Ierarhia placilor video!

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Bossman
Moderator

Ierarhia placilor video!

Post by Bossman »

Clasament al plăcilor video alcătuit de WarlordBA, care sperăm să fie de folos pentru cei care doresc să achiziţioneze o nouă placă video ...

Notă: scorul din 3dmark 05 nu contribuie la poziţionarea plăcilor ...

Image
Image
Image

"Bibliografie":
Digit-Life August 2004 3Digest
Digit-Life September 2004 3Digest
Digit-Life November 2004 3Digest
THG VGA Charts IV: AGP Video Cards
THG VGA Charts V: PCI Express Graphics Cards

Alte link-uri utile:
Ghid de cumpărare plăci video
Last edited by Bossman on Fri Mar 17, 2006 7:54 pm, edited 44 times in total.
Allex
Moderator

Post by Allex »

MX 460 (daca nu cumva si MX 440) l-as pune peste GF 2 Ultra. ;)

Si cu GF 2 Ti ce faci ca nu l-ai pus ? E sub MX 440.
Look around the table. If you don't see a sucker, get up, because you're the sucker ..
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Daca tin eu bine minte, un GF2 avea aceleasi performante ca si un MX440 ... parca in Chip era comparatia asta ... oricum, placile sunt apropiate ca performanta, dar cam asta ar fi ordinea logica ... dat fiind faptul ca 4-ul din titlul MX-urilor e pus de pomana.
Truth is relative. Pick one that works
Allex
Moderator

Post by Allex »

Bossman wrote:Daca tin eu bine minte, un GF2 avea aceleasi performante ca si un MX440 ... parca in Chip era comparatia asta ... oricum, placile sunt apropiate ca performanta, dar cam asta ar fi ordinea logica ... dat fiind faptul ca 4-ul din titlul MX-urilor e pus de pomana.
Personal, nu mai am incredere de mult in cei de la Chip cand e vorba de placi video. Si am facut o comparatie cu cineva care avea sistem identic dar cu GF2 Ultra iar eu aveam GF 4 MX 440 si am avut rezultate mult mai bune.

Iar logic ( ;) cel putin dpdv al tehnologiei inglobate), IMHO, ar fi bine sa pui 440/460 inaintea lui GF2. Sunt si nu sunt aceleasi chip-uri. Gandeste-te la LMA 2, AccuView AA, AGP 8x (<- marketing s**t ).
Look around the table. If you don't see a sucker, get up, because you're the sucker ..
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Da, am scos GF2-ul, ca oricum dinozaurul asta nu se prea ma gaseste pe la noi, si am adaugat Xabre-ul 400 ...
Allex
Moderator

Post by Allex »

Bossman wrote:Da, am scos GF2-ul, ca oricum dinozaurul asta nu se prea ma gaseste pe la noi, si am adaugat Xabre-ul 400 ...
Se pare ca Xabre ar fi peste 4MX.. chiar si peste MX 460.. Dar sub Ti200. Se pare ca o avantajeaza prezenta Pixel Shader si Vertex Shader (nu sunt sigur daca Vertex Shader e implementat hardware).

Sau poate gresesc eu..
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Allexutzu wrote:
Bossman wrote:Da, am scos GF2-ul, ca oricum dinozaurul asta nu se prea ma gaseste pe la noi, si am adaugat Xabre-ul 400 ...
Se pare ca Xabre ar fi peste 4MX.. chiar si peste MX 460.. Dar sub Ti200. Se pare ca o avantajeaza prezenta Pixel Shader si Vertex Shader (nu sunt sigur daca Vertex Shader e implementat hardware).

Sau poate gresesc eu..
Mda, aici e cu dus intors, fiindca placa in 3DMark 2001 spulbera orice MX ... insa in jocuri, din cauza driverelor proaste, calitatea imaginii nu e extraordinara, si nici performantele nu se ridica la nivelul scorului din 3DMark ... deci e o chestie mai ciudata ... oricum placa e peste un GF2 MX by far ... cat despre GF4 MX ... e discutabila treaba.
Last edited by Bossman on Tue Feb 18, 2003 8:58 pm, edited 1 time in total.
Daedalus

Post by Daedalus »

Si cat costa Xabre-ul asta??
Omul bun la toate
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Daedalus wrote:Si cat costa Xabre-ul asta??
Placa e 75$ la Romsoft (Depozitul de Calculatoare) ... si e InnoVision .. mai e si un DFI care costa 78$ la Tape Computers.
Allex
Moderator

Post by Allex »

Daedalus wrote:Si cat costa Xabre-ul asta??
Cf XtremPC nr.38 :

Gainward Xabre 400
GPU : 250 MHz
Memory : 500 MHz
64 MB DDR EtronTech. 3,5 ns

Depozitul de Calculatoare : 94 USD fara TVA

P.S. Asa cum a zis si Bossman, la Tape exista un DFI cu 78 USD fara TVA
Last edited by Allex on Mon Jan 06, 2003 4:55 pm, edited 1 time in total.
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Posibil, eu am luat preturile de pe price.ro ... insa la 94$ eu zic ca mai pui putin acolo si-ti iei un Radeon 9000 Pro :angel:
helios

Post by helios »

Ar intra in top si SIS Xabre 600.
Useri şterşi

Post by Useri şterşi »

mda, se pare ca sabre 600 este chiar tare, asa am citit si eu printr-o revista.
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

db_ricky wrote:mda, se pare ca sabre 600 este chiar tare, asa am citit si eu printr-o revista.
Da, dar momentan placa nu se gaseste la noi ... eu am luat in calcul ce e la noi pe piata ... cand o sa vina si Xabre-ul 600, no problem, se modifica si lista. :angel:
ricardo
Moderator

Re: Ierarhia placilor video!

Post by ricardo »

Bossman wrote:Domnilor, ca sa nu mai fie atatea post-uri off-topic pe forum, iata care este la ora actuala ierarhia placilor video

Radeon 9700 Pro
Radeon 9700
GeForceTi 4600
GeForceTi 4400
Radeon 9500 Pro

GeForce Ti 4200
...
Eu as zice ca indiferent de producator, Radeon 9500 PRO este peste TI4400 in majoritatea testelor. Ajunge si intrece si TI4600 in multe teste. Si nu numai placile facute de Gigabyte. Oricum, este foarte greu de facut o lista perfecta, deoarece, fiind din generatii diferite (unele mai noi ca altele), placile trec unele in fata altora in functie de aplicatii/benchmarkuri.
Overall, topul poate fi un mic ghid si este OK, dar este foarte periculos in acelasi timp (daca cineva se ia numai dupa el). Sa ne amintim cate controverse au nascut VGA chart-urile lui nenea Tom cu multe luni in urma. Oricum, intentia e laudabila! :wink:
helios

Post by helios »

Pai in cazul asta nici Radeoanele 9500 nu au aparut la noi.
HPA

Post by HPA »

Dupa parerea mea topul este relativ ok, dar as pune xabre400 in fata lui Gf4mx420 care este o placa f. slabuta, Gf3ti200 intre R9000si R9000pro si R9500pro peste ti4400.
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Am mai operat niste modificari iar acum lista ar trebui sa arate asa cum trebuie.
drankon

Post by drankon »

Eu as zice ca indiferent de producator, Radeon 9500 PRO este peste TI4400 in majoritatea testelor. Ajunge si intrece si TI4600 in multe teste. Si nu numai placile facute de Gigabyte. Oricum, este foarte greu de facut o lista perfecta, deoarece, fiind din generatii diferite (unele mai noi ca altele), placile trec unele in fata altora in functie de aplicatii/benchmarkuri.
9500PRO de la Gigabyte ??? de unde ca la ei pe site nu exista decat 9500 ???
ricardo
Moderator

Post by ricardo »

drankon wrote: 9500PRO de la Gigabyte ??? de unde ca la ei pe site nu exista decat 9500 ???
"The RADEON 9500 PRO is available from ATI and from the company's add-in-board partners:
Connect 3D
CP Technologies
FIC
Gigabyte
Hercules
Hightech
Sapphire
Wistron
Yuan"

http://www.ati.com/companyinfo/press/2002/4577.html

Intr-adever, pe siteul Gigabyte nu apare si o placa cu Radeon 9500 PRO. Insa exista cu siguranta variante de la Hercules, PowerColor si Sapphire. Deci ai de unde alege!
Hubert
Radioactiv

Post by Hubert »

Mai ricardo, stiu ca esti fanATIc !
Dar de cumparat nu merita 9500-urile, nici chiar 9500 Pro.*
Minim una 9700, recomandata 9700 Pro.
Cine n-are bani de 9700 sa-si cumpere din gama G4Ti4200-4600SE, pt. ca ce scrii tu despre performantele 9500 Pro-ului din pacate nu sunt adevarate.

Chiar si 9700 Pro se comporta mult mai prost in 3DSmax fata de un G4Ti4600 (adevarat e ca nu sunt placi profesionale, dar putini au bani pt FireGl sau Quadro)
In jocuri are performantele cu max 10-15% mai bune care creste la max 30% daca folosesti AA si AF (vezi test XTremPC)
Insa de ce ma tem eu cel mai mult sunt problemele de compatibilitate, care exista din pacate.
Mi-ar place o asemnea placa dar raportul pret/performanta nu mi se pare satisfacatoare.

*- chiar daca pe xbitlabs exista un mod pt. transformarea placii 9500Pro intr-una 9700 Pro (mi se pare mult prea riscanta pt a aplica la o placa de 200 USD)
Useri şterşi

Post by Useri şterşi »

se pare ca si S3 revine pe in competitie cu DeltaChrome.

check out:
http://www.s3graphics.com/DeltaChromeFe ... ption.html
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

db_ricky wrote:se pare ca si S3 revine pe in competitie cu DeltaChrome.

check out:
http://www.s3graphics.com/DeltaChromeFe ... ption.html
Mos, orice placa video noua arata bine pe hartie ... pana nu o vad la lucru intr-un UT2003, Comanche 4 sau Aquanox, tot degeaba ...
Useri şterşi

Post by Useri şterşi »

korect
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Nu de alta, dar mai tin eu minte anuntul S3 referitor la Savage2000 ca va face si va desface ... si stim foarte bine ce s-a intamplat. :(
tzui-k

Post by tzui-k »

mah, eu zic ca cea mai buna placa d.p.v. pret/performanta ar fi un ti4200, de preferat cu 128Ram. eu am una de la Leadtek, shi datorita coolerului super, i-am facut overclocking, shi in 3DMark mi-a dat cu aprox. 1000p. mai mult... (ca tot a facut Bossman topic cu mania 3DMark 8) )iar, din cate am citit, un ti4200 overclockuit intrece shi un 4400(nu shtiu daca shi 9500PRO...) 0X :angel:
"I try to live in an ivory tower, but a tide of sh** is constantly beating at its walls."
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

tzui-k wrote:... iar, din cate am citit, un ti4200 overclockuit intrece shi un 4400(nu shtiu daca shi 9500PRO...)
Vezi ca am deschis un topic despre cum sa faci dintr-un Radeon 9500 un Radeon 9700 ... citeste, du-te in camera ta si plangi ... eu asa am facut! :lilangel:
tzui-k

Post by tzui-k »

Bossman wrote:
tzui-k wrote:... iar, din cate am citit, un ti4200 overclockuit intrece shi un 4400(nu shtiu daca shi 9500PRO...)
Vezi ca am deschis un topic despre cum sa faci dintr-un Radeon 9500 un Radeon 9700 ... citeste, du-te in camera ta si plangi ... eu asa am facut! :lilangel:
:crazyeyes: :o :-? :cry: :cry:
"I try to live in an ivory tower, but a tide of sh** is constantly beating at its walls."
ricardo
Moderator

Post by ricardo »

Hubert wrote:Mai ricardo, stiu ca esti fanATIc !
Dar de cumparat nu merita 9500-urile, nici chiar 9500 Pro.*
Minim una 9700, recomandata 9700 Pro.
Cine n-are bani de 9700 sa-si cumpere din gama G4Ti4200-4600SE, pt. ca ce scrii tu despre performantele 9500 Pro-ului din pacate nu sunt adevarate.

Chiar si 9700 Pro se comporta mult mai prost in 3DSmax fata de un G4Ti4600 (adevarat e ca nu sunt placi profesionale, dar putini au bani pt FireGl sau Quadro)
In jocuri are performantele cu max 10-15% mai bune care creste la max 30% daca folosesti AA si AF (vezi test XTremPC)
Insa de ce ma tem eu cel mai mult sunt problemele de compatibilitate, care exista din pacate.
Mi-ar place o asemnea placa dar raportul pret/performanta nu mi se pare satisfacatoare.

*- chiar daca pe xbitlabs exista un mod pt. transformarea placii 9500Pro intr-una 9700 Pro (mi se pare mult prea riscanta pt a aplica la o placa de 200 USD)
"The Radeon 9500 Pro outperforms its chief rival, the GeForce4 Ti 4200, in nearly every important way. Only in older games can the Ti 4200 snag a win or two. The 9500 Pro has significantly more computational power, in terms of both pixel and vertex processing, than either the GeForce4 Ti 4200 or its big brother, the Ti 4600. Its eight-pipeline design gives the 9500 Pro real-world performance advantages, and the whole of the R300 chip is simply more efficient than the GeForce4 Ti GPU. The more advanced features you turn on—shaders, edge antialiasing, texture filtering—the more the Radeon chips jump ahead of the GeForce4s. And the Radeon 9500 Pro has amazing cinematic rendering capabilities waiting to be unlocked when DirectX 9 arrives in earnest. "
Tech-Report

"Looking over everything ATI has brought to the table with the RADEON 9500 PRO, it’s hard not to give this card our Editor’s Choice Award. In terms of performance, the numbers don’t lie. ATI has brought a new level of power to the $200 price point. Even NVIDIA’s GeForce4 Ti 4600 can’t keep up with the RADEON 9500 PRO in many cases!"
FiringSquad

"In performance terms, we can see that this makes for a very attractive board. Despite only having less than half the bandwidth of the Radeon 9700 PRO, in most cases it can offer much more than half the overall performance. With 128MB of RAM the Radeon 9500 PRO has all FSAA levels available in all resolutions (where 64MB cards don't) and these modes are still surprisingly useable in many titles."
Beyound3D

"ATI is very concerned about making sure the Radeon 9500 Pro is a success, as it targets a much larger volume price point. Thanks to an improved driver, new board design with an optimized layout and a full 128MB of memory the card is able to compete with the GeForce4 Ti 4600 instead of being just barely faster than the Ti 4200. "
AnandTech

"We should underscore the fact that the testing you've seen here today, with the Radeon 9500 Pro, is representative of current game engine technology and only a hint at the capabilities of the product, when DX9 driven game engines are released. For now however, regardless of game engine technology, ATi has delivered yet another winning combination with respect to the all important price / performance ratio, that so many consumers base their buying decisions on. In short, if you are looking to throw down $200 or so on a new graphics card, this Christmas season, you should look no further than the Radeon 9500 Pro. Yes, we feel that strongly about it. Until the GeForce FX hits the streets, sometime in Q1, there is nothing out there right now that can compete, dollar for dollar. Additionally, NVIDIA has only announced the high end version of their new GeForce. So, it may be some time after that initial launch, that we see something from them that competes at the Radeon 9500 Pro's price point."
HotHardware

"It certainly provides stiff competition for the NVIDIA GeForce 4 Ti 4200-8x, which is already well established in this price category (street price between $170 and $200). If you are looking for good performance at a reasonable price, the Radeon 9500 PRO should be your first choice. "
Tom's Hardware

"So what do we have here? Basically ATI is targeting the 9500 Pro to compete with the GeForce4 Ti 4200 GPU. However, in our tests the 9500 Pro is able to outperform the Ti 4200 in everything: no anti-aliasing, anti-aliasing, and anti-aliasing with anisotropic. In fact, it's close to the Ti 4600 with no anti-aliasing and no anisotropic. Once you enable AA or AF, however, the 9500 Pro just takes off and outperforms the Ti 4600!"
Hard OCP

"The ATI Radeon 9500 Pro speaks for itself, it gives super performance not too far off the GeForce4 Ti4600 but takes a big hit with AA & Ansio running."
A1 Electronics

"In standard game benchmarks, picking a winner between the Radeon 9500 Pro and GeForce4 Ti 4600 would require a coin toss. The race is that close, with some benchmarks favoring one card over the other, but with extremely close scores in any event. The area where the Radeon 9500 Pro breaks free is with anti-aliasing and anisotropic filtering enabled, as the R300 core is simply too much for the GeForce4 Ti to handle. Even here it's not all good news for the Radeon 9500 Pro, as its lower memory bandwidth hampers it from achieving the same ranking to the Radeon 97000 Pro, as it held in standard 3D gaming tests. This is still an excellent result for a mid-range product, but just don't expect Radeon 9700 Pro-level performance, especially with AA and AF modes enabled. "
Sharky Extreme

O selectie a concluziilor pe siteul Ati.

Hubert, crede-ma: nu fac afirmatii gratuite! Incerc sa ma documentez inainte sa spun o prostie. Nu le stiu pe toate si mai si gresesc, dar in acest caz cred ca balanta dreptatii inclina spre mine. Daca ai contra-argumente sau nelamuriri, te rog sa le postezi.
Useri şterşi

Post by Useri şterşi »

ricardo wrote:O selectie a concluziilor pe siteul Ati.
doar nu te asteptai ca ati sa spuna pe site-ul lor ca gf4 e mai buna.....
eu recunosc ca inclin spre nvidia, dar incerc ca acord o sansa si celorlati. oricum cred ca acum cu noua gaselnita a rusilor de deblocare a lui radeon 9500 balanta se inclina definitiv in favoarea radeonului.
cumpara cineva un ti 4200? :)
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Ricardo ... o rugaminte am si eu ... lasa te rog frumos numai link-ul catre site-ul unde sunt mini-review-urile astea, ca reply-ul ala al tau e cam lung si se incarca greu thread-ul ...
ricardo
Moderator

Post by ricardo »

Bossman wrote:Ricardo ... o rugaminte am si eu ... lasa te rog frumos numai link-ul catre site-ul unde sunt mini-review-urile astea, ca reply-ul ala al tau e cam lung si se incarca greu thread-ul ...
Zi mersi ca n-am pus si chart-uri cu scorurile din benchmark-uri! ;) Glumeam! M-am simtit nevoit sa vin cu argumente solide... aici nu mai e vorba ca nu stiu ce site are o anumita afinitate pentru unul dintre producatori. Toate concluziile converg catre aceeasi opinie. Recunosc, am scris cam mult... voi incerca sa fiu succint pe viitor.

PS BTW, doar nu vrei sa-mi spui ca si la tine merge greu?! Doar nu stai pe dial-up... Imi vine greu sa cred asta! :D In schimb, eu da! Eu ar trebui sa ma plang cel mai tare, avand in vedere ca ma conectez constant la 33,6 kbps pe Xnet. Se putea combinatie mai "mortala"? :angel:
Hubert
Radioactiv

Yes !

Post by Hubert »

mesajul ultra elaborat de ricardo
Provocarea mea a fost incununata de mai mult succes cum ma asteptam !
:D

In primul rand, admit ca ai dreptate.
Afirmatia mea era bazata pe primul rand de teste facute pe exemplare beta. (anandtech, de exemplu)
Ati a reusit sa remedieze problemele placilor beta printr-un design nou de PCB dar mai ales prin noua versiune de Catalyst (2.4)
Este adevarat ca Radeon 9500 Pro este un adversar pe masura pt. familia G4Ti. Daca mai adaugi compatibilitatea DX 9, comportarea excelenta in cazul folosirii AF si AA, toate datorate faptului ca Radeon 9500 Pro este totusi o placa cu o generatie mai noua ... e clar ca merita mai mult cei 200 de USD.

Totusi, pt. cei care detin deja un 4200 sau 4400, upgrade-ul nu se justifica pt. ca jocuri/aplicatii care folosesc DX 9.0 nu exista inca, iar diferenta de performanta in jocurile actuale nu este semnificativa.

Daca insa va aflati in situati de a alege intre G4Ti si Radeon 9500 Pro, placa Ati este alegerea mai buna. (Aceasta ultima recomandare nu se aplica in cazul lui Radeon 9500 (fara Pro) )

ricardo, esti satisfacut acum ? ;)

P.S. mersi pt. mesajul elaborat si plin de linkuri faine ... sa stii ca le-am citit in detaliu pe toate, nu numai concluziile
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

ricardo wrote:PS BTW, doar nu vrei sa-mi spui ca si la tine merge greu?! Doar nu stai pe dial-up... Imi vine greu sa cred asta!
Nu man, nu sunt pe dial-up, insa reply-ul e cam obositor de citit, fiind asa de lung ... de obicei un link este mai mult decat suficient ...
Hubert wrote:Totusi, pt. cei care detin deja un 4200 sau 4400, upgrade-ul nu se justifica pt. ca jocuri/aplicatii care folosesc DX 9.0 nu exista inca, iar diferenta de performanta in jocurile actuale nu este semnificativa.
Ca o regula generala, in momentul cand apare o noua generatie de placi, daca vrei sa-ti faci upgrade, cel mai bine e sa investesti in varful de gama al generatiei inlocuite ... in cazul nVidia, la aparitia GeForce FX, preturile la GF4Ti o sa scada drastic ... iar daca mai gasesti si o firma cu preturi rezonabile, esti aranjat.
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Am adaugat la ierarhie si nou lansatul GeForce FX
Hubert
Radioactiv

Post by Hubert »

Mi se pare corect. ;)
Useri şterşi

Post by Useri şterşi »

S-ar putea sa se fi mentionat deja, dar oricum n-as sta sa citesc toata umplutura asta. Logic ar fi sa scoti Gf4 Ti 4600 de pe lista, ca nu se mai fabrica , si n-am mai vazut prin nici un magazin.(Ma rog, nu m-am uitat si la depozita dar na...).
Urmatoarea intrebare n-are legatura cu topicu': Cand Dumnezeu apare XtremPC-u de Ianuarie?!?(pt. cine stie).
Inapoi la topic, parca spuneai ca bagi in top doar ce se afla pe piata romaneasca. GeForce FX ma indoiesc... :snipersmile:
:evilbat:
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Iata o clasificare destul de avizata a placilor video, realizata de Tom's Hardware:
http://www6.tomshardware.com/graphic/20 ... index.html
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
Useri şterşi

Post by Useri şterşi »

io as pune un voodoo 4 4500 in fatza unui mx 400 ... 8)
Bossman
Moderator

Post by Bossman »

Iar eu zic sa te mai gandesti putin inainte sa bagi reply-uri d'astea :-?
Post Reply