Recomandare boxe 5.1

Audio şi discuţii despre tot ce ţine de acest domeniu
(pentru cei care ascultă şi altceva în afară de coolere)

Moderator: Moderatori

Alyn

Recomandare boxe 5.1

Post by Alyn »

Salut as dori daca se poate sa ma ajutati si pe mine .. am in jur de 3.200.000 si as vrea sami iau un sistem audio 5.1 cam ce mi-ati recomanda? ps: am avut un Genius 5.1 cel la 120W RMS (45W + 5x15W) de la un prieten si nu stiu ce sa zic .. ma gandeam la fratiorul lui mai mare modelu cu 150W sau alt model recomandat de voi .ms astept sfaturile voastre
MB SK 754 NFORCE3 ASUS (K8N-E Deluxe) | CPU ATHLON 64biti 3000+ SK754 + Frezer 64 Pro | 2x512 RAM DDR 400 MHZ PQI | ASUS GEFORCE 6600 GT 128 MB DDR3 |CD-RW ASUS 52X/32X/52X | DVDRW LG | HDD 120G 7.200 WD SATA 8MB | HDD 160G 7.200 MAXTOR SATA II 8M |
Gyno

Re: Recomandare boxe 5.1

Post by Gyno »

Nu ai ce sa iei la banii aia..cel mai bine iei modelu ala de 150W de la Genius,s-au un sistem 2.1 bun.
Astea http://www.emag.ro/boxe/boxe-altec-lans ... s--pFX4021 claritate si bass.
Colin McRae (5 August 1968 – 15 September 2007):((:((:((:((:((
SergiuA&B

Post by SergiuA&B »

numai lucruri bune despre firma "NEUTAC",o pereche de boxe tentante http://www.pcgarage.ro/boxe/neutac/s851324/
Old nick :Nokia
Trance Around The World
Alyn

Post by Alyn »

cineva imi recomandase.... acest sistem sustinand ca e mai bun ca geniusul => http://www.upshop.ro/produs-96-Boxe_Log ... W_RMS.html ce parere aveti.. ? cam care ar fi diferentele
MB SK 754 NFORCE3 ASUS (K8N-E Deluxe) | CPU ATHLON 64biti 3000+ SK754 + Frezer 64 Pro | 2x512 RAM DDR 400 MHZ PQI | ASUS GEFORCE 6600 GT 128 MB DDR3 |CD-RW ASUS 52X/32X/52X | DVDRW LG | HDD 120G 7.200 WD SATA 8MB | HDD 160G 7.200 MAXTOR SATA II 8M |
Lord_Silver

Post by Lord_Silver »

Alyn wrote:cineva imi recomandase.... acest sistem sustinand ca e mai bun ca geniusul => http://www.upshop.ro/produs-96-Boxe_Log ... W_RMS.html ce parere aveti.. ? cam care ar fi diferentele
Sunt de acord... La calitatea sunetului acest Logitech este peste acel Genius de 150 W, si cred ca puterea de 70 W iti va fi de ajuns. :wink:
AndreiD

Post by AndreiD »

X540 = X530 cu un facelift.
X530 este si cu 100 de RON mai ieftin.
O alta sugestie ar fi sa nu cumperi de la UPShop, sunt cam excroci ca sa nu zic altfel.
Incearca SHOPIT.ro sau PCGarage, acolo gasesti si mai ieftin.

http://www.pcgarage.ro/boxe/logitech/x-530/
sau
http://www.pcgarage.ro/boxe/creative/inspire-t6100/

iti recomand. ambele se aud foarte bine si sunt de ajuns pentru un apartament.
KAKAROT

Post by KAKAROT »

T6100 + Audigy SE si iesi pe la 300 Ron la Pcgarage. E pacat sa pui asa sistem pe un onboard.
LA acest creative bas-ul este mai profund ca la X-530 si inaltele sunt mult mai bine definite datorita tweeter-elor.
Sa ai grija la pozitionare,pt ca au drivere de inalte numai pe 2 sateliti si sa stii ca nu are nici un fel de telecomanda.
Eu zis ca merita totusi pt ca se aud putin mai bine ca x-530 si sunt mai ieftine cu 30 Ron.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
XSamSung

Post by XSamSung »

De Microlab M-400 ce stiti, la 123 Ron nu suna prea rau - daca e la fel de reusit ca alte scule de la Microlab parca face cu ochiul.
AndreiD

Post by AndreiD »

La pretul ala nu te astepta la minuni...
KAKAROT

Post by KAKAROT »

In banii astia nu ti-ar recomanda nici un sistem 5.1 Totusi, daca as merge la risc, pe microlab as paria.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
XSamSung

Post by XSamSung »

Ai castiga Kakarot, eu am testat sistemul acesta: MICROLAB 5.1 FC-861 si mi-a lasat o impresie buna. Are bas similar cu cel de la FC-320 (doar face parte din aceasi serie). Amplificatorul ajuta sistemul enorm si cu placa de sunet integrata. Eu azi mi-am luat un FC-320, m-am gandit ca ar ajunge pentru un apartament de bloc (dala de pe vremea lui Ceausescu), desi suna fenomenal parca duc lipsa celor 3 sateliti. Maine am sa-l schimb cu FC-861, sper sa mai gasesc pe stoc. :pray:
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Ma bucur ca esti multumit :thumbleft:
Ai ascultat cumva vs4221 sa poti face o comparatie ?
XSamSung

Post by XSamSung »

KAKAROT wrote:Ma bucur ca esti multumit :thumbleft:
Ai ascultat cumva vs4221 sa poti face o comparatie ?
Alea fiind 2.1 doar cu FC-320 ar intra in comparatie, eu am avut FX4021 cu subwoofer de 24W. Erau ok la inceput, dar au slabit in timp, acuma sincer FC-320 are un bas mai bine pronuntat si parca dau mai bine si in general. Desigur toate astea se datoreaza amplificatorului, FX4021 le-am testat/folosit pe o plaxa Creative X-Fi XtremeMusic si sincer cu placa integrata sunetul era mai natural (clar) - placa respectiva-i echivalentul lui DFX 8 Audio Enhancer - o jucarie pentru copii mari. :iconbiggrin:

Tin sa confirm spusele unui individ care s-a jucat cu scula asta: FC-320 ofera la pretul respectiv, ce nu pot oferi altele la pret dublu. Dmdv Altec sunt cam scumpe, FX4021 eu le-am primit cadou, acum de banii respectivi mi-am luat un system 5.1 FC-861 pe care nici in gluma nu-l pot compara cu o scula 2.1 de la Altec care costa chiar mai mult, nici cu unele de 5.1 daca tot e loc de comparatii. :d
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Fc-320 au un bass mai pronuntat ? Sa inteleg ca acele 2 difuzoare nu fac fata unuia singur la pret injumatait.
Mda....cu asta m-am convins. Altec Lansing scot sisteme bune dar f f scumpe.
Ma duc sa imi pun rasnita la vanzare.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Realizezi ca parerile sunt subiective, nu?
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Pana acum am ascultat 3 sistem Altec si toate mi s-au parut scumpe pt ce pot. Diferenta intre VS4121 si 4221 e cam de 5-10% in putere si calitate, maxim.
Chiar tu ai zis ca M-820 > 4121. Nu mai zic de Fc-320. Or fi ele pareri subiective dar sunt din partea unor oameni care au mai ascultat una-alta si nu de pe vreun review a unei reviste ce e in pat cu un producator da sisteme de sunet.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Eu am zis altceva. Ca daca exista M-820 nu vad necesitatea achizitionarii unui VS4121, cel putin asta e parerea mea, ca nu merita sa dai aproape de doua ori mai multi bani pe un spor destul de mic cand vine vorba de calitate. Inca un lucru care ma impresionase initial a fost faptul ca pe onboard-uri, Microlab-ul abia distorsiona la maxim in timp ce VS-ul la mai mult de 70% devenea inutilizabil.
Totusi la volume mici VS-ul suna putin mai natural, mai ales pe inalte/medii, dar inca o data, diferenta e mica si nu merita banii in plus.
Eu iti recomand sa testezi intotdeauna un sistem audio inainte sa-l cumperi. Fiecare cu gusturile sale, cand vine vorba de calitatea auditiei.
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Testatul ca testat. Dar ce firma in ziua de azi te mai lasa sa testezi ? In magazine gen Carefour nu am gasit asa sistem si peste tot unde era de cumparat nu te lasau sa testezi. Iti pot confirma ca si pe un Audigy SE VS4221 la 80% devine inutilizabil. \
Nu inteleg deloc producatorii. De ce naiba nu limitezi potentiometrul la o valorae mai mica daca stii ca la 80% sistemul face ca toti dracii. Eh....mama lui de marketing cu Wati multi.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Pai daca vine vorba de testat Microlab-uri, ca astea erau in discutie, te duci frumos la Torent si le testezi. Oameni sunt de treaba si foarte cooperanti. :thumbleft:
KAKAROT

Post by KAKAROT »

I just might do that :) Cu toate aste trebuie luat in considerare faptul ca testul de acolo e mai mult simbolic. Au si ei o firma si nu te vor lasa sa dai la maxim sau sa pui nush cate piese.
KeTeK

Post by KeTeK »

Legat de M-820 vs VS4121, eu am altecul iar un vecin si-a achizitionat Microlabul, avem aceasi placa de sunet (Audigy SE),si am fost acum ceva zi pe la el ca sa vad si eu minunatia, in legatura cu distorsiunile, e adevarat Microlabul nu are distorsiuni la volum maxim, DAR volumul Microlabului la maxim fata de Altec este mult mai mic...adica daca dai Microlabul la maxim, eu cu altecul nu trebuie sa dau mai mult de 50-60% ca sa fie volumul aproximativ egal, iar VS-ul merge undeva pana la 75-80% fara distorsiuni.
XSamSung

Post by XSamSung »

VS4121 sub 200 Ron (a fost si la 300 Ron) nu gasesti iar M820 era si sub 100 Ron intr-o vreme, plus ca Altec-urile suna cam aiurea pe unele placi de sunet, ai nimerit-o cu Audigy ala. [smilie=Read-FAQ.gif]
Last edited by XSamSung on Thu Jun 21, 2007 2:10 pm, edited 1 time in total.
KeTeK

Post by KeTeK »

Poi de aia spun ca nu prea este loc de comparatie intre ele. Repet....Microlaburile sunt excelente pentru pretul lor, best-buy, dar VS4121 sunt o clasa peste la calitatea sunetului.
Merced
Moderator

Post by Merced »

KAKAROT wrote:I just might do that :) Cu toate aste trebuie luat in considerare faptul ca testul de acolo e mai mult simbolic. Au si ei o firma si nu te vor lasa sa dai la maxim sau sa pui nush cate piese.
Au un fel de apartament in care nu e nici dracu' de obicei, in afara de ei. Daca nu vorbeste niciunul la telefon poti sa dai cat de tare vrea sufletul tau, ia-ti si melodiile pe care vrei sa le auzi pe un stick(desi s-ar putea sa se uite putin urat la tine :D ).

@KeTeK: Ai auzit ambele sisteme, foarte bine. Ia zi, daca ai avea 210RON(cat am vazut ca costa la eMag VS-ul) ai cumpara tot VS sau la jumatate din pretul ala Microlab-ul?
KeTeK

Post by KeTeK »

Cum am mai spus Microlaburile sunt best-buy, daca as avea 210 lei as lua Altecurile (ce s-au scumpit, eu le-am luat acu mai bine de un an cu 182 de lei), daca as avea 100 de lei nu s-ar merita sa strang inca pe atat pentru VS4121, as lua Microlaburile.
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Oh boy. Acum am venit din escapada. I-am injurat in gandul meu primele 3 min pentru ca stau in un kkt de apartament cand pe harta au acolo ditamai dreptunghiu desenat, cat Cora si cu 2 intrari pt clienti. In fata blocului nici pomeneala de vreun semn sau asa ceva.
Ma rog....am ajuns, si am cerut sa vad cum se aude FC-320.
54 W dar la maxim nu stiu daca se aud cu 5% mai de tare ca VS4221 care are 35. Poate pe inalte, care oricum sunt prea puternice.
Legat de bass, cu potentiometrul pt el si pt volum la jumatate, am stat 10 min cu tipul de acolo sa ne convingem ca subul functioneaza. Am dat totul la maxim si am desfacut grila protectoare si am pus mana pe el ca sa vedem ca intr-adevar functioneaza. De abia maraie sau poate ca e din vina camerei in care s-a facut testarea. E vorba de camera imediat pe dreapta , cum intri.

Sincer sa fiu suna cam ca un Kinetix 2.1 cum am acasa la Bacau si care costa 85 RON.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Vezi, e pe gusturi.
XSamSung

Post by XSamSung »

Depinde unde-s pozitionate, dar din ce zici tu pare sa fie defecta scula. Intr-o camera de bloc cu vecini in toate partile eu nu am putut sa-l tin la maxim doar la inceput cand m-am jucat cu el. Eu l-am pus in coltul camerei si avea efect din toate partile de parca aveam bass in pereti.
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Din cauza pozitiei calculatorului a trebuit sa il lasam in mijlocul camerei. Cu toate astea de abia se auzea ceva din el.
Eu cand testez il las de obicei asa pentru ca poate influenta materialul din care sunt facuti peretii cat si forma camerei, cat de aproape e de colt.
Daca ii las in mij camerei am o idee mai bune la ce poate un sub.
Probabil ca pozitionat corect ar da efecte mai placute dar e clar ca nu e puternic la capitolul bass.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Au mai fost fix cazuri d-astea, citeam pe undeva. Un om care se vaita ca abia are bass Microlab-ul sau. A intrat pe fir distribuitoru', l-a invitat cu sistemu' pe la ei si intr-adevar avea o defectiune si i-au dat altul.
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Sa inteleg ca iar este bafta mea rasunatoare.
Cum am zis...nu vezi mai nimic pana nu te duci la un forumist acasa ce poseda asa ceva si testezi mai minutios decat pe Carmen Electra cu valabilitate de o noapte :tongue3:
Astept adrese :d
XSamSung

Post by XSamSung »

KAKAROT wrote:Sa inteleg ca iar este bafta mea rasunatoare.
Cum am zis...nu vezi mai nimic pana nu te duci la un forumist acasa ce poseda asa ceva si testezi mai minutios decat pe Carmen Electra cu valabilitate de o noapte :tongue3:
Astept adrese :d
Eu daca pun un pahar cu apa langa el, zici ca trec jurasici pe acolo, faza-i ca si daca-l pun in spate tot la fel face - deci sigur merge al meu. Apropo, cred ca-i lipseste o doaga la ala care ti-a testat un FC-320. Cand nu merge un subwoofer se poate observa cu ochiul liber, se poate simti si desigur auzul ajuta cel mai mult, saracul nu vede, nu aude si nu simte dar totusi e pus vanda si sisteme audio printre altele. :d
Merced
Moderator

Post by Merced »

Mie si in apartamentu' ala de la Torent mi s-a parut ok bass-ul de la M-820. FC-320 trebuia sa fie meserie. Intr-adevar, la M-820 e o zona moarta la controlul bass-ului, undeva la inceput, intre 0-30% dar apoi incepe sa se simta.
Nu inteleg de ce n-ai testat direct modelul FC-861.
XSamSung

Post by XSamSung »

Merced wrote:Nu inteleg de ce n-ai testat direct modelul FC-861.
Inainte am avut 2.1 (un Altec) si am zis ca nu-mi trebuie mai mult, dar dupa ce l-am montat mi-am dat seama ca am schimbat merele cu perele. Desi era mai ok (dpmdv) ca vechiul system de la Altec, am simtit nevoia sa fac un upgrade. (gEt iT?) \:D/
Merced
Moderator

Post by Merced »

De fapt il intrebam pe KAKAROT de ce nu a testat sistemul ala... :)
KAKAROT

Post by KAKAROT »

E simplu. Sistemul il doresc pt o camera mica si pt muzica, nu neaparat jocuri.
XSamSung

Post by XSamSung »

KAKAROT wrote:E simplu. Sistemul il doresc pt o camera mica si pt muzica, nu neaparat jocuri.
Si camera mea e destul de micuta, dupa standardurile noastre - eu am oscilat spre 5.1 ca sa fac un pas inainte. Cu 2.1 simteam ca stau pe loc, acuma logic nici astea 2.1 cu SW nu sunt de lepadat. Daca schimbi niste A4Tech-uri cu asa ceva banuiesc ca merită, eu de la Altec-ul prcedent la Microlab tot 2.1 nu am facut mare lucru si totusi le-am luat si pe alea sa fiu sigur, iar in ziua urmatoare le-am schimbat cu FC-861. 8-[
Zyklon

Post by Zyklon »

Am si eu o intrebare: aveti cumva idee cam ce lungime au cablurile de la boxele din spate de la un sistem Logitech X-540 ?
kzoli

Post by kzoli »

au 4,3 metri
Zyklon

Post by Zyklon »

Multumesc pentru raspuns. Un pic cam scurt pentru mine, dar cred ca se poate prelungi.
Post Reply