Vreau sa incep prin a saluta pe toti membrii acestui forum...Este primul meu post aici asa k nu va luati de mine din prima
Am si yo o problema vreau sa imi iau un Nvidia 7300GT dar am o placa de baza pe AGP 4X?? Am auzit fel de fel de scenarii....Ti se va arde placa de baza daca bagi placa asta video .... Sigur nu va merge k e prea noua etc etc
Vreau sa va intreb si pe voi Merge un 7300GT agp 8X pe o placa de baza cu AGP 4X???
Ms mi-a mai venit inima la loc.....de o singura chestie imi este frica.....voltajul ....cica 4X da mai mult iar 8X 0.8V si imi era sa nu se arda placa video dar daca tu spui k ti-a mers atunci nu vad de ce nu ar merge si la mine
Multumesc pt raspuns......mai astept si alte pareri
Mai are si altcineva alte pareri in legatura cu functionarea unei placi 7300GT pe o placa de baza 4X VIA(deoarece azi vreau sa o comand)????
App m-am decis sa iau modelul 256Mb cu DDR3
Am trimis un mail celor care au facut placa de baza adica VIA. Uitati ce raspuns mi-au dat:
ECS Support (TPE) Posted : GMT 2007/06/14 10:07:51
Dear customer,
There is external AGP 4X slot provided from the model so it may not supports the AGP 8X 7300GT VGA card well.
We are sorry to inform you that.
Best regards,
Pe cine sa ma cred k ei imi spui k nu o sa imi mearga
Se poate sa nu mearga.Si eu am avut o problema cu o placa VIA care teoretic avea 4X si am luat un 7300gt.Placa nu a mers,deoarece desi VIA avea AGP4X,nu tinea placa mea video decat in modul 2X pt ca nu ii dadea voltaj suficient,caz in care aveam artefacte.Driverele Nvidia dezactivau automat AGP 4x in cazul placii mele de baza.Treaba e ca placa video nu e nativa AGP,ci are un bridge,asa ca e mai bine sa ai un AGP solid(8x).Pe un nforce placa a mers foarte bine,iar eu mi-am luat un radeon 9800 care nu a avut probleme cu AGPul meu.Totusi,placa mea de baza era destul de veche,a ta pare mai noua asa ca e posibil sa iti mearga.Multa bafta!
Pai pe voi v-am crezut k ati experimentat chestii de genul asta
Sper din tot sufletu sa fie mai noua k am apucat sa dau comanda si maine cred k o sa ma duc sa o ridic de la magazin si o sa aflu cine a avut dreptate ..... App am luat-o de la PC Garage
Dar problema ta nu ar fi putut venii de la sursa calculatorului???
Au fost o gramada de probleme de compatibilitate intre seria 7 pe AGP si placile mai vechi socket A, si cu nForce 2 dar mai ales cu VIA. Acuma vei vedea care ti-e norocul. Cauta sa vezi daca nu a aparut un BIOS mai nou pentru placa de baza, dar daca nu va merge, e bine sa stii ca o poti returna in termen de 10 zile si iti vei primi banii inapoi (mai putin cheltuielile de transport).
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Am placa de baza: Gigabyte GA 7VA-C (luata in primavara 2003) - chipset VIA KT333. Eu zic ca e destul de veche.
Iar 6600GT nu e nativa pe AGP, deci are acel chip de conversie a semnalelor.
Despre seria 7 nu iti pot spune asa de multe, dar recent am instalat in sistemul meu un 7600GS cu DDR3 (Gainward Golden Sample), pe care il cumparasem pentru un prieten. A fost doar asa, ca sa vad si pe calculatorul meu cum se comporta. Si n-am avut nici o problema. A mers si cu asta impecabil.
Cumpara placa pe care o vrei fara ezitare. Daca o sa ai probleme, o poti returna. Dar nu cred ca va fi cazul.