As vrea sa ii rog pe cei care detin sau au avut in trecut o astfel de placa de baza sa-mi spuna daca e ceva de capul ei, eu o sa o am in combinatie cu un e 4300, 2 gb de geil-uri si un Gainward 8800GTS 320 si vreau sa stiu daca pot sa scot ceva din ea, adica cat duce fsb-ul maxim, fiindca vreau sa fac si un pic de oc(nu extrem, ci in limita bunului simt)
Va multumesc.
Placa de baza Asus P5B
Moderator: Moderatori
- Neon Biker
Pentru OC in limita bunului simt la un E4300 nu ai treaba cu FSB-ul maxim al placii de baza. Placa duce in jur de 500MHz (ca mai toate placile cu chipset P965) dar mie nu-mi place economia de componente pe care o face Asus la placile low-end/mainstream asa ca la banii aia as alege un Gigabyte DS3 sau DS3P.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
-
Sincer m-am cam linistit cu Gigabyte, am in prezent modelul 965gm-s2 si e cam varza, nu numai la overclock, stiu ca 965g nu este pentru overclock dar parca imi tragea tot sistemul in jos. Am vazut ca 965P-DS3 ar fi ok dar si de astea se mai plang unii, acum am decis sa merg pe asus.
p.s. apropo mai bine se misca sistemul pe un asrock 945g-dvi, evident la acela nu mergea overclock-ul nici cat la gigabyte dar se misca mai bine(cel putin asta e parerea mea)
p.s. apropo mai bine se misca sistemul pe un asrock 945g-dvi, evident la acela nu mergea overclock-ul nici cat la gigabyte dar se misca mai bine(cel putin asta e parerea mea)
Deschide bine ochii, intre S2 si 965P-DS3 e o diferenta totusi. Ia uite un articol interesant aici: http://www.pcstats.com/ArtVNL.cfm?articleid=2007&page=1
Mai gasesti cu google daca nu te-ai convins ca esti prea pesimist
.
Mai gasesti cu google daca nu te-ai convins ca esti prea pesimist

-
Nu am spus ca nu e diferenta intre cele 2 modele, chiar am precizat mai sus ca 965g-s2 nu e pentru overclock, in schimb despre ds3 se stie ca are potential, dar eu deja am primit p5b-ul si sunt foarte multumit, adica imi ofera ce aveam eu nevoie, e 4300-le imi sta stabil in 3 ghz, dar il tin la 2,8 pentru daily use, mai ales cu temperaturile astea de afara
. Multumesc oricum pentru sfaturi.

Re: Placa de baza Asus P5B
Am reusit sa ard mufa, pt iesire la boxe, din placa de sunet integrata
Cum am reusit. Tocmai adusesem un sistem 2.1 si voiam sa-l montez... am bagat subwofferul sub birou (unde nu-i lumina deloc) si am inceput sa bag cablurile. Intai am bagat cablul in calc (cablul iese in 2 mufe la celalalt capat) iar in spate la subwoffer, din lipsa de lumina am confundat un capat de la cablul ce intra in calculatorul cu cablul de la o boxa... asa ca am bagat capetele cablului ce intra in calc in out si in
... SH*T HAPPENS... o urmat un tiuit d-ala insuportabil dupa care am scos repede cablul (shocked) constientizand un motiv pt. care s-a inventat lanterna.
Am asezat cablurile cum trebuie sperand ca poate-poate nu s-a intamplat nimic
... deschid o melodie, dar deja se auzea un zgomot in surdina in boxe, un bazait ce incerca sa-mi spuna ca s-a intamplat ceva cu placa de sunet.
Prima oara am crezut ca s-a ars toata placa de sunet onboard dar am vazut ca microfonul, de ex., merge (mi-am acordat chitara prin intermediul lui cu minituner.. nu e nevoie de sunet pt. asta) si presupun ca si celalalte mufe mai putin aia de iesire pt boxe.
Boxele nu s-au ars... am pus niste melodii de pe mobil cu boxele bagate in el si au mers.
La garantie nu vreau s-o trimit pt. ca este cumparata de pe un site-magazin online si mi se rupe inima cand ma gandesc ca o sa astept toata vara placa de baza. Momentan folosesc casti cu usb dar ma deranjeaza ca nu mai pot sa-i deranjez pe vecini cu bassu
si-mi lipseste muzica din camera. 
Se poate repara/schimba intr-un fel mufa? Exista vreun adaptor in care sa intre mufa de la boxe si sa iasa in mufa usb? Ce e de facut?
Stiu ca multi dintre voi, dupa ce veti citi postul, va veti intreba daca e de ras sau de plans
dar, ajutati un om disperat macar cu un sfat

](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Cum am reusit. Tocmai adusesem un sistem 2.1 si voiam sa-l montez... am bagat subwofferul sub birou (unde nu-i lumina deloc) si am inceput sa bag cablurile. Intai am bagat cablul in calc (cablul iese in 2 mufe la celalalt capat) iar in spate la subwoffer, din lipsa de lumina am confundat un capat de la cablul ce intra in calculatorul cu cablul de la o boxa... asa ca am bagat capetele cablului ce intra in calc in out si in
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)

Am asezat cablurile cum trebuie sperand ca poate-poate nu s-a intamplat nimic

Prima oara am crezut ca s-a ars toata placa de sunet onboard dar am vazut ca microfonul, de ex., merge (mi-am acordat chitara prin intermediul lui cu minituner.. nu e nevoie de sunet pt. asta) si presupun ca si celalalte mufe mai putin aia de iesire pt boxe.
Boxele nu s-au ars... am pus niste melodii de pe mobil cu boxele bagate in el si au mers.
La garantie nu vreau s-o trimit pt. ca este cumparata de pe un site-magazin online si mi se rupe inima cand ma gandesc ca o sa astept toata vara placa de baza. Momentan folosesc casti cu usb dar ma deranjeaza ca nu mai pot sa-i deranjez pe vecini cu bassu
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)

Se poate repara/schimba intr-un fel mufa? Exista vreun adaptor in care sa intre mufa de la boxe si sa iasa in mufa usb? Ce e de facut?
Stiu ca multi dintre voi, dupa ce veti citi postul, va veti intreba daca e de ras sau de plans
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)

Re: Placa de baza Asus P5B
Cel mai usor ar fi sa-ti iei o placa de sunet - daca iti trebuie doar pentru un sistem 2.1 gasesti placi destul de ieftine.