Basescu Reloaded
Moderator: Moderatori
Personal nu dau 2 lei pe nici unii, totusi, mi se pare incorect ce a facut Parlamentul, adica adunatura aia de bosorogi care nu sunt prezenti decat atunci cand isi voteaza marirea salariului acum au fost prezenti aproape toti sa voteze suspendarea presedintelui, sincer sa fiu nu am inteles prea clar care e motivul pentru care idiotii aia au decis asta, tot ce a facut superbase au facut si ei, la un alt nivel probabil, oricum, se pot autosuspenda la fel de bine toti... Mi-e si scarba sa vorbesc de oamenii aia.
Last edited by Keos on Fri Apr 20, 2007 12:24 pm, edited 1 time in total.
There is no order...
- moonwalker
Şi ce propuneţi?Dr.LED wrote:Gresit. Doar au impresia. Dupa cum se vede, corijenti la ambele.Zyklon wrote:Romanii se pricep foarte bine la 2 lucruri: politica si fotbal.
All humans want is just a little more than they'll ever get...
Chiar ştii să foloseşti Google?
Total de acord cu tine!moonwalker wrote:Am prins târziu acest thread, şi m-am trezit nevoit să citesc 3 pagini pline de replici, o mică provocare în sine.
Observ cu stupefacţie că lumea se implică emoţional până la logoree şi chiar la diaree verbală, pomeneşte grupuri de interese dar apoi examinează doar exponenţii lor şi nu grupările, iar cuvintele "democraţie" şi "consitituţie" sunt folosite doar când se doreşte desfiinţarea vreunui personaj politic.
Pe mine mă îngrijorează cel mai mult atitudinea oamenilor: văd aici pe forum persoane mai tinere ca mine care sunt "sictirite, dezamăgite" şi care au deja o opinie pentru orice. Majoritatea nu suntem în stare să ne alegem o soţie sau un soţ pentru mai mult de 4 ani, în schimb cunoaşterea vieţii politice a devenit atât de exactă pentru noi încât am ajuns deja să postulăm adevăruri şi să ne retragem în turnuri de fildeş construite din complexe mioritice.
Singura opinie care a adus ceva nou în scenă o reprezintă pentru mine cea a lui FATHER. Nu o voi comenta, este destul de concisă şi bine explicată în sine.
Nu contează cât de corupţi sunt politicienii din ziua de azi, contează că ţara este condusă după nişte norme democratice, iar datoria noastră ca electorat este să avem grijă ca aceste norme să fie respectate şi îmbunătăţite. Atâta timp cât nu lăsăm să apară antecedente de încălcare a drepturilor democratice şi mutăm "ciolanul" de la un grup de interese la altul, politicienii nu vor rezista şi se vor muşca între ei.
Criza de acum este primul mare semn că există canibalism politic în Romania, şi asta e o veste excelentă din punctul meu de vedere. Se atacă unii pe alţii, iar dacă electoratul va sancţiona pozitiv acest comportament, vom asista la prima curăţire a "cojoacelor ciobanilor patriei". Nu vor fi scoase 99 de tipuri de pete, dar măcar ne vom aminti că blana ciobanului trebuie să fie albă, nu neagră.
Aşadar, vă recomand să vă concetraţi mai mult asupra conceptului de democraţie, asupra regulilor pe care este bazat, anume Constituţia, şi asupra mediului politic absolut necesar pentru buna funcţionare a sistemului, anume Putere şi Opoziţie. Dacă electoratul poate menţine o stare de echilbru al puterii, masa canceroasă din clasa politică va suferi un proces inevitabil de recesiune. Divide et impera
Felicitari pentru cel mai "matur" post scris pe topicul asta.

- nemesys_alien
Corigenti sau repetenti? Daca am fi fost numa corigenti era bine, dar noi repetam si repetam..[<Merced>] wrote:"Corigenti" este forma corecta. Una peste alta sunt de acord cu tine.Dr.LED wrote: Gresit. Doar au impresia. Dupa cum se vede, corijenti la ambele.
http://nemesysdesign.evonet.ro/blog | Sunt normal am doar nevoi speciale, acoperite de sume proportionale! | Money don't buy hapiness but it's a good damm down payment.
| Be SmaRt don't be a retard ! Mcintoshing / Hcintoshing

Ai dreptate! Adica nu stiu daca parlamentarii se asteptau sa obtina o incredere mai mare din parte poporului in urma acestei suspendari. Au reusit doar sa ii mareasca capitalul de imagine lui Baselu. Si logic daca judeci: din 400 de parlamentari care au investit acolo (la propriu), corupti, comunisti si un om, turnator, roman reprezentativ (pentru care parelnicia este importanta si nu faptele concrete)....romanii vor alege a doua varianta.Keos wrote:Personal nu dau 2 lei pe nici unii, totusi, mi se pare incorect ce a facut Parlamentul, adica adunatura aia de bosorogi care nu sunt prezenti decat atunci cand isi voteaza marirea salariului acum au fost prezenti aproape toti sa voteze suspendarea presedintelui, sincer sa fiu nu am inteles prea clar care e motivul pentru care idiotii aia au decis asta, tot ce a facut superbase au facut si ei, la un alt nivel probabil, oricum, se pot autosuspenda la fel de bine toti... Mi-e si scarba sa vorbesc de oamenii aia.
Nu este nevoie de modificari ale Constitutiei pentru a-i interzice sa mai candideze. Articolul exista, trebuie doar ca "marinerul" sa fie incadrat in acel articol.
Daca parlamentarii sunt baieti isteti, in urmatoarea luna il vom vedea pe Base pe la parchet. Motive sa fie chemat sunt destule. Vacaroiu va avea aces la informatii pe care presedintele suspendat le-a ascuns bine.
Daca parlamentarii sunt baieti isteti, in urmatoarea luna il vom vedea pe Base pe la parchet. Motive sa fie chemat sunt destule. Vacaroiu va avea aces la informatii pe care presedintele suspendat le-a ascuns bine.
Last edited by 2hacku on Fri Apr 20, 2007 3:17 pm, edited 1 time in total.
Only the mediocre work at their best...
- moonwalker
Dacă nu demisionează, ne vedem în maxim 30 de zile la referendum.
- Kralizec2005
- moonwalker
Nu a fost dat jos. A fost suspendat.Kralizec2005 wrote:OK, sa zicem ca a fost dat jos un Presedinte corupt.
Va fi "dat jos" dacă işi va da demisia sau va fi demis în urma referendumului.
Suspendarea lui Base nu este buna, insa nici ce se intampla in parlament nu e. Basescu nu e usa de biserica e clar, insa mi simpatic si cred cu tarie ca poate sa ii tina in patratica lor pe agaricii aialalti.
Problema cea mare nu e daca va fi sau nu base presedinte, ci ce se intampla cu nenorocitii din parlament?? Pt ca am ajuns sa aducem la putere pnl, psd, pc udmr. Eu nu prea vad o solutie decat dizolvarea parlamentului si alegeri anticipate. Cel mai bine pt base ar fi sa mearga lumea la referendum si apoi in anticipate.
Problema cea mare nu e daca va fi sau nu base presedinte, ci ce se intampla cu nenorocitii din parlament?? Pt ca am ajuns sa aducem la putere pnl, psd, pc udmr. Eu nu prea vad o solutie decat dizolvarea parlamentului si alegeri anticipate. Cel mai bine pt base ar fi sa mearga lumea la referendum si apoi in anticipate.
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
- Kralizec2005
OK: A fost tras pe dreapta, pus la "congelator", lasat pe dinafara!moonwalker wrote:Nu a fost dat jos. A fost suspendat.Kralizec2005 wrote:OK, sa zicem ca a fost dat jos un Presedinte corupt.
Va fi "dat jos" dacă işi va da demisia sau va fi demis în urma referendumului.
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Toate computerele asteapta cu aceeasi viteza!
Singurul lucru care nu`mi place si l`am remarcat este faptul ca presa insusi este maniuplata cum e antena 1 de Voiculescu ei fiind "calare" pe Basescu "ca uite ca agita lumea ii ambitioneaza la violenta prin discursul sau... " De unde atatea?!?!?! Cat de orb sa fii incat sa nu vazi ca presedintele insusi a "recomandat" intr`un fel adunarii sa plece acasa linistita sa nu faca scandal chiar de nenumarate ori.
Iar singurul lucru care m`a amuzat teribil a fost Mircea Badea, cei care nu stiu Badea a pus un pariu cu 2 prieteni ai sai pe 2 glosare de timbre si ca apare la emisiune in maieu si cravata cu vacutze in pozitii 69 daca Basescu va fii suspendat, si uite ca a fost iar aseara a fost pus pe fapte :))
Iar singurul lucru care m`a amuzat teribil a fost Mircea Badea, cei care nu stiu Badea a pus un pariu cu 2 prieteni ai sai pe 2 glosare de timbre si ca apare la emisiune in maieu si cravata cu vacutze in pozitii 69 daca Basescu va fii suspendat, si uite ca a fost iar aseara a fost pus pe fapte :))
Disparut JACK SHEPARD doctor american.
La data disparitiei purta costum si o servieta de piele.
39 de ani; 1,88 m
La data disparitiei purta costum si o servieta de piele.
39 de ani; 1,88 m
Conform noului Dictionar Ortografic, Ortoepic si Morfologic (DOOM2) forma este corecta.[<Merced>] wrote:"Corigenti" este forma corecta. Una peste alta sunt de acord cu tine.Dr.LED wrote: Gresit. Doar au impresia. Dupa cum se vede, corijenti la ambele.
Nice try anyway.
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Absolut nimic. Era doar o observatie.moonwalker wrote:Şi ce propuneţi?
In niciun caz nu o sa ma apuc sa emit judecati de valoare in spatii virtuale.
- RIP-Toranagah
- RIP
Posturi pro- şi anti-Băsescu am văzut destule pe acest topic, dar posturi pro-Parlament nici unul. Înseamnă ceva. 

Last edited by RIP-Toranagah on Fri Apr 20, 2007 6:39 pm, edited 1 time in total.
De fapt asta era problema.[<Merced>] wrote:@Dr.LED: ca n-ar avea loc de aroganta care te caracterizeaza de ceva vreme.

Nici eu nu am raspuns cu rautate. Am "bolduit" in felul meu.
Cat despre atitudine...am clientii mei, fata de care mi se pare si normal sa o afisez. Cu tine nu am nimic de impartit.
Daca vrei sa continuam discutia, ne mutam pe PM.
Vai de mine cate pareri, unele mai adevarate si subiective, altele mai false dar totusi obiective. Mult prea multa tensiune pe topicul asta. Orice ati zice (adica scrie) aici, ganditi-va ca nu prea veti convinge pe nimeni, pentru ca cel care citeste postul respectiv oricum are parerea sa proprie despre subiect/eveniment si o crede cu o oarecare tarie. Nu iese ea din cap asa usor pentru a fi inlocuita de parerea altcuiva, pe care cel mai probabil nu-l cunosti si nu-i stii mentalitatea.
Ca sa va mai abat putin de la subiect (fara intentia unui offtopic totusi) va intreb daca credeti ca Basescu va mai fi la deschiderea CERF-ului sau nu.
Mai incercati sa respirati oameni buni. Nu va mai incingeti asa creierele (ca D-zeu nu ne-a dotat cu vreun Scythe Ninja sau ceva) ca nu face deloc bine la sanatate. Plus ca stresul prea mare asupra unui subiect care oricum nu poate fi rezolvat de un forum public nu e deloc justificat. Politica e un domeniu complex si foarte urat, printre cele mai urate din lume. Si nu prea putem face speculatii asupra cine e vinovat sau cine ce a facut, atata vreme cat faptele reale nu le cunoastem (pentru ca nu sunt facute publice).
Don't worry, be happy.
Ca sa va mai abat putin de la subiect (fara intentia unui offtopic totusi) va intreb daca credeti ca Basescu va mai fi la deschiderea CERF-ului sau nu.
Mai incercati sa respirati oameni buni. Nu va mai incingeti asa creierele (ca D-zeu nu ne-a dotat cu vreun Scythe Ninja sau ceva) ca nu face deloc bine la sanatate. Plus ca stresul prea mare asupra unui subiect care oricum nu poate fi rezolvat de un forum public nu e deloc justificat. Politica e un domeniu complex si foarte urat, printre cele mai urate din lume. Si nu prea putem face speculatii asupra cine e vinovat sau cine ce a facut, atata vreme cat faptele reale nu le cunoastem (pentru ca nu sunt facute publice).
Don't worry, be happy.
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
Ad Astra Per Aspera
Judecând obiectiv (atat cat pot) circul suspendării, mi se pare că toată lumea a câştigat ceva din suspendarea asta.
- Văcăroiu - nesperat a ajuns preşedinte (Hâc);
- CPT - a scăpat pentru o vreme (aparent) de TB;
- PSD - a ieşit din conul de umbră.
- PNL - a rămas singur la guvernare îndepărtând treptat toate "organele" PD de la guvernare;
- UDMR - a mai înveţat câteva cuvinte în rumanyo.
- Cosmin Guşă - a profitat de moment şi s-a făcut remarcat şi în piaţă ca "iepurele Mountain Dew"
- Băsescu - şi-a recâştigat libertatea de exprimare. Cine credea că de-acum înainte va fi mai tăcut pentru că e suspendat/demis ... cred că nu i-a funcţionat un circuit logic.
- Realitatea TV, Hotnews - vezi attachment.
Şi cine-a pierdut din tot circul ăsta? Noi. Super-afacere.
- Văcăroiu - nesperat a ajuns preşedinte (Hâc);
- CPT - a scăpat pentru o vreme (aparent) de TB;
- PSD - a ieşit din conul de umbră.
- PNL - a rămas singur la guvernare îndepărtând treptat toate "organele" PD de la guvernare;
- UDMR - a mai înveţat câteva cuvinte în rumanyo.
- Cosmin Guşă - a profitat de moment şi s-a făcut remarcat şi în piaţă ca "iepurele Mountain Dew"
- Băsescu - şi-a recâştigat libertatea de exprimare. Cine credea că de-acum înainte va fi mai tăcut pentru că e suspendat/demis ... cred că nu i-a funcţionat un circuit logic.
- Realitatea TV, Hotnews - vezi attachment.
Şi cine-a pierdut din tot circul ăsta? Noi. Super-afacere.
- RIP-Toranagah
- RIP
Politica, respectiv politicienii sunt nişte qrve. De cea mai urâtă speţă. Pe lângă ei, "fetele" care fac planton pe lângă centură, sunt nişte doamne... So, don't worry...SoboLAN wrote:Politica e un domeniu complex si foarte urat, printre cele mai urate din lume. Si nu prea putem face speculatii asupra cine e vinovat sau cine ce a facut, atata vreme cat faptele reale nu le cunoastem (pentru ca nu sunt facute publice).

Oricum ma bucur ca nu isi mai da demisia Basescu si nu le mai face jocul la cuplul Geoana&Voiculescu.
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
teoretic Basescu castiga dar sunt curios ce va face dupa ce va fi reales, pe cine va pedepsi si daca va reusi sau nu sa gaseasca toate afacerile murdare care se vor face in acest tim^p
hai sa fim seriosi afacerile si combinatiile ce se fac acuma o sa acopere larg toate magariile ce leau facut pana acuma
o sa aiba o luna de miere Tariceanu si compania
PS: eu unu daca as vota las alege pe Basescu
de ce? simplu a fost singurul ce a tinut piept cat a putut cu legiile impuse de UE romaniei, de restu nu pot spune nimica nu stau nici nu traiesc in romania dar atata timp cat nu am o proba clara ca a fost infractor ca a vandut si ca a dres nu pot spune ca este un hotz si un pervers
cat despre Tariceanu treaba e clara acuma are luna de miere in care pot face combinatiile care le vor
hai sa fim seriosi afacerile si combinatiile ce se fac acuma o sa acopere larg toate magariile ce leau facut pana acuma
o sa aiba o luna de miere Tariceanu si compania
PS: eu unu daca as vota las alege pe Basescu
de ce? simplu a fost singurul ce a tinut piept cat a putut cu legiile impuse de UE romaniei, de restu nu pot spune nimica nu stau nici nu traiesc in romania dar atata timp cat nu am o proba clara ca a fost infractor ca a vandut si ca a dres nu pot spune ca este un hotz si un pervers
cat despre Tariceanu treaba e clara acuma are luna de miere in care pot face combinatiile care le vor
- SharpShooter
teoretic are dreptul constitutional dar nu si obligatia de a dizolva parlamentul dar din pacate nu si guvernul.... acolo ar trebui data o bomba atomicashaark wrote:teoretic Basescu castiga dar sunt curios ce va face dupa ce va fi reales, pe cine va pedepsi si daca va reusi sau nu sa gaseasca toate afacerile murdare care se vor face in acest tim^p
Tariceanu
cine poate sa imi spuna mie daca a auzit de Tariceanu inainte de alegerile din 2004, cine la promovat pe acest nimeni Tariceanu, ...sigur "nenorocitul" de Base, a facut om politic din el...dar apoi urmeaza
-Tariceanu face show si anunta ca alianta scartaie si se va rupe....probabil de vina tata Base
-Tariceanu...anunta ca cu un asa presedinte se va ajunge la anticipate...de vina Base
-Tariceanu incepe sa taie si sa spanzure sa capete curaj...si sa se faca auzit
-Tariceanu wonder boy of PNL se hotareste ca e timpul revolutiei in partid si trebe evacuati toti cei care nu corespund...zis si facut ...dovada existenta PLD (simpatizanti Base)
-Tariceanu il da jos pe Bodu de la DNA ...prima faza de nota 10
-Tariceanu are tupeu sa se opuna consiliului UE la faza cu taxa de inmatriculare auto, stiind ca deja tari ca Polonia si Ungaria au incasat-o pe coaja pe tema asta...dar noi tre sa ne protejam tara de rablele europene...(oare de ce? presedinte de onoare al APIA (onoare???) nici sportivi nici ostasii nu mai au interes fata de onoare si glorie...caci banii fac pamantul sa se invarta si viata mai frumoasa) si tot acelasi Tariceanu...actionar importator la o firma de import automobile de lux...
-Tariceanu & the next episode...redecoreaza parlamentul dupa bunul sau plac...scoate 2-3 care il incurcau si pune 2-3 mai lingai mai de-ai lui...
-Tariceanu pune tara la cale sa il scoata pe paganul Base de pe scaunul cel mare si isi vinde sufletul la diavol si ordona trupelor din parlament sa se alieze cu dusmanul opozitiei...
Tariceanu...(zilele noastre) ...apare frumos la TV desi cravata ca de obicei nu prezinta un nod simetric si asta imi inspira mereu neincredere pe fata lui, striga sus si tare ca e pregatit sa conduca tara, isi asuma responsabilitati..si alte minciuni ce nu ajuta la nimic...dar...acolo cine a fost destept a observat ceva si apoi sa confirmat de niste reporteri la realitatea TV...
Tariceanu nu a vorbit pentru el si nici din el! Citea niste hartii, care se stie din surse apropiate, ca ceea ce era scris si intreaga campanie anti Base e asistata de 2 tipi americani, care il pregatesc si il invata cum trebuie procedat in asemenea situatii...
comisionul lor?...irelevant ...1mil US $...si oare de unde atata buget pt un umil premier care are salariul de 2.000 eur/luna, oare din viata anterioara politicii cand era un necunoscut??? sau...?
sau avem in fata noastra o marioneta politica ...acuma eu ma intreb simplu fara a tine partea unuia sau altuia.... cui se vinde tara noastra???
Imediat dupa suspendarea presedintelui Basescu, joi dupa-amiaza, Romania s-a instalat in topul stirilor Euronews, inaintea masacrului de la Virginia Tech, cu trei stories ce durau aproape sase minute.
Primul il infatisa pe presedintele Basescu, elegant si sobru, inconjurat de steaguri romanesti si UE, anuntand ca isi va da demisia "la 5 minute dupa decizia de suspendare luata de Parlament". Cel de-al doilea, pe premierul Tariceanu, linistit, grizonat, in Armani gri si cravata rosie, anuntand populatia, dupa suspendarea presedintelui, sa ramana linistita, totul e normal. Urma un comentariu al postului, favorabil Romaniei in general, insistandu-se pe constitutionalitatea proceselor si pe faptul ca, in definitiv, la Bucuresti are loc un exercitiu al unei democratii asezate si solide.
Comentariul era insotit de imagini luate din Bucuresti. Capitala noastra nu aparea asa cum o vedem adesea, cenusie, agresiva si aglomerata, batjocorita de administratie, unde coruptia ajunge sa masoare si 22 de etaje, ci o capitala ce putea rivaliza cu orice metropola din Vest: Palatul regal razand in soare, un tramvai modern, oameni bine imbracati si doi tineri plimbandu-se de mana intr-un parc linistit si minunat amenajat.
Stirile Euronews, prezentate pe 19 aprilie, se deosebesc mult de orice alte stiri dinainte de 31 decembrie. In 2006, si chiar cand s-a prezentat sommetul francofoniei de la Bucuresti tot se mai compensa imaginea Palatului Parlamentului cu o fatada coscovita, cu un aurolac sau un cersetor, omniprezenti la intersectiile de la Bucuresti. Diferenta este ca nu doar pentru Romania, dar pentru Europa si lumea intreaga dupa 1 ianuarie, tara noastra e stat membru UE. Cocosati sau nu, suntem ai lor. Chiar daca situatia de la Bucuresti a ajuns sa preocupe mediul politic si economic european, oficial, discursurile raman perfect echilibrate si, lucrul cel mai important, constructive.
S-a comentat in functie de culoarea politica. Popularii europeni, dintre care face parte si PD-ul, spuneau ca "suspendarea mai degraba creeaza decat rezolva probleme". Liberalii lui Graham Watson, la care e afiliat PNL-ul, l-au dojenit pe Basescu: "Atunci cand te afli intr-o groapa, opreste-te din sapat!".
Socialistii PSD-ului au cerut "stabilitate in aceasta situatie critica". In spatele usilor inchise, analizele sunt foarte dure. Cinci tari europene - Marea Britanie, Franta, Suedia, Finlanda si Olanda - au cerut oficial Comisiei Europene monitorizarea la sange a Romaniei pentru a vedea daca reformele, in special privind combaterea coruptiei, au fost oprite. Comisarul Franco Frattini si-a exprimat oficial dorinta profunda ca "situatia din Romania sa nu blocheze reformele".
Cele mai prestigioase grupuri de analiza asupra tarilor din Europa Centrala si de Est numesc deja Romania "copilul bolnav al Europei". Se estimeaza ca saptamanile viitoare "va urma ce este mai rau" - o noua dosariada. "Cred ca Traian Basescu a pregatit si el un numar de dosare si ca in saptamanile viitoare cele doua parti se vor bate cu ele", a estimat Jean Michel de Waele, director al grupului de analiza al tarilor din Europa Centrala si de Est. Dupa ce nu si-a mai dat demisia - poate justificat, poate nu, motivand comploturile care se pregateau -, probabil ca presedintele Traian Basescu si-ar putea capata porecla "Basescu 5 minute".
Din nefericire, in Romania a uita promisiunile la 5 minute dupa ce le-ai facut nu e un lucru iesit din comun. Toata clasa politica romaneasca a uitat promisiunile facute Europei la 5 minute dupa miezul noptii la 1 ianuarie 2007. Pe tot acest fond, romanii pot avea o singura certitudine: Bruxellesul e mai interesat acum de ce se intampla cu Romania decat orice politician de la Bucuresti.
Always Outnumbered. Never Outgunned.
- RIP-Toranagah
- RIP
Revenind la subiect, v-a scăpat un mic detaliu din procedura de demitere a preşedintelui. Pentru ca hotărârea parlamentului să fie validată în urma referendumului, cetăţenii trebuie să voteze în proporţie de 50%+1 împotriva preşedintelui. În alte cuvinte, cei care nu se prezintă la vot, îl susţin indirect pe Băsescu.
Sunt constient de treaba asta, credeam ca am postat ca prin neparticiparea mea la referendum il voi sustine pe Basescu. Cred ca-mi schimb tactica, ma duc si stampilez de doua ori sau ceva de genul asta, ca sa anulez buletinul de vot. Fiind vot anulat, parca nu mai am constiinta incarcata atat de mult. ![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
- SharpShooter
de 50%+1 stiam ..dar au fost ceva tentative de modificare a actualei proceduri conform constitutie, dar am pierdut firul ca nu ma uit la stiri deloc si din ziare mai citesc sportul...Tudor.b wrote:Revenind la subiect, v-a scăpat un mic detaliu din procedura de demitere a preşedintelui. Pentru ca hotărârea parlamentului să fie validată în urma referendumului, cetăţenii trebuie să voteze în proporţie de 50%+1 împotriva preşedintelui. În alte cuvinte, cei care nu se prezintă la vot, îl susţin indirect pe Băsescu.
in final pe care se merge?
50%+1 numai din cei care se prezinta la vot?
sau
50%+1 din totalul populatiei cu drept de vot?