Intrebare pasta termoconductoare

Pentru cei cărora le place să se "joace" cu propriul calculator

Moderator: Moderatori

Post Reply
KILL3R

Intrebare pasta termoconductoare

Post by KILL3R »

Pasta termoconductoare care se aplica intre cooler si procesor isi pierde proprietatile termoconductive in timp?
Am observat la mine o chestie: cand am montat acum 1 an coolerul aveam temperatura idle mult mai mica (34-36 grade maxim), acum observ ca a ajuns temperatura idle pe la 42.
Intel is the BEST
darkzone

Post by darkzone »

Teoretic, nu. Acum depinde şi de pasta folosită, unele sunt mai bune, altele mai puţin bune iar altele deloc. AS 5 ar fi cam the best choice, urmată de Zalman, TR, Ceramique, Shin Etsu, iar în coada plutonului ar fi Titan (Silver Grease, Nanoblue) şi pliculeţele cu un smârcâz alb care vin la pachet cu unele aşa-zise coolere.
Aşa ca idee, din unul din sisteme (A64 3000+) n-am scos coolerul de pe procesor de aproape un an şi văd că nu e vreo problemă cu temperaturile până acum.
Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
AndreiD

Post by AndreiD »

Am vazut ca si Antec au scos o pasta care seamana cu AS5, totusi nu stiu cat de bine se comporta.
<Trex>

Post by <Trex> »

S-ar putea ca in cazul tau cresterea de temperatura sa fie cauzata de acumularea de praf pa radiator.
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

Dupa ce spui tu sunt doua posibilitati: ori pasta termoconductoare a cedat sau pe coolerul de pe procesor s-a depus o cantitate mare de praf care nu permite coolerului sa raceasca cum trebuie procesorul incearca sa cureti tot sistemul de praf si sa ne spui si noua ce rezultate ai [smilie=Respect.gif]
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
scorpion_amd13

Post by scorpion_amd13 »

Iar la coolerele intel BOX se petrece o chestie si mai nasoala. Dupa o perioada de timp, pasta dispare in mare parte. Nu ma intrebati unde se duce, dar am vazut cu ochii mei sisteme sigilate venite la garantie pe motiv de temperatura prea mare care prezentau exact problema asta. Pot spune ca am avut pe mana cam 6 astfel de cazuri. Pastele bune nu-si pierd proprietatile in timp. Pasta siliconica alba normala care vine in plic e de calitate indoielnica de obicei si se intareste dupa 9 luni - 1 an. Recomand AS5 sau Arctic Cooling MX-1 (pentru cei care nu se tem sa munceasca literalmente ca sa intinda pasta o ora, dar face treaba).
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
KILL3R

Post by KILL3R »

Adevarul e ca am folosit o pasta alba no-name care a costat foarte putin (4 RON). Chiar ma mir cum am reusit cu un cooler box si procesor cu nucleu Prescott sa am temperaturi intre 34-36 in idle.
Deci se pare ca aceasta pasta cam isi pierde proprietatile in timp.
Intel is the BEST
H_adrian

Post by H_adrian »

Pasta aia alba care o stie toata lumea(care cine stie in cate locuri s-o face si de cate "tipuri" o fi) e catastrofala pe terment lung.Prin service am avut pc-uri cu pasta din aia in care se facuse ca un praf de creta dupa 12-18 luni,si asta pe inteluri,amd,you name it.
Am vazut coolere box 754/939 cu asa ceva(spire),mi-e teama ca sa ma gandesc ce sa intampla dupa 1 an,cand ,cica box-urile au 3 garantie.
Pasta box de pe celeroane/p4 775 este la fel de proasta(de fapt nu e o pasta,e un petic gri(de cele mai multe ori)).Am vazut dupa 6 luni pc-uri cu asa ceva in care si se transformase intr-o "fashie" de "moloz" uscat.
Sfatul meu:nu va bazati mai mult de 3-4 luni pe un produs ca astea.
Ori luati ceva de calitate ori schimbati des pasta.
darkzone

Post by darkzone »

scorpion_amd13 wrote:... Arctic Cooling MX-1 (pentru cei care nu se tem sa munceasca literalmente ca sa intinda pasta o ora, dar face treaba).
Se întinde foarte repede şi bine dacă o încălzeşti puţin cu un foen după ce pui cantitatea necesară pe procesor. Evident, trebuie montat radiatorul cât se poate de rapid, pentru că revine destul de repede la consistenţa iniţială.
Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
Post Reply