So, should you buy a GeForce 8600GTS if you have the money? If you already have a GeForce 7900GS or Radeon X1950PRO (which is slightly faster than the 7900GS), we wouldn’t recommend buying as you’re not really upgrading.
Si numai daca ma uit la ce macel isi ia GTS-ul in Prey...
LE: am fost cam incet cu cititul .
Iar preturile BFG-urilor is deja de tot rasul , sa vad cine va da bani pe asa ceva.
Last edited by IL Dotore on Tue Apr 17, 2007 12:30 pm, edited 1 time in total.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Nick666 wrote:Oare acel 8500GT e mai bun ca un 7900gs?
Daca GTS-ul care e varful gamei Mid nu poate bate clat vechiul GS, cum sa fie 8500GT-ul mai bun, care cea mai slaba versiune din gama Mid...
Deci daca in momentul de fata ai doar 500RON poti lua 7900GS linistit, singura surpriza mai poate veni de la ATI, care poate va scoate un HD2600 ceva mai rasarit.
Last edited by IL Dotore on Tue Apr 17, 2007 12:37 pm, edited 2 times in total.
IL Dotore wrote:Si numai daca ma uit la ce macel isi ia GTS-ul in Prey...
Şi aşa în Prey avem 50fps + cu 8600GTS pe maxx, mai mult decât un frame-rate optim, aşadar nu are mare relevanţă.
Observ că variantele astea de la BFG au un overclocking practic inexistent însă preţul artificial crescut, per ansamblu nu îmi convine să dau 80-90ron în plus pentru 25mhz la gpu.
Dacă ATI scoate ceva mai răsărit la categoria mainstream, vom vedea un 8700 GTS no doubt.
Nick666 wrote:pai atuncea in dx10 o sa fie varza ma gandesc.
Mai varză decât ce? Să apară jocurile full DX 10 să vedem ce pot plăcile astea. Dacă vrei jocuri DX 9 la mai multe frame-uri cumpără X1950 PRO. Not fair, but this is IT.
Varza asa in general. Daca un 7900gs de abia face fata la ultimele jocuri dx9 (cu rezolutie, grafica la maxim), inseamna ca un 8500gt va merge si mai rau.
Si ma gandesc ca in dx 10 trebe si mai multa putere de procesare decat in dx9 si asta inseamna ca cu 8500gt de exemplu de abia o sa te poti juca 640x480 dx10. Ca sa zica numa asa ca au suport dx10... la ce bun...
Ca si cand mi-am luat io mai demult fx5200, "woooow are suport dx9" si e varza rau de tot ...
Well there you have it, the long awaited GeForce 8600 series and I have to say we feel a little let down. The GeForce 8600 GTS could have been so much more and while it is a powerful successor to the 7600 GT, it’s not fit for today’s market. When you consider that the 8800 GTS is in a similar price bracket to that of the Radeon X1950 Pro, things start to look bleak for this new mid-range Nvidia graphics card, as the X1950 Pro was significantly faster in all games tested. Furthermore, existing GeForce 7900GS graphics cards cost just $180 US or less, and given the 8600 GTS was again slower than the 7900GS in every game tested, this is not good news. Of course, the big plus for the GeForce 8600 GTS is supposed to be the Direct X10 support, but just how much of an advantage does this give the 8600 GTS? Well at the moment nothing at all and honestly it will be some time before we have enough good DX10 games to justify throwing away our DX9 graphics cards.
Last edited by mascotzel on Tue Apr 17, 2007 2:17 pm, edited 1 time in total.
Sunt curios in ce masura va face diferenta latimea de banda semnificativ mai mare 32 GB/s fata de maxim 17 GB/s (7900GS) ,la scoruri aproximativ egale in 3DMark06,desi interfata e de numai 128 biti.
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
Am mai scris intr-un topic. Gresiti considerand DX10 ca fiind mai demanding decat DX9. Sunt chestii complet diferite si ideea e ca un joc compatibil DX9 si DX10 o sa mearga MULT mai bine in 10 decat in 9 deoarece e mai bine optimizat kernelul de 10. Asta cel putin in teorie.Practica o sa o vedem.
ar trebui lansat un 8600GTX cu 48 sau 64 de procesoare stream... in ritmul asta in magazine o sa se aseze praful pe 8600GTS
iar 8500GT ar trebui aruncat la gunoi reciclat
PSS wrote:ar trebui lansat un 8600GTX cu 48 sau 64 de procesoare stream... in ritmul asta in magazine o sa se aseze praful pe 8600GTS
iar 8500GT ar trebui aruncat la gunoi reciclat
NU cred ca o sa se aseze prafu pe ele, din 2 motive.: jocurile DX 10 care vor aparea masiv din vara, placile DX9 vor fi din ce in ce mai putin disponibile pe rafturi , si aici ma refer la mainstream, high-end DX9.
Va intreb cat ar fi trebuit sa scoata placa asta si la ce bani sa fie vanduta ca sa multumeeasca pe cei care zic ca-i praf?
Staţi să apară FPS-uri pe dx10, să vedeţi ce o să sară lumea pe seria 8 de la nVidia şi R6xx de la ATi, momentan la ora actuală există doar câteva titluri ce oferă această facilitate şi nu sunt încă destul de bine dezvoltate.
De 3d markul care o să vină acum nu mai zic nimic.
Makanaki ar fi trebuit sa scoata cat o placa de 800RON nu cat una de 500, aici e buba. Si in toate review-urile pe care le-am citit concluzua era aceeasi: placa e buna dar pretul e irealist.
Last edited by IL Dotore on Tue Apr 17, 2007 7:06 pm, edited 3 times in total.
Un review de la una din cele mai bune surse in opinia mea DX10 for the Masses: NVIDIA 8600 and 8500 Series Launch si cu asta se prezinta Gainward
Eu unu vad aceasta serie ca o mare enigma,singurul lucru pe care se bazeaza este DX10,dacă va da rezultate va ramane de vazut insa la momentul asta nu e nici un motiv pentru care sa nu cumperi un X1950XT sau mai bine dacă mai strangi ceva un 8800GTS 320 decat un 8600GTS,sa vedem ce potential de OC are 8600GT.
P.S Si lucrul care ma interesa cel mai mult Oblivion
Fixed
Last edited by 2K on Tue Apr 17, 2007 8:23 pm, edited 1 time in total.
Poate vedem în curând nişte reviewuri pe crazy pc sau xf.ro, makanaki a scos unul destul de interesant acum ceva zile în urmă, păcat că nu a fost mai detaliat.
Foarte bun review-ul de pe Guru3D, mi-au placut ca de obicei placile Galaxy, sa speram ca vor avea aceleasi preturi mai mult decat decente cu care ne-am obisnuit.
Am remarcat si prezenta exclusiva a condensatorilor solizi plus acel viitor soft pt OC si monitorizare, un alt plus pt Galaxy.
Last edited by IL Dotore on Tue Apr 17, 2007 11:27 pm, edited 1 time in total.
GT sau GTS? Va avea preţ mic cred, nu aşa ne-am obişnuit cu Galaxy-urile. Personal abia aştept să iau GT-ul, dacă ar prinde cât zic ăia de la Guru e minune.
nu am mai studiat piata mainstream asa ca pt lamurirea personala, vad ca un 8600GTS (varful de lance in acest seg) are rez asemanatoare cu x1950. Imi spune si mie cineva preturile pe piata pt aceste produse? in romania...
fain galaxyul...dar sa vedem si pretul
pt mine seria 8600 este un esec...nu ma asteptam la asa ceva din partea celor de la nvidia (a fost desutl de mare greseala cu seria FX, acuma a urmat si asta ((( )
se preconiza ca placile vor avea 64pixel procesors pe cand au numa 32, 128bits , 8RoP`s fata de 16 cat are un 7900GS
cei ce au asteptat cu sufletul la gura dupa 8600gt/gts banuiesc ca sunt acum ``satisfacuti `` =D>
Notebook ASUS K50AB Turion x2 RM74 (2.2ghz), 4gb ddr2, ATI 4570, HDD 250GB
myx4ever wrote:nu am mai studiat piata mainstream asa ca pt lamurirea personala, vad ca un 8600GTS (varful de lance in acest seg) are rez asemanatoare cu x1950. Imi spune si mie cineva preturile pe piata pt aceste produse? in romania...
IL Dotore wrote:Makanaki ar fi trebuit sa scoata cat o placa de 800RON nu cat una de 500, aici e buba. Si in toate review-urile pe care le-am citit concluzua era aceeasi: placa e buna dar pretul e irealist.
Voi va referiti la pretul de la ITDIRECT , pe care si eu il consider enorm . Insa pretul de care spuneam eu aprox 750 lei este unul Ok pentru nivelul de performanta care il ofera.
Va fi un best buy cand va ajunge la 700lei.
Cat despre SLI pot spune ca au dat-o in bara cu driverele. Nici macar nu poate fi activat din driverul de pe cdul placii. Am fost nevoit sa bag un beta "scapat" pe net ca sa pot activa, iar rezultatul s-a vazut doar in 3DMark 2006.
makanaki wrote:Insa pretul de care spuneam eu aprox 750 lei este unul Ok pentru nivelul de performanta care il ofera.
eu unul astept 8600gt sa ajunga la 4 milioane iar 8600gts pe la 5.5 . nu merita mai mult . mare prostie au facut astia de la nvidia...au sarit de la 96 shadere la 32 .. wtf ? sper sa mai scoata niste placi cu 256 bits si macar 64 shadere .
makanaki wrote:Insa pretul de care spuneam eu aprox 750 lei este unul Ok pentru nivelul de performanta care il ofera.
as zice un politicos "s-o crezi tu"
sorry
O cred cu convingere . Peste 6 luni vom vdea daca am avut dreptate.
Peste 6 luni placilea astea vor fi doar amintiri urate daca pretul lor va ramane la 700RON , mai mult de 600 pt GTS si 450 pt GT nu merita, si cu siguranta nu voi scoate din buzunar. Asta ar fi primul pret care tinde spre nivelul acceptabil.
Deja seria 86xx a primit prefixul FX chiar nu vad nici un motiv pentru care merita cumparata o placa 8600GT sau GTS cand 8800GTS este la doar cativa zeci de euro distanta, problema insa nu e cu 8600 ci chiar cu 8800 care e prea ieftina, Nvidia are o marja infima la placile 8800 avand in vedere dimensiunile chip-urilor G80 si complexitatea PCB-ului dar se pare ca au insistat sa puna presiune pe AMD obligandu-i sa coboare pretul la R600 cu riscul de a-si compromite vanzarile in mainstream. Daca AMD iese cu RV630 pe 65nm si performanta similara la un pret mai mic atunci anul asta va fi al lor pentru ca R600 deja este mai bun ca 8800 la acelasi pret iar un 8900 se pare ca nu va fi, Nvidia va scoate direct G90 in toamna odata cu refresh-ul AMD R650 pe 65nm, adica adevaratele placi DX10 High-end
considerand ca 8600GTS este in jur de 750 RON iar un X1950XT care este NET superior la absolut toate capitolele este 880 RON (nu cred ca ma poate contrazice cineva aici), nvidia a clacat rau cu aceste prastii de placi...