Probleme Logitech Z2300

Audio şi discuţii despre tot ce ţine de acest domeniu
(pentru cei care ascultă şi altceva în afară de coolere)

Moderator: Moderatori

KILL3R

Probleme Logitech Z2300

Post by KILL3R »

M-am saturat de acest sistem.
Este a doua oara cand mi se ard satelitii la el. #-o

Mai intai unul, acum amandoi. Adevarul e ca ascult la un volum ridicat dar din moment ce am dat pe el 7,5 mil am pretentia sa pot asculta ceva mai tare pentru ca altfel luam niste boxe de 300 de mii.
Chiar nu stiu de ce mai lanseaza pe piata astfel de sisteme din moment ce ele sunt niste esecuri din unele puncte de vedere.. subwoofer-ul nu are probleme dar in schimb satelitii sunt de foarte proasta calitate.
Doar o simpla cautare pe net si am observat ca foarte multa lume are exact aceeasi problema.

Ce este de facut? Daca inlocuiesc satelitii cu altii credeti ca voi rezolva problema?
Sa va arat si la ce alternativa m-am gandit:
Link 1
Link 2
Intel is the BEST
KAKAROT

Post by KAKAROT »

7.5 mil si acum inca 4.5 mil pe un set de sateliti.
Daca sunt in garantie du-le inapoi si nu te lasa pana nu iti dau banii inapoi.
Satelitii alesi de tine par ok si nu cred ca se vor arde ca pocnitorile logi.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Ba cred ca se vor arde pentru ca e posibil sa ai o problema cu amplificarea satelitilor. E prea suspect ce se intampla, de doua ori n-am auzit sa se duca, si ambii...
Pe de alta parte boxele alea Infinity nu-s facute pentru asa ceva, bine tu poti sa le pui in amplificarea aia dar nu bag mana in foc ca vor face pereche buna cu restul sistemului.
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Du-le inapoi in garantie si daca se defecteza si a treia oara ai dreptul sa iti ceri banii inapoi, nu te complica cu alti sateliti care aproape sigur nu se vor potrivi cu sub-ul si amplifiactorul.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
KILL3R

Post by KILL3R »

[<Merced>] wrote:e posibil sa ai o problema cu amplificarea satelitilor.
Nu cred. Spun asta pentru ca am demontat satelitii sa ma uit putin ce au, poate reusesc sa ii repar, nu avea sigiliu, nimic.
Dupa prima interventie service vad ca au pus o rezistenta acolo dar degeaba pentru ca vad ca tot s-au ars.
Problema lor care e: cand dau volumul tare bobina din mijlog se incinge si presupun ca se topeste lita si astfel se ard. Oricum foarte multa lume are exact aceesi problema.
Nu stiu ce sa zic, daca il duc in service iar stau cu el vreo luna pe acolo.

Cat despre satelitii de mai sus eu zic ca ar trebui sa mearga. Impedanta este aceeasi (8 Ohmi), statia scoate 40W RMS (sau cel putin asa scrie in specificatiile tehnice) iar satelitii care vreau sa ii comand functioneaza pana la 50W.
Intel is the BEST
SergiuA&B

Post by SergiuA&B »

dacă multi au aceasta problema de ce crezi k aceasta nu va persista(ti s-au ars de 2 ori. Zi un motiv pt care nu s-ar mai arde o data!!!)=>schimbal cu alceva (ex altec lansing mx 5021) [smilie=Respect.gif]
Old nick :Nokia
Trance Around The World
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

KILL3R, tu ce înţelegi prin volum ridicat? 60%?
KILL3R

Post by KILL3R »

90% :d
Intel is the BEST
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Doohhh! Şi cât timp asculţi cu el dat la 90%? Tu stai într-un bunker?
KILL3R

Post by KILL3R »

Nope... dar imi place atmosfera de club. :thumbleft:
Intel is the BEST
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

E normal să ţi se ardă dacă asculţi mult timp la volumul ăla. Îmi răspunzi la întrebarea cu durata audiţiei? Ce n-aş da să am şi eu vecini ca ai tăi.
KILL3R

Post by KILL3R »

Nu consider ca e normal asa ceva.
Sistemul audio ar fi trebuit verificat si distribuit pe piata doar dupa ce ce trecea, in prealabil, de anumite teste.
Asa tot ei ies in pierdere... dar pana la ei ma enerveaza pe mine la culme
Logitech = [smilie=Gun-To-The-Head.gif]
Last edited by KILL3R on Sat May 05, 2007 11:56 pm, edited 1 time in total.
Intel is the BEST
KILL3R

Post by KILL3R »

Double ... delete this post.
Intel is the BEST
IL Dotore

Post by IL Dotore »

La nici un sistem nu e normal sa se arda nici daca l-ai tine la 90% toata ziua. Aceste sisteme trebuie concepute sa reziste fara probleme si la 100%.
Acesta eroare de proiectare ar fi trebuit corectata de Logitech de multa vreme ca povestea e veche rau.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Merced
Moderator

Post by Merced »

La o adica gasesti "mesteri" sa-ti rebobineze difuzoarele. Oricum bobine duse am vazut si eu multe la viata mea, dar mai mult ca rezultat al caratului boxelor prin toate gropile decat din cauza volumului. Mie mi-au "crapat" 3 din 4 boxe pe Cielo si nu cred ca am ascultat mai mult de 5 minute la mai mult de 60% din volum. Cumpara-ti niste boxe si o statie si renunta la Z-2300, singurul care merita pastrat e subwooferul. :wink:
cristutzu

Post by cristutzu »

Am citit undeva ca Logitech ar folosi niste rezistente mai slabe... Mai slabe pentru noi romanii...
I'm the best:thumbs:

http://www.speedtest.net/result/268331531.png - Fost Acompiutarsist
Gyno

Post by Gyno »

Mda..am citit si eu pe forumuri pe net..cam la toata lumea se ard satelitii...bine ca m-am interesat inainte ca vroiam sa le iau.
Imi iau mx-ul 5021 de la Altec.
Colin McRae (5 August 1968 – 15 September 2007):((:((:((:((:((
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Good choice. :thumbleft: Sa revii cu parei.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Gyno

Post by Gyno »

Am fost la Media Glaxy sa ma uit dupa Altec mx si Logi z-2300..
Am gasit doar Logitech-ul z-2300 la pretul de 7 mil [smilie=Nice-try.gif] ..in fine..erau ma-i multe sisteme pe stand care se auzeau simultan..le am oprit pe toate ca sa ascult decat logitech-ul..L-am dat mai tare cu bass-ul la minim si se auzea naspa rau..probabil ca era de la fire/pc..la 1 min vine un vanzator si imi zice sa-l dau mai incet pt ca se ard satelitii wtf!![smilie=maniac.gif] ...si ca au schimbat 2 perechi de sateliti intr-o luna.
Mi-a recomandat sa nu le iau pt ca sunt ff proaste si costa si mult..zicea mai bine sa iau Geniusu-l :-! ...
Pe piata nu cred ca ma-i dau de Altec..trebuie sa fac comanda. :sad1:
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Doamne Dumnezeule. Stiam ca la aceste modele mai sunt probleme dar nici in asemenea hal. Se vede treaba ca Logi a inceput sa faca economii la produsele sale.
Daca nu gasesti Altec Lansing poti lua in considerare si Microlab h200 (dar recomand auditie preemtiva) sau daca vrei sa dai atatia bani poti intra in scena 3d.
T7900 e cam 5-6 mil sau X-540 care e la promotie emag si vine cu un Audigy Se drept cadou. Eu as merge pe ultima varianta daca as fi in locul tau.
KILL3R

Post by KILL3R »

Mda, e clar!

Ar fi trebuit sa iau in considerare alte variante.
Damn!
Intel is the BEST
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Daca ai dat deja comanda nu it fa griji. Acel Altec isi merita fiecare banutz si sunt sigur ca nu te va dezamagi. Asteptam feedback indiferent de alegere :thumbleft:
KILL3R

Post by KILL3R »

WTF...
Chiar asa tare se aud? 50 watt?? [smilie=Eek.gif]
Mie nu prea imi vine sa cred, totusi, desi m-am uitat pe mai multe site-uri si scrie la fel... oricum trebuie sa rezolv urgent problema satelitilor.

JBL SCS SAT 300

Image

* pereche de sateliti
* putere recomandata: 50W RMS
* impedanta: 8 ohmi
* raspuns in frecventa: 100Hz - 20KHz (-6dB)
* sensibilitate: 88dB (1W/1m)
* dimensiuni: 292mm x 102mm x 89 mm
* greutate: 1,4Kg
* culoare: argintiu
* pachetul contine o pereche
Intel is the BEST
KAKAROT

Post by KAKAROT »

JBL se cam respecta asa ca sunt sanse sa aiba 50W. Dar iti mai spun odata ca mergi la risc cu ei, trebuie sa se potriveasca amplificarea din sub (printre altele) iar daca aceasta este intr-adevar prea mare, motivul arderii predecesorilor sai , s-ar putea sa rama iar cu buza umflata.
Gyno

Post by Gyno »

Kakarot..wtf!! cum sa iau T7900 [-X ...m-am saturat de 5.1 si in plus..nu are cum sa se aude T7900 mai tare/puternic k mx-ul 2.1 ce naibii.. :sad1: ..Eu vreu cutremur/putere/claritate si 7.1 T7900 e kkmak..
Tu ai asculatat vr-o data mx-ul??..are un vecin si se aude super tare..bassul ala il simti in piept si te da jos...si la volum maxim cu 4/5 din bass nu distorsioneaza.
Am intrebat la 5 magazine online si toate il au..acuma depinde in cat timp ajunge comanda.
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Nu te ambala ca motorul. Ti-am dat o sugestie. Esti liber sa o iei in considerare sau nu.
Stiu cum se aude Altecul dar ma gandeam ca poate te-ar tenta un sistem surround.
Oricum, sa te bucuri de noul sistem si sa ai mila de vecini. :thumbleft:
KILL3R

Post by KILL3R »

Despre ce "mx" este vorba. Spuneti-mi si mie numele complet (brand/ model) al sistemului.
Intel is the BEST
KAKAROT

Post by KAKAROT »

KILL3R este vorba despe acest sistem. O bijuterie...provided the right audio board.
Gyno

Post by Gyno »

KAKAROT

Post by KAKAROT »

Sa crap de ras nu alta. Tu nu iti dai seama ca vizionand acele filmulete mai mult verifici cum se aude propriul sistem ?
Daca esti asa extaziat atunci cred ca ai facut o alegere buna cand ti-ai cumparat sistemul :d

Ne dam seama ca are bass puternic(ce stiam deja ) si cam atat.
Gyno

Post by Gyno »

Hahhaahahha...aha...dar totusi poti sa vezi cum face membrana aia la sub [smilie=maniac.gif]
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Nu stiu cat de relevante sunt acele filmulete......dupa primul as crede ca sub-ul de la Altec e mai bun ca cel de la Logi...oare o fi asa ?
Anyway...makes good for a sub test . Inca imi zdrangane capu de la atat bass.
Gyno

Post by Gyno »

Este mult mai bun subul decat la Logi 2.1..chiar daca are 50 W..esti mai performant..cand le iau..te iau pe la mine sa dam tencuiala jos. :d
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Visează în continuare! Sub-ul de la Logitech e peste cel de la Altec Lansing precum şi sateliţii de la Altec Lansing sunt peste cei de la Logitech.

Dacă te iei cum face membrana nu ajungi nicăieri. Trage o privire pe YouTube la un subwoofer de X-530. Oare e mai bun ca cel a lui MX5021? Nici vorbă, dar vibrează dom'le!
Gyno

Post by Gyno »

Pff...am ascultat Logitech ul ala..si nu imi place deloc...si NU se aude mai bine k subul de la Mx.. [smilie=Nice-try.gif]
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Nu ştiu unde l-ai ascultat, cel mai probabil în baracă pe malul mării fiind alimentat pe bază de energie eoliană, dar dacă şi posesorii de MX5021 recunosc faptul că MX-ul nu se compară la BASS cu Z-2300, atunci ce mai vrei?

Spune-mi ce nu-ţi place la sub-ul de la Z-2300? Sateliţii ştim că se ard bla bla, poveşti pescăreşti, dar subwoofer-ul ce mama naibii mai are?

Sigur o să vii cu: du-te şi ascultă şi tu într-un magazin un MX5021! Been there, done that, dar nu într-un magazin de toata jena, ci la un prieten acasă. Se aude bine, însă BASS e net inferior Z-ului. Şi să fie clar, nu apar sistemul meu sau altceva. Am avut şi Altec Lansing, îi admir, dar la subwoofere sunt inferiori celor de la Logitech, mă rog, nici puterea nu permite comparaţii de genul ăsta.

Mă întreb după ce ţi-l iei cum o să-l lauzi...
Merced
Moderator

Post by Merced »

Discutia asta nu duce nicaieri. Altec se cumpara pentru calitate, Logitech pentru bass. Poate ca suna mai natural MX-ul, dar Z-2300 are cu siguranta un bass mult mai puternic. Daca va e frica ca se duc satelitii nu le cumparati si pace. :-~
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Nu stiu cum a deraiat discutia catre satelitii lui Z 2300. Era vorba despe 5500 si Mx5021.
Oricum discutia e gata, case closed.
Gyno , astept achizitia si caut o echipa de varuit :laughing6:
Merced
Moderator

Post by Merced »

Mai bine zis a revenit pe fagasul normal, ca de aia se numeste topicul "Probleme cu Z-2300".
S.W.A.T.

Post by S.W.A.T. »

Ai grija de sateliti si cu asta basta. Nu dai volum foarte tare, dar in schimb ai control pt bass, subwoofer la telecomanda, si de acolo setezi la maxim bass-ul si...din driver , de exemplu, creative are in mixer setare pt bass, dai si de acolo tare..si.vai de casa :)
Post Reply