bine adaptata jocurilor viitoare, mai intervine un aspect deloc de neglijat. nVidia a trecut deja de multisor la seria 8, iar ei cand trec la alta generatie au obiceiul sa abandoneze lucrul la driverii pentru vechea generatie. Pe de alta parte arhitectura seriei GeForce 7, chiar daca imbunatatita fata de GeForce 6, este bazata pe un pipeline complex care pentru a atinge eficiente ridicate necesita multa munca de optimizare din partea producatorilor de jocuri sau din partea nVidia prin drivere pentru a aranja cat mai bine ordinea operatiilor matematice si a celor de texturare. Arhitectura X1k (ca si GF8 de altfel) este mult mai flexibila, operatiile matematice sunt rupte complet de cele de texturare si in consecinta nu are nevoie de optimizari complexe. Pe langa asta ATI a dovedit in trecut ca nu-si abandoneaza vechile generatii chiar atat de repede cum o face nVidia.
- Amethyst_Eye
- gabe_racer
@Amethyst_Eye-Scuze pt offtopic
@Neon Biker:cam asa se misca Oblivionul pe 7900GS-ul meu.Mie m-i se pare un framerate decent chiar si in spatiile deschise,outdoors.
[img=http://img95.imageshack.us/img95/3096/o ... ze0.th.jpg]
[img=http://img95.imageshack.us/img95/9850/o ... py1.th.jpg]
[img=http://img84.imageshack.us/img84/6301/o ... tl9.th.jpg]
[img=http://img84.imageshack.us/img84/364/ob ... ei0.th.jpg]
[img=http://img84.imageshack.us/img84/7469/o ... ds3.th.jpg]
[img=http://img138.imageshack.us/img138/8907 ... ej8.th.jpg]
@Neon Biker:cam asa se misca Oblivionul pe 7900GS-ul meu.Mie m-i se pare un framerate decent chiar si in spatiile deschise,outdoors.
[img=http://img95.imageshack.us/img95/3096/o ... ze0.th.jpg]
[img=http://img95.imageshack.us/img95/9850/o ... py1.th.jpg]
[img=http://img84.imageshack.us/img84/6301/o ... tl9.th.jpg]
[img=http://img84.imageshack.us/img84/364/ob ... ei0.th.jpg]
[img=http://img84.imageshack.us/img84/7469/o ... ds3.th.jpg]
[img=http://img138.imageshack.us/img138/8907 ... ej8.th.jpg]
- Neon Biker
Eu nu ma pricep la Oblivion ca sa ma pot pronunta asupra dificultatii zonelor in care ai facut screenshoatele sau a nivelului de detalii, tot ce vad este lipsa deranjanta a filtrarii anizotropice sau a vreunei batalii in care zice lumea ca se duce de rapa framerate-ul.
Ieri am citit un review destul de interesant: Dossier: les cartes graphiques AGP en 2007. Ma rog, nu prea are legatura directa cu discutia, dar daca ne uitam la diferentele intre X1650XT si 7600GT (care ar trebui sa fie cam aceleasi ca si intre X1950Pro si 7900GS @520-550MHz), observam un avans substantial in Oblivion, Vegas si Carbon.
Dar stiu... toate testele de pe net sunt false/aranjate/cumparate/whatever, deci nu valoreaza 2 bani.
Si ca sa nu se oftice "proprietarul" ca i-a fost furat topicul:
Ieri am citit un review destul de interesant: Dossier: les cartes graphiques AGP en 2007. Ma rog, nu prea are legatura directa cu discutia, dar daca ne uitam la diferentele intre X1650XT si 7600GT (care ar trebui sa fie cam aceleasi ca si intre X1950Pro si 7900GS @520-550MHz), observam un avans substantial in Oblivion, Vegas si Carbon.
Dar stiu... toate testele de pe net sunt false/aranjate/cumparate/whatever, deci nu valoreaza 2 bani.

Si ca sa nu se oftice "proprietarul" ca i-a fost furat topicul:
Acolo este mai mult decat dimensiunea cache-ului; mai este si latenta acestuia. Citeste acest post al meu si intra pe linkurile respective ca sa te convingi singur. Din pacate in test nu este prezent si un 5200+, dar poti vedea diferentele intre 5000+ (Windsor) si 4800+ (Brisbane). 5200+ are in plus fata de 5000+ L2 cache dublu, care echivaleaza cu ~100MHz, dar in jocuri poate ajunge si la 200MHz, prin urmare in jocuri ar trebui sa compari 5000+ mai degraba cu 4400+ pentru a-ti face o idee cat mai precisa asupra diferentei intre 5200+ si 4800+ (nu te uita la 4600+ pentru ca ala nu e Brisbane ci Windsor). Eu zic ca diferentele sunt maricele.PureBHP wrote:Nu conteaza diferenta de cache intre cele 2? ( 5200+ - 2MB Cache l2 , 4800+ - 1MB Cache L2)
Deci , mai pe scurt, Windsor e mai bun decat Brisbane, nu ?Neon Biker wrote:Si ca sa nu se oftice "proprietarul" ca i-a fost furat topicul:Acolo este mai mult decat dimensiunea cache-ului; mai este si latenta acestuia. Citeste acest post al meu si intra pe linkurile respective ca sa te convingi singur. Din pacate in test nu este prezent si un 5200+, dar poti vedea diferentele intre 5000+ (Windsor) si 4800+ (Brisbane). 5200+ are in plus fata de 5000+ L2 cache dublu, care echivaleaza cu ~100MHz, dar in jocuri poate ajunge si la 200MHz, prin urmare in jocuri ar trebui sa compari 5000+ mai degraba cu 4400+ pentru a-ti face o idee cat mai precisa asupra diferentei intre 5200+ si 4800+ (nu te uita la 4600+ pentru ca ala nu e Brisbane ci Windsor). Eu zic ca diferentele sunt maricele.PureBHP wrote:Nu conteaza diferenta de cache intre cele 2? ( 5200+ - 2MB Cache l2 , 4800+ - 1MB Cache L2)
- Amethyst_Eye
Am deja cumparate toate componentele din primul post in afara de procesor, pentru care am un buget de 700 RON maxim. Vreau cel mai bun procesor de la AMD in banii astia ... ce ma sfatuiti?Amethyst_Eye wrote:I-ati 3800-le ca si mine si f-ai occ, de restul baniilor iesi in oras cu o fata draguta sau dacă esti pasionat baga-i intr-o placa video mai tare.. (eu unul daca aveam banii de 5200 fi sigur ca imi luam core duo)
- Neon Biker
He-he, asta au mai zis-o si altii, dar daca PureBHP nu vrea sa faca OC pentru nimic in lume...Amethyst_Eye wrote:I-ati 3800-le ca si mine si f-ai occ, de restul baniilor iesi in oras cu o fata draguta sau dacă esti pasionat baga-i intr-o placa video mai tare.. (eu unul daca aveam banii de 5200 fi sigur ca imi luam core duo)

Da, parerea mea. Intre 5000+ si 5200+ eu zic sa incerci totusi sa cauti 5200+, pt ca daca tot arunci o gramada de bani in loc sa-ti iei un 3800+ si sa-l OC, macar sa iei procesorul cu cache baban, mai ales ca nu costa decat cativa dolari mai mult.PureBHP wrote:Deci , mai pe scurt, Windsor e mai bun decat Brisbane, nu ?
Problema e ca nu gasesc 5200+ ... si ma gandeam sa "scad" la un 5000+ . merită sa iau 5000+ ?Neon Biker wrote: Da, parerea mea. Intre 5000+ si 5200+ eu zic sa incerci totusi sa cauti 5200+, pt ca daca tot arunci o gramada de bani in loc sa-ti iei un 3800+ si sa-l OC, macar sa iei procesorul cu cache baban, mai ales ca nu costa decat cativa dolari mai mult.
Ai cautat pe site sau ai sunat/fost in magazin ? Si eu am fost (si inca sunt) in aceeasi situatie ca si tine privind anumite produse dar nu de putine ori la cele la care era precizat stoc limitat, sunati pt. info stoc sau disponibil in x zile s.a. cand m-am dus la magazin sau am dat un telefon produsul era deja liber spre vanzare deci in depozit/magazin.
Live in your world, get pwned in mine!
Shader wrote:Ai cautat pe site sau ai sunat/fost in magazin ? Si eu am fost (si inca sunt) in aceeasi situatie ca si tine privind anumite produse dar nu de putine ori la cele la care era precizat stoc limitat, sunati pt. info stoc sau disponibil in x zile s.a. cand m-am dus la magazin sau am dat un telefon produsul era deja liber spre vanzare deci in depozit/magazin.
Eu patesc invers : pe site scrie "In stoc" si cand sun : "Ne pare rau ...". La toate magazinele on-line am sunat. Ba chiar am patit sa-mi zica "Da , il avem!", cand am auzit .. eram in al 9-lea cer ... imediat am dat comanda, m-a sunat mi-a confirmat comanda si mi-a zis ca in cursul aceleiasi zi va pleca spre mine prin curier. Deja imi faceam planuri, cand, ce sa vezi ... ma suna domnul de la respectiva firma si imi zice: "Imi cer scuze dar in contabilitate apare stoc de 2 procesoare, fizic, in depozit este doar unul si acela este comandat de altcineva" ... mi-a cazut fata. Asta dupa ce in urma cu cateva zile am primit un alt colet cu produse in valoare de ~18.000.000 lei de la aceeasi firma.
Multumesc oricum pentru sfat
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
Cu putin noroc se putea si 5200+
Anyway, sa le stapanesti sanatos si sa le fortezi la max. 
Referitor la acel conector, citez: The PCIE_12V power connector supplies extra power to the PCIE x16 slot. Connect this connector depending on your system requirements.
Cam evaziv raspunsul dar se intelege care e treaba.

Referitor la acel conector, citez: The PCIE_12V power connector supplies extra power to the PCIE x16 slot. Connect this connector depending on your system requirements.
Shader wrote:Cu putin noroc se putea si 5200+Anyway, sa le stapanesti sanatos si sa le fortezi la max.
Mersi

![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
Salutare! Ca sa nu mai deschid alt topic, postez aici pt a va cere un sfat pt inca o configuratie.
Prima:
http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/11808/
si a doua
http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/11816/
PC-ul va fi folosit in principal pt net, muzica, film si ceva lectii virtuale(pc pt un profesor) si fara OC.
Prima varianta mi se pare prea mult pt ce se cere, dar este mai de viitor, iar a doua este, zic eu, perfecta pt cerinte.
Acuma bugetul nu este unul fix, dar sa fie in jurul sumei de 20 mil sau mai putin si in principal am o dilema: X2+PB+PV sau Sempron+PB(video on-board)? in rest celelalte componente vor ramane.
Apropo....monitorul este ok?(nu este nevoie de mai mare).
Va multumesc!
Prima:
si a doua
http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/11816/
PC-ul va fi folosit in principal pt net, muzica, film si ceva lectii virtuale(pc pt un profesor) si fara OC.
Prima varianta mi se pare prea mult pt ce se cere, dar este mai de viitor, iar a doua este, zic eu, perfecta pt cerinte.
Acuma bugetul nu este unul fix, dar sa fie in jurul sumei de 20 mil sau mai putin si in principal am o dilema: X2+PB+PV sau Sempron+PB(video on-board)? in rest celelalte componente vor ramane.
Apropo....monitorul este ok?(nu este nevoie de mai mare).
Va multumesc!

Era evidenta alegerea primei configuratii la fel cum este indicat si un X2+PB+PV in defavoarea Sempron-ului si placii de baza all onboard.
Daca chiar nu vrea monitor mai mare, atunci sa ramana cu ala, daca mai pica ~100 RON atunci fratele mai mare este indicat FP93GX.
La boxe parca m-as uita si pe MicroLab-ul prezentat de [<Merced>].
Daca chiar nu vrea monitor mai mare, atunci sa ramana cu ala, daca mai pica ~100 RON atunci fratele mai mare este indicat FP93GX.
La boxe parca m-as uita si pe MicroLab-ul prezentat de [<Merced>].
deci, i-am aratat ofertele si a ramas la cel cu X2. Acuma eu am mai facut o conf pt ca nu stiu exact ce e mai bun.
Aceasta a fost prima varianta:
iar aceasta este a doua:
http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/12202/
Deci suma este in jurul a 20 de mil, + sau -.
Am nelamuriri in ceea ce priveste placa de baza si monitorul. La placa de baza care o recomandati pt ca sa nu fiu nevoit sa fac update-uri de BIOS and stuff...performanta nu e prea relevanta ci care e mai practica, iar la LCD chiar nu am nici o idee(merg pe mana voastra).
Comanda cum am mai spus o fac la Intend si citind mai atent la garantie pt LCD-uri am vaz ca la Benq se schimba numai la 3 pixeli morti, insa la Samsung de la 1 in sus...
Astept parerile voastre cat de repede!
LE: La Intend nu au in oferta Gigabyte-ul.
Aceasta a fost prima varianta:
iar aceasta este a doua:
http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/12202/
Deci suma este in jurul a 20 de mil, + sau -.
Am nelamuriri in ceea ce priveste placa de baza si monitorul. La placa de baza care o recomandati pt ca sa nu fiu nevoit sa fac update-uri de BIOS and stuff...performanta nu e prea relevanta ci care e mai practica, iar la LCD chiar nu am nici o idee(merg pe mana voastra).
Comanda cum am mai spus o fac la Intend si citind mai atent la garantie pt LCD-uri am vaz ca la Benq se schimba numai la 3 pixeli morti, insa la Samsung de la 1 in sus...
Astept parerile voastre cat de repede!
LE: La Intend nu au in oferta Gigabyte-ul.