Lightmaster, Y-Rege, pentru fiecare din astea deschideti mai bine un topic separat
Problema la instalarea Ubuntu
Moderator: Moderatori
Problema la instalarea Ubuntu
Am luat Ubuntu de pe siteul oficial versiunea 6.10 si am inceput instalarea.Cand am ajuns la pasul al 5-lea din 6,unde e chestia cu partitiile si punctul de montare nu mai stiu ce sa fac.Imi zice ca nu am selectat sistemul de fisiere radacina!O mana de ajutor daca se poate!Mentionez ca am 3 partitii de 37 GB fiecare din care una este goala complet.
Ordem e progresso...
Pai e simplu: partitia care o ai goala o imparti sa zic 1gb pentru swap si restu ce ramane pentru root reprezentat simbolic prin "/"
Poate te ajuta ... Ubuntu Edgy Eft Desktop Installation With Screenshots
Poate te ajuta ... Ubuntu Edgy Eft Desktop Installation With Screenshots
Disparut JACK SHEPARD doctor american.
La data disparitiei purta costum si o servieta de piele.
39 de ani; 1,88 m
39 de ani; 1,88 m
Ba da, programul de instalare al Ubuntu lanseaza singur parted, din care poti sa imparti partitiile daca e nevoie (sau, mai bine zis, sa stergi partitia <presupun primara> veche, sa creezi una extinsa, noua, in cadrul careia sa faci partitiile respective.
Incearca inainte sub VMware daca nu ai certitudinea ca te descurci.
Incearca inainte sub VMware daca nu ai certitudinea ca te descurci.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Bun,am instalat Ubuntu,dar am si eu o intrebare de acest dual-booting XP-Ubuntu.Cand intru in windows,XP-ul nu ar trebui sa vada fisiere instalate de Ubuntu?Deci cum sa zic:am 4 partitii:pe C: Windowsu',D: gol,E: gol,J: gol.Si acolo cand am instalat Linuxul,am dat sa instaleze automat pe nu stiu ce partitie ca manual nu ma descurc!Si mai am o intrebare,daca vreau sa dezinstalez Ubuntu,cum fac?
Ordem e progresso...
Nu, nu se vad fisierele de pe partitia linux deoarece e intr-un format nerecunoscut de Windows. Fomatul partitiilor linux este deobicei ext(3), el fiind un format nesuportat de sistemul de operare windows, care e fat(32)/ntfs. Invers merge, adica sa vezi in linux fisiere de pe partitia cu windows, insa depinde si de sistemul de operare in cauza. Get the picture??
...a good rhyme does more damage than a '47...© ![Sign-Leet [smilie=Sign-Leet.gif]](./images/smilies/Sign-Leet.gif)
![Sign-Leet [smilie=Sign-Leet.gif]](./images/smilies/Sign-Leet.gif)
pompiliu92 wrote:Dar eu nu ma refeream sa le vindem gratis,am si spus mai sus sa le vindem pe profit
In legatura cu netul, poate te ajuta asta: https://help.ubuntu.com/ 

...a good rhyme does more damage than a '47...© ![Sign-Leet [smilie=Sign-Leet.gif]](./images/smilies/Sign-Leet.gif)
pompiliu92 wrote:Dar eu nu ma refeream sa le vindem gratis,am si spus mai sus sa le vindem pe profit
sau dai un fixmbr cu un disk bootabil.Mitza_003 wrote:Fomatezi partitia din windows, insa tot o sa iti apara grub loader-ul (boot loader-ul). Mi se pare ca poti scapa de el din boot.ini, din windows.
Disparut JACK SHEPARD doctor american.
39 de ani; 1,88 m
39 de ani; 1,88 m
Tu schimbi/reinstalezi sistemele de operare mai repede decat imi schimb eu sosetele. Easy brother...
alege 1/2 sisteme de operare bune, care sa ramana mai mult timp.

Şi foloseşte pentru testare o "maşină virtuală" cum e VMWare. Funcţionează exact ca un sistem separat insă îl poţi manevra din cadrul Windows-ului. Mai citeşti şi-un tutorial-pdf în timp ce-l probezi, vezi şi erorile... simply the best 

Last edited by Edge on Sun Apr 15, 2007 5:35 pm, edited 1 time in total.
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
La asta nu pot să mă pronunţ...eu am folosit VmWare-ul când mi-am făcut multiboot DVD-ul cu mai multe Win-uri, să testez dacă bootează, dacă instalează până la capăt, dacă şi unde dă erori, etc.. 

Last edited by Edge on Mon Apr 16, 2007 3:38 pm, edited 1 time in total.
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
Nu nu, nu poti vedea daca merge accelerarea 3D pentru ca VMware emuleaza propria placa video. Dar in principiu, poti vedea daca placa e suportata consultand un hardware compatibility list, se gasesc pe Google cu tona.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.