Chevrolet Aveo vs. Hyundai Accent

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Tudor.b

Chevrolet Aveo vs. Hyundai Accent

Post by Tudor.b »

Imi iau masina. Oscilez intre astea doua: Chevrolet Aveo si Hyundai Accent. Care o recomandati?

PS: nu ma intereseaza second hand-uri, mers in Germania la cumparaturi etc. Vreau o masina noua din Romania.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Eu as merge pe Hyundai strict dintre cele doua. Arata si mai bine si e un brand mai consacrat decat Daewoo. Degeaba scrie Chevrolet pe masinile alea, tot Daewoo-uri sunt in ochii mei. Dar cam cati bani vrei sa dai maxim pe masina? Poate se gasesc ai alte optiuni...
Serban

Post by Serban »

Aveo e ok, mai multe nu stiu despre el. Vezi ca Accentul vazut din spate arata ca... un *****. Decat Accent mai bine Logan.
Vezi ca apare si la noi Fiat Linea, arata excelent Image.
Mai este si Clio...
BlackNight

Post by BlackNight »

Aveo sta prost de tot la siguranta. Vezi aici. Accent-ul nu a mai fost testat la Euro NCAP de la modelul din '98, deci nu stiu ce sa zic. Pe la aceeasi suma de bani poate n-ar strica sa te uiti si pe la Fiat Grande Punto. Pagina Euro NCAP aici. Cel putin la siguranta, este peste cele la care te-ai gandit tu.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Aoleu, deja ai bagat-o p-aia cu siguranta? Chiar consideri asta primul criteriu pentru alegerea unei masini? Daca m-as urca in masina de fiecare data cu gandul ca voi face accident, probabil ca as face destul de curand. :wink:
1Leu

Post by 1Leu »

Hyunday Accent....imi place
BlackNight

Post by BlackNight »

Merced wrote:Aoleu, deja ai bagat-o p-aia cu siguranta? Chiar consideri asta primul criteriu pentru alegerea unei masini? Daca m-as urca in masina de fiecare data cu gandul ca voi face accident, probabil ca as face destul de curand. :wink:
Nu e principalul criteriu, dar nu as lua o masina care se indoaie precum conserva (vezi filmuletele cu Aveo).
Tudor.b

Post by Tudor.b »

Banii sunt 13k euro. Fix. Adica nu iau in considerare sugestii de genul mai pui x si-ti iei ailalta...
Fiat nu-mi iau orice ar fi!
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

In banii astia iti recomand Opel Corsa ultimul model.
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
cylix

Post by cylix »

De Opel Astra classic II ce parere ai? http://www.radacinimotors.ro/opel/model ... lassic-ii/
7950x3D Zotac 4090 AMP Extreme Airo MSI MPG B650 Edge Wifi Lian Li Galahad 360 V2 32GB Kingston Renegade RGB Z 6000ghz SSD: Kingston KC3000 2TB, 2x Samsung 970 Evo 1TB Lian Li O11 Dynamic Evo Corsair HX1500i Samsung Odyssey G9 Neo
Tudor.b

Post by Tudor.b »

Vladutz20> E mult prea scump Opel Corsa, la acelasi dotari. Si oricum, am reticente in a-mi cumpara o masina din care sa mi se vada genunchii cand conduc.

La acelasi dotari, Opel Astra e mult prea scump.
Last edited by Tudor.b on Sat May 19, 2007 2:03 pm, edited 1 time in total.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Un Astra Clasic cu motor diesel cred ca intra fix in banii astia. L-as lua in fata oricarei "asiatice". :wink:
Tudor.b

Post by Tudor.b »

Ma intereseaza mai mult dotarile decat datul la liniuta. Masina este pentru comfort, motocicleta pentru viteza...
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

Atunci un Renault Megane Sedan in banii tai merită am fost intr-o masina de asta si pot sa-ti zic ca e incapatoare eu am 1,93 si am incaput f bine la scaunul soferului.
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
Merced
Moderator

Post by Merced »

Pai am zis de un diesel amarat nu vreo masina de liniute. Si daca intr-adevar este cam "coaja" modelul diesel la banii de care dispui tu, cu siguranta cu un motor pe benzina iti vor intra mai mult decat suficiente dotari in 13k E.
cylix

Post by cylix »

Lista de preturi Astra Classic - daca te intereseaza.
Cel mai iefitn model de Astra este acesta: Caroserie 5 usi, Benzina 1.4L Twinport 16V 90CP - 11,160 E cu TVA, mai raman ceva euroi de extraoptiuni.

http://www.opelgtt.ro/newsite/ofertadet ... I_2007.pdf
7950x3D Zotac 4090 AMP Extreme Airo MSI MPG B650 Edge Wifi Lian Li Galahad 360 V2 32GB Kingston Renegade RGB Z 6000ghz SSD: Kingston KC3000 2TB, 2x Samsung 970 Evo 1TB Lian Li O11 Dynamic Evo Corsair HX1500i Samsung Odyssey G9 Neo
Tudor.b

Post by Tudor.b »

Dotarile de la la cele 2 la care ma gandesc eu: aer conditionat, ESP, scaun sofer reglabil pe inaltime, volan reglabil, scaune incalzite, geamuri electrice fata/spate, oglinzi electrice incalzite, proiectoare de ceata, MP3 player cu 6 boxe si comenzi pe volan, etc. Daca pui toate astea pe Astra pretul sare de 15k, mult peste bugetul meu.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Ia Accentu' in cazul asta.
Tudor.b

Post by Tudor.b »

Cam spre asta ma inclin si eu. Dar Aveo parca arata ceva mai bine la interior si are si computer de bord. Pe Accent e o tentativa nereusita de asa ceva!
karnak

Post by karnak »

Viziteaza un dealer renault si take a look la clio fidji .. recomandat pe motorina... eu am asa ceva... porbagajul este imens.. dar a taiat putin din spatiul interior... daca esti peste 1,86m nu e recomandata o asa masina... in rest sunt multumit... geamuri electrice / abs / aer conditionat / servodirectie / oglinzi reglabile electronic / scaunul pe reglabil pe inaltime, la fel si volanul .... alt minus este cd-playerul... decat sa dai 200 euro pe el de la renault mai bine iti cumperi singur... am ~7200 km deocamdata... si fac ~320km prin oras cu motorina de 500.000. nu este o masina fancy... daca vrei asa ceva pe la pretul acela se invarte peugeot 207 sau fiat grande punto care arata mult mia bine.. dar nu o sa ai toate dotarile mentionate mai sus in 13k euro daca.. doar un inside review :)
1."It is impossible to make anything foolproof because fools are so ingenious"
2."When all else fails, follow instructions"
Tudor.b

Post by Tudor.b »

Am aproape 1.90 :p Dar am incaput in Tico...
capca1

Post by capca1 »

Serban

Post by Serban »

Eu as merge fara nici o ezitare pe 207.
PS : Postul nr. 666, feriti-va!
capca1

Post by capca1 »

Serban wrote:Eu as merge fara nici o ezitare pe 207.
PS : Postul nr. 666, feriti-va!
207 mi se pare o masina foarte proasta. Am mers intr-una(ca pasager) si sincer simti absolut toate hopurile din drum. Alte minusuri:motor foarte slab, spatiu in spate foarte mic(ma simt mai confortabil intr-un matiz), plastic de proasta calitate, si sa nu mai pun pretul mare la piese(bara din fata e peste 2000RON).
karnak

Post by karnak »

de aceeasi parere cu capca.. minusurile mari ale oricarui peugeout sunt preturile mari si motoarele nu tocmai de calitate, in schimb designul este de must-have
Serban

Post by Serban »

Aoleu, mea culpa. Eu nu l-am vazut decat din exterior si m-am gandit ca e bun, eu stiam ca Peugeot e o marca buna, scuze.
Merced
Moderator

Post by Merced »

IMHO, 206 mi s-a parut mult peste 207.
SharpShooter

Post by SharpShooter »

Chevrolet Aveo este urmasul lui Kalos.....despre care nu prea se stie ca avea grave probleme de stabilitate :wink:

dintre astea 2 sigur as alege Hyundaiul, si nu are rost sa intram in polemici de design, cand e vorba de functionalitate confort si fiabilitate

in alta ordine de idei as sugera sa vizitezi si alti dealeri poate prinzi o oferta buna, acuma depinde si de buget, eu recomanda de luat in calcul

Nissan Almera si Toyota Corrola :thumbleft:
Image
..::Guns don't kill people! People kill people!::..
..::One Shot! One Kill!::..
Image
Serban

Post by Serban »

Despre Corrola asta noua nu stiu decat ca e superba, da nu gasesc nici un pret pentru ea.
myx4ever

Post by myx4ever »

Kia Ceed anyone?
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
KeTeK

Post by KeTeK »

Personal la banii astia imi place Mitsubishi Lancer http://www.mitsubishiromania.ro/Versiun ... ri_42.html iar strict dintre cele doua as zice Accent
karnak

Post by karnak »

acele preturi sunt fara tva... deci este oleaca mai scumpa masina, dezavantajul masinilor asiatice este ca la reviziile obligatorii platesti mai mult ca la cele europene ( de ce nu am inteles )
Zaoane

Post by Zaoane »

Feriti-va cat se poate de masinile frantuzesti, ieftine la cumparare si jupoaie pielea la intretinere. Am avut peugeot si renault si am jurat ca masina de la francezi nu o sa mai fie la mine in garaj.

Am vrut sa imi iau masina noua, am facut test drive cu aveo si accent.
Aveo mi s-a parut o conserva, accent una putin mai buna.
Dezamagit de ambele.
Si cu banii aia am luat un Astra Clasic second hand adus de dincolo si sunt foarte multumit.

Dar dintre cele doua recomand Accent.

Am auzit un proverb misto: lasati italienii sa cante, francezii sa compuna poezii si nemtii sa faca masini.
Progresive attack
karnak

Post by karnak »

lasati italienii sa cante? ferrari si lamborghini cred ca au ceva de spus la proverbul asta
Serban

Post by Serban »

karnak wrote:lasati italienii sa cante? ferrari si lamborghini cred ca au ceva de spus la proverbul asta
Masserati, Ascari... Opel Astra Classic e o masina cu un raport pret/performanta excelent, nu stiu de ce nu o iei in considerare, Accentul e urat.
aditza26

Post by aditza26 »

Sa te interesezi, pentru ca la Hyundai ai garantie 6 ani, in felul urmator:

Hyundai Accent incepand de la 7.990 Euro + TVA si 6 ani garantie

Garantia de 6 ani consta in:
Primii 3 ani de garantie reprezinta garantia internationala acordata de Hyundai Motor Company fara limita de kilometrii

Urmatorii 3 reprezinta garantia extinsa acordat de Hyundai Auto Romania in urmatoarele conditii:
- in limita a 120.000km
- pentru primul proprietar/utilizator
- pentru grupul motopropulsor
- pe teritoriul Romaniei
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Probabil ca finizajele difera si dotarile la fel dintre editiile americane si cele europene, insa eu dintre cele 2 m-as duce pe Accent.
Lightmaster

Post by Lightmaster »

Ce zici de noua Skoda Roomster? Arata cam ciudatel, dar in sine e simpatica, si nu foarte scumpaSkoda Website[
Nothing is ever Apple's fault. It is my fault I bought the most fragile cell phone in the world. I used my phone on Earth, in its natural environment. That should ruin a cell phone? I must be picky.
Snow

Post by Snow »

Cea mai buna alegere in banii astia mi se pare un Kia Ceed. Dupa aia Opelurile clasice si cum mai vreti voi.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Ceed arata frumos dar chiar n-am idee cam la ce pret se invarte cu dotarile pe care le doreste Tudor.b. Roomster aia e o gluma de masina. Bani dati degeaba, mai degraba ar lua o Fabia, dar si aia depaseste bugetul mai mult ca sigur.
Post Reply